Pure Nordic Tastes ja RAW by nature

Vesperin matkassa – Pure Nordic Tastes ja RAW by nature

Pakkasin laukut ja otin pikalähdön Tukholmaan Viking Linen Gracella.

Turusta siis Tukholmaan ja laivalla pääsin herkuttelemaan puhtaita pohjoismaisia makuja.
Kylläpä tuli massu täyteen ja tassuihin vipinää. Sittenpä siitä olikin hyvä jatkaa tanssiparketille pyörimään ja vientiä riitti.
Kauan sitä en jaksanutkaan täysin vatsoin tanssahdella,  joten tein pakolliset tax free ostokset ja painuin pehkuihin, jotta jaksaisin jo aamusta alkaen tutustua Tukholmaan.

Päätin lähteä katsomaan  Ruotsin luonnonhistoriallista museota, jossa on nähtävillä mm maailman ainoa täytetty sinivalas? Kirjaimellisesti siis suuri nähtävyys! Varasin liput myös Cosmonovaan, jossa on jättiläismäinen kupolin muotoinen valkokangas, jolla esitettiin 3D-elokuvana Sea Monsters, Born to be Wild ja Discover the Universe. Museo oli todella mukaansatempaava, ja näyttelyistä sain oppia  esimerkiksi ihmiskehon, maapallon ilmaston ja Ruotsin luonnon  ihmeistä.

Nälkä kun alkoi kurnia vatsassa, päätin vierailla alastomana kokkina tunnetun Jamie Oliverin Jamie’s Italian ravintolassa. Ruokalistalta valitsin italialaisherkkuja, kuten appelsiini- ja punajuurigraavattua lohta ja munakoisoburgereita, mutustelin myös risottopalloja ja pasta carbonaraa. Wuf!

Sitten olikin aika lähteä takaisin koti-suomeen ja seuraavana päivänä nokka kohti Kaakkoa ja tutustumaan  RAW by nature markkinointikampanjaan.

Raw by nature – jolla paikallinen markkinointiyhtiö Cursor markkinoi Etelä-Kymenlaaksoa yrityksille, sijoittajille ja osaajille.

Tavoitteena on alueen vetovoiman kasvattaminen ja uusien yritysten ja investointien houkuttelu kuntien yhteisen kattokonseptin alla.

Samalla pääsin näkemään Arman Alizadin aivan ihkaelävänä! Huisia!
Seuraavaksi siis haluan Armanin mukaan matkalle seuraamaan kamppailulajeja – jos uskallan.

Terveiset täältä Hyvän tuulen rannikolta! -Vesper the Jassuntassu

Ai niin, miltä kuulostaa tämä Pure Nordic Tastes meny, jonka nautin laivalla – kotimaista ja maukasta! Suosittelen sydämellisesti <3

Mustikkasilliä (G, L)
Poromakkaraa, puolukkaa ja vodkaa
Katajanmarjoilla marinoituja kanankoipia ja kanttarelleja (G, L)
Uunissa paistettua villisiankylkeä ja yrttejä (G, L)
Marinoituja kanttarelleja (G, L, V)
Suolaheinällä maustettua hunajaa (G, L, V)
Pakkasen puremia karpaloita ja lämmintä kinuskikastiketta (G, L)

Wuf!

Blueberries with mint leaves_800x600