Blogi: Tukholmassa matkalla

Tukholma lienee kaikille tuttu kaupunki!

 

Itselläni on tuota läntisen naapurimaamme pääkaupunkia, Tukholmaa, kohtaan suuri rakkaus – asuinhan ja opiskelinhan siellä kolme vuotta joskus silloin, kun olin vielä nuori ja nätti. Näin ollen erityisen rakkaita ovat Frescatin alueet yliopiston ympärillä (ota vain punainen metrolinja kohti Mörbyn keskustaa ja hyppää pois Universitet-pysäkillä). Tiedollisen ravinnon lisäksi alueelta löytyy monenlaisia ravintoloita ja yliopiston takana on kauniita puistoja, joissa voi kuljeksia sekä meren että lampien rannalla. Alueella on kasvitieteellinen puutarha ja luonnonhistoriallinen museo.

Toinen kohde, jota ajattelen erityisellä lämmöllä, on Östermalmin halli. Useimmat suomalaisturistit löytävät kyllä tiensä Hötorgetin halliin, mutta Östermalmin tunnelma on hienostuneempi ja rauhallisempi. Toki itse hallikin on hieman pienempi.

Tukholmassa on siis aina käytävä näissä paikoissa muisteloimassa. Näiden lisäksi tietysti Gamla Stan täytyy kävellä läpi. Erityisesti joulunalusaikana se huokuu erityistä tunnelmaa ja tuoksuja.

Neljäs kohde, jonka haluan mainita, on Globen. Kun Suomi voitti MM-kultaa jääkiekossa, en ko. maassa enää asunut, mutta kävin kisoissa vuonna 1989. Suomi-Saksa –matsissa onnistuin istumaan kaikkien saksalaisten keskellä – arvatkaa oliko kivaa? Tosin Globenkaan ei ole enää entisensä. Pallukan ympärille on keskittynyt suoranainen kauppa- ja viihdekeskus ja nimikin on Ericson Globe. Mutta sinne siis ensi keväänä sankoin joukoin, kun taas kisataan jääkiekon maailmanmestaruuksista.

Näihin talvisiin terveisiin tällä kertaa! Tjenare!

Jonna