Blogi: Kotka – merikaupunkimme Kotka

Kotka

 

eteläinen rannikkokaupunkimme, joka on tunnettu meripäivistään, Junnu Vainiosta ja satamasta!

Kun kerta olen kirjoittanut Haminasta ja Virolahdesta, niin lupasin reiluuden vuoksi kirjoittaa myös Kotkasta. Kotka on minulle ollut erityisesti työkaupunki ja vaikka työt useimmiten ovat olleet matkailukeskeisiä ja liittyneet Kotkan matkailutuotteisiin, niin tulipa sitten selkeä tenkkapoo, kun mietin, mitä Kotkasta kertoisin.

Kotkan nähtävyyksien ja mahdollisuuksien luettelohan on pitkä: on merta ja saaristoa, on linnoitus, on keisarillista kalastusmajaa, on näkötornia, Maretariumia ja merimuseota. Kotkassa voi tehdä kalastusretkiä merelle tai laskea jokea kumiveneellä. Kotkassa on aktiivinen teatteri ja Kymi Sinfoniettan konsertit kuuluvat jokaisen kotkalaisen arkeen. Meripäivien lisäksi on lohisoittoa ja kalamarkkinoita. Joten tarjottavaa riittää moneen makuun!

Itselleni näistä tärkeimmäksi nousee Sapokan rantapuisto, jossa on kiva käyskennellä niin talvella kuin kesälläkin katsomassa istutuksia ja taideteoksia. Kävelyn päätteeksi on mukava istahtaa Tulikukon terassille nauttimaan virvokkeista – kesällä kylmistä, talvella lämpimistä – ja katsella merta sen omassa elementissään.

Meren katsomisesta nouseekin sitten mieleen toinen kotkalainen paikka, joka ei kylläkään ole mikään nähtävyys. Ainakaan vielä! Kun ajaa Karhulan läpi Hallan suuntaan aina Tiutisten saarelle, ylittää pakostikin kapean kankaan, josta aukeavat huikeat merinäkymät idän suuntaan. Siinä sielu lepää – tosin muut autoilijat eivät oikein tykkää, kun siihen autonsa parkkeeraa.

Kotkan teatteria pitää myös kehua. Erityisesti teatterin lastenproduktioita, jotka kyllä viihdyttävät aikuisempaakin katsojaa. Olen lapsukaiseni kanssa käynyt Kotkassa katsomassa useampaakin toteutusta ja ne kilpailevat kyllä muiden isompienkin teatterien kanssa. Toteutuksissa on oivallusta ja niissä huomioidaan sekalainen katsojakunta ja ajan henki oivasti. Täytyypä myös kertoa, että palvelu Kotkan teatterissa on erinomaista, kymppi plussan tasoa!

Ja kokemusta on 🙂

nimimerkillä myöhästynyt pitkänmatkalainen Jonna