Unkari Budapest Joulutorit

Budapest joulutorit – Jouluisesti koristeltu kaupunki, paahdettujen kastanjoiden tuoksu ja lämmin hehkuviini siivittävät joulun tunnelmaan! Unkarin matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Unkari Budapest Joulutorit

Talven taikaa ja gulassia

Budapest on ihanan juhlava paikka viettää joululomaa. Budapestin ilma on kylmää tähän aikaan vuodesta, mutta lämmin gulassi -kulho tai höyryävä hunajajuoma lämmittää mukavasti. Talvinen Budapest on taianomainen matkakohde. Unkarin matka jouluiseen Budapestiin räätälöidään toiveidesi mukaan.

Budapest Joulutorit

Budapestin joulutorit ovat joulukuun alussa parhaimmillaan – käsityöt, joulukoristeet ja suussa sulavat herkut joulutoreilta tai maailmankuulusta Kauppahallista. Budapestissä voit myös tutustua Szententren taiteilijakaupungin joulunodotukseen ja shoppailla jouluostoksilla kaupungin pikku putiikeissa.

Tule mukaan – Budapestin joulutorimatkalle

Budapestin joulumarkkinat kutsuvat sinua nauttimaan unkarilaisesta jouluperinteestä. Jouluisesti koristeltu kaupunki, paahdettujen kastanjoiden tuoksu ja lämmin glögi siivittävät joulun tunnelmaan! Matkat Budapestiin räätälöimme toiveidesi mukaan.

Unkari Budapest Joulutorit

Teemamatkat>>

Kymenmatkat Facebookissa>>

Matkapäivät: 17-20.11.2023

Finnairin lennot:

17.11. Helsinki – Budabest     0930 – 1055
20.11. Budabest – Helsinki     1915 – 2235

Matkan hinta 4 pv: 880 € / hlö, kun ryhmässä on 40 osallistujaa.
Ryhmässä 20 osallistujaa, hinta on 965 €
Ryhmässä 10 osallistujaa, hinta on  1140 €

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

***************************************

Matkaohjelma:

1 pv

Lähdemme Helsinki-Vantaan kentältä kohti Budapestiä.

Perille saavuttuamme meitä odottaa suomenkielinen opas ja bussi, joten  suuntaamme suoraan kaupunkikierrokselle. Kaupunkikiertoajelu kestää n 2 tuntia, jonka aikana näemme muun muassa Pestin puolella Sankarten Aukion, parlamenttitalon ja oopperatalon ylitämme Tonavan kauniit sillat Budan puolelle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matiaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake.

Kiertoajelun päätteeksi menemme Budapestin kuuluisaan kauppahalliin, jossa värien ja makujen kirjo huumaa mielemme ja kielemme. Ajamme iltapäivällä hotellillemme, jossa majoittuminen. Tämän jälkeen on vapaata aikaa tutustua Budapestiin omatoimisesti.

2 pv

Runsaan noutopöytäaamiaisen jälkeen siirrymme oppaan johdattamana bussiimme ja suuntamme Gödöllön kaupunkiin, noin 30 kilometrin päässä Budapestista sijaitsevaan Itävalta-Unkarin kuuluisan hallitsijattaren Elisabetin eli keisarinna Sissin lempipaikkaan, Grassalkovichin barokkipalatsiin, joka tunnetaan myös Sissin linnana. Tutustumme opastetusti tähän kauniisti restauroituun palatsiin. Halukkaat voivat nauttia Itävalta-Unkari aikaisen kahvi- ja leivosannoksen palatsin tyylikkäässä kahviossa.

Palaamme päivällä takaisin Budapestiin ja vierailemme Vörötsmartyn Joulutorilla, joka on yksi Euroopan suurimmista. Lukemattomissa kojuissa myydään mm. joulukoristeita, käsitöitä, paikallisia herkkuja, joulumakeisia ja suolaista syötävää, hehkuviiniä ja joulun tunnelmaa luovia pikkutavaroita. Loppupäivän ohjelma on vapaa ja markkinoilta palaamme hotelliin omatoimisesti.

3 pv

Aamiaisen nautittuamme lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla retkelle läheiseen Szentendren historialliseen pikkukaupunkiin, jota kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, jonne monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet. Kaupunki  sai nykyisen muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen.

Palaamme alkuillasta hotellille, jossa meillä on aikaa levähtää. Illansuussa lähdemme yhdessä viettämään pikkujouluiltaa tunnelmalliseen paikalliseen ravintolaan, jossa ruokailua säestää paikallinen musiikki.

4 pv

Aamiainen hotellissa.
Meillä on päivä aikaa tutustua Budapestiin ja sen tarjontaan. Käydä ostoksilla ja hankkia vielä viimeiset tuliaiset. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana. Matkatavarat saa jättää hotelliin säilytykseen. Iltapäivällä siirrymme bussilla lentokentälle, josta lento kohti Suomea lähtee. Saapuminen Helsinki-Vantaalle.

 

Joulumarkkinat:

Budapestissa on edullisia joulutoreja, joilta kannattaa ostaa joulutuomiseksi pukinkonttiin aitoja käsitöitä. Toreilla on kaupan neuleita, koruja ja keramiikkaa sekä ihastuttavaa jouluista pikkutavaraa. Kojuissa myydään joulukoristeita, makeisia ja suolaista syötävää, hehkuviiniä.

Vörösmarty -aukio Joulutori avoinna 13.11.-6.1.
on yksi Euroopan suurimmista joulutoreista. Unkarin pääkaupungin merkittävin talvitapahtuma tarjoaa aitoja perinteisiä unkarilaisia käsitöitä. Torilla leijuu houkutteleva kuuman viinin, mantelin ja perinneherkkujen tuoksu. Iltaisin kävijöille tarjotaan kansanperinne-esityksiä.

* Szent István Square
Iltapäivisin tapahtuman kruunaa kolmiulottenen valokuvataiteen animaatio, joka heijastetaan St. Stephenin basilikan julkisivulle. Aukiolla voi luistella ja tehdä ostoksia ja ostosten jälkeen nauttia kuumaa hehkuviiniä sekä maistaa perinteisiä kulinaarisia erikoisuuksia.

Joulutorien tiedot ja aukioloaikataulut sitoumuksetta, tarkasta tiedot ennen matkavaraustasi.

Lue lisää Budapestin joulutoreista: visitbudapest.travel/christmas-market/


Unkari Budapest tekemistä ja käyntikohteita

* House of Houdini sijaitsee salaperäisellä linna-alueella Budan puolella, vain sadan metrin päässä kuninkaanlinnasta. Talo on omistettu suurelle taikurille ja kahlekuninkaalle Harry Houdinille (1874 Budapest, HU – 1962 Detroit, USA). The House of Houdinissa on Euroopan suurin pysyvä näyttely Harry Houdinista. Ohjelma: taikuri Show (25 min.) ja opastettu kierros museossa (15 min.)Ihanteellinen ryhmäkoko on 10 henkilöä, suurin ryhmäkoko on 20 henkilöä. (Suuremmat ryhmät voidaan jakaa).

* Andrássy út on vanha bulevardi Budapestin keskustassa. Bulevardi tarjoaa eräitä kaupungin hienoimpia putiikkeja ja lähinnä korkeatasoisia liikkeitä. Se kulkee Pestin halki Erzsébet térin aukiolta Kaupunginpuistoon, noin 2,5 kilometriä pitkän matkan.

* Váci utca on Budapestin historiallisen keskustan kuuluisin katu, kadun varrella on lukuisia matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita.

* Budan linna on Unkarin kuninkaiden entinen linna Budapestin I osa-alueella, Linnavuoren eteläkärjessä.

* Pestissä Andrássy út -kadun päässä, sijaitseva Sankarien aukio on tunnettu nähtävyys ja Unkarin kansallisten juhlien järjestämispaikka.

* Pestin Kaupunginpuistossa sijaitseva Széchenyin uusbarokkinen kylpylä on Budapestin suurin terveys- ja lämminvesikylpylä. Kylpylässä on sekä sisä- että ulkoaltaita.

* Pyhän Tapanin kirkko on Budapestin suurin kirkko. Se sijaitsee Lipótvárosin kaupunginosassa.

* Budan Linnavuorella sijaitseva Kalastajanlinnake on Budapestin vanhan kaupunginmuurin päälle tehty rakennelma ja tunnettu näköalapaikka. Kalastajanlinnake ja sen vieressä oleva Matiaksenkirkko ovat Linnavuoren suosituimmat nähtävyydet.

* Matiaksenkirkko on Budapestin tunnetuimpia maamerkkejä Linnavuorella. Tämä katolinen, keskiajalta peräisin olevan kirkon päätorni näkyy kaupungin kattojen yllä.

* Széchenyin ketjusilta oli ensimmäinen pysyvä siltä Tonavan yli, ja se avattiin käyttöön 1849. Silta on riippusilta, joka ylittää Tonavan Budasta Pestiin.

* Margitinsaaressa Tonavalla  on paljon puistoja, ja se onkin suosittu virkistäytymisalue.

* Unkarin parlamenttitalo on Budapestin ja koko Unkarin tunnetuimpia rakennuksia. Siellä kokoontuu Unkarin parlamentti eli kansalliskokous.

* Unkarin valtionooppera sijaitsee Budapestin 6. kaupunginosassa eli Terézvárosissa Andrássy út -kadun varrella.

* Terrorin talo kertoo Unkarin synkästä historiasta fasismin ja kommunismin aikoina 1900-luvulla.

Näe Budapest uudella tavalla

Kokeile jotain aivan erilaista?

* Monsterroller
Monsterroller on sähköskootteri, jonka leveät renkaat ja hydrauliset jarrut tarjoavat mukavan ajonautinnon, riippumatta maaperän pinnanmuodoista ja katujen päällysteestä. Sen lisäksi ne näyttävät todella cooleilta!

* Airwheel tai Segway
Airwheel ja Segway ovat kumpikin motorisoituja kulkuvälineitä, jonka tasapainottavat järjestelmät estävät niitä kaatumasta. Niillä on helppo liikkua ja ne ovat hauskoja.

* TukTuk
TukTukit ovat kolmipyöräisiä motorisoituja riksoja, joita käytetään paljon Thaimaassa ja Intiassa. Nyt voit kokeilla niitä myös Budapestissä ja tutkia kaupungin kaikkia kolkkia.
* Trabant
Hyppää Trabantin nostalgiseen kyytiin. Tämä ikoninen ja ihastuttava itäsaksalainen auto on muisto menneestä ajasta ja joukko värikkäitä Trabanteja kruisailemassa kaupungilla saa hymyn kenen tahansa huulille.

* Turistihölkkä
Oletko urheilullinen ja rakastat juoksemista? Tutustu Budapestiin ja sen kuuluisiin nähtävyyksiin turistihölkän avulla. Tämä on täydellinen valinta niille, jotka haluavat parantaa kuntoaan ja samalla nauttia kaupungin tunnelmasta ja kulttuurista.

 

 

Ibis Budapest City  ***

Sijaitsee Pestin puolella, kaupungin sydämessä ja 100 m Blaha Lujza -aukiolta. Kansallismuseo on 1,2 km kävelymatkan päässä ja keskikaupungin kävelyalue "Váci utca" on vain 1,5 km hotellista.

Hotellissa on 24 tuntia avoinna oleva vastaanotto, langaton internet-yhteys yleisissä tiloissa (lisämaksusta), itsepalvelu business center, baari, tallelokero (lisämaksusta), kemiallinenpesulapalvelu ja silityspalvelu.
Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, puhelin, satelliitti/kaapeli-väritv, radio, ilmastointi, työpöytä, langaton internet-yhteys (lisämaksusta).

Osoite: Address: Akacfa u. 1-3, 1072 Budapest, Unkari.

Unkari_Hotelli Ibis Budapest_400x300Unkari_Hotelli Ibis Budapest2_400x300Unkari_Hotelli Ibis Budapest3_400x300

Unkari: Tunnetaan erinomaisesta ruoasta, vilkkaasta kaupunkielämästä sekä kukoistavasta maaseudustaan.
Pääkaupunki: Budapest
Virallinen kieli:
Unkari
Valuutta: Unkarin forintti (HUF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Lisämaksusta:
* lentokenttäkuljetukset 30 €/hlö meno/paluu

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsinki-Budapest-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta:
* Lentokenttäkuljetukset
* Opastukset ja retket matkalla
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >