AGRITURISMO CITTA DELLA PIEVESSÄ

Korkeatasoinen Agriturismo CaseGraziani Umbriassa on Grazianin suvun hallussa ollut tila aina 1600-luvulta saakka.

Kiehtova historia ja nykyajan mukavuudet sulautuvat hyvin toisiinsa tässä hienossa agriturismossa ja antavat mahdollisuuden unohtumattomaan lomaan.

Agriturismo CaseGraziani kuuluu erillisenä osana pieneen maalaiskylään, nimeltään  Schiacciato. Nimen arvellaan syntyneen siitä, että kukkulan rinteeseen on aikoinaan rakennettu taloja pienen aukion ympärille, vanhan kivilouhimon, “schiaccie”, yläpuolelle.

Pientä kyläyhteisöä hallitsee tilan päärakennus  jonka vanhin osa on 1600-luvulta. Siihen kuului maalaistalo ja öljynpuristamo. Nykyinen päärakennus on vuodelta 1795 ja suvun kappelikirkko vuodelta 1758. Sen sijaan 1800-luvun alusta ovat vuoteen 1980 toimineen öljynpuristamon vanhimmat osat, vanha sitruunapuiden talvisuoja, limonaia, ja maatyökaluvarasto.

Grazianin suvusta tuli paikan omistaja 1800-luvun alussa. Avioliitto yhdisti heidät entisiin omistajiin, Signorini-sukuun.

Agriturismo CaseGraziani, on tulos suvun huolenpidosta jo yli kahdensadan vuoden ajan. Suvussa on säilynyt sukupolvelta toiselle lisäksi myös kulttuuri ja elämäntapa, joiden juuret ovat tässä maaperässä nykyajan muutoksista huolimatta.

Loma-asunnot on restauroitu viimeistellysti, säilyttäen rakennusten alkuperäisen ulkoasun ja niille tyypilliset materiaalit. Rakennusten arkkitehtuuri antaa niille jokaiselle omaleimaisen ilmeensä.

Ympäristö on kunnostettu huolellisesti tämän päivän tarpeita vastaavaksi suurentamalla vanhaa puutarhaa, jossa kasvavaa rautatammia ja sypressejä.

Rentoutumisen lisäksi agriturismon uima-altaalla, agriturismon sijainti lähellä Chiusia ja Trasimeno-järveä antaa mahdollisuuden tutustua Umbrian ja Toscanan kauneimpiin pikkukaupunkeihin: Citta della Pieve, Perugia, Chiusi, Montepulciano, Pienza, Montalcino, Cortona, Arezzo, Siena.