Aira Samulin

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Aira Samulin

Aira Suvio-Samulin ja Vironperä

Hyrsylän Mutka on ainutlaatuinen matkailukohde, joka on avoinna tilauksesta ryhmille ympäri vuoden. Hirsilinnan lelu-ja nukkemuseo saa mielen tulvimaan muistoista satoine nalleineen ja nukkeineen sekä puu- että peltileluineen.

Pihamaalta löytyy mm. kesäpäviljonki jota ympäröi luonnonkukkaniitty, Remontti-Reiskan kanssa rakennettu Hoivatalo, 1700-luvun hirsiaitat miesten sekä naisten käsitöineen ja lummelampi. On veturia, Miina Äkkijyrkän Woimasonnia ja vaikka mitä! Koko aluetta kattaa Ekku Peltomäen istuttama Arboretum jota hän myös esittelee mielellään.  Vierailun aikana tarjoamme uunituoreet kanelipullat ja kuumat kahvit ruusukupeista Airan kertoessa teille tarinoita.

Vironperällä opastetun kierroksen aikana voi tutustua edesmenneen Valtioneuvos Johannes Virolaisen merkittävään elämäntyöhön valtakunnan politiikassa, karjalaisten parissa, merkittävänä kirjailijana ja maanviljelijänä Vironperällä yhdessä vaimonsa Kyllikki Virolaisen kanssa.

Alitalon omena- ja viinitilalle Lohjansaareen voit tulla kesäaikana joka päivä. Tila valmistaa omista tuotteistaan omenaviinejä, omenasiidereitä, ja liköörejä, joita voi ostaa mukaan tuomisiksi.

Esimerkkihintamme: 109.-/hlö

Hintaan sisältyy:
* Kuljetukset Kotkasta
* Aira Samulini vetämä kierros Hyrsylän mutkassa pullakahveineen
* Lounas
* Ohjattu kierros Vironperällä
* Alitalon omena- ja viinitilalla käynti

Hyrsylän Mutka, 35v. on puhjennut uuteen kukoistukseensa. TULE JA KOE!

KARJALAISESSA HIRSILINNASSA…

Aira kertoo elämästään ja tarjoaa kanelipullat ja juhlamokkaa ruusukupeista. Myynnissä Airan elämänkertakirjat. Hurmaava nukke- ja lelumuseo ja Disney- kokoelma.

AIRAN VANHUUDENKOTI…

Tutustu miten Aira haluaa elää turvallisesti esteettömässä omassa kodissa mahdollisimman kauan.

PIHANPOLUN VARRELLA…

Vanha höyryveturi ja resina Viipurista. Miina Äkkijyrkän ”Woimasonni”. Panssaritorjuntatykki. Muistopatsaat sodassa kaatuneille ja sotaorvoille (Viktor Suvio) ja sotainvalideille (Sten Suvio). Lummelammikko.

1700-LUVUN AITOISSA…

Talonpoikaisantiikkia ja ”Vanhat käsityöt”- näyttely.

WANHASSA LANGIN TALOSSA (1860)…

 Lotta- Marski- sotamuseo. Koululuokka ja 50 koulujen opetustalua. Antiikkinallet ja miesten lelut ( junat, autot, ym.) Airan ja Ekun ”Elämäntyö”- julistenäyttely.

Jokaiselle Airan runsas lahjakassi