Matkalla Milanossa

Milano_Vittorio Emanuele II Gallery_800x600Milano_Sforza Castle (Castello Sforzesco) in Milan, Italy_800x600Milanon monet muodot

 

Milano – tuo muodin ja designin mekka – on todella mielenkiintoinen kaupunki, mutta sinne kannattaa varata hyvät kengät mukaan. Parhaiten kaupungin nimittäin näkee ja kokee tallustelemalla siellä ympäriinsä bussissa istumisen sijaan. Kannattaa myös muistaa, että Milanon metro on erittäin toimiva ratkaisu eri kohteisiin pääsemisessä eivätkä hinnatkaan päätä huimaa.

Yksi Milanon keskeisiä kohteita on ehdottomasti Duomon katedraali, joka on Euroopan kolmanneksi suurin katedraali ja jonka patsaita tutkimalla saisi hyvin käytettyä päivän tai kaksi. Duomon ympärillä on paljon hienoja kauppoja, museoita, ravintoloita ja muuta kivaa. Kun katsoo Duomoon ja kääntyy vasemmalle päätyy todella upeaan katettuun kauppakeskukseen. Katto on tehty lasista ja noudattelee tavallaan katedraalin katon mallia. Täältä löytyy myös paljon kivaa ostettaavaa, joskaan ei ihan polkuhinnoin.  Kauppakeskuksen läpi kulkien päätyy sitten LaScala –oopperaan, jota pidetään yhtenä maailman parhaista. Ja tästä kun ottaa vielä pari askelta lisää, päätyy katsomaan Leonardo da Vincin Viimeistä ehtoollista. Näitä Leonardo da Vincin ja hänen aikalaistensa maalauksia löytyy monestakin museosta ja taidenäyttelystä Milanossa.

Jos tuollainen perinteinen taide ei miellytä, niin Milanossa on myös modernia muotoilua esittävä Triennale, jossa pääsee tutustumaan niin Italian kuin maailmankin muotoiluun, sen nykytilaan ja hieman historiaankin – riippuen vähän millainen näyttely on esillä.

Triennalea ympäröi hieno puistoalue, jossa voi aivan mainiosti istahtaa nauttimaan maailmanmenosta ja nauttia vaikkapa picnic-lounaan. Puiston toisessa päässä on Riemukaari ja toisessa päässä Sforzan-linnoitus, joka on tuhoutunut ja jälleenrakennettu pariinkin otteeseen.

Eteläisestä Milanosta löytyy kanavia ja jokilaivoja – paikoin voisi helposti kuvitella eksyneensä Venetsiaan. Ja pohjoispuolelta – päärautatieaseman ympäristöstä – löytyy kauppakatuja, joiden budjetti sopii paremmin tavalliselle tossuntallaajallekin.