Belgia_Bryssel_Flags in front of European Parliament towers - Brussels, Belgium400x300
Belgia Bryssel pääsiäinen

Suklaan ystäville on tarjolla vaikka mitä herkkuja ja herkullisia käyntikohteita. Pierre Marcollini -suklaapuoti on juuri sopiva todellisille herkkusuille. Suklaakierros näin pääsiäisenä – upea makunautinto ja suklaan tekoa omin käsin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Belgia Bryssel pääsiäinen

Kaikkien tuntema Bryssel – EU:n sydän

ensi kertaa Brysselissä vieraileva yllättyy positiivisesti rennosta ilmapiiristä, erinomaisista kahviloista ja ravintoloista, upeista shoppailumahdollisuuksista,  mahtavasta arkkitehtuurista ja nähtävyyksistä.

Bryssel on upeiden mahdollisuuksien shoppailukaupunki. Täällä on tarjolla monipuolista sisustustavaraa ja muotia sekä miehille että naisille. Place de Jeu de Balle -kirpputorilla ja Gare du Midin markkinoilla on tarjolla käytettyjä vaatteita ja tavaroita.  Hintataso on kohtuullinen ja valikoimat laajoja ja palvelu yleensä ystävällistä ja asiantuntevaa.

Oluen ystäville ehdoton tutustumisen arvoinen paikka on Musée Bruzellois de la Gueuze, joka esittelee Belgian maailmankuulua olutkulttuuria. Sarjakuvanautiskelijoille suosittelemme tutustumista kuuluisan belgialaisen sarjakuvan vaiheista kertovaan museoon Centre Belge de la Bande Dessinée.

Suklaan ystäville on tarjolla vaikka mitä herkkuja ja herkullisia käyntikohteita. Pierre Marcollini -suklaapuoti (Place du Grand Sablon 39), todellisille suklaan ystäville, täältä löytyy Belgian kalleinta suklaata. Suklaakierros näin pääsiäisenä – upea makunautinto ja suklaan tekoa omin käsin.

Hintaesimerkkimme 6 pv: 709€ / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki – Bryssel – Helsinki
* Lentokenttäverot
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Lentokenttäkuljetus kohteessa

Lisämaksusta:
* Kaupunkikiertoajelu tulokuljetuksen yhteydessä opastettuna
* Suklaanvalmistuskurssi
* Suklaakierros opastettuna


Belgia Bryssel

Nämä näet Brysselissä:

Kultainen tori, Manneken Pis, Tintti, jugend, simpukat ja äyriäiset, olut, antiikki, suklaa, Atomium, pitsit, Kuninkaanlinna, ruokakadut.

Tekemistä Brysselissä:
* Grand Place ja keskusaukio
Brysseliin voi tutustua omatoimisesti ja käydä omilla tutkimusretkillä. Bryssel on lomailijan kannalta helppo kaupunki, sillä monet mielenkiintoiset paikat sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Brysselin sydän on majesteettinen keskusaukio Grand Place, jota pidetään koko Belgian kuuluisimpana nähtävyytenä. Aukiolla oli jo keskiajalla vilkas tori ja 1400-luvulla torin laitaan rakennettiin kaupungintalo kellotorneineen. Myöhemmin koko aukio rakennettiin tyyliltään yhtenäiseksi ja se on silmiä hivelevän kaunis.

*  Grand Place aukion laidalla on kaupunginmuseo ja sen lähellä Euroopan ensimmäisiin ostoskeskuksiin lukeutuva Galeries St Hubert 1800-luvulta.

* Manneken Piss, pissaava poika on muodostunut Brysselin symboliksi.

* Heyselin Mini-Euroopassa voi tutustua koko Eurooppaan yhdellä kerralla. Useamman tunnin saa vierähtämään myös mielenkiintoisessa Mini Euroopassa, joka esittelee maanosamme kaupunkeja ja kohteita pienoismalleina. Mini-Europe, 1020 Bruxelles, Belgia.

* Automuseossa voi tutustua yli 400 veteraaniautoon

* Sarjakuvamuseossa voi vierähtää tunti pari.

* Viehättävä levähdyspaikka on Place du Petit Sablon -puisto suihkulähteineen ja käsityöläispatsaineen.

* Kaupunkikuvaa voi avartaa näköalahissillä, jonka kyytiin pääsee 1800-luvun lopulla valmistuneelta oikeuspalatsilta.

* Shoppailijat tekevät löytöjä mm. ihanissa suklaapuodeissa, Sablon-aukion antiikkikojuissa, Avenue de la Toison d’Orin tyylikkäissä ostosgallerioissa, uusimpien trendien Rue Antoine Dansaertilla ja Inno-tavaratalossa Rue Neuven kävelykadun päässä. Grand Palacen lähellä Euroopan ensimmäisiin ostoskeskuksiin lukeutuva Galeries St Hubert 1800-luvulta.

* Keskustassa on myös mm. tuhansien instrumenttien soitinmuseo sekä taidemuseo, jossa on sekä historiallisen että nykytaiteen osastot. Lisäksi kaupungissa on satakunta taidegalleriaa näyttelyineen.

* Vierailu Parlamentariumiin
Koe Euroopan parlamentti aivan uudella tavalla. Parlamentin vierailukeskuksessa Brysselissä niin lapset kuin aikuiset voivat tutustua kaikkia kansalaisia edustavaan parlamenttiin uudella, innostavalla tavalla.

Dynaamiset, interaktiiviset multimedianäytöt johdattavat matkalle Euroopan yhdentymiseen ja kertovat sen vaikutuksista meidän kaikkien arkipäivään. Sisäänpääsy on ilmainen. Tilat ovat täysin esteettömät myös erityisryhmille.

* Siirtomaavallan museo ja Waterloo
Lähde tutustumaan siirtomaavallan ajasta kertovaan näyttelyyn Tevureniin. Näyttelyyn tutustuminen englanninkielisen oppaan johdolla.

* Waterloo, jossa Napoleon kävi kuuluisat taistelunsa.

* Noin tunnin junamatkan päässä sijaitsevat Brüggen postikorttikaupunki, keskiaikainen Gent ja Rubensin Antwerpen, joihin voi matkata helposti junalla.

Bryssel Scandic Grand Place

Viihtyisä Scandic Grand Place sijaitsee kaupungin sydämessä, lähellä ravintoloita, nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

Lue lisää

Belgiasta puhuttaessa tulevat varmasti monen mieleen ensimmäisenä suklaakonvehdit ja lukuisat olutmerkit.
Pääkaupunki: Bryssel
Virallinen kieli: Hollanti, ranska, saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen:
-1
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.