Opera Hotel & Spa sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista, joka lukeutuu Unescon maailmanperintökohteisiin. Hotellissa on 2 konferenssihuonetta, pulahdusaltaalla varustettu spa-alue rentoutumista varten ja maksuton WiFi. Tämä 4 tähden hotelli on 200 metrin päässä Latvian kansallisoopperasta.

Kaikissa huoneissa on taulu-TV, minibaari, tallelokero, ilmainen WiFi ja luonnontekstiileillä verhoillut designkalusteet. Omassa kylpyhuoneessa on hiustenkuivaaja, suihku tai poreamme sekä ilmaisia kylpytuotteita. Huoneista on näkymä Oopperapuistoon ja Väinäjoen ylittävälle sillalle.

Luomuruokaa tarjoava Boulevard 33 ‑ravintola on erikoistunut latvialaiseen ja kansainväliseen ruokaan. Kesäisin asiakkaat voivat ruokailla terassilla. Hotellissa tarjoillaan joka aamu runsas buffetaamiainen.

Spa-keskuksen erilaisissa kasvo- ja vartalohoidoissa käytetään ylellistä Baborin kosmetiikkaa, ja eksoottisiin kylpyläelämyksiin kuuluvat mm. hamam ja rasul-savihoidot. Vapaa-ajan alueella on sauna, höyrysauna ja vesiputouksella varustettu 23 neliömetrin pulahdusallas.

Vuonna 1886 rakennetun art deco ‑tyylisen hotellirakennuksen on suunnitellut kuuluisa latvialainen arkkitehti Janis Baumanis, ja Opera Hotel & Spa ‑hotellissa on 24h-vastaanotto.

Monet kaupat, ravintolat ja baarit sijaitsevat vain muutaman askeleen päässä Opera Hotel & Spasta. Päärautatieasema ja -bussiasema ovat aivan hotellia vastapäätä, ja Riian kansainväliselle lentoasemalle on 15 minuutin ajomatka.