Azerbaidzan Baku idän ja lännen risteyksessä

Koe Azerbaidzan ja näe Gabalan vuoristoisia seutuja, mutatulivuoria, vanhoja kalliokaiverruksia, moskeijoita ja temppeleitä. Bakun matka >

Azerbaidzan Baku idän ja lännen risteyksessä

Missä itä ja länsi kohtaavat

Azerbaidzan sijaitsee kirjaimellisesti idän ja lännen risteyskohdassa ja se on kiehtova sekoitus venäläis- ja muslimikulttuureja. Pääkaupunki Bakun modernit pilvenpiirtäjät ja Kaukasuksen tuhannen ja yhden yön eksotiikka elävät sulassa sovussa tässä Keski-Aasian valtiossa, joka itsenäistyi vuonna 1991 Neuvostoliiton hajottua ja joka on rikastunut Kaspianmeren öljyvarojen ansiosta. Azerbaidzanin Bakun matka sopii myös ryhmille.

Azerbaidzan Baku kaupunkiloma ja kaunis luonto

Tämä palavan vuoren maa sopii erityisesti kaupunkilomakohteeksi tai kauniin luontonsa ansiosta myös aktiivimatkailijoille. Lähde tutustumaan tähän monille vielä tuntemattomaan kohteeseen englanniksi opastetulla matkalla, jossa näet pääkaupungin Bakun lisäksi myös Gabalan vuoristoisia seutuja, mutatulivuoria, tuhansia vuosia vanhoja kalliokaiverruksia ja moskeijoita ja temppeleitä.

Azerbaidzan

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1590 € /hlö

Lähtöpäivät vuonna 2024 lauantaisin.

Päivä 1:
Saapuminen, kuljetus hotellille. Illalla vierailu näköalapaikalla, josta on hienot näkymät öisen Bakun ja sen kauniisti valaistujen rakennusten ylle.

Päivä 2: Baku
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Bakun vanhassa kaupungissa ’Icheri Shekher’:issä, jonka aikana nähdään muun muassa Neitsyttorni Qız Qalası ja Shirvanshahsin palatsi. Vanha kaupunki, joka on rakennettu viimeistään 1100-luvulla, joidenkin lähteiden mukaan jo 600-luvulla, on päässyt myös UNESCO:n maailmanperintölistalle. Kaupunkikierros jatkuu Bakun rantabulevardille, joka myötäilee Kaspianmeren rantoja ja jonka varrella on monia puistoja. Kierroksella vieraillaan myös mattomuseossa, ’Pikku-Venetsiassa’, maailmanpyörässä ja pienellä venekierroksella.

Päivä 3: Baku
Vapaapäivä kaupunkiin tutustumiseen ja sen tunnelmallisista kahviloista ja maukasta paikallista ruokaa tarjoavista ravintoloista nauttimiseen.

Päivä 4: Gabala
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Gabalaa, joka sijaitsee reilu 200 kilometrin päässä Bakusta vuoristossa. Gabala on suosittu luontokohde, josta löytyy idyllisen kaunis järvi ja kaunis vesiputous, mutta ennen kaikkea se on talvisin suosittu laskettelukohde. Matkalla pysähdytään Diri Baban mausoleumilla. Majoittumisen jälkeen lähdetään viinikierrokselle ja vieraillaan Nohur-järvellä. Ilallla vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 5: Gabala-Baku
Aamiaisen jälkeen ajellaan kaapelihissillä Gabalan huipulle ja sen jälkeen matka jatkuu taas kohti Bakua. Matkalla pysähdytään Absheronin tulitemppelissä, joka on rakennettu paikalle, jossa maanalaiset kaasut pääsevät maan pinnalle ja näitä kaasuja käytetään ikuisten liekkien polttoaineena. Temppeliä ovat käyttäneet niin hindut, sikhit kuin zarathustralaiset omissa pyhissä rituaaleissaan. Ennen majoittumista on vielä mahdollisuus vierailla maan entisen presidentin Heyad Alievin mukaan nimetyssä näyttävässä kulttuurikeskuksessa, jossa on näytillä muun muassa kansallispukuja ja -soittimia, mattoja, patsaita ja historiallisia esineitä.

Päivä 6: Gobustan
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Bakun lähistöllä sijaitsevaan Gobustanin kansallispuistoon, josta löytyy monia kivikautisia kalliokaiverruksia ja se on luonnollisesti myös päässyt UNESCO:n maailmanperintölistalle. Alueella on yli 6000 kaiverrusta, joista osa on jopa 20000 vuotta vanhoja ja ne esittävät muun muassa ihmisiä, veneitä ja eläimiä. kansallispuistossa käydään tutustumassa myös mutatulivuoriin. Nämä luonnonerikoisuudet muistuttavat tulivuoria, mutta ovat kooltaan pienempiä ja niiden sisällä pulppuaa kuplivaa, viileähköä mutaa. Mutatulivuoret purkautuvat todella harvoin, keskimäärin 20 vuoden välein, mutta ovat ainutlaatuinen vierailukohde – maailmassa on vain noin tuhat, joista noin 400 sijaitsee Azerbaidzanissa. matkalla Gobustaniin pysähdytään Bibi Heybatin moskeijassa.

Päivä 7: Baku
Vapaapäivä Bakussa

Päivä 8:
Kuljetus lentokentälle

Azerbaijan Baku Sky hotel

SKY-hotelli sijaitsee Bakussa 2,5 km: n päässä Heydar Aliyevin kulttuurikeskuksesta ja 6 km Azerbaidžanin oopperatalosta ja balettiteatterista.
Kaikissa huoneissa on taulutelevisio ja oma kylpyhuone. Mannermainen aamiainen tarjoillaan joka aamu hotellissa. Asiakkaat voivat nauttia aterian hotellin ravintolassa, joka on erikoistunut turkkilaiseen ja paikalliseen ruokaan. Hotellissa on spa- ja wellness-keskus sekä sauna.

Lue lisää
Azerbaidžan

Azerbaidžanin tasavalta eli Azerbaidžan on sisämaavaltio Kaukasiassa Kaspianmeren rannalla. Naapurimaita ovat Georgia luoteessa, Armenia lännessä, Venäjä pohjoisessa ja Iran etelässä.
Virallinen kieli: Azeri
Valuutta: Azerbaidžanin manat
Passi ja viisumi: Azerbaidzaniin matkustavien täytyy hankkia etukäteen viisumi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maasta lähdön jälkeen.  http://evisa.mfa.gov.az
Aikaero Suomeen: +2

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkimme 8pv: 1159€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Englanninkielinen opastus kohteessa
* Ohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsy: Gobustan, mutatulivuoret, Absheronin temppeli, Shirvashsh museo, mattomuseo, Gabalan kaapelihissi ja viinikierros
* Viisumimaksu

Hintaan ei sisälly:
* Minibaarin käyttö hotellissa
* Hiihtovälineiden vuokraus Gabalassa
* Gabalan huvipuisto
* Neitsyttornin tai Heydar Aliev -keskuksen sisäänpääsymaksut

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>