Armenia Jerevan opastetut retket lisämaksusta

Opastetut kierrokset

Viinitila: Amberd-linnoitus – Aakkospuisto – Armenia Wine -tehdas

Päivä alkaa ajelulla Amberd-linnoitukseen, joka rakennettiin 11.-13. vuosisatojen aikana. Luonnostaan hyvin puolustetulle niemelle rakennettu Amberd toimi tärkeänä sotilaslinnoituksena. Tämän maallisen rakennuksen vieressä on kirkko, jonka herttua Vahram Pahlavuni rakensi vuonna 1026.
Lähtö Aragatsotnin alueelle. Käynti Aakkospuistossa (Armenian aakkosten 1600-vuotisjuhlan muistoksi, se on ainoa aakkosto maailmassa, jolle on omistettu monumentti.). Siirtyminen Sasunikiin, vierailu Armenia Wine -tehtaassa, joka on modernin viininvalmistuksen ikoni, tasapainottaen muinaisia perinteitä uusimman teknologian kanssa. Yritys on myös paikallisen markkinan johtaja laatuviinisektorilla sekä Armenian viinivientien johtaja. Armenia Wine -viinitilan historiallinen museo on äskettäin avattu. Massiivisten ovien läpi, jotka viittaavat Armenian eepokseen ”David Sasunilainen”, siirrytään kallioluolaan, joka on kaivettu 6,5 m syvyyteen basalttikallioon. Juuri tällaisissa kellareissa viiniä säilytettiin muinaisina aikoina. Palattuamme ylös portaita, siirrymme maistelemaan Armenia Wine -tehtaan viiniä, joka tuottaa myös konjakkia. Tehtaalla voit tutustua viininvalmistuksen prosessiin.
Ajo takaisin Jerevaniin.
Yöpyminen hotellissa Jerevanissa.

Hintaan sisältyy:

Museolipun
Viininmaistelun Armenia Wine -tehtaassa
Kuljetuspalvelun
Opaspalvelun (englanniksi puhuva)

 

Vaeltaminen Tavush:in alueella

Aja Yenokavan:iin. Päivä alkaa retkellä Yenokavan kylään, joka sijaitsee Tavush:in alueen kauniilla ylängöillä. Täällä sinulla on tilaisuus viettää vapaa-aikaa ja osallistua Apaga Active Club:in extreme-aktiviteetteihin. Clubi antaa mahdollisuuden ottaa ohjattuja ratsastustunteja hevosilla ja ratsastaa Clubin alueella. Seikkailijoille on tarjolla mahdollisuus vaeltaa tai ratsastaa villissä luonnossa luonnolliselle Lastiver-luolalle. Sillä välin extreme:in rakastajat voivat mennä kokemaan lentämisen tunteen köysiradoilla. Seikkailuntäytteisen päivän jälkeen voit nauttia hyvän aterian paikallisista ja luonnollisista tuotteista. Matka takaisin Jerevaniin. Yö hotellissa Jerevanissa.

Vaellus Lastiver:ille (toukokuu-syyskuu) lisämaksu vaellusoppaasta.
* Vaihtoehtoinen: hevosratsastus, Yellpark, köysirata (lisämaksut)

Hintaan sisältyy:

Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Tsaghkadzor – Dilijan:in Kansallispuisto

Lähtö Tsaghkadzor:iin, jonka nimi tarkoittaa kuilun kukkasia ja joka on kylpyläkaupunki ja suosittu virkistymispaikka Armeniassa. Se sijaitsee pohjoisessa pääkaupunki Jerevanista katsottuna. Täällä voit osallistua parhaisiin vaellusreitteihin. Aja mahtavalle Dilijan:in metsäiselle alueelle, missä on mahdollisuus vaeltaa Dilijan:in kansallispuistossa (vaellusopastus 35 euroa). Voit kulkea museokadun läpi, jonka varrella olevat rakennukset on säilötty 1800-luvulta. Kadulta löytää myös keramiikkapajan ja puunveistäjien studion.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Jerevan/ Saghmosavank / Stepanavan Dendropark

Aikaisin aamulla lähtö Saghmosavank:iin, 1200-luvun armenialaiseen luostariin, joka sijaitsee Saghmosavan:in kylässä Aragatsotn:in provinssissa. Myöhemmin matkusta Lori:n alueelle, jossa sijaitsee keskiaikainen linnoituskaupunki Lori (Lori Berd), joka perustettiin 1000-luvulla. Stepanavan Dendropark on puulajipuisto, joka sijaitsee lähellä Gyulagarak-kylää Lori provinssissa. Puisto, joka sijaitsee noin 85km pohjoiseen pääkaupunki Jerevanista, perustettiin vuonna 1931 puolalaisen insinööri ja metsähoitaja Edmund Leonowics:in toimesta. Puulajipuisto on kokonaisuudessaan 35 hehtaaria, joista 17,5 hehtaatria koostuu luonnollisesta metsästä ja 15 hehtaaria koostuu koristepuista. Paluumatkalla voit vierailla Gntunik-leipomossa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetuspalvelu
Opaspalvelu (englanninkielinen)

Gyumri – kävelykierros

Lähde lyhyelle junamatkalle Gyumriin, Armeniaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Gyumri on yksi Armenian vanhimmista asutusalueista 3000 vuoden historian kera, ja se on merkittävä kohde vierailla ja ihailla. Se on tunnettu erityisesti hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan. Nauti kaupunkikierroksesta, jossa voit oppia Gyumrin historiasta ja arkkitehtuurista. Vieraile Kansallisen arkkitehtuurin ja kaupunkielämän museossa. Kuuluisan talon rakensi rikas kauppias, Petros Dzitoghtsyan, vuonna 1872. Nyt voit nähdä hyvin säilyneitä huonekaluja, taideteoksia, mattoja ja käsityötä Gyumrista, kaikki esineet ovat tyypillisiä rikkaalle Gyumrin perheelle 1800-luvun lopulla.

Hintaan sisältyy:
Junalippu, museolippu
Opaspalvelu (englanninkielinen