Kymenmatkojen matkapakettien lisä- ja erityisehdot

Matkapakettien sisältö ja hinta 1.7.2018 ja sen jälkeen ostetuista matkoista

FIN

Yleiset matkapakettiehdot (päivitetty 28.11.2018)

SWE

Allmänna paketresevillkor (updated 28.11.2018)

ENG

General terms and conditions for package travel (updated 28.11.2018)

 

KYMENMATKOJEN MATKAPAKETTIEN JA RÄÄTÄLÖITYJEN MATKOJEN LISÄ- JA ERITYISEHDOT

Kymenmatkojen matkapaketit ovat yksityiseen tarkoitukseen hankittuja opastettuja tai omatoimimatkoja, jotka räätälöidään  ja varaukset tehdään asiakkaan erillisestä toimeksiannosta. Opastetut teemamatkat ja lukijamatkat räätälöidään. Varaukset perustuvat reittilentoihin ja niiden erityisluonteen vuoksi noudatamme erityisehtoja.

Matkavarauksen hintaan lisätään hinnastomme mukainen palvelumaksu. Yksinmatkustaville ei myydä erikseen nais- tai miespaikkoja. Yhden hengen huoneen voi varata lisämaksusta. EU-maissa arvonlisävero sisältyy matkojen hintaan.

AIKATAULUT LÄHTÖAIKA JA -PAIKKA BUSSIMATKOILLA Bussin lähtöpaikalla tulee olla 15 min. ennen lähtöaikaa. Tarkasta lähtöaika tilausvahvistuksesta Kyytiinnousupaikka on ilmoitettava matkatoimistoon etukäteen, vähintään 3 pv. ennen matkaa. Bussit lähtevät yleensä tilausajolaitureilta. Aikataulut ovat ohjeellisia. Asiakas on velvollinen tarkistamaan kohteessa paluumatkansa aikataulun hyvissä ajoin ennen paluumatkaa. Paluumatkalla lähtöpaikalle on hyvä tulla n. 30 min ennen lähtöaikaa.

AIKATAULUT LÄHTÖAIKA JA -PAIKKA JUNAMATKOILLA Rautatieasemalla tulee olla hyvissä ajoin, n 15 min. ennen lähtöaikaa. Tarkasta lähtöaika lipustasi.  Matkaa varattaessa on ilmoitettava, miltä asemalta nousee junaan. Asiakas on velvollinen tarkistamaan kohteessa paluumatkansa aikataulun hyvissä ajoin ennen paluumatkaa. Paluumatkalla lähtöpaikalle on hyvä tulla n. 30 min ennen lähtöaikaa.
Venäjän junat: Rajamuodollisuudet ja valuutanvaihto hoituvat junassa. Kaikissa Venäjän junissa tarkistetaan junaliput, passi, viisumi, Venäjän maahantulokortti ja mahdollinen tulliselvityskaavake. Sinun tulee pitää ne mukanasi ja helposti saatavilla junassa liikkuessasi. Maahantulokortin saat junassa konduktööriltä. Safar Oy vaihtaa valuuttaa junassa Kouvolan ja Vainikkalan sekä Vainikkalan ja Kouvolan välillä. Voit vaihtaa junassa ainoastaan käteistä rahaa.

AIKATAULUT LÄHTÖAIKA JA -PAIKKA LENTOMATKOILLA Lentoasemalla tulee olla vähintään 2 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Tarkasta lähtöaika lipustasi.  Asiakas on velvollinen tarkistamaan kohteessa paluumatkansa aikataulun hyvissä ajoin ennen paluumatkaa. Paluumatkalla lähtöpaikalle on hyvä tulla 2 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Vaikka paluukuljetuksen kanssa lentokentälle olisi vaikeuksia, on asiakkaan vastuulla olla ajoissa lentokentällä matkatavaroinensa paluulentoa varten.

Jos sinulla on tullattavaa, ilmoita siitä tullille. Suomen tullin ohjeita matkustajille www.tulli.fi.

HOTELLI Kansainvälisten säännösten mukaisesti hotellihuoneen saa käyttöön klo 14.00 saapumispäivänä ja huone on luovutettava lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00 ellei kohteessa toisin ilmoiteta. Matkanjärjestäjällä on oikeus antaa asiakkailleen paremmat järjestelyt kuin mitä tehty varaus edellyttää. Matkanjärjestäjällä ei kuitenkaan ole velvollisuutta antaa niitä kaikille matkustajille. Matkanjärjestäjällä on oikeus pakottavissa tapauksissa vaihtaa majoituspaikkakuntaa tai hotellia. Lisämaksullisten palveluiden, esim. yhden hengen huoneen tilaaminen, ei välttämättä takaa, että kyseinen palvelu voidaan aina järjestää. Mikäli asiakas ei saa maksamiaan lisäpalveluja, palautetaan perityt lisämaksut matkan jälkeen, muita korvauksia ei lisäpalveluiden puuttumisesta makseta. Majoitushintoihin ei sisälly kohdemaan hotelli- tai turistivero tai  hotellien perimä rekisteröintimaksu, vaan se maksetaan suoraan hotellille. Kaikissa hotelleissa saman hintaiset huoneet eivät välttämättä ole samanlaisia/saman tasoisia. Majoituskohteet esim lomamökit ja jotkin USAn resortit veloittavat siivousmaksun erikseen paikan päällä.

VENÄJÄN MATKOILLA HOTELLI pyytää esittämään maahansaapumiskortin majoittumisen yhteydessä. Majoittumisen yhteydessä saa hotellikortin, johon on merkitty huoneen numero ja hotellissa oleskeluaika. Korttia vastaan saa huoneen avaimen ja hotellista poistuttaessa kortti on hyvä pitää aina mukana.

ATERIAT Hotellimajoitus ei sisällä ruokailuja, ellei niistä erikseen mainita.
Puolihoito: alkaa illallisella saapumispäivänä ja päättyy aamiaiseen lähtöpäivänä. Täysihoito: alkaa illallisella saapumispäivänä ja päättyy lounaaseen lähtöpäivänä.

ALENNUKSET Matkan tilaushetkellä voimassa oleva hinta on asiakasta sitova. Matkanjärjestäjä voi tehdä erilaisia hintatarjouksia esim. alentaen mainittuja hintoja. Alennetut hinnat ovat voimassa sen ajan, kun ne ilmoitetaan, eivätkä ne koske aikaisemmin tilattuja matkoja, lippuja tai viisumeita. Matkaa varattaessa tulee asiakkaan ilmoittaa mihin alennuksiin hän on oikeutettu ja tarvittaessa todistaa oikeutensa. Jälkikäteen esitettyjä alennuspyyntöjä ei huomioida. Kahta tai useampaa alennusta ei myönnetä samasta matkasta.

LAPSIALENNUKSET Lapsihinnat vaihtelevat kohteittain ja hotelleittain. Myös lapsihintoihin oikeuttavat ikärajat vaihtelevat hotelli- ja kuljetus/lentoyhtiökohtaisesti. Mahdolliset lapsialennukset koskevat yleensä alle 12-vuotiaita vanhempiensa kanssa matkustavia lapsia.

VENÄJÄN JUNAPAIKAT: Saa varata 90 päivää ennen matkapäivää. Ilmoitamme varauksen jälkeen, mihin junavuoroon paikat on järjestetty. Jos junapaikkoja emme pysty järjestämään, ilmoitamme siitä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen matkaa.

KULJETUKSET Matkaa varattaessa on ilmoitettava, mistä bussiin/junaan nousu tapahtuu. Matkustajalla on oikeus kuljettaa mukanaan matkatavaraa kuljetusyhtiön ilmoittama määrä, bussimatkoillamme 20 kg/täysin maksava henkilö. Bussimatkoillamme emme voi ottaa kuljetettavaksi paljon tilaa vieviä esineitä bussien rajallisen kapasiteetin vuoksi. Varaamme oikeuden aikataulu– ja reittimuutoksiin.

MATKATAVARAT Matkatavaroiden kuljetuksessa noudatamme kunkin kuljetusyhtiön voimassa olevia määräyksiä. Huomaa, että useat lentoyhtiöt veloittavat matkalaukuista lisämaksun. Vain käsimatkatavara sisältyy lipun hintaan. Joillakin lentoyhtiöillä ruumaan kirjattava matkatavara on lisämaksusta eikä sisälly lentolipun hintaan. Myös lähtöselvitys on joillain lentoyhtiöillä lisämaksullinen palvelu. Kyseiset lisäveloitukset tulee maksaa suoraan lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä. Hinnat ja lisätietoa lentoyhtiöltä. IATAn standardi määrittää, minkä lentoyhtiön matkatavarasääntöjä noudatetaan. Voit tarkistaa sallitun matkatavaramäärän lentolipusta. Mahdollinen ylipainomaksu peritään lähtöselvittävän lentoyhtiön ylipainotaulukon mukaan. Huomaa, että ylipainomaksut saattavat olla hyvin kalliita. Matkatavarat on merkittävä matkalaukkulapulla.

PALUUKULJETUKSEN AIKATAULU Asiakas on velvollinen tarkistamaan kuljetusten: lennon/junan/laivan/bussin meno ja paluumatkojen aikataulut hyvissä ajoin ennen matkaa/paluumatkaa. Jos asiakas laiminlyö tämän velvollisuuden ei Kymenmatkat Oy ole vastuussa paluukuljetuksen menettämisestä ja siitä aiheutuneista kuluista.

1. Soveltamisala

Kymenmatkojen järjestämiin näillä sivuilla esiteltyjen erikoismatkojen, risteilyjen, junamatkojen, safareiden, kiertomatkojen, teemamatkojen, urheilumatkojen, räätälöityjen matkapakettien ja muiden erikoisjärjestelyjä sisältävien matkojen osalta sovelletaan oheisia erityisehtoja sekä muilta osin Yleisiä matkapakettiehtoja

YME 1.2. Lisäehdot ovat  voimassa

YME 1.3. Erityisehdot ovat voimassa

2. Matkapakettisopimus ja vastuu sopimuksen toteuttamisesta

2.3. Matkustusasiakirjat ja matkavakuutus

PASSI JA VIISUMI  Matkustaessaan maasta Suomen kansalaisella on oltava yleensä passi. Kun liikutaan Schengenin säännöstöä soveltavasta maasta toiseen, matkustusasiakirjaa ei yleensä viranomaisen toimesta tarkasteta. Matkustajan on kuitenkin pidettävä mukanaan voimassa olevaa kussakin jäsenmaassa hyväksyttyä matkustusasiakirjaa (passia tai uudenmallista henkilökorttia). Huomaathan, että kuljetusyhtiöt tarkastavat matkustajien matkustusasiakirjoja myös sisäliikenteessä.Tarkista ennen matkavaraustasi passi- ja viisumimääräykset matkaasi varten. Tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa. Jotkut maat vaativat  maahansaapumisluvan tai kauttakulkuviisumin, vaikka lento tekisi vain välilaskun kohteessa. Kaikkia viisumeja ei myönnetä Suomessa, vaan passin ja tarvittavat asiakirjat voi joutua lähettämään muualle. Pyydämme tarkistamaan mahdollisen viisumin tarpeen ko maan lähetystöstä tai konsulaatista. Matkatoimisto voi pyydettäessä avustaa tarvittavien asiakirjojen hankinnassa, josta veloitamme palveluhinnaston mukaan.   Venäjän matkoilla on aina anottava viisumi ja matkalla on oltava mukana passi viisumeineen. Passi ja viisumi jätetään sisäänkirjoittautumisen yhteydessä säilytettäväksi hotellin vastaanottoon, josta ne noudetaan lähtöä edeltävänä päivänä. Tällöin on tarkistettava, että viisumissa on hotellin rekisteröintimerkintä. Matkanjärjestäjä ei vastaa vahingosta, joka matkustajalle aiheutuu, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi.

TULLI Katso tiedot >>

ULKOMINISTERIÖ Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitus

2.6. Matkustajan velvollisuudet ja vastuu

MATKALIPUT JA VAHVISTUS Varauksen yhteydessä tarvitsemme kaikista matkustajista seuraavat tiedot samalla tavalla kuin ne on kirjoitettu passiin: Kaikki etunimet, koko sukunimi, sukupuoli,  syntymäaika, kansalaisuus ja passin numero.
Joihinkin maihin matkustettaessa kysytään myös syntymäpaikka, passin myöntämisaika ja -paikka sekä passin voimassaolon päättymispäivä, hätätilanteen varalta, kotiin jäävän henkilön nimi ja puhelinnumero.
Tarkistakaa, että nimet, lähtöpäivä, paluupäivä sekä kuljetusten, kuten lento-, juna-, bussi- ja laivamatkojen tiedot sekä hotellitiedot ovat oikein vahvistuksessa ja lipuissa. Mahdollisten eroavaisuuksien tai epäselvyyksien ilmetessä ottakaa välittömästi yhteys toimistoomme. Erityisen tärkeää on, että nimi joka vahvistuksessa/matkalipussa on, täsmää passissa olevan nimen kanssa, koska lento/juna/laivalippu kirjoitetaan sille nimelle mikä vahvistuksessa on. Jos nimi tulee matkalippuun väärin, voi nimen muuttaminen ja väärällä nimellä matkustaminen olla mahdotonta. Tällöin Kymenmatkat ei ole vastuussa matkustajalle aiheutuneista kuluista tai matkalle lähdön estymisestä. Tutustu myös matkalipun mukana tuleviin ohjeisiin. Tutustu huolella lentolipun mukana tuleviin ohjeisiin mm chekmytrip, jossa on kerrottu tarkat tiedot lennostasi sekä matkatavaroiden kuljetuksesta/sisältymisestä lippuusi.

MATKUSTAJAN VASTUU Matkustajan on ilmoitettava nimensä, osoitteensa ja puhelinnumeronsa matkaa varatessaan. Matkustajan on ilmoitettava myös se puhelinnumero, jonka hän ottaa mukaan matkalle. Mikäli tiedot ennen matkaa muuttuvat tai matkustaja tilapäisesti oleskelee ennen matkaa muualla, on uudet yhteystiedot ilmoitettava toimistoomme. Mikäli esitteessä tai hinnastossa ilmoitettu aikataulu poikkeaa matkaa varattaessa tai myöhemmin toimitetusta aikataulusta, pätee aina viimeiseksi ilmoitettu aikataulu. Matkustajan velvollisuus on tarkistaa, että osanottajatodistuksessa, laskussa ja lipuissa on juuri ne tiedot, joista myyjän kanssa on sovittu. Lisäksi matkustaja on velvollinen tarkistamaan välittömästi vahvistuksen saatuaan, että nimitiedot matkadokumenteissa ovat samat kuin passissa. Mahdollisista virheistä ja puutteista on ilmoitettava viipymättä matkan myyneeseen matkatoimistoon. Kansainväliset sopimukset kieltävät menopaluulippujen käyttämisen vain yhteen suuntaan, eikä lippuja tai muita matkaan kuuluvia palveluita saa luovuttaa toiselle henkilölle. Matkustaja, joka eroaa ryhmästä tai ei käytä varaamaansa majoitusta, on velvollinen seuramatkoilla ilmoittamaan asiasta oppaalle. Matkustajalla ei tällöin ole oikeutta hinnan alennukseen käyttämättä jääneiden palvelujen osalta. Matkustaja on myös velvollinen saapumaan lähtöpaikalle hyvissä ajoin ennen poiskuljetuksen lähtöä, sekä seuramatkoilla ottamaan oppaaseen yhteyttä vähintään vuorokautta ennen lähtöä mm. mahdollisten aikataulumuutosten vuoksi.  Mikäli matkustaja ei noudata tätä ilmoittautumisvelvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, matkustaja vastaa itse paluukustannuksista. Asiakkaalla ei ole oikeutta saada hinnanalennusta käyttämättä jääneistä palveluista.

MATKAVAKUUTUS Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen, sekä matkan peruutusturvavakuutuksen ottamista jo matkavarauksen yhteydessä peruutuskulujen ja mahdollisen matkalla sairastumisen varalta. Räätälöityjen matkojen peruutuskulut sairastumistapauksessakin voivat nousta korkeiksi, koska lentoyhtiöt, laivayhtiöt, junayhtiöt ja bussiyhtiöt voivat lipunkirjoituksen jälkeen periä koko lipun hinnan peruutuskuluina vaikka matkustajalla olisikin esittää lääkärintodistus. Vakuutus on peruutusturvan saamiseksi maksettava viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkua. Kehotamme tutustumaan matkavakuutusten peruutusturvan ehtoihin, koska vakuutusten korvauksissa saattaa olla rajoituksia korvausmäärissä, joka voi johtaa siihen että vakuutuskaan ei korvaa kaikkia peruutuksesta aiheutuneita kuluja vaan ne jäävät matkustajan maksettavaksi. Matkavakuutukset >>

Matkustajavakuutus on pakollinen Venäjän matkoilla. Suositamme matkavakuutuksen ottamista jo matkavarauksen yhteydessä peruutuskulujen ja mahdollisen matkalla sairastumisen varalta.

MATKUSTUSASIAKIRJAT Matkustaja hankkii itse passin, viisumin ja tarvittavat rokotukset sekä vastaa niiden kustannuksista. Matkanjärjestäjä ei vastaa vahingosta, joka matkustajalle aiheutuu, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi. Pyydettäessä opastamme tarvittavien asiakirjojen hankinnassa. EU-kansalaisten matkustusasiakirjat voi tarkastaa tästä: Hyvä tietää matkalla>>

Venäjän matkoilla on aina oltava mukana voimassa oleva passi, joka on voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Passi ja viisumi jätetään sisäänkirjoittautumisen yhteydessä säilytettäväksi hotellin vastaanottoon, josta ne noudetaan lähtöä edeltävänä päivänä. On tarkistettava, että viisumissa on hotellin rekisteröintimerkintä. Matkustaja hankkii itse passin sekä vastaa siitä aiheutuvista kustannuksista. Matkanjärjestäjä ei vastaa vahingosta, joka matkustajalle aiheutuu, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi. Pyydettäessä opastamme tarvittavien asiakirjojen hankinnassa. Tarkasta toimistostamme  passi- ja viisumimääräykset matkaasi varten.

VENÄJÄN MAAHANTULOKORTTI Ulkomaalaislain mukaan jokaisen ulkomaalaisen on täytettävä maahantulokortti (A- ja B-osa) saapuessaan maahan. B-osa on leimataan viisumin rekisteröinnin yhteydessä. Maasta poistuttaessa maahantulokortin B-osa annetaan takaisin rajaviranomaisille.

VENÄJÄN TULLISELVITYSLOMAKE Tulliselvitystä ei tarvitse täyttää, mikäli matkustajalla on käteisiä maksuvälineitä enintään 10.000 USD:n arvosta. Sen ylittävältä osalta on täytettävä tulliselvityslomake, joka on säilytettävä koko matkan ajan. Autonkuljettaja täyttää aina tulliselvityslomakkeen.

ROKOTUKSET Matkustaja hankkii itse tarvittavat rokotukset sekä vastaa niiden kustannuksista. Matkailijan rokotussuoja kannattaa tarkastaa näiltä sivuilta: Matkailuterveys ja rokotukset >>

Pyydettäessä opastamme tarvittavien asiakirjojen hankinnassa.

SAIRASTAPAUKSET Katso tiedot >> Matkailuterveys ja rokotukset

SUOMEN EDUSTUSTOT ULKOMAILLA>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Suomen Pietarin pääkonsulaatti  http://www.finland.org.ru/fi/
Preobrazhenskaja pl. 4, St.Peterburg.
Tel: +7-812-331 76 00arkisin klo 08:30-16:15

Suomen Moskovan suurlähetystö:
Posolstvo Finljandii, Kropotkinskij pereulok 15-17,119034 Moskva G-34
Puh. +7-495-787 4174 (arkisin kello 09.00 – 17.00)

3. Sopimuksen syntyminen ja hinnan maksaminen

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSUT Räätälöity matkapaketti tuotetaan ja hinnoitellaan asiakkaan toimeksiannosta. Seuramatkoilla matkaohjelma on ilmoitettu etukäteen nettisivuillamme. Asiakkaalla on velvollisuus tutustua matkapaketin sisältöön ja ilmoittaa siinä mahdollisesti olevista puutteista ja virheellisyyksistä ennen maksun suorittamista.
Matkanvaraus on sitova, asiakkaan hyväksyttyä tarjotun matkapaketin ja maksettua varausmaksun:
100 € alle 400 €:n matkoilla; 250 € / henkilö 400 – 800 €: matkoilla; 400 € / henkilö yli 800 €:n matkoilla, ellei matkan varauksen yhteydessä ole ilmoitettu toisin.
Erikoismatkojen, urheilumatkojen, teemamatkojen, risteilyjen, junamatkojen, safareiden, kiertomatkojen ja muiden erikoisjärjestelyjä sisältävien matkojen osalta noudatetaan kunkin palvelun tuottajan omia maksuehtoja. Tiettyjen lentohintatyyppien/matkalipputyyppien osalta varausmaksu saattaa poiketa edellä mainituista. Lentoyhtiökohtaisista lipunkirjoitussäännöistä johtuen lentolipun koko hinta voidaan periä jo varausmaksun yhteydessä. Poikkeava varausmaksu ilmoitetaan myyntivaiheessa ennen sopimuksen syntymistä. Matkan loppumaksu erääntyy 30 vrk ennen matkan alkua. Jos matkan alkuun on vähemmän kuin 30 vrk, maksetaan matkan koko hinta varauksen yhteydessä. Mikäli loppumaksu tai osa siitä on matkan erityisluonteen tai pakettiin osallistuvien palveluntuottajien erityisehtojen vuoksi maksettava aiemmin, se ilmoitetaan myyntivaiheessa ennen sopimuksen syntymistä. Suorittamalla varausmaksun asiakas hyväksyy Yleisiin matkapakettiehtoihin sekä Kymenmatkat Oy:n lisä- ja erityisehtoihin sisältyvät määräykset sekä ne mahdolliset matkan tietoihin tulleet muutokset, jotka Kymenmatkat Oy saattaa hänen tietoonsa matkan vahvistamisen yhteydessä. Käytössämme on kelluvat hinnat, joihin vaikuttaa valuuttakurssit sekä hotellien myyntitilanne.

3.0 HINNAT RÄÄTÄLÖIDYILLÄ MATKOILLA Hotelli, kuljetus- ja lisäpalveluiden hinnat perustuvat voimassa oleviin valuuttakursseihin, hintoihin ja sopimuksiin ja niiden erityisluonteen vuoksi noudatamme erityisehtoja. Matkapaketin lopullinen sisältö ja hinta määräytyvät asiakkaan toiveiden ja palvelujen saatavuuden mukaan. Saatavuus voi olla rajoitettu erityisesti juhlapyhien ja erilaisten tapahtumien kuten messujen, kongressien tai karnevaalien aikaan. Matkan hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on yksilöity hintaan kuuluviksi matkaohjelmassa ja jotka on mainittu varauserittelyssä. Lippuun merkityt pakolliset lentoverot sisältyvät matkan hintaan. Sen sijaan kohteesta lähdettäessä paikallisille viranomaisille maksettavat lentokenttäverot matkustaja maksaa itse paikan päällä.  Lentolipun hintaan ei sisälly siirtymiset eri kenttien välillä.

3.1. HINNAT VENÄJÄN SEURAMATKOILLA Hinnat perustuvat 30.01.2019 voimassa olleisiin valuuttakursseihin sekä juna ja bussihintoihin. Matkan erityisluonteen vuoksi noudatamme Kymenmatkojen erityisehtoja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaisista peruutuksista ja muutoksista veloitettavat toimistokulut ovat 100 € / hlö. Matkustajalla on oikeus vaihtaa tilalleen toinen henkilö 21 arki vrk ennen matkaa edellyttäen, että viisumin hankintaan tarvittavat asiapaperit ovat tällöin matkanjärjestäjän käytettävissä. Kaikista anotuista viisumeista peritään hinnaston mukainen korvaus. Matkan hintaa ei palauteta mikäli matka peruuntuu viranomaisten evätessä viisumin.

LISÄPALVELUT JA RETKET Matkoista veloitetaan matkaennakon lisäksi ennakkomaksuna lisäpalvelut (esim. retket, konsertti- ja teatteriliput, erilaiset osanottomaksut, kilpailut ja muut ohjelmapalvelut), jotka eivät sisälly matkapaketin hintaan. Nämä tilataan aina matkustajan omalla riskillä eli ne eivät sisälly matkanjärjestäjän vastuuseen.
Tapahtumaliput tilataan ja maksetaan aina ennakkoon asiakkaan antaman varauksen mukaisesti.
Tapahtumien ja otteluiden päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä ottelun ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen.
Agenttien ja lipputoimistojen perimät hinnat ovat lippujen perushintaa korkeampia. Lippujen varauksesta peritään Kymenmatkojen palveluhinnaston mukaiset kulut.
Varatuista lipuista ei suoriteta takaisinmaksua matkan tai tilatun lisäpalvelun peruuntuessa tai mikäli liput jäävät matkustajasta johtuvista syistä käyttämättä.  Peruutuksen yhteydessä perimme aina lisäksi etukäteen tilatuista ja vahvistetuista lisäpalveluista aiheutuneet kustannukset. Risteilyjen, junamatkojen, safareiden, kiertomatkojen ja muiden erikoisjärjestelyjä sisältävien matkojen osalta noudatetaan kunkin palvelun tuottajan omia perusehtoja. Retkien toteutuminen saattaa edellyttää minimimäärää maksavia osanottajia.

Jalkapallolippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Suosittelemme, että varaatte liput suoraan varauslinkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä käyttöehtoja ja muita ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

TAKAISINMAKSUT Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista. Käyttämättömistä hotellivuorokausista, kuljetusyhtiöiden lipuista, tapahtumalipuista tai muista varatuista palveluista ei suoriteta palautuksia tai hyvityksiä. Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arkipäivät (maanantai-perjantai) toimiston aukioloaikana.

4. Matkustajan oikeus peruuttaa matka ennen matkan alkamista

PERUUTUKSET, NIMENMUUTOKSET, LISÄPALVELUT JA TAKAISINMAKSU

PERUUTUSEHDOT Mahdollisissa peruutustapauksissa matkustajan on viipymättä ilmoitettava Kymenmatkoille matkan peruuntumisesta. Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka ennen matkan alkamista. Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arkipäivät (maanantai-perjantai) toimiston aukioloaikana. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti Yleisten matkapakettiehtojen mukaan.

Kymenmatkojen matkojen erityisluonteen vuoksi sovellamme matkoihimme yleisistä matkapakettiehdoista poikkeavia peruutusehtoja (YME 4.4.).

4.1.a) Etukäteen ilmoitetut toimistokulut: kun matka peruutetaan viimeistään 60 vuorokautta ennen matkan alkamista, peritään toimistokuluina 100 euroa/henkilö.
b) Ennakkomaksu, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 59 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
Ennakkomaksu:
100 € alle 400 €:n matkoilla;
250 € / henkilö alle 800 €:n matkoilla;
400 € / henkilö yli 800 €:n matkoilla, ellei matkan varauksen yhteydessä ole ilmoitettu toisin.

41 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 95 % matkan hinnasta.
Lentolipun osuudesta ei saa palautusta lipunkirjoituksen jälkeen.

Käyttämättömistä palveluista ei suoriteta takaisinmaksua. Lisäksi perimme aina etukäteen tilatuista ja vahvistetuista lisäpalveluista aiheutuneet kustannukset. Palvelumaksuja ei palauteta peruuntumisen yhteydessä.
Tapahtumalipuista ja sisäänpääsy- ym lipuista ei suoriteta palautusta maksun jälkeen. Viisumista ei suoriteta maksupalautusta.

4.2. Jos matka on hinnoiteltu sen mukaan, että kahden tai useamman matkustajan seurue majoitetaan samaan huoneeseen tai huoneistoon ja joku seurueen jäsenistä peruuttaa matkansa, on matkanjärjestäjällä oikeus periä kohdassa 4.1. mainittujen peruutuskulujen lisäksi peruutuksen johdosta syntyvästä majoituksen vajaakäytöstä aiheutuvat kulut. Matkansa peruuttanut ja matkalle osallistuvat seurueen jäsenet vastaavat yhteisvastuullisesti kyseisten kulujen maksamisesta matkanjärjestäjälle.

4.3. Jos matkaa ei peruuteta eikä matkustaja saavu sovitulle lähtöpaikalle sovittuun aikaan tai jos hän ei voi osallistua matkaan siksi, ettei hänellä hänen vastuullaan olevista syistä ole matkaan tarvittavia asiapapereita, kuten voimassaolevaa passia, viisumia, henkilöllisyystodistusta tai rokotustodistusta, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

4.4. Peruutuskulut voivat poiketa kohdassa 4.1. mainituista, jos matka on sellainen, johon sovelletaan erityisehtoja (kohta 1.3.). Peruutuskulujen määrä tai niiden määräytymisperuste on ilmoitettava erityisehdoissa. Peruutus  on voimassa, kun Kymenmatkat vahvistaa vastaanottamisen peruutuksesta.

Räätälöidyt matkapaketit: yksityiseen tarkoitukseen hankittuja opastettuja tai omatoimimatkoja, jotka räätälöidään  ja varaukset tehdään asiakkaan erillisestä toimeksiannosta. Varaukset perustuvat reittilentoihin, reittiliikennejuniin ja -laivoihin ja niiden erityisluonteen vuoksi noudatamme erityisehtoja.

(Viite kohta 1.3.) Matkojen erityisluonteen vuoksi, yleisistä matkapakettiehdoista poiketen, noudatetaan seuraavia ehtoja: Peruutettaessa matka, peritään asiakkaalta toimistokulujen (100 €/hlö) lisäksi todelliset, palveluntuottajien veloittamat kulut täysimääräisinä, sekä lipunkirjoituskulut, varausmaksut ja palvelumaksut. Erikoishintaisista ja kirjoitetuista juna/laiva/bussilipuista ei yleensä suoriteta takaisinmaksua. Kulut voivat olla jopa 100 %. Todelliset kulut vahvistetaan tapauskohtaisesti peruutuksen yhteydessä.  Käyttämättömistä hotellivuorokausista, kuljetusyhtiöiden lipuista tai muista varatuista palveluista ei suoriteta hyvityksiä. Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arkipäivät (maanantai-perjantai) toimiston aukioloaikana. Peruutus  on voimassa, kun Kymenmatkat vahvistaa vastaanottamisen peruutuksesta. Suosittelemme kattavan peruutusturvan sisältävän vakuutuksen hankkimista jo matkaa varattaessa.

HUOM! Covid-19 aikana tehtyjen räätälöityjen pakettimatkojen varausten mahdollisista peruutuksista pidätetään täydet kulut lentoyhtiöiden ja muiden kuljetusyhtiöiden, hotellien,  retkien, lippujen ym varausten todellisten kulujen mukaan ja kaikki palvelumaksut pidätetään.

 7. Matkustajan oikeus muuttaa sopimusta ja luovuttaa se toiselle

Muutoksia matkavaraukseen voi tehdä matkantilaaja yksin tai yhdessä muutosta haluavan matkustajan kanssa.

Matkustajan käyttäessä YME 7. kohdan mukaisia muutos- ja luovutusoikeuksia, veloitamme muutoksista ja luovutuksesta aiheutuneet kulut sekä toimistokulun 100 €/ henkilö. Muutoksista aiheutuvista kuluista vastaavat luovuttaja eli alkuperäinen matkustaja sekä luovutuksensaaja eli uusi matkustaja yhteisvastuullisesti. Useissa tapauksissa matkustajan nimenmuutos ei ole mahdollinen erikoishintaisiin lento- ja hotellivarauksiin, ja kirjoitetuista lentolipuista ei suoriteta takaisinmaksua. Todelliset kulut vahvistetaan tapauskohtaisesti muutoksen yhteydessä. Jo alkaneeseen matkaan ei voi tehdä muutoksia. Palvelumaksuja ei palauteta muutoksen/peruuntumisen yhteydessä. Tapahtumalipuista ja sisäänpääsy- ym lipuista ei suoriteta palautusta maksun jälkeen. Viisumista ei suoriteta maksupalautusta.

8. Hinnanmuutokset

Matkan hinta perustuu varaushetkellä vallinneisiin sopimuksiin, tietoihin, aikatauluihin, hinnastoihin, kohdetietoihin sekä valuuttakursseihin ja ne annetaan sitoumuksetta. Varaamme oikeuden muuttaa matkojen hintoja valuuttakurssimuutosten, polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnanmuutosten, verojen tai julkisten maksujen ennen lähtöpäivää tapahtuneiden korotusten vuoksi.

9. Matkanjärjestäjän tekemät muutokset matkapakettisopimukseen

MUUTOKSET Kymenmatkat Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään nettisivuilla mahdollisesti olevista painovirheistä. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden muuttaa matkan tietoja ja sopimusehtoja ennen sopimuksen syntymistä.

10. Matkanjärjestäjän oikeus peruuttaa ja keskeyttää matka

10.1. HENKILÖMÄÄRÄ Seuramatkoilla edellyttää tiettyä vähimmäisosanottajamäärää. Mikäli matkalle ilmoittautuneita ei ole riittävästi, on matkanjärjestäjällä oikeus peruuttaa matka viim. 21 vrk. ennen lähtöä. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 30 täysin maksavaa matkustajaa. Bussimatkoilla pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Jos samaan kohteeseen myydään useampaa, kuin yhtä hotellia, on matkanjärjestäjällä osanottajien vähyyden vuoksi oikeus muuttaa hotellia ja majoittaa koko ryhmä yhteen hotelliin. Matkustajalle korvataan hotellien hinnanero tai jos siirtyminen tapahtuu hinnaltaan kalliimpaan hotelliin, peritään hinnanero lisämaksuna. Matkat voidaan toteuttaa omatoimimatkana, jolloin matkalla ei ole mukana matkanjohtajaa eikä saattajaa.  Palvelumaksuja ei palauteta peruuntumisen yhteydessä. Tapahtumalipuista ja sisäänpääsy- ym lipuista ei suoriteta palautusta maksun jälkeen. Viisumista ei suoriteta maksupalautusta.

12. Virhe ja virheilmoitus

VALITUKSET Matkaa koskevat valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmaannuttua kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai matkatoimistoon. Päivystysnumero Suomessa: +358 5 211 1600 työaikana.  Päivystysnumero Pietarissa: +7-812-33 68 189 työaikana. Päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin Pietarissa +7 999 0662993. (Päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin Suomessa +358 50 5228100).  Korvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti matkanjärjestäjälle viimeistään 2 kk matkan päättymisen jälkeen.Matkustaja ei saa vedota virheeseen matkan jälkeen, ellei hän ilmoita virheestä matkanjärjestäjälle tai matkanvälittäjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Virheestä, joka voidaan korjata matkan aikana, on ilmoitettava matkanjärjestäjälle tai -välittäjälle niin pian kuin mahdollista.Ellei virheen välitön korjaaminen ole tarpeen, matkustajan on asetettava kohtuullinen aika virheen korjaamiselle. Kohtuullista aikaa arvioitaessa tulee ottaa huomioon matkan kesto, kohde ja muut matkan luonteeseen liittyvät seikat.

ONGELMATILANTEISSA
Päivystysnumero Suomessa: +358 5 211 1600 työaikana.  Päivystysnumero Pietarissa: +7-812-33 68 189 työaikana. Päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin Pietarissa +7 931 543 7677. (Päivystysnumero iltaisin ja viikonloppuisin Suomessa +358 50 5228100).

LENTOJEN PERUUNTUMISET JA YLIVARAUKSET Jos matkustaja jää lennon ylivarauksen vuoksi pois lennolta, on lentoyhtiön pyrittävä ns. ylivarausasetuksen nojalla hakemaan vapaaehtoisia, jotka voisivat jäädä lennolta pois. Lentoyhtiö maksaa tällöin sovitun korvauksen asiakkaalle. Tämän lisäksi lentoyhtiö joko uudelleenreitittää matkustajan tai maksaa hänelle lentomatkan hinnan takaisin matkustajan oman valinnan mukaan. Jos vapaaehtoisia ei löydy riittävää määrää, on lentoyhtiön valittava lennolta poisjäävät itse. Tällöin lentoyhtiö joutuu maksamaan asiakkaalle asetuksen mukaisen vakiokorvauksen. Jos lento on osa matkapakettimatkaa, voi myös matkanjärjestäjä joutua maksamaan matkustajalle matkapakettilain ja siihen pohjautuvien ehtojen mukaisesti hinnanalennusta tai vahingonkorvausta niistä virheistä, jotka ovat syntyneet ylivarauksen vuoksi. Matkanjärjestäjälle ei kuitenkaan synny mitään vastuuta niiden matkustajien osalta, jotka ovat jääneet VAPAAEHTOISESTI pois sovitulta lennolta. Matkustajalla ei näin ollen oikeutta saada matkanjärjestäjältä takaisin matkapakettiin kuuluneiden muiden palvelujen (kuten majoituksen tai autonvuokran) hintaa, mikäli hän itse valitsee lennolta poisjäämisen. Sama voi koskea tilannetta, jossa matkustaja valitsee lennon peruuntumistilanteessa matkan hinnan takaisinmaksun uudelleenreitityksen sijasta.

15. Hinnanalennus

Jos virhettä ei ole korjattu viivytyksettä matkanjärjestäjän kustannuksella tai jos virhe ei ole korjattavissa, matkustajalla on oikeus virheen merkitystä vastaavaan hinnanalennukseen, ellei matkanjärjestäjä osoita, että virhe johtuu matkustajasta.

Oikeutta hinnanalennukseen ei kuitenkaan ole, jos virhe on merkitykseltään vähäinen suhteessa koko sopimukseen. Hinnanalennusta laskettaessa lähtökohtana on matkapaketin kokonaishinta, eikä virheen sisältäneen yksittäisen matkapalvelun hinta. Virheen merkitystä arvioitaessa voidaan ottaa huomioon myös matkustajan yksilölliset tarpeet ja erityiset toiveet sopimusta tehtäessä.

16. Vahingonkorvaus

VAHINGONKORVAUSVASTUUN RAJOITTAMINEN Kymenmatkojen vahingonkorvausvastuu määräytyy yleisten matkapakettiehtojen mukaisesti. Jos matka on hankittu pääasiassa muuhun kuin yksityiseen tarkoitukseen, pidättää matkanjärjestäjä itselleen oikeuden rajoittaa vahingonkorvausvelvollisuuttaan esine- ja varallisuusvahingoissa mahdollisen liikevoiton, palkkion tai vastaavan menettämisen osalta. Matkanjärjestäjä ei myöskään vastaavien matkojen osalta vastaa vahingoista, jotka johtuvat lievästä huolimattomuudesta.

YKSITTÄISET PALVELUT Yleisiä matkapakettiehtoja ei sovelleta Kymenmatkojen myymiin yksittäisiin reittilentoihin, majoitus- ja maakuljetusjärjestelyihin, joista ei synny matkapakettia, vaan niihin sovelletaan kunkin palvelutuottajan omia ehtoja. Näissä tapauksissa Kymenmatkat toimii vain välittäjänä ja veloittaa palveluhinnaston mukaan.

Kymenmatkat ei vastaa www-sivuilla olevista mahdollisista painovirheistä tai esitteessä ja internetissä mainittujen www-osoitteiden sisällöstä eikä esitteen painamisen jälkeen tapahtuneista muutoksista. Tämä koskee kaikkia hintoja, lähtöpäiviä, lentoja, hotelleja jne. Kaikki hinnat ja aikataulut ja reitit ovat sitoumuksetta. Kymenmatkat varaa oikeuden muuttaa esitetietoja ja ehtoja ennen matkasopimuksen hyväksymistä.

Nämä erityisehdot ovat voimassa toistaiseksi tai kunnes uudet Erityisehdot julkaistaan.

Linkit muihin sivustoihin:
Kymenmatkat ei vastaa millään tavalla näillä www-sivuilla olevien tietojen tai materiaalin saatavuudesta, oikeellisuudesta, luotettavuudesta tai tiettyyn tarkoitukseen soveltuvuudesta tai sisällöstä. Kymenmatkat ei vastaa millään tavalla vahingoista, menetyksistä tai kustannuksista, jotka liittyvät näiden www-sivujen käyttöön. Jollei toisin todeta, minkään näillä www-sivuilla ei voida katsoa olevan osa Kymenmatkojen yleisiä myynti- tai toimitusehtoja. Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä käyttöehtoja ja muita ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla. Kymenmatkat ei voi taata linkkien toimivuutta. Linkit on annettu hyvässä uskossa, eikä Kymenmatkoja voida pitää vastuussa linkitettyihin sivustoihin myöhemmin tehdyistä muutoksista. Suosittelemme, että luet huolellisesti ulkopuolisten sivustojen tietosuojalausunnot.

Kymenmatkat on antanut KKV:lle vakuudet vakuusrekisteriin:
rekisteri vakuudenasettamisvelvollisista.
KKV:n yhteystiedot:
Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo@kkv.fi