Kuuba

Kuuba on Karibianmerellä sijaitseva saarivaltio, joka koostuu Kuuban pääsaaresta, Isla de la Juventudista, ja useista muista pienemmistä saarista.
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Kuuban peso, Kuuban vaihdettava peso
Passi ja turistikortti: Kuubaan vaaditaan Suomen kansalaisilta turistikortti sekä passi, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta.
Turistikortti, hankitaan ennen matkaa Kuuban suurlähetystöstä. Hinta on n. 22€ per henkilö Lue lisää »
Matkustajan tulee lisäksi täyttää maahansaapumis-/maastapoistumis-/tulliselvityslomake aikaisintaan 48 tuntia ennen maahan saapumista verkkosivustolla. Lomakkeen täytettyään matkustaja saa sähköpostilla QR-koodin joka esitetään lennon lähtöselvityksessä ja maahan saapuessa. Kuubasta poistuttaessa peritään maastapoistumismaksu n. 25USD/hlö.
Matkustajalla tulee lisäksi olla: Matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset hoitokulut Kuubassa. Matkavakuutuksesta tulee esittää Kuubaan saavuttaessa todistus. Saat todistuksen vakuutusyhtiöstäsi. Jos sinulla ei ole vakuutustodistusta Kuubaan saapuessasi, sinun tulee ostaa kuubalainen matkavakuutus lentoasemalta. Vakuutuksen hinta on noin 2,50 pesoa/päivä. Jos aiot osallistua riskialttiiksi katsottuihin aktiviteetteihin Kuubassa oleskelusi aikana tai jos olet yli 70-vuotias, on lisämaksu 2 pesoa/päivä.
Käteisvaroja tai matkashekkejä henkilöä ja oleskelupäivää kohden vähintään 50 US-dollarin arvosta.
Kuuban suurlähetystö Helsingissä https://misiones.cubaminrex.cu/Finlandia, puh. 09 680 2022, sähköposti embajada@fi.embacuba.cu

Jos lennolla on välilasku tai koneenvaihto USA:ssa, tai jos vietät osan lomastasi USA:ssa, täytyy sinulla olla ESTA-matkustuslupa. ESTA-matkustuslupaa tulee hakea viimeistään 72 tuntia ennen lentoa.
Lisätietoja ESTA-hakemuksesta »
Jos lennolla on välilasku tai koneenvaihto Kanadassa, tai jos vietät osan lomastasi Kanadassa, täytyy sinulla olla eTA-matkustuslupa.
Lisätietoja eTA-hakemuksesta »

Aikaero Suomeen: -7 tuntia, kesäaika ei ole käytössä
Ilmasto: Kuuban trooppinen ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden, mutta varsinainen matkailusesonki on joulu-huhtikuun kuivana kautena, jolloin päivälämpötila on muutaman asteen alle 30 C°. Lämpimimpien kuukausien keskilämpötila on 32 C°. Vuodessa on keskimäärin 330 aurinkoista päivää. Kuuban eteläosa on lämpimämpää aluetta kuin pohjoinen, ja maan länsiosa taas sateisempaa kuin itäosa. Räätälöimme Kuuban Havannan matkat yhteistyössä kanssanne.

Tiedot sitoumuksetta.