Bulgaria Sofia Legendoja ja traditioita

Trendikäs ja arvoituksellinen Balkanvuorten ympäröimä Sofia on kaupunki jossa vanha ja uusi kietoutuu yhteen, rakastu Sofiaan! Varaa Sofian matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Bulgaria Sofia Legendoja ja traditioita

Legendoja ja traditioita

Vietä vaikkapa pitkä viikonloppu Bulgariassa maistellen viinitilan tuotteita ja nauttien kaupunkien vilskeestä, historiallisista nähtävyyksistä ja luostarin rauhasta. Englanniksi opastettu kierros vie sinut tutustumaan maan pääkaupunkiin Sofiaan, Plovdiviin, joka oli Euroopan Kulttuuripääkaupunki vuonna 2019, Todoroffin viinitilalle ja Rilan luostariin. Matkalla voit nauttia bulgarialaiseen keittiöön kuuluvia keitto- ja pataruokia, jogurttia ja viinejä.

Pääkaupunki Sofia

Trendikäs ja arvoituksellinen Balkanvuorten ympäröimä Sofia on kaupunki jossa vanha ja uusi kietoutuu yhteen. Tule siis mukaan matkallemme tutustumaan  miljoonakaupunkiin ja rakastu tähän yli 2000 vuotta vanhaan kaupunkiin! Tämä Iskar-joen laaksossa sijaitseva romanttinen ja kodikas Sofia on ennenkaikkea kirkkokaupunki, jonka alueella sijaitsee useita merkittäviä katedraaleja ja kirkkorakennuksia.

Kysy toimistoltamme tarjousta haluamillesi päiville!

Bulgaria Sofia yhdistelmämatka

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 1025 € / hlö

Päivä 1: Sofia
Lento Helsingistä Sofiaan.
Sofiaan saavuttaessa englanninkielinen opas on ryhmäämme vastassa lentokentällä. Teemme opastetun kierroksen Sofian esikaupunkialueella – Mladost, Business Park, Circle road. Vierailemme kierroksen aikana National Museum of Historyssä, joka on yksi Balkanin suurimmista museoista.  Näemme maailmankuuluja kultaisia ja hopeisia traakialaisten aarteita: mosaiikkia, etnografisen kokoelman, kolikoita, ym historiallisia esineitä.
Saapuminen hotelliin ja majoittuminen

 

Päivä 2: Sofia-Rilan Luostari-Sofia (aamiainen, lounas)
Aamiainen hotellissa.
Aamu aloitetaan tutustumalla Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan.
Kaupunkikierroksemme alkaa Sofian keskustasta. Näemme upeita vanhoja kirkkoja ja rakennuksia retkemme aikana. Ensiksi tulemme  Aleksanteri Nevskin katedraalille, joka on arkkitehtuurisesti loistelias Sofian tunnetuin nähtävyys ja kaupungin symboli. Aleksanteri Nevskin katedraalin vierellä sijaitsee punatiilinen Pyhän Sofian kirkko, joka on Sofian vanhimpia rakennuksia. Matkamme jatkuu parlamenttiaukiolle, ohitamme Kansallisteatterin ja kaupungin vanhan puutarhan. Kiertoajelun aikana näemme myös St. George Rotundan eli kirkon, jota pidetään kaupungin vanhimpana rakennuksena sekä vierailemme Sofian museossa.

Matkamme jatkuu Rilan luostariin, joka sijaitsee lounaisilla Rila-vuorilla 117 kilometriä Sofiasta etelään Rilska-joen laaksossa 1 147 metrin korkeudessa. Rilan luostari on perustettu 900-luvulla. Vierailemme UNESCO:n maailmanperintölistallekin päässeessä Rilan luostarissa, joka on Bulgarian suurin luostari ja näemme retkellä luostarin museon ja kirkon. Illaksi palaamme Sofiaan.

Päivä 3: Sofia-Plovdiv-Brestovitsa-Sofia (aamiainen, lounas)
Kaupunkikierros Bulgarian toiseksi suurimmassa kaupungissa Plovdivissa, joka on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019. Kuljemme maailman pisimmällä kävelykadulla, tutustumme roomalaisen foorumin jäännöksiin, Djumaya moskeijan aukioon, kirkkoihin ja etnograafiseen museoon.

Lounas ja vierailu Kapanan taiteilijakaupunginosassa. Plovdivia pidetään Euroopan pisimpään (ja maailman kuudenneksi pisimpään) yhtenäisesti asutettuna alueena ja esimerkiksi Rooma, Ateena ja Istanbul ovat Plovdivia nuorempia. Paluumatkalla Sofiaan pysähdytään Todoroffin viinikellareilla maistelemassa paikallisia viinejä, joista erityisesti Mavdur, Merlot ja Cabernet Sauvignon rypäleistä tuotetut punaviinit ovat erittäin laadukkaita.

Päivä 4: Sofia (aamiainen)
Kokopäiväretki Vitosha-vuori & Dragalevski luostari
Aamiainen hotellissa. Lähdemme retkelle lähellä Sofian kaupunkia uljaana kohoavalle Vitosha-vuorelle. Vitosha on loistava luontoretkikohde tasankoineen ja metsikköineen. Kaksihuippuisen jyrkän vuoren ylätasanko on vanhin puistoalue Balkanin niemimaalla. Ylhäällä, parin kilometrin korkeudessa toimii hiihto- ja laskettelukeskus, mutta vuoren juurella lumesta ei ole tietoakaan. Näkymät korkealta vuoren rinteeltä alas Sofian kaupunkiin ovat upeat.
Paluumatkalla Sofiaan vierailla Dragalevskin luostarissa, joka on suurin Sofian luostareista. Mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen alueella. Kuljetus lentokentälle.
Paluulento Helsinkiin.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Bulgaria

Bulgaria tunnetaan erityisesti upeista rantalomakohteistaan, kuten esimerkiksi Varnan kultahietikosta. Bulgaria on ollut osana niin muinaista Traakiaa kuin Rooman ja Bysantin valtakuntaakin. Nykyään maa on edullinen matkakohde, joka tarjoaa leppoisaa lomailua kaikenikäisille.
Pääkaupunki: Sofia
Virallinen kieli: Bulgaria
Valuutta: Leva
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee Bulgariaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Aikaero Suomeen: +0
Kesäaika: +0

Tiedot sitoumuksetta

Hintaesimerkkimme 4 pv: 889 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Sofia-Helsinki ja lentokenttäverot
* Yhden ruumaan menevän laukun per matkustaja
* 3 yön majoituksen aamiaisella**** Sofiassa
* Englanninkielisen opastuksen (matkapäivät 2 ja 3)
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Päiväretki Rilan luostariin sis. lounaan
* Päiväretki Plovdiviin sis. lounaan
* Kokopäiväretki Vitosha-vuori ja Dragalevski luostari
* Ravintola Vodenitzatassa 4 ruokalajin illallinen, mineraalivesi ja lasi viiniä sekä kansantanssi esitys
* Sisäänpääsymaksut: Rilan luostari, St.Constantine and Helena Church, Ethnographic Museum, Dragalevski luostari
* Vierailu ja maistijaiset Todoroffin viinitilalla

 

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>