Albania kiertomatka 8 pv

Albanian matkalla näet upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesiä ja valloittavan kauniita maisemia. Varaa Albanian matka >

Albania kiertomatka 8 pv

Ihastuttava kotkien maa kiertomatka

Tule mukaan Albanian kiertomatkalle ainutlaatuiseen kotkien maahan. Albania on pieni maa Balkanin niemimaalla, se rajoittuu pohjoisessa Montenegroon, idässä Kosovoon, etelässä Pohjois-Makedoniaan ja Kreikkaan sekä lännessä Adrianmereen. Albania on monipuolinen maa, jossa yhdistyvät upeat maisemat, rikas kulttuuriperintö ja historialliset nähtävyydet. Albanian pääkaupunki on Tirana, joka sijaitsee maan keskiosassa. Tirana on moderni kaupunki, jossa on vilkas ilmapiiri. Siellä voit vierailla Skanderbegin aukiolla, jossa on Skanderbegin patsas, joka on Albanian kansallissankari. Kaupungissa on myös Et’hem Beyn moskeija, joka on yksi maan tunnetuimmista uskonnollisista rakennuksista.

Albanian riviera

Albanian rannikkoalueet tarjoavat upeat mahdollisuudet auringonottoon ja rentoutumiseen. Etelässä sijaitsee Albanian Riviera, joka on tunnettu kauniista hiekkarannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Sarandan kaupunki on suosittu matkakohde, josta voi tehdä päiväretkiä upeille Ksamilin saarille. Pohjoisessa taas sijaitsee Shkodran järvi, joka tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden veneilyyn.

Unescon maailmanperintökohteet

Albanian historialliset kohteet ovat myös houkuttelevia matkailijoille. Berat ja Gjirokastër ovat kaksi kaunista kaupunkia, jotka ovat Unescon maailmanperintökohteita. Niissä voi tutustua hyvin säilyneisiin perinteisiin taloihin, linnoituksiin ja museoihin. Butrintin arkeologinen alue on myös merkittävä kohde, jossa voi nähdä antiikin aikaisia raunioita ja historiallisia muistomerkkejä.

Kulttuuri ja perinteet

Albania on myös tunnettu vieraanvaraisesta ja ystävällisestä väestöstään. Albanialaiset ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan ja perinteistään. Maassa puhutaan pääasiassa albanian kieltä, mutta englantia ja muita vieraita kieliä puhutaan erityisesti turistialueilla. Albanialainen keittiö tarjoaa herkullisia ruokaelämyksiä, joissa näkyy sekä italialainen että turkkilainen vaikutus. Kokeile esimerkiksi byrek-nimistä suolaista piirasta, taraman-nimistä munakoisodippiä tai paikallisia grilliruokia. Albania on matkailijoiden keskuudessa vielä melko tuntematon kohde, mikä tekee siitä ainutlaatuisen ja autenttisen matkailumaan. Se tarjoaa upeita luontokohteita, historiallista rikkautta ja ystävällisiä ihmisiä, jotka tekevät vierailusta ikimuistoisen. Albania kiertomatka sopii myös ryhmille.

Albania kiertomatka

Vierailemme Krujan keskiaikaisessa kaupungissa ja kansallissankari Skanderbegin museossa. Matkaamme Shkodran kaupunkiin, jossa vierailemme Rozafan linnoituksessa. Matkalla vierailemme useissa pikkukylissä ja kaupungeissa sekä linnoituksissa. Saamme ihastella Durrësin satamakaupunkia ja näemme muinaiset keskiaikaiset muurit, roomalaisen amfiteatterin ja arkeologisen museon. Myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistettu Gjiroskastër tulee tutuksi. Tällä Albanian kiertomatkalla vieraillaan myös maagisella Blue Eye -lähteellä. Näemme upeita kirkkoja, kristallinkirkkaita vesä ja valloittavan kauniita maisemia, joita katsellessa sielu lepää.

Albania kiertomatka

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1790 € / hlö

Lähdöt 2024:  10.6., 25.7., 25.8., 1.10., 20.10., 7.11.

Hinnat muotoutuvat lähtöpäivän ja varausajankohdan mukaan.
Tilaa matkasi ajoissa niin säästät matkan hinnassa.

Klassinen Kiertomatka, Albania

Päivä 1. Saapuminen Albaniaan

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Tiranaa.
Saavumme Tiranan kansainväliselle lentokentälle Nënë Terezalle, josta kuljetus hotellille.
Majoitus ja yöpyminen Tiranassa.

Päivä 2: Tirana – Elbasan – Pogradec – Korca

Aamiaisen nautittuamme matkaamme Krujasta kohti Albanian kaakkoisosaa. Teemme ensimmäisen pysähdyksen Elbasanin kaupungissa, joka tunnettiin antiikin aikana nimellä Skampis. Jatkamme matkaa kohti Pogradecin kaupunkia, joka sijaitsee Ohrid-järven rannalla. Kyseessä on yksi Euroopan syvimmistä ja vanhimmista järvistä. Meillä on mahdollisuus kävellä pitkin Pogradecin kaupungin rantabulevardia ja nauttia kauniista näkymistä.
Tämän jälkeen jatkamme matkaa kohti Korcaa. Se on yksi Albanian suurimmista ja tärkeimmistä kulttuurisista ja taloudellisista keskuksista, sijaiten maan kaakkoisosassa. Kaupunki on tunnettu tyypillisistä kortteleistaan, joita reunustavat matalat talot ja huvilat, jotka on päällystetty mukulakivillä. Kaupungissa on useita museoita, kuten koulutusmuseo. Kaupungista löytyy myös kauniita kirkkoja ja 15. vuosisadan moskeija.

Nauti vapaasta ajasta omalla ajallasi ja kulje pitkin ”Bulevardi Republikaa” tai vieraile kaupungin vanhassa basaarissa. Yöpyminen Korcassa.

Päivä 3: Korca – Permet – Gjirokaster (UNESCO)

Aamiaisen nautimme hotellissa. Tämä päivä tarjoaa mielenkiintoisen matkan halki Kaakkois-Albanian vuoristoisen alueen upeiden näkymien. Vjosa-joen läsnäolo tekee maisemista entistä kiehtovampia koko matkan ajan aina pienelle Permetin kaupungille saakka.

Päivän lopullinen kohde on Gjirokastran museokaupunki, joka on yksi kolmesta Albanian UNESCO-kohteesta. Kaupunkia hallitsee Gjirokastërin linnoitus, jossa järjestetään Gjirokastërin kansallinen kansanmusiikkifestivaali joka viides vuosi. Se on entisen Albanian kommunistijohtajan Enver Hoxhan ja merkittävän kirjailijan Ismail Kadaressen syntymäpaikka. Monet Gjirokastërin taloista ovat erityistä paikallista tyyliä, joka on ansainnut kaupungille lempinimen ”Kivien kaupunki”, koska useimpien vanhojen talojen katot on peitetty littein kivin. Gjirokastërissa on vanha ottomaanien aikainen basaari, joka rakennettiin alun perin 1600-luvulla; se rakennettiin uudelleen 1800-luvulla tulipalon jälkeen. Gjirokastërissa on tänään yli 500 kotia, jotka on säilytetty ”kulttuurimonumentteina”. Yöpyminen Gjirokasterissa.

Päivä 4: Gjirokaster – Sininen silmä – Butrinti – Saranda

Aamiaisen nautimme hotellissa ja aloitamme päivän vierailemalla Sinisessä silmässä (albaniaksi: Syri i kaltër), eli luonnollisessa vesilähteessä. Sinisestä silmästä lähdettyämme suuntaamme kohti Butrintin luonnonpuistoa. Butrintin arkeologisen ja historiallisen perinnön säilyttämisen merkityksen vuoksi se nimettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 1992. Vierailemme vanhassa amfiteatterissa, Aesculapiuksen temppelissä, värikkäillä mosaiikeilla koristellussa kastekappelissa ja muinaisissa kaupunginmuureissa. Vanha linnoitus, jossa on pieni museo, valvoo koko aluetta.

Iltapäivällä vierailemme paikallisella viinitilalla ja maistelemme viiniä, raki-juomaa sekä joitakin paikallisesti tuotettuja hilloja, juustoja tai oliiveja. Päivän viimeinen vierailukohde on Lekursin linna, josta voit ihailla näkymää koko Sarandan kaupungin yli ja Kreikan Korfun saarelle. Yöpyminen Sarandassa.

Päivä 5: Saranda – Vlora – Apollonia – Berat (UNESCO)

Aamiaisen nautimme hotellissa. Nauti aamupäivästäsi upeiden näkymien parissa matkustaessasi Albanian Rivieran halki. Reittimme kulkee turistien suosimien kyläkaupunkien Lukova, Qeparo, Borsh, Himara ja DHermi läpi.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Porto Palermo, jossa sijaitsee samanniminen linnoitus. Tämä linnoitus toimi entisenä neuvostoliittolaisena sukellusvenetukikohtana Albanian kommunistihallinnon aikana. Nykyään sen puoliksi hylätty tunneli ja kasarmi houkuttelevat vierailijoita, samoin kuin linnoituksen muurit ja portit, jotka rakennutti voimakas Ali Pasha Ioninalta.

Toinen mielenkiintoinen pysähdyspaikka on Llogara National Park, joka kattaa 10,1 neliökilometrin pinta-alan. Tie Dhermistä Orikumiin kulkee Llogaran solan läpi, joka on näyttävä, mutkitteleva tie, joka nousee jopa 1027 metriin.

Vloran kaupungissa on mahdollisuus nauttia lounasta. Vlora tunnetaan paikkana, jossa Albanian itsenäisyys julistettiin 28. marraskuuta 1912.

Päivän aikana kannattaa ehdottomasti vierailla myös Apollonian arkeologisella alueella. Tutustu amfiteatteriin, Agonotheteven monumenttiin, odeoniin, porticoon, mosaiikkitaloon, luostarin sisäpihaan, jossa sijaitsee Bysanttilaistyylinen Pyhän Marian kirkko, sekä arkeologiseen museoon.

Iltapäivällä saavumme Beratiin, jossa nautimme illallisen ja vietämme yön.

Päivä 6: Berat – Durres – Kruja – Tirana

Aamiainen nautitaan hotellissa. Vietämme aamun tutustuen Beratin kaupunkiin, jolla on oma erityinen taikansa ja joka on helposti yksi Albanian vierailun kohokohdista. Sen silmiinpistävin piirre on valkoisten ottomaanitalojen kokoelma, jotka kiipeävät mäkeä ylös linnaansa, ja ovat antaneet kaupungille ’tuhat ikkunaa’ -tittelin ja Unescon maailmanperintökohteen statuksen vuodesta 2008. Kävelemme vanhojen Mangalemin ja Goricen naapurustojen läpi ja jatkamme sitten linna-alueelle. Vierailemme Onufri-museossa.

Beratin kaupungista lähdettäessä jatkamme matkaamme kohti Durresin muinaista kaupunkia, joka on myös Albanian tärkein satamakaupunki. Vierailemme Balkanin niemimaan suurimmassa amfiteatterissa (kapasiteetti 15 000 katsojaa) ja jossa on harvinainen seinämosaiikki 2. vuosisadalta jaa. Durresista lähtiessämme vietämme iltapäivän Krujan keskiaikaisessa kaupungissa, joka sijaitsee Sari Salltiku -vuoren rinteellä. Kävelemme vanhan basaarin läpi ja jatkamme seuraavaksi 6. vuosisadalta olevaan linnoitukseen, jossa perheet asuvat edelleen sisällä. Käymme vielä Historian museossa. Palaamme Tiranaan iltapäivällä yöpymistä varten.

Päivä 7: Tutustu Tiranaan

Aamiaisen nautimme hotellissa. Aloita aamusi tutustumalla pääkaupunki Tiranaan, joka tunnetaan värikkäästä ottomaani-, fasisti- ja neuvostoarkkitehtuuristaan. Kävelemme pääbulevardia pitkin, jonka varrella sijaitsevat Tiranan yliopiston rakennukset, presidentinpalatsi, pyramidi-rakennus ja muut. Käymme myös Bllokun kaupunginosassa ja suuntaamme kaupungin pääaukiolle, joka on nimetty kansallissankari ”Skanderbegin” mukaan. Vierailemme Bunk`Art 2:ssa.

Vapaa iltapäivä Tiranaan tutustumiseen ja yöpyminen.

Päivä 8: Kuljetus lentokentälle

Aamiaisen nautimme hotellissa.
Kuljetus hotellilta lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Kiitämme sinua matkasta ja toivomme näkevämme sinut uudelleen!

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Albania

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

 

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki – Tirana – Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja

* Kuljetukset modernilla turistibussilla ohjelman mukaan
* Majoitus 4* hotelleissa
jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Englanninkielinen opas koko matkan ajan
* Sisäänpääsymaksut kohteisiin ohjelman mukaan

Lisämaksusta:
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 225 €/hlö
* Puolihoitolisä 130 €
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

 

Varaa jalkapalloliputVaraa jalkapalloliput
Varaa FormulaliputVaraa Formulaliput
Vuokraa autoVuokraa auto
Varaa lomahuoneistoVaraa lomahuoneisto


Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.