Maassa maan tavalla

TURVALLISTA MATKAA

Katso myös sivusto http://formin.finland.fi/palvelut/matkustus

MAASSA MAAN TAVALLA

Seuraavassa eräitä vinkkejä tosiasioista, joita ulkomaan lomamatkalla ei voi aina välttää. Kaikkia yksityiskohtia ei ole mahdollista mainita erikseen esitteessä kunkin hotellin kohdalla. Pyydämme Sinua ottamaan huomioon, että alla mainitut ja muut paikallisista olosuhteista johtuvat tosiasiat eivät aina ole virheitä tai puutteita myymissämme palveluissa. (ks. yleiset valmismatkaehdot kohta 14.3.)

Lämmitys

Venäjällä saattaa useissa hotelleissa, motelleissa ja mökeissä olla viileää myöhään syksyllä, talvella ja keväällä tai jos kesä on viileä. Lomakohteissa ei lämmitetä loppusyksyllä eikä varhain keväällä, minkä vuoksi hotellihuoneissa voi olla odottamattoman kosteaa ja viileää. Lämmitys voi esim. paikallisten energiansäästömääräysten vuoksi muutenkin toimia rajoitetusti. Lämmityslaite saattaa olla yllättävän äänekäs.

Veden säännöstely

Venäjällä on usein katkoksia lämpimän veden jakelussa, varsinkin kesäaikaan. Veden jakelun katkoksista ei yleensä tiedoteta etukäteen. Vesijohtoverkossa tehtävien kunnostusten aikana voi hanasta tulla hyvin ruskeaa vettä. Ruskeaa vettä voi tulla myös silloin, kun talvikausi alkaa ja lämmitys aloitetaan.

Säännöstelyyn veden ja erityisesti lämpimän veden jakelussa on aina syytä varautua. Pilvisinä ja/tai viileinä päivinä lämmin vesi voi olla vain haaleata niissä hotelleissa, joissa se lämmitetään aurinkokennoilla.

Viemäröinti

Viemäröinnin rakenteen vuoksi on usein kiellettyä laittaa wc-paperia wc-altaaseen. Tukkeumien estämiseksi on papereita varten tällöin erillinen astia. Putkisto saattaa olla yllättävän äänekäs. Nämä tosiasiat koskevat usein korkeatasoisiakin hotelleita.

Ilmastointi

Ilmastointi hotellihuoneessa on taattu vain, jos tästä on maininta hotellia koskevassa esitetekstissä. Ilmastointi saattaa kuitenkin olla käytössä vain kuumimpana kautena. Huoneistokohtainen ilmastointilaite on joskus odottamattoman kovaääninen.

Home

Kosteuden ja paikallisen rakennustavan vuoksi voi joissakin  lomakohteiden hotelleissa esiintyä hometta, jota hotellit pyrkivät lähinnä paikkailemaan.

Uima-altaat

Uima-altaat eivät ole aina käytettävissä uintisesongin ulkopuolella. Kaikissa hotelleissa uima-altaiden vesi ei ole jatkuvasti lämmitettyä. On syytä varautua siihen, että uima-altaiden veden bakteerikanta on erilainen kuin Suomessa ja että uima-altaan tyhjennys ja puhdistus voi kestää päiviäkin.

Lomakohteiden vilkkaus

Matkakohteet ovat yleensä vilkkaita ja äänekkäitä. Liikenteen, ravintoloiden, baarien ja yökerhojen melu voi yllättää Sinut. Baarit ovat usein auki aamutunneille ja niissä voi soida äänekäskin musiikki. Monissa kohteissa on myös tapana esim. ajella moporallia myöhään yöhön. Jos olet herkkä melulle, kysy rauhallista kohdetta ja hotellia. Voit varata myös korvatulpat mukaan, koska huoneiden äänieristys ei yleensä vastaa sitä, mihin olemme Suomessa tottuneet.

Rakentaminen

Kaupungeissa ja kasvavissa lomakohteissa rakennetaan usein vilkkaasti ja tehdään erilaisia kunnostustöitä. Varaudu tällaisista töistä aiheutuvaan normaaliin meluun ja pölyhaittaan myös omassa hotellissasi.

Varkaat ja hotellialueiden vartioimattomuus – lukot

Monissa matkakohteissa varkaudet ovat lisääntyneet kasvavan turismin myötä. Lähinnä ongelmat koskevat toreja, liikennevälineitä ja yleensäkin paikkoja, joissa on runsaasti väkeä. Joskus on varas käynyt hotellihuoneissakin.

Huoneistohotellialueet eivät yleensä ole vartioituja eivätkä huoneiden lukitukset aina ole suomalaista tasoa. Vältä siis arvotavaroiden säilyttämistä hotellihuoneessasi. Jos hotellissasi on tallelokero, on se varmempi säilytyspaikka kuin matkalaukku tai patjanalus. Matkustaja vastaa pääsääntöisesti itse hotellihuoneessa olevasta omaisuudestaan. Muista ottaa matkatavaroittesi arvon kattava matkavakuutus esim. varkauksien varalta!

Siisteys

Kaikkien maiden käsitys siisteydestä ei aina vastaa omaamme. Hotellin siivous voi olla suhteellisen ylimalkainen.

Paikallinen eläimistö

Kosteisiin ja lämpimiin olosuhteisiin kuuluvat mm. monenlaiset pikkuhyönteiset ja kovakuoriaiset sekä torakat. Älä siis pelästy, jos tapaat tämän sinänsä harmittoman ötökän huoneestasi. Jos hyönteisistä tms. muodostuu suurempi ongelma, suorittaa hotelli myrkytyksen. Myös esimerkiksi hyttyset tai vastaavat pistiäiset voivat haitata. Kannattaa harkita kotoisen hyttysmyrkyn pakkaamista mukaan. – Suhtautuminen lemmikkieläimiin, kuten koiriin ja kissoihin, saattaa monissa kohteissa poiketa suomalaisesta.

Hotellin palvelut – palvelut kohteessa

Varaudu siihen, ettei hotellihuoneessasi ole saippuaa, että pyyhkeiden ja lakanoiden vaihto voi tapahtua vain kerran viikossa tai huoneeseen saa vain yhden wc-paperirullan viikossa. Elämänmeno monissa maissa on verkkaista etenkin kun on kyse esim. korjauspalveluista ja vastaavista. – Lomakohteen ja hotellin palvelutarjonnassa (ravintolat, baarit, vapaa-ajanviettopaikat yms.) voi pääasiallisen lomasesongin ulkopuolella olla rajoituksia.

Hotellihuone: sijainti ja parveke, toivomukset

Jos et ole varannut erikseen (erillistä maksua vastaan) parveketta, emme voi luvata parvekkeellista huonetta. Varaudu myös siihen, ettei huoneesi ole aurinkoisella puolella. Jos esität varauksesi yhteydessä toivomuksia esimerkiksi huoneen sijainnista, ne välitetään kohteeseen ja toteutetaan mahdollisuuksien rajoissa. Toivomuksen (’wish’) toteutumista ei taata. – On hyvä valmistautua siihen, ettei esimerkiksi yliherkkyyteen liittyviä toivomuksia tai erityisruokavalioita voida välttämättä toteuttaa kaikkialla.

Retket

Esitteessä mainittu retkitarjonta on ohjeellinen. Retkiä järjestetään vain, jos niihin ilmoittautuu riittävästi osanottajia. Myös ylivoimainen este  esimerkiksi huono sää – voi johtaa retken/ retkien/ koko retkitarjonnan peruuntumiseen. Varaudu siis siihen, että joudut liikkumaan omin päin tai retkitarjonta rajoittuu kansainvälisiin, kenties vieraskielisiin retkiin.

Juomarahat

Useissa kohteissa on tapana antaa kohtuullinen juomaraha paitsi hyvän palvelun vuoksi myös siksi, että se on osa palkkatuloa eikä sisälly hintoihin. Se varmistaa, että saat hyvää palvelua seuraavallakin kerralla.

Matkavakuutus

Varmista, että Sinulla on riittävä matkavakuutusturva ikävien yllätysten varalle. Huom: esimerkiksi kotivakuutuksiin liittyvissä matkavakuutuksissa on usein huomattaviakin korvausrajoituksia. Tarkista etukäteen vakuutusturvasi vakuutusyhtiöltäsi.

Puutteet ja virheet palveluissa

Jos matkajärjestelyt ovat selkeästi ’pielessä’ (esim. huoneesta puuttuu jokin sovittu palvelu tai jokin laite on rikki), teemme parhaamme virheiden korjaamiseksi. Usein on vaivattominta kääntyä ensiksi hotellin vastaanoton puoleen. Korjaamattoman puutteen vuoksi tulee kuitenkin aina viivytyksettä kääntyä matkanjärjestäjän oppaan / kohdetoimiston puoleen, jotta tällä on mahdollisuus hoitaa ongelma kuntoon. Matkanjärjestäjällä on yleensä lakisääteinen oikeus puutteen korjaamiseen.

Turvaohjeita ulkomaille matkustaville 1

MATKALLE VALMISTAUTUMINEN

1. Passit, viisumit ja matkaliput

Tarkista, että tarvittavat matka-asiakirjat – kuten passi ja viisumi – ovat kunnossa. Varmista myös matkalipuista kuljetusten lähtö- ja saapumisajat. Tarkista erityisesti lähtöselvitykseen saapumisaika!

2. Mukaan kopiot asiakirjoista

Ota matka-asiakirjoista (esim. passin kuvallisesta sivusta) ja matkalipuista myös valokopiot mukaan matkalle. Kopioista on apua mahdollisessa katoamistapauksessa.

3. Vakuutus on tarpeen

Tarkista matkavakuutusturvasi. Jos Sinulla ei ole ns. jatkuvaa matkavakuutusta, ota matkakohtainen vakuutus jo matkaa tilatessasi ja viimeistään 3 päivää ennen lähtöä. Vain tällainen matkustajavakuutus sisältää peruutusturvan. Mm. äkillisen, vakavan sairastumisen tai loukkaantumisen vaatimaa kotiinkuljetusta ei korvaa yleensä muu kuin matkavakuutus! Ennen Pohjoismaiden ulkopuolelle suuntautuvaa automatkaa on syytä olla yhteydessä vakuutusyhtiöön vakuutusturvan selvittämiseksi. Ulkomailla autolla ajettaessa on aina syytä pitää mukana kansainvälinen liikennevakuutustodistus eli vihreä kortti, jonka saat omasta liikennevakuutusyhtiöstäsi.

4. Mukaan todiste vakuutuksista

Ota mukaan matkavakuutuskirja tai -kortti. Esittämällä jommankumman näistä voit yleisimmissä lomakohteissa saada vakuutuksesta korvattavat lääkäripalvelut käyttämättä omaa rahaa. Ota mukaan myös matkavakuutusopas, jossa on tiedot mm. vakuutusyhtiösi yhteistyölääkäreistä sekä yhteysnumerot hätätilanteiden varalta.

5. Rokotukset kuntoon

Hanki tarvittavat rokotukset ja rokotustodistukset. Tietoja määräyksistä saat mm. terveyskeskuksesta, rokotuspoliklinikalta ja matkaesitteistä. Matkustajalla tulisi aina olla rokotus poliota, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan. Matkakohteesta riippuen saatat tarvita muitakin rokotuksia ja / tai esim. malarialääkitystä jo etukäteen.

6. Mukaan otettava lääkitys ym.

Varaa mukaan tarvitsemasi peruslääkitys. Ota huomioon matkojen mahdolliset viiveet. Pakkaa alkuperäispakkauksissa olevat lääkkeet ja tarvitsemasi hoitovälineet aina käsimatkatavaroihin! Jos tarvitset välttämättä silmälaseja, ota varasilmälasit mukaan.

7. Rahaa vai muita maksuvälineitä / Valuutta ja luottokortit

Ota mukaan vain välttämätön määrä käteistä, älä lainkaan turhia arvoesineitä. Valuuttaa voit ottaa myös matkashekkeinä. Luottokorteilla saat useissa kohteissa nostaa käteistä. Luottokortit eivät ole kuitenkaan käytettävissä kaikkialla edes maksuvälineinä. Jotkut autovuokraamot ja majoitusliikkeet saattavat toisaalta edellyttää maksua nimenomaan luottokortilla. Tarkista oman luottokorttisi käyttökelpoisuus ja tarpeellisuus. On vielä kohteita, joiden valuuttaa ei voi ostaa Suomesta ja joissa ei kenties ole helppoa vaihtaa Suomen valuuttaa. Tarkista pankilta tai matkanjärjestäjältä käyttökelpoinen valuutta.

Matkavaluutaksi kannattaa ottaa matkashekkejä tai euroja, Yhdysvaltojen dollareita tai Englannin puntia, jotka vaihdetaan paikalliseksi valuutaksi perillä matkakohteessa. Osa matkavaluutasta kannattaa aina ottaa käteisenä. Pieniä seteleitä on hyvä ottaa mukaan, jotta löytyy sopiva juomaraha esimerkiksi laukunkantajalle.

Yleisimmät luottokortit ovat VISA, Mastercard, Diners ja American Express. Luottokorttien käyttö voi olla suorastaan vaarallista joissakin maissa, joissa väärennökset ja luottokorttihuijaukset ovat yleisiä. Useissa Afrikan ja Aasian maissa luottokorttiostoista peritään 3-10 % lisämaksu. Liikkeissä kannattaa aina tarkistaa vaihtorahat ja luottokortilla maksettaessa loppusumma ennen allekirjoittamista. Luottokorttitositteet on syytä säilyttää laskun tuloon asti. Omaisuudesta tulee pitää hyvää huolta, lompakkoa ei tule säilyttää takataskussa ja mukana kannattaa kuljettaa vain tarvittavaa rahamäärää. Muut rahat ja luottokortit kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa.

8. Jätä yhteys- ym. tiedot kotiväelle Anna hotellitietosi ja muut tavoittamiseksesi tarpeelliset tiedot kotiväellesi tai muulle yhteyshenkilölle. Jätä myös tieto siitä, missä yhtiössä vakuutuksesi on.

9. Tarpeellisia pakkausohjeita

Älä kuljeta laukussasi kenenkään tuntemattoman tavaraa. Käytä vain lukittavia matkalaukkuja. Laita ainakin kovan matkalaukun ympärille remmi ja kiinnitä nimi-  ja osoitelappu; irtoamisen varalta myös sisäpuolelle. Älä pakkaa matkalaukkuun nesteitä (esim.  pulloja) äläkä tahraavia tai syövyttäviä aineita, sillä vakuutuskaan ei korvaa näistä aiheutuvia vaurioita. Pakkaa tällaiset tarvittaessa käsimatkatavaroihin. Vaarallisia aineita ei saa tuoda lentokoneen matkustamoon. Ota huomioon myös kuljetusyhtiöiden ohjeet ja ehdot. Tutustu kuljetusyhtiöiden turvaohjeisiin jo ennen matkaa. Kysy yksityiskohtia kuljetusyhtiöltäsi.

10. Ole ajoissa lähtöpaikalla

Tarkista vielä kerran lähtöaikataulu ja huolehdi siitä, että olet riittävän ajoissa lähtöpaikalla. Ota huomioon, että kuljetusvälineiden lähtöpaikoilla voi olla jonoja lähtöselvityksen lisäksi myös passi- ja turvatarkastusten yhteydessä. Huomaa, että esimerkiksi lentokoneen aikataulun mukainen lähtöaika on koneen lähtöaika, ei lähtöportille tuloaika. – Ennen koneeseen menoa sulje käsipuhelin!

Muistilista ’ennen matkaa’

–   Ota ajoissa tarvittavat rokotukset –  Tarkista passin voimassaoloaika –  Tarkista viisumintarve – hanki tarvittaessa, jollei    sisälly matkajärjestelyihin –  Ota matkavakuutus, jollei Sinulla ole jatkuvaa vakuutusta –  Vaihda valuutta ja hanki halutessasi matkashekkejä –  Tarkista luottokorttisi käyttökelpoisuus kohdemaassa –  Tarkista, että tililläsi on rahaa hätätilanteisiin –  Tarkista aikataulut ja lähtöselvitysaika –  Mukaan passi, tarvittaessa viisumi sekä kopiot näistä –  Mukaan matkaliput –  Mukaan matkavakuutuskortti tai -kirja tai kopio siitä (KELA-kortti ja E111- lomake, jollei Sinulla ole matkavakuutusta) –  Mukaan lääkkeet, rokotustodistukset ja reseptit –  Anna omaisillesi yhteistietosi matkakohteessa

HUOMIOI! Pakkaa käsimatkatavaroihin liput, passit, luottokortit ja muut arvotavarat sekä lääkkeet, rokotustodistukset ja reseptit!

TERVEENÄ JA TURVASSA MATKALLA

1. Huolehdi matkatavaroistasi

Pidä tarkoin silmällä matkatavaroitasi. Tarkista matkavakuutukseesi sisältyvät matkatavaran suojeluohjeet ja noudata niitä vahinkojen välttämiseksi. Laiminlyönti voi vaikuttaa vakuutuskorvauksen saantiin. Säilytä matkatavaroista lentokentillä saamasi vastakuitit tavaroiden katoamisen varalta.

2. Ole huolellinen luottokorttien kanssa

Säilytä luottokorttisi tunnusluku ja matkashekkien numerot eri paikassa kuin luottokortti ja shekit. Ilmoita katoamisesta välittömästi luottokorttiyhtiösi antamaan puhelinnumeroon. Viivästynyt ilmoitus johtaa siihen, että vastaat itse esim. kortin oikeudettomasta käytöstä (väärinkäyttö), joka on tapahtunut ennen ilmoituksen tekemistä. Maksaessasi luottokortilla valvo kortin leimaamista.

3. Pidä huolta rahasta ja arvotavaroista

Vuokraa hotellista mahdollisuuksien mukaan tallelokero rahojasi ja arvotavaroitasi varten. Älä säilytä koko matkakassaasi ’samassa taskussa’. Hyviä vaihtoehtoja ovat sisätasku, ’kaulapussukka’ tai vyötärölaukku – ei koskaan takatasku. Pidä käsilaukustasi erityistä huolta väentungoksissa, kuten toreilla, pysäkeillä, liikennevälineissä ja asemilla; mieluiten avautuva puoli kehoa vasten. Älä esittele julkisesti rahojasi!

4. Asu turvallisesti

Tarkista majoituspaikkasi varauloskäyntien sijainti. Huolehdi siitä, että hotellihuoneesi ovet ovat lukossa huoneessa ollessasi ja sieltä poistuessasi. Ilmoita mahdollisesta lukon rikkoutumisesta heti majoituspaikan vastaanottoon ja tarvittaessa ota viipymättä yhteyttä matkanjärjestäjän edustajaan. Pidä  aina mukanasi majoituspaikkasi nimi ja  osoite.

5. Noudata paikallisia lakeja ja tapoja

Noudata kohdemaan lakeja ja paikallisia tapoja, vaikka ne poikkeaisivat huomattavasti omistamme. Viranomaiset eivät jousta ulkomaalaisten kohdalla. Noudata lisäksi hotellin järjestyssääntöjä sekä matkanjärjestäjän antamia matkan toteuttamiseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä – oman turvallisuutesi vuoksi. Majoitusliike voi viime kädessä poistaa huomattavan häiritsevästi käyttäytyvän matkustajan hotellista, jolloin tämä vastaa itse kuluistaan.

Muista myös, että Suomen kansalaista ja Suomessa pysyvästi asuvaa ulkomaalaista voidaan rangaista Suomen lain mukaan. Hänen teko on rangaistava myös tekopaikan lain mukaan. Suomen rikoslakia ollaan muuttamassa siten, että tapauksissa, joissa on kyse lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, voidaan Suomen lakia soveltaa, vaikkei teko olisikaan rangaistava tekopaikassa.

6. Liiku turvallisesti

Kohteet ovat turvallisuuden suhteen kovin erilaisia. Aina on syytä välttää liikkumista yksin pimeillä kujilla ja puistoissa. Ole myös varuillasi tuttavuutta tekevien tuntemattomien kanssa. – Käytä mahdollisuuksien mukaan vain virallisia takseja ja sovi hinnoista etukäteen. Autoa tai muuta kulkuvälinettä vuokratessasi käytä mahdollisuuksien  mukaan matkatoimiston suosittelemia vuokraamoja. Tarkista vuokra-auton vakuutuksen voimassaolo ja kattavuus.

7. Syö, juo ja pysy terveenä

Syö mahdollisuuksien mukaan hyvin kypsennettyjä ruokia ja juo keitettyjä tai pullotettuja juomia. Huolehdi käsiesi puhtaudesta ns. turistiripulin välttämiseksi. Erityisesti lämpimissä maissa kannattaa varoa kylmäruokia ja majoneesipitoisia ruokia. Tarkista vesijohtoveden juomakelpoisuus esim. matkaoppaalta. Joissakin kohteissa on syytä välttää juomia, joihin on lisätty jäitä tai vettä. Älä jätä juomaasi pöydälle, jollet pysty valvomaan sitä. Vatsataudin iskiessä on tärkeintä nestetasapainon ylläpitäminen juomalla runsaasti esim. pullotettua mineraalivettä.

8. Tunne alkoholinkäytön vaarat

Tule matkalle selvin päin. Häiritsevästi juopuneen pääsy esim. kulkuvälineeseen voidaan turvallisuussyistä estää. On hyvä tietää, että alkoholin vaikutus koneessa on matkustamopaineistuksen vuoksi noin kolminkertainen tavanomaiseen verrattuna. Muista kohtuullinen alkoholinkäyttö, sillä juopunut on useimmiten rikosten kohteena. Jotkut maat eivät salli lainkaan alkoholin maahantuontia ja/tai käyttöä.

9. Yhteydenpito

On hyvä tietää, miten paikallista puhelinta käytetään ja pitää mukana sopivia kolikoita tai puhelinkorttia. Selvitä erityisesti, miten soitat kotimaahan. Pidä aina mukanasi puhelinnumerot ainakin

vakuutusyhtiön yhteyshenkilölle hätätilanteissa, matkanjärjestäjän edustajalle, Suomessa olevalle yhteyshenkilöllesi, Suomen paikalliselle edustustolle ja luottokorttiyhtiösi katoamispalveluun.

Tarpeellisia yhteystietoja

– Matkavakuutusyhtiön päivystys (esim. vakuutusyht. oppaasta) – SOS/International/Kööpenhamina (matkan keskeytymis-   järjestelyt eräissä vakuutuksissa   +(45)-70-105050 – Matkanjärjestäjä/matkatoimisto Suomessa – Oma pankki  / Luottokorttiyhtiö (katoamisasiat) – Suomen edustusto kohteessa Western Union (nopeat rahan   siirrot)  9800 20 440 (Suomesta)   +(46)410 61 303 (Ulkomailta) (Tiedot 10/1997)

Turvaohjeita ulkomaille matkustavalle 3

Muista, että matkalla olet aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestäsi ja omaisuudestasi. Tämän vuoksi noudata esim. oppaalta saamiasi matkustamista koskevia ohjeita ja neuvoja sekä matkavakuutukseen sisältyviä suojeluohjeita.

MISTÄ, MITÄ JA MITEN APUA,  jos

1. Sairastuu tai joutuu onnettomuuteen

Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos Sinulla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaat yleensä itse kuluistasi. Lakisääteinen sairausvakuutus korvaa kuitenkin EU- ja ETA-maissa äkillisesti aiheutuneita hoitokuluja sen mukaan kuin kyseisen maan asukkaat ovat hoitoon oikeutettuja.

Tarpeellinen hoito matkakohteessa:

– Jos vakuutusyhtiölläsi on kohteessa yhteistyösairaala ja / tai lääkäri, saat hoidon veloituksetta esittämällä vakuutuskirjasi, sen kopion tai vakuutuskortin.

– Muutoin maksat itse kulut ja haet korvausta vakuutusyhtiöltäsi matkalta palattuasi. Pyydä lääkärinlausunto ja talleta kuitit korvaushakemusta varten.

– Jos Sinulla ei ole vakuutusta, pääset EU- ja ETA-maissa julkiseen sairaanhoitoon yleensä vain KELAlta etukäteen hankittua todistusta (Pohjoismaissa KELA-kortti) vastaan.

Hoidon saamiseksi voit joutua maksamaan etukäteen potilasmaksun tai omavastuuosuuden tai kaikki kulusi, jolloin Sinun tulee hakea korvausta jälkikäteen KELAlta.

Matkan keskeytys:

Jos matka on välttämätöntä keskeyttää vakavan sairastumisen tai loukkaantumisen takia ja tarvitset ennenaikaista kotiinkuljetusta ja / tai saattajaa, ota yhteys vakuutusyhtiösi hätäpalveluun etukäteisluvan hankkimiseksi. Yhtiö päättää tässä vaiheessa, korvaako vakuutus kulusi. Muu kuin vakuutus ei korvaa tällaisia kuluja.

2. Passi tms. katoaa tai varastetaan

Matkatavaravakuutus korvaa äkillisen ja ennalta-arvaamatta sattuneen esinevahingon. Vakuutus ei yleensä korvaa maksuvälineitä eikä arvopapereita; poikkeuksia on. Matkatavaroiden anastaminen korvataan, mutta ei yleensä kadottamista ja unohtamista.

Varkaustapauksissa tee heti rikosilmoitus paikalliselle poliisille ja pyydä itsellesi kopio ilmoituksesta. Rikosilmoitusta tarvitset esimerkiksi hakiessasi uutta passia ja / tai vakuutuskorvausta.

Uutta passia kotimatkaasi varten voit hakea paikalliselta Suomen edustustolta. Passin ’kuvasivun’ kopiosta on tällöin hyötyä. Katoamistapauksessa pyydä oppaalta varmuuden vuoksi todistus tapahtumasta. Uutta ajokorttia et voi saada ulkomailla. Paluumatkalle riittää yleensä poliisin antama ilmoitus ajokortin katoamisesta. Muista ilmoittaa luottokortin katoamisesta heti luottokorttiyhtiön antamaan puhelinnumeroon.

3. Matkatavaraa katoaa / vahingoittuu

Tee katoamisilmoitus kuljetusyhtiölle välittömästi määräasemalla tai heti kun vahinko on havaittu. Lentokuljetuksen osalta tarvitset matkatavaroista lähtöasemalla saamaasi vastakuittia. Säilytä kadonneiden tai vahingoittuneiden matkatavaroiden sijaan hankkimiesi varusteiden kuitit sekä korjauskuitit vakuutusyhtiötä varten.

4. Lisärahantarve yllättää

Lisää käyttövaroja voit tilata omalta tililtäsi paikallisten pankkien kautta. Varojen siirto nopeasti onnistuu monissa kohteissa esim. Western Union Money Transferin kautta. Luottokorttiin sisältyy myös usein mahdollisuus nostaa lisä käyttövaroja. Paikallinen Suomen edustusto voi välittää rahaa hätätapauksissa omalta tililtäsi, sukulaisilta tms. Edustusto ei lainaa rahaa. Matkanjärjestäjäkään ei ole velvollinen lainaamaan rahaa omiin tarpeisiisi edes hätätapauksessa. Matkanjärjestäjä saattaa kuitenkin myydä rahanvälityspalveluja esim. pikaisessa rahantarpeessa oleville.

5. Myöhästyy kuljetuksesta

Omasta syystä kuljetuksesta myöhästynyt vastaa itse kuluistaan. Ota tarvittaessa yhteys matkasi järjestäjään tai kuljetusyhtiön edustajaan uuden kuljetuksen järjestämiseksi. Joistakin matkavakuutuksista korvataan matkalta tai jatkolennolta myöhästyminen tietyin edellytyksin.

6. Automatkalla sattuu liikennevahinko

Kutsu aina poliisi paikalle. Tarvitset jäljennöksen poliisitutkintapöytäkirjasta ja poliisin varmennuksen todisteille. Jos Sinulle on aiheutunut vähäistäkin henkilövahinkoa, käy heti lääkärissä itsesi hoidattamiseksi ja todistuksen saamiseksi vakuutusyhtiölle. Ota yhteyttä vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutuskeskukseen jotta selviää, korvaako vahingon kyseisen maan liikennevakuutus. Ulkomailla autolla ajettaessa on syytä pitää mukana kansainvälinen liikennevakuutustodistus eli vihreä kortti.

HE AUTTAVAT SINUA….

– Paikallinen Suomen edustusto – jos Suomen edustustoa ei ole, toisen EU-maan edustusto -auttaa hätään joutunutta suomalaista neuvonnalla ja ohjaamalla. Poikkeustilanteissa apua annetaan myös rahan välityksessä. Edustustosta voi hakea passia kadonneen sijaan. Edustusto ei hoida matkalippu- ym. varauksia eikä maksa matkustajien sairaala- tai hotellilaskuja taikka matkalippuja tai lainaa rahaa.

Hätätilanteita varten on monella vakuutusyhtiöllä jatkuvasti päivystävä palvelunumero (hätäkeskus Suomessa), josta annetaan toimintaohjeita, hoidetaan yhteyksiä tai järjestetään kotiinkuljetus. Vakuutusyhtiön palveluista on lisätietoa vakuutusoppaassasi!

– Jos olet valmismatkalla, saat myös valmismatkan järjestäjän edustajalta (esim. opas, matkanjohtaja), välttämättä tarvitsemaasi apua mm. sairaanhoitopalveluiden hankkimisessa ja rikosilmoituksen tekemisessä. Mm. juridista

asiantuntemusta vaativaa apua (esim. oikeudenkäynnissä tulkkaaminen) matkanjärjestäjä ei voi antaa. Avustamisesta on tarkemmat säännökset valmismatkalaissa. Hotellissa tai muiden matkanjärjestäjän myymien palveluiden yhteydessä sattuneissa vahingoissa ota aina yhteys matkanjärjestäjään.

– Kuljetuksiin liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä kuljetusyhtiön edustajaan. Tietoa edustajista saat mm. aikatauluista.