Azerbaidzan ja Baku idän ja lännen risteyksessä

Koe Azerbaidzan ja näe Gabalan vuoristoisia seutuja, mutatulivuoria, vanhoja kalliokaiverruksia, moskeijoita ja temppeleitä. Bakun matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Azerbaidzan ja Baku idän ja lännen risteyksessä

Missä itä ja länsi kohtaavat

Azerbaidzan sijaitsee kirjaimellisesti idän ja lännen risteyskohdassa ja se on kiehtova sekoitus venäläis- ja muslimikulttuureja. Pääkaupunki Bakun modernit pilvenpiirtäjät ja Kaukasuksen tuhannen ja yhden yön eksotiikka elävät sulassa sovussa tässä Keski-Aasian valtiossa, joka itsenäistyi vuonna 1991 Neuvostoliiton hajottua ja joka on rikastunut Kaspianmeren öljyvarojen ansiosta. Azerbaidzanin Bakun matka sopii myös ryhmille.

Azerbaidzan Baku kaupunkiloma ja kaunis luonto

Tämä palavan vuoren maa sopii erityisesti kaupunkilomakohteeksi tai kauniin luontonsa ansiosta myös aktiivimatkailijoille. Lähde tutustumaan tähän monille vielä tuntemattomaan kohteeseen englanniksi opastetulla matkalla, jossa näet pääkaupungin Bakun lisäksi myös Gabalan vuoristoisia seutuja, mutatulivuoria, tuhansia vuosia vanhoja kalliokaiverruksia ja moskeijoita ja temppeleitä.

Azerbaidzan

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1590 € /hlö

Lähtöpäivät vuonna 2024 lauantaisin.

Päivä 1:
Saapuminen, kuljetus hotellille. Illalla vierailu näköalapaikalla, josta on hienot näkymät öisen Bakun ja sen kauniisti valaistujen rakennusten ylle.

Päivä 2: Baku
Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Bakun vanhassa kaupungissa ’Icheri Shekher’:issä, jonka aikana nähdään muun muassa Neitsyttorni Qız Qalası ja Shirvanshahsin palatsi. Vanha kaupunki, joka on rakennettu viimeistään 1100-luvulla, joidenkin lähteiden mukaan jo 600-luvulla, on päässyt myös UNESCO:n maailmanperintölistalle. Kaupunkikierros jatkuu Bakun rantabulevardille, joka myötäilee Kaspianmeren rantoja ja jonka varrella on monia puistoja. Kierroksella vieraillaan myös mattomuseossa, ’Pikku-Venetsiassa’, maailmanpyörässä ja pienellä venekierroksella.

Päivä 3: Baku
Vapaapäivä kaupunkiin tutustumiseen ja sen tunnelmallisista kahviloista ja maukasta paikallista ruokaa tarjoavista ravintoloista nauttimiseen.

Päivä 4: Gabala
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Gabalaa, joka sijaitsee reilu 200 kilometrin päässä Bakusta vuoristossa. Gabala on suosittu luontokohde, josta löytyy idyllisen kaunis järvi ja kaunis vesiputous, mutta ennen kaikkea se on talvisin suosittu laskettelukohde. Matkalla pysähdytään Diri Baban mausoleumilla. Majoittumisen jälkeen lähdetään viinikierrokselle ja vieraillaan Nohur-järvellä. Ilallla vapaata aikaa kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 5: Gabala-Baku
Aamiaisen jälkeen ajellaan kaapelihissillä Gabalan huipulle ja sen jälkeen matka jatkuu taas kohti Bakua. Matkalla pysähdytään Absheronin tulitemppelissä, joka on rakennettu paikalle, jossa maanalaiset kaasut pääsevät maan pinnalle ja näitä kaasuja käytetään ikuisten liekkien polttoaineena. Temppeliä ovat käyttäneet niin hindut, sikhit kuin zarathustralaiset omissa pyhissä rituaaleissaan. Ennen majoittumista on vielä mahdollisuus vierailla maan entisen presidentin Heyad Alievin mukaan nimetyssä näyttävässä kulttuurikeskuksessa, jossa on näytillä muun muassa kansallispukuja ja -soittimia, mattoja, patsaita ja historiallisia esineitä.

Päivä 6: Gobustan
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Bakun lähistöllä sijaitsevaan Gobustanin kansallispuistoon, josta löytyy monia kivikautisia kalliokaiverruksia ja se on luonnollisesti myös päässyt UNESCO:n maailmanperintölistalle. Alueella on yli 6000 kaiverrusta, joista osa on jopa 20000 vuotta vanhoja ja ne esittävät muun muassa ihmisiä, veneitä ja eläimiä. kansallispuistossa käydään tutustumassa myös mutatulivuoriin. Nämä luonnonerikoisuudet muistuttavat tulivuoria, mutta ovat kooltaan pienempiä ja niiden sisällä pulppuaa kuplivaa, viileähköä mutaa. Mutatulivuoret purkautuvat todella harvoin, keskimäärin 20 vuoden välein, mutta ovat ainutlaatuinen vierailukohde – maailmassa on vain noin tuhat, joista noin 400 sijaitsee Azerbaidzanissa. matkalla Gobustaniin pysähdytään Bibi Heybatin moskeijassa.

Päivä 7: Baku
Vapaapäivä Bakussa

Päivä 8:
Kuljetus lentokentälle

Azerbaijan Baku Sky hotel

SKY-hotelli sijaitsee Bakussa 2,5 km: n päässä Heydar Aliyevin kulttuurikeskuksesta ja 6 km Azerbaidžanin oopperatalosta ja balettiteatterista.
Kaikissa huoneissa on taulutelevisio ja oma kylpyhuone. Mannermainen aamiainen tarjoillaan joka aamu hotellissa. Asiakkaat voivat nauttia aterian hotellin ravintolassa, joka on erikoistunut turkkilaiseen ja paikalliseen ruokaan. Hotellissa on spa- ja wellness-keskus sekä sauna.

Lue lisää

Azerbaidžanin tasavalta eli Azerbaidžan on sisämaavaltio Kaukasiassa Kaspianmeren rannalla. Naapurimaita ovat Georgia luoteessa, Armenia lännessä, Venäjä pohjoisessa ja Iran etelässä.
Virallinen kieli: Azeri
Valuutta: Azerbaidžanin manat
Passi ja viisumi: Azerbaidzaniin matkustavien täytyy hankkia etukäteen viisumi. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maasta lähdön jälkeen.  http://evisa.mfa.gov.az
Aikaero Suomeen: +2

Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkimme 8pv: 1159€/hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Englanninkielinen opastus kohteessa
* Ohjelman mukaiset retket
* Sisäänpääsy: Gobustan, mutatulivuoret, Absheronin temppeli, Shirvashsh museo, mattomuseo, Gabalan kaapelihissi ja viinikierros
* Viisumimaksu

Hintaan ei sisälly:
* Minibaarin käyttö hotellissa
* Hiihtovälineiden vuokraus Gabalassa
* Gabalan huvipuisto
* Neitsyttornin tai Heydar Aliev -keskuksen sisäänpääsymaksut

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >