Slovakia Bratislava kaupunkiloma

Bratislava on valloittava paikka hengailla ystävien kanssa, koska kaikki on täällä; historia, arkkitehtuuri, perinne, kulttuuri, taide, juomat, ruoka ja yöelämä. Matkat Bratislavaan >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Slovakia Bratislava kaupunkiloma

Tonavan rantakaupunki

Tonavan rannalla sijaitseva Bratislava on helposti saavutettavissa. Se on loistava paikka hengailla ystävien kanssa. Kaupunki on turvallinen, ystävällinen, vaivaton ja täällä on kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina tekemistä.  Bratislava valloittaa kaikki, koska kaikki on täällä; historia, arkkitehtuuri, perinne, kulttuuri, taide, juomat, ruoka ja yöelämä. Bratislavan sijainti on mitä mainioin, sillä on yhteistä rajaa niin Unkarin kuin Itävallan kanssa ja Tšekin rajalle on vain reilut 60 kilometriä. Bratislava on Slovakian poliittinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Siellä sijaitsee mm. Slovakian presidentin tilat, sekä useita yliopistoja, museoita ja teattereita. Bratislava on ehdottomasti vierailun arvoinen, kun haluat nähdä jotakin uutta, mutta kannattaa muistaa, että Bratislavan ei koskaan ollut tarkoitus olla pääkaupunki eikä sitä rakennettu pääkaupungiksi.

Slovakia Bratislava kaupunkiloma

Kaupunki, jossa kulttuurin ystävät eivät tule pettymään. Kaupungin muurit ja upea Pyhän Mikaelin portti muistuttavat kävijöitä siitä, että linnoitukset olivat välttämättömiä 1300 -luvulla. Arkkitehtuuri vaihtelee goottilaisesta renessanssiin, barokkiin, rokokoohon ja uusklassiseen tyyliin.  Unkarin kuninkaiden kruunausreitti on merkitty kaupungin mukulakiviin lyödyillä plakaateilla, joissa merkkinä ovat – tietysti – kullatut kruunut. Kaupungin menneisyyttä etsivien kannattaa käydä kiertueella Vanhalla kaupungintalolla, kiivetä sen kellotorniin ja vierailla linnassa, jota Maria Theresa käytti suosikkiasuntonaan. Bratislavan linna sijaitsee kukkulalla 85 metriä Tonavan yläpuolella, muita mielenkiintoisia tutustumiskohteita ovat Devinin linna, sekä Rusovcen kartano englantilaisine puistoineen, sekä Bratislavan eläintarha ja kasvitieteelliset puutarhat. Kulttuurimatkailijat löytävät maailmanluokan modernia taidetta ja upeita kansainvälisiä baletti- ja oopperanäytöksiä, joiden lippujen hinnat ovat hyvinkin edullisia.

Muutosten Bratislava

Useita kaupunginosia muutettiin sosialismin aikana, ja niille, jotka ovat kiinnostuneita 40-vuotisen kommunistisen aikakauden tapahtumista, Bratislava tarjoaa mahdollisuuden päästä katsomaan kommunismin kokeilua, kuten betonibunkkereita, jotka rajaavat Itävallan ja Slovakian, silmiinpistävän UFO -sillan, muistomerkit Bratislavan natsien ikeestä vapauttaneille kaatuneille sotilaille sekä muistomerkki ihmisille, jotka menettivät henkensä yrittäessään paeta rautaesiripun yli Devínissä, jossa toinen linnoista sijaitsee.

Slovakialainen keittiö

Ruokailijat voivat nauttia koko Lähi-Euroopan tunnetun keittiön valikoiman viehättävissä ja tunnelmallisissa ravintoloissa. Slovakialainen keittiö on muotoutunut Itävallan ja Unkarin ruokaperinteestä, joka vaihtelee perinteisestä slovakialaisesta keittiöstä itävaltalaiseen šnitseliin ja unkarilaiseen gulassikeittoon. Bratislavan alueen viinit ovat riittävä syy tulla alueelle maistelemaan viinejä, jotka tarjoavat tarpeeksi monipuolisuutta jokaiseen makuun. Musiikkikenttä on raikas ja klubinäkymä eloisa ja hyvin rento.

Bratislava täyttää maineensa kosmopoliittisena kaupunkina! Matkat Bratislavaan räätälöimme toiveidesi mukaan.

Slovakia Bratislava kaupunkiloma

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Huom! Lennot Wieniin, josta noin 40 kilometrin, n. 1 tunnin, bussimatka Bratislavaan. Bussimatka ei sisälly matkan hintaan.

Hintaesimerkimme 3 pv: 305 € / hlö

Hintaan sisältyy:
*Lennot turistiluokassa m/p
*Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
*Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
*Hotelliaamiainen

Slovakia Bratislava kaupunkiloma


Slovakia Bratislava tekemistä ja käyntikohteita

Bratislava on Slovakian poliittinen, kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Siellä on Slovakian presidentin, parlamentin ja hallituksen toimitilat ja useita yliopistoja, teattereita, museoita ja muita merkittäviä kulttuuri-, talous- ja oppilaitoksia. Bratislava on myös Slovakian pääkaupunki.

* Bratislavan linna
Korkealla kukkulalla sijaitseva Bratislavan linna on kaupungin suosituin nähtävyys ja vierailupaikka.
Linna ja sen tornit kohoavat 150 metriä vedenpinnan yläpuolelle, ja Tonovan rannalta katsottuna linna erottuu radikaalisti muusta maisemasta. Bratislavan linnaan kuuluvat muun muassa linnaportti ja leveät suojamuurit.

* Pyhän Martinin katedraali
Linnankukkulan juurella sijaitsee alun perin 1200- luvulla romaaniseen tyyliin rakennettu kirkko.
Katedraalissa on kruunattu 11 Unkarin kuningasta. Harmaakivisessä katedraalissa on kruunattu muun muassa keisarinna Maria Teresia. Ylhäällä kirkon tornissa säilytetään tarkkaa kopiota Pyhän Stephenin kruunusta.

* Arkkipiispan palatsi
Palatsi valmistui vuonna 1781 ja rakennettiin Arkkipiispa Josef Bathyánia varten. Upeasti restauroitu palatsirakennuksen sanotaan Bratislavan kauneimmaksi rakennukseksi. Klassiseen tyylin rakennettu palatsi toimii nykyään pääasiassa Bratislavan kaupungin galleriakokoelmatiloina.

* Devínin linna
Devínin rauniolinna sijaitsee Bratislavasta länteen Devínin alueella Kalliolla. Linna on arkeologisessa ja historiallisessa mielessä erittäin merkittävä. Linna toimi tärkeänä sotilaallisena keskuksena ja linnake näytteli tässä merkittävää roolia. Vuonna 1809 Napoleonin joukot valtasivat ja räjäyttivät linnan.

* Slovakian kansallismuseo
Slovakian kansallismuseo esittelee nimensä mukaisesti Slovakian historiaa, politiikkaa, ihmisiä ja kulttuuria.
Slovakian värikkään ja monikulttuurisen historian ansiosta museon anti on mielenkiintoista.
Bratislavan vanhassa kaupungissa sijaitseva kansallismuseo on yhdistetty luonnonhistorialliseen museoon.

* Slovakian kansallisteatteri
Bratislavan vanhassa kaupungissa sijaitseva kaunis renessanssityylinen teatteri, on ainoita kaupungin vanhoista rakennuksista joita käytetään yhä edelleen alkuperäiseen tarkoitukseen.
Rakennus on Bratislavan arkkitehtuurin helmi, jossa järjestetään säännöllisesti laadukkaita ooppera- ja balettiesityksiä. Rakennus valmistui vuonna 1886, ja kaksi vuotta myöhemmin Ganymeden suihkulähde rakennettiin oopperatalon edustalle.

* Bratislava Shoppailu
Bratislavan vanhassa kaupungissa on paljon pieniä liikeitä, jotka myyvät käsitöitä ja uniikkeja tuotteita.
Kaupungin uudella puolella on pari ostoskatua, jotka ovat etenkin hyviä jos haluaa vierailla kansainvälisissä ketjuliikkeissä, tavarataloissa ja ostoskeskuksissa. Yksi kaupungin suosituimmista ostoskaduista on Obchodná ulica, kadulta löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Slovakia Bratislava kaupunkiloma

Hotelli Park Inn Danube ****

Hyvä keskitason hotelli aivan kaupungin keskustassa. Historiallinen keskusta sekä kaupungin liikekeskus ovat lyhyen kävelymatkan päässä samoin kaupungin suosituimmat nähtävyydet ja ostospaikat. Hotellissa on 24 h vastaanotto, ravintola, aamiaishuone, baari, parkkipaikka ( lisämaksusta) ja kokoustilat.

Huoneissa on suihku/wc, minibaari, tallelokero, ilmastointi, hiustenkuivaaja ja internet yhteys. Osoite: Rybne Namestie 1 , 81338 Bratislava

Slovakia

Slovakia tunnetaan Tatra vuoristosta ja kauniista Tonavasta.
Pääkaupunki: Bratislava
Virallinen kieli: Slovakki
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>