Blogi: Shoppailua, kauhutaloja, joenuomia ja haita

Ostosmatkailua

 

Luinpa Iltalehden sivuilta artikkelin, jossa Hotels.com oli selvittänyt parhaita shoppailukaupunkeja. Mukaan olivat myös päässeet Budapest Unkarissa ja Barcelona Espanjassa – molemmat omiakin suosikkikaupunkejani. Vaikka Barcelonaa en kyllä koskaan ole pitänyt mitenkään edullisena; monipuolisena, kiinnostavana ja viehättävänä kylläkin.

Barcelonaan luo oman erityispiirteensä Gaudin suunnittelemat talot, jotka näin Halloween-aikaan ovat erityisen pop. Gaudin arkkitehtuuri kun ei ole kaikkein selkeäpiirteisintä tai yksinkertaisinta ja itselleni tulee useasti hänen teoksistaan mieleen juuri kauhufilmien miljööt. Toki ko. arkkitehtuuri on upeaa ja näyttävää ja Sagrada Familia torneineen on elämys, joka jokaisen Barcelonan-kävijän tulee kokea. Ostoksia puolestaan kannattaa tehdä Ramblaksen ostoskadulla, josta löytyy sekä isoja että pieniä liikkeitä joka makuun. Noloa kyllä tunnustaa, mutta itse päädyin tekemään suurimman osan ostoksistani El Corte Ingles-tavaratalossa, kun en runsaudenpulalta osannut päättää.

 

Budapestin erityispiirteenä on minulle ainakin Tonava, joka halkoo kaupunkia jakaen sen Budaan ja Pestiin. Joen törmillä on linnoja ja erilaisia nähtävyyksiä ja näköalapaikkoja, joista aukeaa upea näkymä kaupungin ylle. Joella voi tehdä risteilyjä tai vaikkapa viettää hauskaa iltaa. Syytä on kuitenkin varoa, ettei illan kuluessa tavarat lennä reelingin yli, kuten kävi erään ystäväni puhelimelle.

 

Jos Barcelonan paras shoppailupaikka on ostoskatu Ramblas, niin Budapestista on erityisesti jäänyt mieleeni paikallinen kauppahalli. Kauppahallilla oli kokoa lähes messuhallin verran ja sitä löytyi kolmessa kerroksessa. Täällä ovat erityisesti paikalliset käsityönäytteet edustettuina ja omaan laukkuuni eksyi useita virkattuja liinoja ja tabletteja. Toki kauppahallista sai paikallista, mausteista ruokaakin sekä ihan perusturistikrääsää.

 

Asia, joka omassa päässäni yhdistää Budapestin ja Barcelonan, ovat hait! Ei niitä toki Tonavasta löydy ja Barcelonan edustallekin niitä eksyy harvoin. Mutta kummassakin kaupungissa on aivan upea akvaario, jossa on isoja haita uiskentelemassa. Putkessa kävellessään voi hyvin helposti kuvitella olevansa haiden parissa. Pelottavaa ja kiehtovaa! Suosittelen!

 

Jonna