Albania kiertomatka 6 pv

Albanian matka vie meidät katsomaan upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia. Varaa Albanian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania kiertomatka 6 pv

Ihastuttava kotkien maa kiertomatka

Tule mukaan Albanian kiertomatkalle. Matka ainutlaatuiseen Albaniaan, kotkien maahan, joka on rikkaan kulttuurin ja historian täyteinen maa. Albania oli täysin eristetty yli puoli vuosisataa 1900-luvulle saakka. Maa on vuoristoinen, viljelyä voidaan harjoittaa vain kapealla rannikkokaistaleella. Siellä sijaitsee myös pääkaupunki Tirana. Albania kiertomatka sopii myös ryhmille.

Albania kiertomatka

Vierailemme Krujan keskiaikaisessa kaupungissa ja kansallissankari Skanderbegin museossa. Matkaamme Shkodran kaupunkiin, jossa vierailemme Rozafan linnoituksessa. Matkalla vierailemme useissa pikkukylissä ja kaupungeissa sekä linnoituksissa. Saamme ihastella Durrësin satamakaupunkia ja näemme muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaisen amfiteatterin ja arkeologisen museon. Myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettu Gjiroskastër tulee tutuksi.

Tällä Albanian kiertomatkalla vieraillaan myös maagisella Blue Eye -lähteellä. Näemme upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia, joita katsellessa sielu lepää.

Albania kiertomatka

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 7 pv: 1459€ / hlö (minimi 2 henkilöä)

Lähdöt 2023: kysy toimistoltamme

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Tirana-Helsinki
* Kuljetukset modernilla bussilla ohjelman mukaan
* Majoitus 4*-luokan hotelleissa aamiaisineen

* Englanninkielinen opas koko matkan ajan
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 225 €/hlö
* Puolihoitolisä 130 €

Päivä 1.

Saapuminen Tiranaan (20 km)

Saavumme Tiranan kansainväliselle lentokentälle Nënë Terezalle, josta kuljetus hotellille.
Majoitus ja yöpyminen Tiranassa.

Päivä 2.

Tirana – Krujë – Tirana (76 km)

Aamiaisen nautimme hotellissa. Oppaan johdolla lähdemme kaupunkikiertoajelulle Albanian pääkaupungissa Tiranassa. Tiranan kiertoajelu alkaa Skanderbegin aukiolta, ensiksi vierailemme kansallishistoriallisessa museossa, jossa on runsaasti esineitä, jotka todistavat Albanian pitkästä historiasta. Kierroksemme jatkuu E`them Bey -moskeijalle, kellotornille ja muille nähtvyyksille. Vierailemme seuraavaksi Bektashi-yhteisön maailmanpäämajassa, josta jatkamme pääbulevardille, täällä sijaitsevat mm Kuvataideakatemia, Pääyliopisto, Italialaisvaikutteisia ministeriöitä ja Bllokun porvarillinen alue, jossa kommunistinen eliitti asui yli 40 vuotta.

Vierailtuamme Tiranan kaupungin historiallisessa osassa lähdemme Krujaan, keskiaikaiseen kaupunkiin vuoren juurella, jossa on vahva ottomaanien vaikutus. Vierailemme basaarissa, linnakkeessa ja Scanderbeg-museossa.
Iltapäivällä palaamme Tiranaan. Yöpyminen hotellissa.

Päivä 3.

Tirana – Durrës – Ardenitsan luostari – Gjirokastër (245 km)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Durrësin, satamakaupunkiin Adrianmerellä. Vierailemme muinaisilla keskiaikaisilla muureilla ja roomalaisessa amfiteatterissa. Seuraava kohteemme on Ardenitsan luostari, joka rakennettiin 1200-luvulla kreikkalaiselle jumalatar Artemikselle omistetun muinaisen pakanallisen temppelin raunioille. Sen jälkeen jatkamme Gjirokastraan, joka on Unescon maailmanperintökohde, ja vierailemme sen vaikuttavassa linnakkeessa. Majoitus. Yöpyminen Gjirokastrassa.

Päivä 4.

Gjirokastër – Blue Eye – Butrint – Saranda (90 km)

Aamiainen hotellissa. Aloitamme päivämme kiertoajelulla kivikaupungissa, Gjirokasterissa, jossa näemme tyypillisen Skenduli-talon, joka on rakennettu 1700-luvulla ottomaanien aikana ja jota pidetään yhtenä Balkanin kauneimmista taloista. Sieltä löydämme omistajan ja hän kertoo meille talon historiasta ja kommunismin ajoista. Taloon kävellään noin puolen tunnin matka, koska kaikki tiet ovat kiveä ja niitä pitkie ei saa ajaa minibussilla. Poikkeuksellisten historiallisten ja kulttuuristen arvojen lisäksi Gjirokaster liittyy erottamattomasti kirjallisuuden neroon Ismail Kadareen, joka on saanut albanialaisen kirjallisuuden puhumaan 45 maailman kielellä esitellen Albanian vuosisatoja vanhaa historiaa ja kulttuuria.

Matkamme jatkuu kohti Sarandaa. Matkalla pysähdymme kuuluisalla Blue Eye -lähteellä, joka on suosittu turistikohde, jonka kaunis vaalea turkoosi joki hämmästyttää kauneudellaan. Saavumme Butrintiin ja vierailemme muinaisessa kreikkalais-roomalaisessa kaupungissa, joka oli asuttu aina keskiajan loppuun asti ja on nyt julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Muinainen Butrintin kaupunki (tunnetaan myös nimellä Butrotum antiikin aikana) oli aikoinaan yksi hienoimmista ja kauneimmista kaupungeista koko Rooman valtakunnassa. 2400 vuotta myöhemmin se on paikka, joka kiehtoo ihmisiä edelleen. Butrintista piti tulla Rooman sotien veteraanien hoitopaikka, mutta 3. vuosisadalla jKr maanjäristys tuhosi suurimman osan kaupungista. Monet tänään näkemistäsi raunioista ovat peräisin samasta maanjäristyksestä. Päivän viimeinen pysäkkimme on Saranda. Majoitus hotellissa

Päivä 5.

Saranda – Vlora – Berat (265 km)

Aamiainen hotellissa. Lähtö Beratiin. Lyhyt pysähdys Porto Palermon lahdella ja vierailu 1800-luvun linnoituksessa. Muinaisessa maailmassa Porto Palermon lahti on aina ollut tärkeä satama, jonka täytyi suojella Himaraa. Kreikaksi se nimettiin Panormos (Panorama), ja myöhemmin se nimettiin uudelleen Porto Palermoksi Bysantin aikakaudella, kuten tapahtui Palermon kaupungille Sisiliassa. Matkalla Beratiin ohitamme Vloran ja rannikkotietä pitkin ajaessamme avatutuu upeat näkymät joihinkin turistikyliin. Matkalla näemme Joonianmeren Rivieran ja Albanian kauneuden. Saapuminen Beratiin, joka tunnetaan nimellä ”kaupunki, jossa on tuhat ikkunaa” ja joka julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Majoitus ja pieni rentoutuminen hotellissa. Yöpyminen Beratissa. Lyhyt pysähdys Porto Palermon lahdella ja vierailu 1800-luvun linnoituksessa.

Päivä 6.

Berat – Tirana (125 km)

Aamiainen hotellissa. Päivämme alkaa vanhan kaupungin nähtävyyksillä Beratissa. Vierailemme valtavassa Beratin linnakkeessa, joka on edelleen asuttu ja jossa on monia ortodoksisia kristittyjä kirkkoja sekä Onufri-museo 1500-luvun ikoneineen. Vierailemme kaupungin alaosassa ihaillen sen vanhoja Mangalemin ja Gorican kaupunginosia joen rannalla. Beratin mielenkiintoisimmat kohdat nähtyämme lähdemme Tiranaan. Majoitus hotellissa. Yöpyminen Tiranassa.

Päivä 7.

Tirana – Lentokenttä (20 km)

Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle.

Mukavaa kotimatkaa!


Apua

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >