Bulgaria Sofia Legendoja ja traditioita

Trendikäs ja arvoituksellinen Balkanvuorten ympäröimä Sofia on kaupunki jossa vanha ja uusi kietoutuu yhteen, rakastu Sofiaan! Varaa Sofian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Bulgaria Sofia Legendoja ja traditioita

Legendoja ja traditioita

Vietä vaikkapa pitkä viikonloppu Bulgariassa maistellen viinitilan tuotteita ja nauttien kaupunkien vilskeestä, historiallisista nähtävyyksistä ja luostarin rauhasta. Englanniksi opastettu kierros vie sinut tutustumaan maan pääkaupunkiin Sofiaan, Plovdiviin, joka oli Euroopan Kulttuuripääkaupunki vuonna 2019, Todoroffin viinitilalle ja Rilan luostariin. Matkalla voit nauttia bulgarialaiseen keittiöön kuuluvia keitto- ja pataruokia, jogurttia ja viinejä.

Pääkaupunki Sofia

Trendikäs ja arvoituksellinen Balkanvuorten ympäröimä Sofia on kaupunki jossa vanha ja uusi kietoutuu yhteen. Tule siis mukaan matkallemme tutustumaan  miljoonakaupunkiin ja rakastu tähän yli 2000 vuotta vanhaan kaupunkiin! Tämä Iskar-joen laaksossa sijaitseva romanttinen ja kodikas Sofia on ennenkaikkea kirkkokaupunki, jonka alueella sijaitsee useita merkittäviä katedraaleja ja kirkkorakennuksia.

Kysy toimistoltamme tarjousta haluamillesi päiville!

Bulgaria Sofia yhdistelmämatka

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 1025 € / hlö

Päivä 1: Sofia
Lento Helsingistä Sofiaan.
Sofiaan saavuttaessa englanninkielinen opas on ryhmäämme vastassa lentokentällä. Teemme opastetun kierroksen Sofian esikaupunkialueella – Mladost, Business Park, Circle road. Vierailemme kierroksen aikana National Museum of Historyssä, joka on yksi Balkanin suurimmista museoista.  Näemme maailmankuuluja kultaisia ja hopeisia traakialaisten aarteita: mosaiikkia, etnografisen kokoelman, kolikoita, ym historiallisia esineitä.
Saapuminen hotelliin ja majoittuminen

 

Päivä 2: Sofia-Rilan Luostari-Sofia (aamiainen, lounas)
Aamiainen hotellissa.
Aamu aloitetaan tutustumalla Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan.
Kaupunkikierroksemme alkaa Sofian keskustasta. Näemme upeita vanhoja kirkkoja ja rakennuksia retkemme aikana. Ensiksi tulemme  Aleksanteri Nevskin katedraalille, joka on arkkitehtuurisesti loistelias Sofian tunnetuin nähtävyys ja kaupungin symboli. Aleksanteri Nevskin katedraalin vierellä sijaitsee punatiilinen Pyhän Sofian kirkko, joka on Sofian vanhimpia rakennuksia. Matkamme jatkuu parlamenttiaukiolle, ohitamme Kansallisteatterin ja kaupungin vanhan puutarhan. Kiertoajelun aikana näemme myös St. George Rotundan eli kirkon, jota pidetään kaupungin vanhimpana rakennuksena sekä vierailemme Sofian museossa.

Matkamme jatkuu Rilan luostariin, joka sijaitsee lounaisilla Rila-vuorilla 117 kilometriä Sofiasta etelään Rilska-joen laaksossa 1 147 metrin korkeudessa. Rilan luostari on perustettu 900-luvulla. Vierailemme UNESCO:n maailmanperintölistallekin päässeessä Rilan luostarissa, joka on Bulgarian suurin luostari ja näemme retkellä luostarin museon ja kirkon. Illaksi palaamme Sofiaan.

Päivä 3: Sofia-Plovdiv-Brestovitsa-Sofia (aamiainen, lounas)
Kaupunkikierros Bulgarian toiseksi suurimmassa kaupungissa Plovdivissa, joka on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019. Kuljemme maailman pisimmällä kävelykadulla, tutustumme roomalaisen foorumin jäännöksiin, Djumaya moskeijan aukioon, kirkkoihin ja etnograafiseen museoon.

Lounas ja vierailu Kapanan taiteilijakaupunginosassa. Plovdivia pidetään Euroopan pisimpään (ja maailman kuudenneksi pisimpään) yhtenäisesti asutettuna alueena ja esimerkiksi Rooma, Ateena ja Istanbul ovat Plovdivia nuorempia. Paluumatkalla Sofiaan pysähdytään Todoroffin viinikellareilla maistelemassa paikallisia viinejä, joista erityisesti Mavdur, Merlot ja Cabernet Sauvignon rypäleistä tuotetut punaviinit ovat erittäin laadukkaita.

Päivä 4: Sofia (aamiainen)
Kokopäiväretki Vitosha-vuori & Dragalevski luostari
Aamiainen hotellissa. Lähdemme retkelle lähellä Sofian kaupunkia uljaana kohoavalle Vitosha-vuorelle. Vitosha on loistava luontoretkikohde tasankoineen ja metsikköineen. Kaksihuippuisen jyrkän vuoren ylätasanko on vanhin puistoalue Balkanin niemimaalla. Ylhäällä, parin kilometrin korkeudessa toimii hiihto- ja laskettelukeskus, mutta vuoren juurella lumesta ei ole tietoakaan. Näkymät korkealta vuoren rinteeltä alas Sofian kaupunkiin ovat upeat.
Paluumatkalla Sofiaan vierailla Dragalevskin luostarissa, joka on suurin Sofian luostareista. Mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen alueella. Kuljetus lentokentälle.
Paluulento Helsinkiin.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Bulgaria tunnetaan erityisesti upeista rantalomakohteistaan, kuten esimerkiksi Varnan kultahietikosta. Bulgaria on ollut osana niin muinaista Traakiaa kuin Rooman ja Bysantin valtakuntaakin. Nykyään maa on edullinen matkakohde, joka tarjoaa leppoisaa lomailua kaikenikäisille.
Pääkaupunki: Sofia
Virallinen kieli: Bulgaria
Valuutta: Leva
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee Bulgariaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Aikaero Suomeen: +0
Kesäaika: +0

Tiedot sitoumuksetta

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkimme 4 pv: 889 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Sofia-Helsinki ja lentokenttäverot
* Yhden ruumaan menevän laukun per matkustaja
* 3 yön majoituksen aamiaisella**** Sofiassa
* Englanninkielisen opastuksen (matkapäivät 2 ja 3)
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Päiväretki Rilan luostariin sis. lounaan
* Päiväretki Plovdiviin sis. lounaan
* Kokopäiväretki Vitosha-vuori ja Dragalevski luostari
* Ravintola Vodenitzatassa 4 ruokalajin illallinen, mineraalivesi ja lasi viiniä sekä kansantanssi esitys
* Sisäänpääsymaksut: Rilan luostari, St.Constantine and Helena Church, Ethnographic Museum, Dragalevski luostari
* Vierailu ja maistijaiset Todoroffin viinitilalla

 

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >