Albania kiertomatka

Albanian kiertomatka on aktiiviloma, jossa tutustut kauniiseen luontoon niin veneillen kuin vaeltaen. Pulahdat turkoosinsinisiin vesiin Albanian rivieran suojaisilla rannoilla ja näet kansallispuistoja, pääkaupunki Tiranan ja jopa 4 Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa, hengästyttävän kaunista kaupunkia.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Albania kiertomatka

Aktiiviloma Albaniassa: maailmanperintökohteita, upeaa luontoa ja rantoja

Tämä opastettu kiertomatka Albaniassa tarjoaa aktiivisesta lomasta pitävälle upeaa luontoa ja historiaa sekä veneilyä ja patikointia, mutta myös rentoutumista Albanian rivieran turkooseina kimaltavissa poukamissa. Matkalla tutustut perin pohjin Balkanin helmeen, joka vielä äsken oli suljettu maa.

Pääset vierailemaan kahdessa häkellyttävän kauniissa kansallispuistossa: Valbonan laaksossa sekä Llogaran kansallispuistossa, jossa kuljet Julius Caesarin jalanjäljissä hänen mukaansa nimettyä polkua pitkin. Risteilet Koman-järvellä, jonka maisemia voi verrata Norjan jylhiin vuonoihin, ja vierailet legendojen ja mysteerien Rozafan linnassa.

Kulttuurien risteyskohdassa vuosisatojen ajan sijainneessa Albaniassa näet jopa neljä Unescon maailmanperintökohteeksi luokiteltua kaupunkia. Idän ja lännen solmukohta Berat, ottomaanien kaupunki Gjirokastran, kreikkalaistyylinen Butrin ja Kosovon kaunis Prizren ihastuttavat jokainen omintakeisuudellaan.

Albania on lisäksi hintatasoltaan edullinen ja ihmiset ovat rentoja, avuliaita ja ystävällisiä. Upealla, opastetulla kiertomatkallamme koet niin paljon, että tämä reissu kannattaa ehdottomasti tehdä!

Hintaesimerkkimme 9 pv: 1709 € / hlö 

Päivä 1:
Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta, josta on lento Tiranaan.
Opas odottaa Tiranan lentokentällä ja kentältä on kuljetus Shkodraan Pohjois-Albaniaan. Vierailu legendojen ja mysteerien ympäröimässä Rozafan linnassa, jossa voitte nauttia upeista näkymistä alapuolellanne olevaan kaupunkiin. Kiertelyä kaupungin kapeilla kujilla, joilla voi ihailla Shkodran kaunista arkkitehtuuria. Vapaata aikaa nauttia kaupungin kahviloista ja baareista.

Päivä 2:
Aamulla lähdetään risteilemään kahdeksi tunniksi Koman –järvelle, jonka maisemia monet vertaavat Norjan vuonoihin. Tämän jälkeen vieraillaan Valbonan laaksossa, eräässä Albanian idyllisimmistä kansallispuistoista. Korkeat huiput ympäröivät laaksoa ja alueella on suuri määrä erilaisia kasveja ja eläimiä. Laaksoa täplittävät lukuiset pikkukylät ja ympäröivillä vuorilla on paljon vaellusmahdollisuuksia. Ilta vietetään pienessä kylässä paikallisten seurassa ruokaa laitellen ja yöksi majoitutaan paikalliseen majataloon.

Päivä 3:
Aamiaisen jälkeen matkustetaan Kosovoon Prizrenin kaupunkiin, joka on UNESCO:n maailmanperintölistalla. Prizren on kuin ulkoilmamuseo: se on yksi Kosovon kauneimpia kaupunkeja ja se on säilyttänyt vanhan arkkitehtuurinsa. Prizrenin käsityöläiset ovat tunnettuja kulta- ja hopeaesineistään ja muista perinnekäsitöistään. Suosittelemme tutustumista vanhaan kaupunkiin, jossa kannattaa käydä myös lounaalla. Iltapäivällä jatketaan kohti Krujaa – historiallista kaupunkia, josta on upeat näköalat ympäröivälle seudulle. Kruja, joka tarjoaa matkailijalle luontoa, historiaa, arkeologiaa ja perinteistä elämänmenoa, on yksi Albanian kauneimpia turistikohteita ja tunnettu kivisistä kujistaan ja perinteisistä rakennuksista. Mielenkiintoisia vierailukohteita ovat esimerkiksi linna ja etnograafinen museo. Krujassa tavataan myös paikallisia käsityöläisiä, jotka esittelevät perinteisten matkamuistojen valmistamista.

Päivä 4:
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Durresia, jossa nautitaan uimisen ja hiekkarannalla lekottelun lomassa lounas. Iltapäivällä jatketaan UNESCO:n maailmanperintökohteeseen Beratiin, joka on ihastuttava yhdistelmä itää ja länttä, täynnä historiaa ja arkkitehtuuria. Vierailemme vanhassa linnoituksessa, jonka historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja jonka muurien sisäpuolella paikallisia yhä asuu perinteisissä mökeissään.

Päivä 5:
Aamu aloitetaan adrenaliiniryöpyllä; nyt lähdään nimittäin koskenlaskuun Osumi-joelle pariksi tunniksi! Tämän hauskan, mutta kenties hieman märän kokemuksen jälkeen kerätään voimia piknik-lounaalla luonnonhelmassa. Lounaan jälkeen jatketaan Gjirokastran kaupunkiin, joka tunnetaan kivien kaupunkina. Sekin on päässyt UNESCO:n maailmanperintölistalle vuonna 2005, koska se on yksi harvoista säilyneistä Ottomaanien ajan kauppapaikoista Balkanilla. Päivän aikana vieraillaan myös kaupungin linnoituksella.

Päivä 6:
Kuudes matkapäivä on omistettu Albanian luonnolle ja kulttuurille. Päivän aikana vieraillaan vanhassa Butrintin kaupungissa; tämä antiikkinen kaupunki on arkeologinen helmi ja jälleen yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Kaupungissa on kreikkalaistyylisiä rakennuksia ja se sijaitsee ainutlaatuisessa paikassa meren ja järven välissä. Butrintin jälkeen matka jatkuu Ksamilin kylään ja sen kuuluisalle rannalle. Loppupäivän voittekin rentoutua rannalla, uiden turkoosissa meressä ja veneretkellä Ksamilin pienille saarille.

Päivä 7:
Päivä vietetään Albanian Rivieralla, uiden suojaisilla rannoilla ja pysähdellen Himaran, Dhermin ja Jalan pienissä rannikkokylissä. (Lisämaksusta voidaan järjestää sukellusta tai melontaa). Illaksi matkustetaan Llogaran kansallispuistoon, 1000m merenpinnan yläpuolelle.

Päivä 8:
Aamulla vaelletaan Llogaran kansallispuistossa Caesar’s Path -reitillä, joka kulkee Julius Caesarin jalanjäljissä. Puistosta ja vaellusreitiltä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät alas turkoosille merelle. Myöhemmin jatketaan Albanian kuhisevaan pääkaupunkiin Tiranaan.

Nähtävää Tiranassa:
Skanderbergin Aukio ja Äiti Teresan Aukio
Skanderbergin monumentti
Luonnonhistoriallinen museo ja taidegalleria
Check Point monumentti
Tiranan pyramidi
Näköala kellotornista

Päivä 9:
Aamiainen nautitaan hotellilla. Kuljetus Tiranan lentokentälle lähtee hotellilta ja sitten on paluulento Helsinkiin.

Albania on vielä koskematon maa useille turisteille.  Albanian maisemat ovat kauneimmillaan vuoristojen ympäröimissä ottomaani-kaupungeissa, joista sekä Gjirokastra että Berat ovat Unescon Maailmanperintökohteita.
Pääkaupunki: Tirana
Virallinen kieli: Albania
Valuutta: Albanian lek
Passi ja viisumi: Albaniaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin.Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Kosovo on Euroopan uusin maa. Sen naapureita ovat mm Albania ja Makedonia. Pääkaupunki Pristina on matkailijalle edullinen ja turvallinen. Pääosin asukkaat ovat kielitaitoisia. Pristinassa on vilkas yöelämä ja kesäkauden aikana voi levähtää kahviloiden terassilla.
Pääkaupunki: Pristina
Virallinen kieli: Albania, Serbia
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita Kosovoon viisumia.  Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maahan saapumisesta.
Aikaero Suomeen: +1

Tiedot sitoumuksetta

 Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Tirana-Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus 8 yön ajan jaetussa kahden hengen huoneessa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
* Pääsymaksut kohteisiin
* Paikallinen englanninkielentaitoinen opas mukana kohteissa

Hinta edellyttää minimi 2 matkustajaa

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen sekä Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

* Matkavakuutukset   Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustustiedotteet ja matkustusilmoitukset »  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555