Sri Lanka

Sri Lanka tunnetaan myös vanhalla nimellään – Ceylon. Intian valtamerellä sijaitseva Sri Lanka tarjoaa matkailijalle historiaa, kulttuuria ja makunautintoja, joissa iloisesti sekoittuvat portugalilaiset, brittiläiset ja hollantilaiset perinteiset kulttuurit.
Pääkaupunki: Kotte toimii maan hallinnollisena keskuksena. Maan suurin kaupunki Colombo kaupallisena pääkaupunkina
Virallinen kieli:
Sinhali ja talimi
Valuutta: Sri Lankan rupia
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. Passissa tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten, joka anotaan sähköisesti matkustusvaltuutus (Electronic Travel Authorization). Hinta n 50 USD. (Matkustajan tulee itse hakea matkustusvaltuutus.)
Kun valtuutus on myönnetty, Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän sähköpostilla. Hyväksytty valtuutus on voimassa myöntämispäivästä alkaen 3 kk ja sillä voi oleskella maassa 30 päivää. Kopio hyväksytystä valtuutuksesta tulee ottaa mukaan matkalle. Valtuutuksen voi anoa myös saavuttaessa Colombon lentokentällä, suosittelemme sen anomista etukäteen. Matkustajalla tulee olla paluu- tai jatkolentolippua. Maahan saapuessaan matkustaja täyttää lisäksi maahansaapumiskortin (Arrival Card). Sen voi täyttää ennakkoon verkossa.
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero: UTC +5:30
Ilmasto: Sri Lankassa on kaksi päävuodenaikaa, koillismonsuuniin liittyvä Maha-kausi (syyskuu-maaliskuu) ja Yala-kausi, joka liittyy lounaismonsuuniin (touko-elokuu). Sri Lankan keskilämpötila on noin 27-28 °C, joten se on yksi maailman kuumimmista maista.

Tiedot sitoumuksetta.