Kalaan Karibialle

Turkoosissa meressä ui kaloja sinimarliineista haihin

joten tämä eksoottisten vesien kalastusmatka ei ole mikään tavallinen lohijahti! Hyppää kyytiin jos uskalla, kalaonnesta ei koskaan tiedä.

Syvänmerenkalastus Karibialla kannattaa kokea. Jännitys saalista odottaessa on kiva jakaa rakkaimman kanssa. Usein kalastus mielletään miesten lajiksi, mutta yhtä lailla naisetkin ovat siinä kunnostautuneet. Häämatkalle kannattaakin valita monenlaista tekemistä. Jos teistä vain jompikumpi harrastaa kalastamista, nyt on oiva tilaisuus päästä jakamaan elämys rakkaansa kanssa.

Me lähdemme matkaan aamuvarhain Dorothy Sea Chartersin omistajan hakiessa meidät hotellilta. Nousemme noin kahdeksanmetrisen aluksen kyytiin ja suunnistimme kohti merta. Varusteina puolen päivän mittaisella reissulla meillä on vesipullot, aurinkolasit ja lippalakit.

Aruban keskustan tuntumassa olevassa Renaissance-satamassa on aluksen kotipaikka. Matkan voi varata etukäteen tai kysyä samana päivänä mahdollisuuksia kalastusreissuun.

Nappasiko joku kiinni?

Kapteeni Roberton apulainen laskee uistimet ja syötit mereen. Koko neljän tunnin ajan hän muuttaa virvelien paikkaa tai lisää syöttejä. Ajamme kohti avomerta ohi massiivisten rahtialusten. Joku on aamulenkillä juosten laivan kantta ympäri. Aallokko on melko suurta. Sitten tapahtuu jotain! Kala tarttuu uistimeen kiinni. Nyt ei ole kyseessä mikään pieni kala. Mieheni Henkka on jo melkein istahtamassa penkkiin jossa kalaa väsytetään. Pian näen suuren kalan aivan kuin hyppäämässä ilmaan. Peli on menetetty. Samoin syötti. Sinne meni.

Yhteinen elämys

Kalastamassa pitää olla kärsivällinen. Välillä saalista ei vaan tule vaikka kippari olisi kuinka kokenut kalamies. Tämän päivän saldo alkaa näyttää ikävänpuoleiselta. Meitä molempia vähän harmittaa, mutta nautimme silti kokemuksesta. Nyt kuuluu räikän ääni. Kala on kiinni! Henkka istahtaa penkkiin ja ottaa virvelin käteensä. Vimmattu kelaaminen alkaa ja pian paattiin nousee bonito, tonnikalan sukulainen. Sen koko ei ihan vaikuta, mutta saatiinpa edes jotain. Myöhemmin Henkka kelaa sisään vielä kaksi muuta samanlaista tapausta.

Neljän tunnin jälkeen tekeekin jo mieli jättää hyvästit meren antimille. Vaikka kalaonni ei suosinut, ei se pilannut mukavaa kokemusta paikallisen kalastajan matkassa. Saimme jakaa elämyksen josta takuulla riittää muisteltavaa vuosien päästäkin.

Ps. Sivuaallokko yllätti minut totaalisesti. Tulin merisairaaksi! Kertaakaan ei sellaista ole tapahtunut ennen.
Vinkki: varaudu lääkkeillä pahaan oloon jos olet hiukankaan taipuvainen merisairauteen.

Curacao_koralli_2_800x600