Albania kiertomatka 7 pv

Albanian matka vie meidät katsomaan Tiranan kellotornia, upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia. Varaa Albanian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania kiertomatka 7 pv

Ihastuttava kotkien maa kiertomatka

Tule mukaan Albanian kiertomatkalle ainutlaatuiseen kotkien maahan. Albania on pieni maa Balkanin niemimaalla, se rajoittuu pohjoisessa Montenegroon, idässä Kosovoon, etelässä Pohjois-Makedoniaan ja Kreikkaan sekä lännessä Adrianmereen. Albania on monipuolinen maa, jossa yhdistyvät upeat maisemat, rikas kulttuuriperintö ja historialliset nähtävyydet. Albanian pääkaupunki on Tirana, joka sijaitsee maan keskiosassa. Tirana on moderni kaupunki, jossa on vilkas ilmapiiri. Siellä voit vierailla Skanderbegin aukiolla, jossa on Skanderbegin patsas, joka on Albanian kansallissankari. Kaupungissa on myös Et’hem Beyn moskeija, joka on yksi maan tunnetuimmista uskonnollisista rakennuksista.

Albanian riviera

Albanian rannikkoalueet tarjoavat upeat mahdollisuudet auringonottoon ja rentoutumiseen. Etelässä sijaitsee Albanian Riviera, joka on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Sarandan kaupunki on suosittu matkakohde, josta voi tehdä päiväretkiä upeille Ksamilin saarille. Pohjoisessa taas sijaitsee Shkodran järvi, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden veneilyyn.

Unescon maailmanperintökohteet

Albanian historialliset kohteet ovat myös houkuttelevia matkailijoille. Berat ja Gjirokastër ovat kaksi kaunista kaupunkia, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita. Niissä voi tutustua hyvin säilyneisiin perinteisiin taloihin, linnoituksiin ja museoihin. Butrintin arkeologinen alue on myös merkittävä kohde, jossa voi nähdä antiikin aikaisia raunioita ja historiallisia muistomerkkejä.

Kulttuuri ja perinteet

Albania on myös tunnettu vieraanvaraisesta ja ystävällisestä väestöstään. Albanialaiset ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan ja perinteistään. Maassa puhutaan pääasiassa albanian kieltä, mutta englantia ja muita vieraita kieliä puhutaan erityisesti turistialueilla. Albanialainen keittiö tarjoaa herkullisia ruokaelämyksiä, joissa näkyy sekä italialainen että turkkilainen vaikutus. Kokeile esimerkiksi byrek-nimistä suolaista piirasta, taraman-nimistä munakoisodippiä tai paikallisia grilliruokia. Albania on matkailijoiden keskuudessa vielä melko tuntematon kohde, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja autenttisen matkailumaan. Se tarjoaa upeita luontokohteita, historiallista rikkautta ja ystävällisiä ihmisiä, jotka tekevät vierailusta ikimuistoisen. Albania kiertomatka sopii myös ryhmille.

Albania kiertomatka

Vierailemme Krujan keskiaikaisessa kaupungissa ja kansallissankari Skanderbegin museossa. Matkaamme Shkodran kaupunkiin, jossa vierailemme Rozafan linnoituksessa. Matkalla vierailemme useissa pikkukylissä ja kaupungeissa sekä linnoituksissa. Saamme ihastella Durrësin satamakaupunkia ja näemme muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaisen amfiteatterin ja arkeologisen museon. Myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettu Gjiroskastër tulee tutuksi. Tällä Albanian kiertomatkalla vieraillaan myös maagisella Blue Eye -lähteellä. Näemme upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia, joita katsellessa sielu lepää.

Albania kiertomatka

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 7 pv: 1790 € / hlö

Lähdöt 2024 lauantaisin

Päivä 1.

Saapuminen Tiranaan (20 km)

Saavumme Tiranan kansainväliselle lentokentälle Nënë Terezalle, josta kuljetus hotellille.
Majoitus ja yöpyminen Tiranassa.

Päivä 2.

Tirana – Krujë – Tirana (76 km)

Aamiaisen nautimme hotellissa. Oppaan johdolla lähdemme kaupunkikiertoajelulle Albanian pääkaupungissa Tiranassa. Tiranan kiertoajelu alkaa Skanderbegin aukiolta, ensiksi vierailemme kansallishistoriallisessa museossa, jossa on runsaasti esineitä, jotka todistavat Albanian pitkästä historiasta. Kierroksemme jatkuu E`them Bey -moskeijalle, kellotornille ja muille nähtvyyksille. Vierailemme seuraavaksi Bektashi-yhteisön maailmanpäämajassa, josta jatkamme pääbulevardille, täällä sijaitsevat mm Kuvataideakatemia, Pääyliopisto, Italialaisvaikutteisia ministeriöitä ja Bllokun porvarillinen alue, jossa kommunistinen eliitti asui yli 40 vuotta.

Vierailtuamme Tiranan kaupungin historiallisessa osassa lähdemme Krujaan, keskiaikaiseen kaupunkiin vuoren juurella, jossa on vahva ottomaanien vaikutus. Vierailemme basaarissa, linnakkeessa ja Scanderbeg-museossa.
Iltapäivällä palaamme Tiranaan. Yöpyminen hotellissa.

Päivä 3.

Tirana – Durrës – Ardenitsan luostari – Gjirokastër (245 km)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Durrësin, satamakaupunkiin Adrianmerellä. Vierailemme muinaisilla keskiaikaisilla muureilla ja roomalaisessa amfiteatterissa. Seuraava kohteemme on Ardenitsan luostari, joka rakennettiin 1200-luvulla kreikkalaiselle jumalatar Artemikselle omistetun muinaisen pakanallisen temppelin raunioille. Sen jälkeen jatkamme Gjirokastraan, joka on Unescon maailmanperintökohde, ja vierailemme sen vaikuttavassa linnakkeessa. Majoitus. Yöpyminen Gjirokastrassa.

Päivä 4.

Gjirokastër – Blue Eye – Butrint – Saranda (90 km)

Aamiainen hotellissa. Aloitamme päivämme kiertoajelulla kivikaupungissa, Gjirokasterissa, jossa näemme tyypillisen Skenduli-talon, joka on rakennettu 1700-luvulla ottomaanien aikana ja jota pidetään yhtenä Balkanin kauneimmista taloista. Sieltä löydämme omistajan ja hän kertoo meille talon historiasta ja kommunismin ajoista. Taloon kävellään noin puolen tunnin matka, koska kaikki tiet ovat kiveä ja niitä pitkie ei saa ajaa minibussilla. Poikkeuksellisten historiallisten ja kulttuuristen arvojen lisäksi Gjirokaster liittyy erottamattomasti kirjallisuuden neroon Ismail Kadareen, joka on saanut albanialaisen kirjallisuuden puhumaan 45 maailman kielellä esitellen Albanian vuosisatoja vanhaa historiaa ja kulttuuria.

Matkamme jatkuu kohti Sarandaa. Matkalla pysähdymme kuuluisalla Blue Eye -lähteellä, joka on suosittu turistikohde, jonka kaunis vaalea turkoosi joki hämmästyttää kauneudellaan. Saavumme Butrintiin ja vierailemme muinaisessa kreikkalais-roomalaisessa kaupungissa, joka oli asuttu aina keskiajan loppuun asti ja on nyt julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Muinainen Butrintin kaupunki (tunnetaan myös nimellä Butrotum antiikin aikana) oli aikoinaan yksi hienoimmista ja kauneimmista kaupungeista koko Rooman valtakunnassa. 2400 vuotta myöhemmin se on paikka, joka kiehtoo ihmisiä edelleen. Butrintista piti tulla Rooman sotien veteraanien hoitopaikka, mutta 3. vuosisadalla jKr maanjäristys tuhosi suurimman osan kaupungista. Monet tänään näkemistäsi raunioista ovat peräisin samasta maanjäristyksestä. Päivän viimeinen pysäkkimme on Saranda. Majoitus hotellissa

Päivä 5.

Saranda – Vlora – Berat (265 km)

Aamiainen hotellissa. Lähtö Beratiin. Lyhyt pysähdys Porto Palermon lahdella ja vierailu 1800-luvun linnoituksessa. Muinaisessa maailmassa Porto Palermon lahti on aina ollut tärkeä satama, jonka täytyi suojella Himaraa. Kreikaksi se nimettiin Panormos (Panorama), ja myöhemmin se nimettiin uudelleen Porto Palermoksi Bysantin aikakaudella, kuten tapahtui Palermon kaupungille Sisiliassa. Matkalla Beratiin ohitamme Vloran ja rannikkotietä pitkin ajaessamme avatutuu upeat näkymät joihinkin turistikyliin. Matkalla näemme Joonianmeren Rivieran ja Albanian kauneuden. Saapuminen Beratiin, joka tunnetaan nimellä ”kaupunki, jossa on tuhat ikkunaa” ja joka julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Majoitus ja pieni rentoutuminen hotellissa. Yöpyminen Beratissa. Lyhyt pysähdys Porto Palermon lahdella ja vierailu 1800-luvun linnoituksessa.

Päivä 6.

Berat – Tirana (125 km)

Aamiainen hotellissa. Päivämme alkaa vanhan kaupungin nähtävyyksillä Beratissa. Vierailemme valtavassa Beratin linnakkeessa, joka on edelleen asuttu ja jossa on monia ortodoksisia kristittyjä kirkkoja sekä Onufri-museo 1500-luvun ikoneineen. Vierailemme kaupungin alaosassa ihaillen sen vanhoja Mangalemin ja Gorican kaupunginosia joen rannalla. Beratin mielenkiintoisimmat kohdat nähtyämme lähdemme Tiranaan. Majoitus hotellissa. Yöpyminen Tiranassa.

Päivä 7.

Tirana – Lentokenttä (20 km)

Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentokentälle.

Mukavaa kotimatkaa!


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Tirana-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja

* Kuljetukset modernilla bussilla ohjelman mukaan
* Majoitus 4* hotelleissa
jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Englanninkielinen opas koko matkan ajan
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 225 €/hlö
* Puolihoitolisä 130 €
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >