Vesper New Yorkissa

1.8.2014

See Ya later Finland!

Meikä lähti kohti isoa omenaa – siis Nykkiin!

Mukana oli isot odotukset, mitä NYC voi tarjota shoppailufriikille.

Onneksi matkatoimisto oli varannut minulle taksin, koska lentokentän taksijono oli aivan mieletön. Taksi vei minut lentokentältä suoraan omenan sydämeen, Sofitel hotelliin Manhattanille. Shoppailin Midtownin ja Macy´n upeissa ja isoissa tavarataloissa, ostoskaduilla, pienissä putiikkeissa ja erikoiskaupoissa.

Arvaat varmaan, että oli ostoshuumaa, mutta onneksi oli myös järki mukana ja muistin, että kotona oli joitain laskuja pöydällä. 🙂

Shoppailun vastapainoksi päätin nauttia New Yorkin valtavasta kulttuuritarjonnasta. Kävin Metropolitan museossa sekä modernin taiteen museo MoMA:ssa, joka on maailman arvostetuin nykytaiteen keskus. Guggenheim museosta nautin vain ulkokuoresta, joka jo sinänsä on nähtävyys.

Illalla en malttanut vielä pysähtyä, joten lähdin seikkailemaan Liberty Islandille, jossa Lady of Liberty vinkkasi minulle silmää ja näytti, että tule katsomaan koko NYC lintuperspektiivistä. No, pakkohan se oli noudattaa rouvan kutsua ja niinpä löysin itseni ihastelemasta öistä kaupunkia, tähtitaivasta ja rouvan upeaa lyhtyä siellä yläilmoissa.

Yöunet nukuttuani piti seuraavana päivänä kiirehtiä Empire State Buildingia katsomaan peräti 86. kerroksen korkeuteen ihastelemaan New Yorkin vilinää. Central Park oli tietysti pakko nähdä, koska sehän on tuttu monista elokuvista, taisin nähdä siellä kameroitakin, mutta en päässyt itse esiintymään, voi harmi!

Illalla taas piti päästä sykkeeseen mukaan ja olipa upea kokemus nähdä Times Squaren valoshow.

Totesin, että New York on vertaansa vailla oleva urbaani kokemus, joka saa sydämeni riemukkaasti sykkimään!

Arnoldia mukaellen ” I´ll be back! ”

New_York_street life at Manhattan_800x600 ja Vesper