Latvia Riika Joulumarkkinat

Riika joulumarkkinat Vanhassakaupungissa ja keskusaukiolla ovat pullollaan jouluisia käsityötuotteita, koristeita ja paikallisia herkkuja. Varaa Riikan matka >

Latvia Riika Joulumarkkinat

Glögin ja piparin tuoksua

Riika, Latvian pääkaupunki, on tunnettu upeista joulumarkkinoistaan. Riian joulumarkkinat ovat perinteisiä ja tunnelmallisia, ja ne järjestetään yleensä vanhassakaupungissa ja keskusaukiolla. Markkinoilla voit löytää monenlaisia käsityötuotteita, kuten joulukoristeita, lämpimiä villapaitoja ja paikallisia jouluherkkuja. Lisäksi markkinoilla on usein viihdeohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä ja jouluisia näytöksiä. Houkutteleva glögin ja piparkakkujen tuksu sekä paahdettujen mantelien tuoksu on kerrassaan huumaavan ihana. Matkamuistoksi voit ostaa latvialaisten käsityöläisten luomuksia. Lennämme Riikaan suorilla lennoilla, jotka takaavat, myös matkapäivinä kokonaiset päivät perillä kohteessa. Riika Joulumarkkinat matka sopii koko perheelle.

Matkaajien Riika

Riika sijaitsee Latvianlahden rannalla, Daugava-joen suulla. Riika on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, historiallisesta keskustastaan ja eloisasta ilmapiiristään. Riikan pitkä historia näkyy kaupungin arkkitehtuurissa  ja kulttuurissa. Kaupunki on ollut merkittävä hansakaupunki ja sen kukoistuskausi ajoittui keskiajalle. Riian vanhakaupunki on kuin aikamatka keskiaikaan. Kapeat kujat, kiviset kirkot ja värikkäät talot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Vanhassakaupungissa voi vierailla useissa kirkoissa, kuten Riian tuomiokirkossa, joka on yksi Euroopan suurimmista tiilirakennuksista. Lisäksi on suositeltavaa vierailla Riian linnassa, joka on peräisin 1300-luvulta.

Riika Joulumarkkinat

Riian kaupunkikuvaa hallitsevat myös jugend-tyyliset rakennukset, jotka tekevät siitä yhden Euroopan jugendkaupungeista. Jugend-arkkitehtuuri näkyy erityisesti Alberta ielassa, jossa on useita upeita jugend-taloja. Riika tarjoaa myös lukuisia museoita, teattereita, gallerioita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisesta kulttuurista. Kaupungissa on paljon viheralueita ja puistoja, joissa voi rentoutua. Esimerkiksi kauniissa Kronvaldsin puistossa voi kävellä ja nauttia kaupungin vehreydestä. Riian kanaali tarjoaa mahdollisuuden tehdä veneretkiä joella ja ihailla kaupunkia eri näkökulmista.

Riian yöelämä

Riika on myös tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kaupungissa on monia baareja, ravintoloita ja yökerhoja, jotka tarjoavat viihdettä ja eläväistä iltaelämää. Lyhyesti sanottuna Riika on kaupunki, jossa yhdistyy rikas historia, upea arkkitehtuuri ja nykyaikainen elämäntapa. Se on kohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kaikille vierailijoille.

Latvia Riika Joulumarkkinat

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Matkan hinta: 495 €/hlö

Matkaohjelma esimerkkimme

Matkaohjelma

1 pv
Lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta Riikaan.

Tulopäivänä teidän kannattaa tutustua kaupunkiin ja sen historialliseen keskustaan, jossa sijaitsee koristeellisia jugend-rakennuksia, 1800-luvun bulevardeja sekä kauniita kanavan viereisiä puistoja. Vanhassa kaupungissa voi ihailla keskiaikaisia kirkkoja, käsityöläisten ja kauppiaiden taloja sekä hansakaupungin elämää.

Illalla voi vielä omatoimisesti vaellella glögintuoksuisilla Joulumarkkinoilla, jotka ovat aivan hotellin vieressä, vanhassakaupungissa.

2 pv
Aamiaisen jälkeen kannattaa lähteä tutustumaan Riian Tuomiokirkkoon, sekä pienimuotoiseen Concertto Piccolo urkukonserttiin mahtavassa Riikan Tuomiokirkossa.
Illalla voi vielä omatoimisesti vaellella glögintuoksuisilla Joulumarkkinoilla.

3 pv
Aamaisen jälkeen voitte omatoimisesti käydä ostoksilla, joulutorilla tai vain katselemassa Riian nähtävyyksiä.

4 pv
Aamiainen hotellissa
Paluumatka Suomeen, Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Wellton Riverside SPA Hotel

Superior 4 tähden hotelli sijaitsee Riian historiallisessa keskustassa vanhassakaupungissa. Hotellissa on 265 huonetta, joista on panoraamanäköala Riikaan. Hotellissa on myös Riian vanhankaupungin suurin SPA-Riverside, joka tarjoaa laajan valikoiman SPA- ja kosmetiikkapalveluita. Hotellin 8. kerroksen terassilta on unohtumattomat näkymät ihaniin auringonlaskuihin sekä panoraamanäkymä Riikaan.

Hotellin ravintola tarjoaa eurooppalaista ruokaa ja ravintolasta on maalaukselliset näkymät Daugava-joelle. 

Latvia Riika Wellton Riverside SPA Hotel****

Wellton Riverside SPA Hotel sijaitsee sijaitsee Riian historiallisessa keskustassa vanhassakaupungissa. Hotellin 8. kerroksen terassilta on unohtumattomat näkymät ihaniin auringonlaskuihin sekä panoraamanäkymä Riikan kaupunkiin.

Lue lisää
Latvia Riika tekemistä ja käyntikohteita

* Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset – Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, ”Kolme veljeä”-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.

* Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia.

* Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 – 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa – Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.

* Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja!

* Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.

* Rundalen linna on barokkilinna, jota kutsutaan usein Itämeren Versaillesiksi. Se rakennettiin vuosina 1736–1740 kuurinmaalaisen herttuan ja Venäjän keisarinna Anna Ivanovnan suosikin Ernst Johann von Bironin kesäasunnoksi.  Linnan itäisessä osassa vierailijat pääsevät käymään esittelytiloissa: Kultasalissa, Valkoisessa salissa sekä Isossa galleriassa. Keskiosassa sijaitsee herttuan huoneisto paraatisalonkeineen sekä yksityishuoneiston tilat, länsiosassa taas ovat kokonaan uudistetut herttuattaren huoneiston tilat. Linnan mahtavan puiston  suunnitteli Francesco Bartolomeo Rastrelli yhtä aikaa linnan rakennuksen kanssa.

Latvia

Latviasta löytyy paljon historiaa, kulttuuriperinteitä ja nähtävyyksiä. Pääkaupunki Riika on Baltian maiden suurin kaupunki ja erityisesti kaupungin maailmaperintökohteiden listaan lukeutuva vanhakaupunki on hyvin suosittu.
Pääkaupunki: Riika
Virallinen kieli: Latvia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: Ei aikaeroa.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Riika-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset opastettuna

Lisämaksusta:

* Retkiohjelma opastettuna ohjelman mukaan
* Riikan kaupunkikierros
* Concertto Piccolo urkukonsertti Riian tuomiokirkossa
* Rundalen linnaan tutustuminen 6 h
* Lounas Rundalen retkellä
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

 

Varaa jalkapalloliputVaraa jalkapalloliput
Varaa FormulaliputVaraa Formulaliput
Vuokraa autoVuokraa auto
Varaa lomahuoneistoVaraa lomahuoneisto


Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.