Bruxelles_aukio400
Belgia Bryssel

Bryssel on Belgian pääkaupunki, sekä Euroopan unionin tosiasiallinen pääkaupunki. Bryssel on rento, suklaan, oluen ja sarjakuvien kaupunki, joka sopii hyvin pitkän viikonlopun viettoon kaupunkilomakohteeksi sekä pariskunnille että perheille.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Belgia Bryssel

Brysselin Grand-Place on iltavalaistuksessa

todellakin Kultainen tori. Sen varrella olevat keskiaikaiset kiltatalot sulkevat torikaupan maailman kauneimpiin kehyksiin. Kesällä torin laidoille avataan terassit ja adventtina se muuttuu joulutoriksi.

Nämä näet Brysselissä:

Kultainen tori, Manneken Pis, Tintti, jugend, simpukat ja äyriäiset, olut, antiikki, suklaa, Atomium, pitsit, Kuninkaanlinna, ruokakadut.

BrysselHintaesimerkkimme 
Hotelli Queen Anne
pe-su 2 yötäLisäyö
365€35€

Hintaan sisältyy:
*Lennot turistiluokassa m/p
*Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
*Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
*Hotelliaamiainen


Belgia Bryssel

Nämä näet Brysselissä:

Kultainen tori, Manneken Pis, Tintti, jugend, simpukat ja äyriäiset, olut, antiikki, suklaa, Atomium, pitsit, Kuninkaanlinna, ruokakadut.

Tekemistä Brysselissä:
* Grand Place ja keskusaukio
Brysseliin voi tutustua omatoimisesti ja käydä omilla tutkimusretkillä. Bryssel on lomailijan kannalta helppo kaupunki, sillä monet mielenkiintoiset paikat sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Brysselin sydän on majesteettinen keskusaukio Grand Place, jota pidetään koko Belgian kuuluisimpana nähtävyytenä. Aukiolla oli jo keskiajalla vilkas tori ja 1400-luvulla torin laitaan rakennettiin kaupungintalo kellotorneineen. Myöhemmin koko aukio rakennettiin tyyliltään yhtenäiseksi ja se on silmiä hivelevän kaunis.

*  Grand Place aukion laidalla on kaupunginmuseo ja sen lähellä Euroopan ensimmäisiin ostoskeskuksiin lukeutuva Galeries St Hubert 1800-luvulta.

* Manneken Piss, pissaava poika on muodostunut Brysselin symboliksi.

* Heyselin Mini-Euroopassa voi tutustua koko Eurooppaan yhdellä kerralla. Useamman tunnin saa vierähtämään myös mielenkiintoisessa Mini Euroopassa, joka esittelee maanosamme kaupunkeja ja kohteita pienoismalleina. Mini-Europe, 1020 Bruxelles, Belgia.

* Automuseossa voi tutustua yli 400 veteraaniautoon

* Sarjakuvamuseossa voi vierähtää tunti pari.

* Viehättävä levähdyspaikka on Place du Petit Sablon -puisto suihkulähteineen ja käsityöläispatsaineen.

* Kaupunkikuvaa voi avartaa näköalahissillä, jonka kyytiin pääsee 1800-luvun lopulla valmistuneelta oikeuspalatsilta.

* Shoppailijat tekevät löytöjä mm. ihanissa suklaapuodeissa, Sablon-aukion antiikkikojuissa, Avenue de la Toison d’Orin tyylikkäissä ostosgallerioissa, uusimpien trendien Rue Antoine Dansaertilla ja Inno-tavaratalossa Rue Neuven kävelykadun päässä. Grand Palacen lähellä Euroopan ensimmäisiin ostoskeskuksiin lukeutuva Galeries St Hubert 1800-luvulta.

* Keskustassa on myös mm. tuhansien instrumenttien soitinmuseo sekä taidemuseo, jossa on sekä historiallisen että nykytaiteen osastot. Lisäksi kaupungissa on satakunta taidegalleriaa näyttelyineen.

* Vierailu Parlamentariumiin
Koe Euroopan parlamentti aivan uudella tavalla. Parlamentin vierailukeskuksessa Brysselissä niin lapset kuin aikuiset voivat tutustua kaikkia kansalaisia edustavaan parlamenttiin uudella, innostavalla tavalla.

Dynaamiset, interaktiiviset multimedianäytöt johdattavat matkalle Euroopan yhdentymiseen ja kertovat sen vaikutuksista meidän kaikkien arkipäivään. Sisäänpääsy on ilmainen. Tilat ovat täysin esteettömät myös erityisryhmille.

* Siirtomaavallan museo ja Waterloo
Lähde tutustumaan siirtomaavallan ajasta kertovaan näyttelyyn Tevureniin. Näyttelyyn tutustuminen englanninkielisen oppaan johdolla.

* Waterloo, jossa Napoleon kävi kuuluisat taistelunsa.

* Noin tunnin junamatkan päässä sijaitsevat Brüggen postikorttikaupunki, keskiaikainen Gent ja Rubensin Antwerpen, joihin voi matkata helposti junalla.

Hotelli Queen Anne 3*

Vaatimaton keskitason hotelli lyhyen kävelymatkan päässä Grand Placelta ja kaupungin parhailta ostosalueilta. Siistit, mutta pienehköt huoneet, joissa suihku/wc, televisio ja puhelin. Luokitukseensa nähden erittäin mukava pikkuhotelli hyvällä paikalla.
Osoite: Bd. E. Jacqmain 110 BRUSSELS

Belgiasta puhuttaessa tulevat varmasti monen mieleen ensimmäisenä suklaakonvehdit ja lukuisat olutmerkit.
Pääkaupunki: Bryssel
Virallinen kieli: Hollanti, ranska, saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen:
-1
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.