Skotlanti Edinburgh retket

Retkikohteet:

1. Viskiä, vaaroja ja vesiputouksia

Kesto 1 päivä

Hinta: Aikuiset alkaen 99€, opiskelijat alkaen 95€

Viski jakaa mielipiteitä. Joko rakastat sen tulista lämpöä tai inhoat sen täyteläistä makua. Joka tapauksessa se on syystä Skotlannin kansallisjuoma ja suurin vientituote. Kristallinkirkkailla puroilla ja pullealla kultaisella ohralla on suuri rooli, mutta viskin tislaamisen taidetta on hiottu täällä sukupolvien ajan. Riippumatta siitä rakastatko hienointa draamiamme tai karkoitatko sen juomakaapin perälle, voit ainakin sanoa, että olet kokeillut sitä Skotlannin maaperällä ja nähnyt vähän tätä upeaa maata matkan varrella.

Seikkailusi alkaa klo 8.45. Ensimmäinen pysäkki on muinainen Skotlannin pääkaupunki Stirling, jossa sijaitsevat ikoninen Wallace-monumentti ja legendaarinen linna. Kuulet hurjia tarinoita William Wallacesta, Skotlannin intohimoisimmasta patriootista. Valmistaudu myös kuulemaan enemmän Braveheart-viittauksia kuin jaksat sisäistää, samalla kun opit Wallacen olennaisesta osasta vapaussodassa. ‘They may take our lives, but they’ll never take our freeeeeedom!’

Seuraavaksi astumme Skotlannin ylämaille ennen kuin pysähdymme lounaalle Ylämaiden viskitislaamoon. Lähde kierrokselle nähdäksesi, miten viski valmistetaan ja maistele hyvin ansaitusta draamista.

Suuntaamme tämän jälkeen Perthshiren sydämessä sijaitsevaan Eremitaasiin ja tutustumme metsiin ja eeppisiin vesiputouksiin Braan-joen varrella. Tämä maaginen Perthshiren metsä oli 1700-luvun huvipuisto Athollin herttuoille. Jättimäinen Douglas-kuusi kohoaa ylitsesi, kun kuljet polkua pauhaavalle Black Linn -vesiputoukselle, jossa Braan-joki syöksyy alla oleviin syviin, vaahtoaviin altaisiin. Löydät syvällä metsässä viehättävän 1700-luvulta peräisin olevan rakennuksen, joka tunnetaan nimellä Ossian’s Hall ja josta on näkymät upealle vesiputoukselle. Vierailemme viehättävässä Dunkeldin kylässä Tay-joen rannalla. Palaamme Edinburghiin noin klo 17.30 ohittaen matkalla ikonisen Forth Bridgen.

Hintaan sisältyy:
Paikallinen opas
Eremitaasin metsäkävely
Vieraskielinen ääniopas
WiFi


2. Linnoista ja luudanvarsista

Kesto 1 päivä

Hinta: Aikuiset alkaen 119€, opiskelijat alkaen 115€

Tämä maaginen kiertue vie sinut Englannin ja Skotlannin rajalle kuulemaan siellä riehuneista taisteluista. Vierailemme kuvankauniissa merenrantakylässä Bamburghissa, jossa voit suunnata rannalle pitämään hauskaa ja ihailemaan mahtavaa 500-luvulle juurensa juontavaa Bamburghin linnaa. Mutta mikä tärkeintä, suuntaamme myös Tylypahkkaan! Harry Potter -fanit iloitsevat – olemme matkalla noituuden ja velhojen kouluun. Rikkaan historian ja upean loistonsa ohella Alnwick Castle on nähty myös Downton Abbeyssa.

Lähtö Edinburghista

Varautukaa, olemme matkalla etelään vihollisen alueelle! Ohitamme loivia mäkiä ja dramaattista rannikkoa, ylitämme Englannin rajan tutkiaksemme Bamburghia – rentoa merenrantakylää Northumberlandin sydämessä. Älä anna sen unisen ilmeen huijata – kylä ja mahtava Bamburghin linna olivat Northumbrian varhaisten kuninkaiden kotipaikka 500-luvulla. Kipaise kauniille rannalle nauttimaan raitista ilmaa, kuvittele viikinkien pitkäveneiden lähestyvän rannikkoa aikeenaan hyökätä ja yritä pysyä mukana alueen myrskyisässä historiassa oppaamme johdolla.

Hypää iltapäivällä luudan selkään, kun lähdemme Tylypahkan noituuden ja velhojen kouluun! Alnwick Castle on Englannin toiseksi suurin asuttu linna, joka on toiminut Northumberlandin herttuan perheen asuinpaikkana jo yli 700 vuoden ajan. Pitkä, rikas historia ja upea keskiaikainen arkkitehtuuri tekevät siitä elokuvan ystävien unelman. Alnwickissa vietetyn maagisen iltapäivän jälkeen palaamme rajan yli Skotlantiin, jossa kerromme sinulle tarinoita myrskyisästä menneisyydestä ennen kuin saavumme takaisin Edinburghiin alkuillasta.

Hintaan sisältyy:
Paikallinen opas
Vieraskieliset äänioppaat saatavilla
WiFi


3. Harry Potter ja Tylypahkan pikajuna

Kesto 1 päivä

Hinta: aikuiset alkaen 279€, opiskelijat alkaen 275€

Lähtö Edinburgista

Lähde mukaan viettämään päivää maagisten seikkailujen, eeppisten tarinoiden ja kauniiden maisemien seurassa, kaikkien tunteman legendaarisen velhon Harry Potterin nimissä! Skotlanti on Harry Potter -faneille ehdoton vierailukohde, jossa pääset kokemaan yhteyden maailmankuuluihin kirjoihin ja elokuviin; aina J.K. Rowlingin suosikki – kirjoituspaikoista elokuvien kauniisiin kuvauskohteisiin saakka. Retken vetonaula on tietysti vierailu Jacobite Steam Train -junalla, tai Tylypahkan opiskelijoille tuttavallisemmin tunnetulla Tylypahkan pikajunalla. Yhden taiantäyteisen päivän ajan pääset seuraamaan elämää Harry Potterin jalanjäljissä ja koet monet Skotlannin henkeäsalpaavista nähtävyyksistä samalla retkellä.

Tarinamme alkaa lumoavasta Edinburghista. Kun lähdemme kaupungista, oppaasi paljastaa Edinburghin yhteyden Harry Potterin elokuviin. Matkamme pohjoiseen esittelee näkymän ikoniselle Forth Bridgelle: upealle maamerkille, joka valmistui vuonna 1890 ja josta tuli Unescon maailmanperintökohde vuonna 2015. Ohitamme Fifen kuningaskunnan ja Perthin, Skotlannin muinaisen pääkaupungin, ennen kuin astumme Skotlannin upeille ylämaille. Valmistaudu länsirannikon kauneuteen ja vilkaise ohimennen kuuluisaa Glenfinnanin maasiltaa ohi ajettaessa – pian pääset matkustamaan sen upeiden kaarien alla! On aika nousta Tylypahkan pikajunaan. Jacobite Steam Train lähtee Mallaigin kalastajakylästä ja vie sinut matkalle yhdelle maailman kauneimmista rautatielinjoista. Takaisin bussiin palattaessa on luvassa lisää dramaattisia maisemia tunnelmallisella Glencoella, joka on toiminut taustana useille Harry Potterin kohtauksille, näet myös Hagridin majan, sekä syrjäisen ja karun Rannoch Moorin. Voit uppoutua mielikuvituksellisiin tarinoihin Skotlannin menneisyydestä kun palaamme takaisin Edinburghiin myöhään illalla.

Hintaan sisältyy:
Paluumatka bussilla Edinburghista
Legendaarinen oppaasi
Jacobite Steam -junamatka
WiFi
Äänioppaita saatavilla


4. Loch Nessin metsästäjät

Kesto 1 päivä

Hinta: Aikuiset alkaen 119€, opiskelijat alkaen 115€

Lähtö Edinburgista

Skotlannin päiväretki Loch Nessiin ja Skotlannin ylämaille

Kuvittele, että lähdet tälle matkalle ja näet hirviön. Sen jättimäinen kaula nousee Loch Nessistä ja peto päästää ilmoille mahtavan karjaisun! Epäilemättä ottaisit kuvan ja sinusta tulisi Internet-sensaatio. Valitettavasti emme voi luvata tämän tapahtuvan, mutta matka tulee silti olemaan mahtava. Pääset katselemaan mielettömän kauniilta maisemia, mukaan lukien dramaattista Glen Coeta, samalla kun kuuntelet oppaamme kiehtovia tarinoita matkalla Fort Augustukseen.

Lähdemme Edinburghista ja suuntaamme Ylämaille, pysähdymme jyrkässä Glen Coessa, ennen kuin kuljemme Fort Williamin läpi, jossa sijaitsee Ison-Britannian korkein vuori, mahtava Ben Nevis. Kierrämme pitkin Great Gleniä ja saavumme sitten Fort Augustuksen kylään Bonnie Loch Nessin rannalle. Vietä vapaa-aikasi Fort Augustuksessa etsimällä Nessiä veneretkellä tai kävele kanavan varrella ja nauti ilmaisesta, paikallisesti tehdystä pikniklounaastasi: vasta valmistettu voileipä, perunalastuja ja keksejä. Muista ottaa mukaan oma vesipullosi, jonka voit myös täyttää raikaalla vesijohtovedellämme. Kotimatkalla suuntaamme etelään pysähtyen viehättävässä Highlandin kaupungissa. Ajamme takaisin Edinburghiin ja nautimme kuuluisan Forth Bridgen näkymistä.  Saavumme takaisin klo 20.00, jolloin on aikaa suunnata pubiin nauttimaan ansaittu lasillinen!

Hintaan sisältyy:
paikallinen opas
Piknik-lounas (arvoltaan £4.50)
Vieraskielinen audio-opastus
WiFi


5. Outlander – Matkantekijä reitti

Kesto 1 päivä

Hinta: Aikuiset alkaen 99€, opiskelijat alkaen 95€

Lähtö Edinburgista

Huom. Joinakin päivinä Midhopen linna on suljettu kuvausten vuoksi ja Blackness Castle korvataan.

Pakkaa vain tarpeellinen mukaan ja palaa takaisin 1700-luvulle Outlander-teemaiselle seikkailulle viehättäviin kyliin ja ikonisten historian nähtävyyksien äärelle: unelmapäivä kaikille Outlander-faneille! Emme voi taata aikamatkustusta pystykivien läpi, mutta oppaan avulla pääset uppoutumaan tosielämän tarinoihin menneisyydestä, jotka inspiroivat Diana Gabaldonin maailmankuuluja kirjoja. Kun koet nämä upeat paikat, ymmärrät, miksi ne valittiin osaksi tätä hitti TV-sarjaan.

Aloitamme päivän Edinburghissa klo 8.45 ja suuntaamme Linlithgow’n palatsiin, Maria I (Mary Queen of Scots) syntymäpaikkaan ja Wentworthin vankilan kuvauspaikalle Outlanderissa. Seuraavaksi vierailemme Doune Castlessa tai tuttavallisesti Castle Leochissa Outlander-faneille. Tämä linna on yksi Skotlannin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista, joka on esiintynyt myös Game of Thronesissa, Outlaw Kingissä ja Monty Python & the Holy Grailissä. Muinaisessa Fifen kuningaskunnassa vierailemme värikkäässä Culrossissa, joka toimi sarjassa Cranesmuirina, jossa Clairea ja Geillis Duncania syytettiin noituudesta. Todella jännittävää! Myöhemmin matkustamme Falklandiin, 1940-luvun Invernessiin. Tutustu viehättäviin katuihin tai jahtaa Jamien aavetta kylän aukiolla. Kirsikkana kakun päällä, viimeinen pysähdyspaikkamme on Midhopen linna, joka on tehty tunnetuksi nimellä Lallybroch. Täydellinen lopetus upealle päivälle!

Hintaan sisältyy:
Paikallinen opas
WiFi

6. Täydellinen maistiainen Skotlantia

Kesto 1 päivä
Hinta: Aikuiset alkaen 99€, opiskelijat alkaen 95€

Päiväretki Loch Lomondille, Trossachille ja Stirlingin linnalle Edinburghista

Täydellinen maistiainen Skotlantia – tämä retki sekoittaa Loch Lomondin ja Trossachsin kansallispuiston kauneuden Stirlingin linnan villiin ja kapinalliseen historiaan. Ja kun olet saanut nautittua tarpeeksi Skotlannin historiasta, vierailemme upeiden Kelpien hevospatsaiden luona.

Lähdemme Edinburghista klo 8.45 ja suuntaamme länteen Skotlannin Central Beltin kautta Loch Lomondin rannalle metsäkävelyä ja upeita näkymiä varten. Pysähdymme myös Balmaha Highlandin kylässä ja ihailemme matkalla Skotlannin eteläisintä vuorta, Ben Lomondia. Iltapäivä vie meidät yhteen Skotlannin suurimmista ja merkittävimmistä linnoista sekä arkkitehtuurin että historian kannalta. Stirling Castle sijaitsee Castle Hillin huipulla ja oli keskeinen William Wallacen ja Robert Brucen itsenäisyyssotien kannalta. Kotimatkalla sinulla on mahdollisuus ihastella maailman suurimpia hevosveistoksia nimeltä ”The Kelpies”. Jokainen 30 metriä korkea hevosenpää on valmistettu 300 tonnista terästä ja ne on suunnitellut skotlantilainen kuvanveistäjä Andy Scott. Tämän seikkailuntäyteisen päivän jälkeen palaamme Edinburghiin alkuillasta.