Costa Rica kiertomatka

Lähde mukaan elämäsi seikkailuun! Suuren Costa Rica kiertomatkan aikana näet maan kulttuuria, rantaelämää, luonnon ihmeitä ja historiaa. Costa Rican matka >

Costa Rica kiertomatka

Lähde mukaan elämäsi seikkailuun!

Koe kanssamme Costa Rica, Väli-Amerikan helmi, jossa vain harva suomalainen on toistaiseksi käynyt. Costa Rican eläinrikas trooppinen luonto ja sen upeat hiekkarannat tarjoavat jokaiselle jotain uutta. Suuren kiertomatkan aikana näet ja koet maan kulttuuria, rantaelämää, luonnon ihmeitä ja historiaa – shoppailua ja viihdettä unohtamatta.

Valloittava Costa Rica kiertomatka

Kun on kiertänyt kauniita Tyynenmeren ja Karibian rantoja, ihastellut trooppisten sademetsien rikkautta ja maistellut niiden eksoottisia hedelmiä, kuunnellut kaskaiden huumaavaa melua ja kauniiden papukaijojen kirskuntaa, hukuttautunut Monteverden pilvimetsien sadunomaiseen taikaan, ihmetellyt Manuel Antonion valkonaama-apinoiden touhuja hiekkarannalla loikoillen, kurkistanut kiehuvan tulivuoren uumeniin ja ottanut ensi kerran tuntumaa surffilaudan vauhtiin Tyynenmeren villien aaltojen päällä, ei voi kuin todeta: ¡Pura Vida! – tämä vasta on elämää. Tämä on Costa Rica !

Matka

Costa Rican matkalla on hyvätasoinen hotellimajoitus kahden hengen huoneissa. Maakuljetukset tapahtuvat ilmastoidulla turistibussilla. Kaikki esitteessä mainitut aamiaiset ja ohjelmat pääsylippuineen sisältyvät matkan hintaan. Costa Ricassa on trooppinen ja lämmin ilmasto, mutta vuoristossa (Monteverde, Volcán Poás) on syytä varautua kosteaan ja viileään ilmanalaan. Hyvät ja tukevat kävelykengät ovat matkalla tarpeelliset. Etelä-Amerikan Costa Rican matkat räätälöimme toiveidenne mukaan.

Costa Rica Carrillo beach

 

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 11 pv: 3995 €/hlö
Yhden hengen huoneessa 4842 € / hlö

 

Päivä 1
Lento Helsinki-San José
Aamiainen ei sisälly hintaan.
Kuljetus Juan Santamaría Int. Airport – San Jose Hotel.
Yöpyminen – Park Inn tai vastaavassa.

Costa_Rica_Bussi_800x600

Päivä 2
Aamiainen hotellissa.
Kuljetus San Jose – Monteverde, vierailu Selvaturan riippusilloilla.
Yöpyminen – Ficus Hotel tai vastaavassa.

Aamupäivällä käymme Selvature Parkin alueen pilvimetsässä. Tutustumme ensin kolibripuistoon, jonka jälkeen kävelemme kolmen kilometrin mittaisen päällystetyn luontopolun. Polun varrella saamme nähdä alueen upeaa vehreää pilvimetsää ja tarkastella sitä lintuperspektiivistä riippusilloilta käsin. Oppaamme kertovat ja esittelevät pilvimetsän luontoa. Patikoinnin jälkeen siirrymme Keski-Amerikan suurimpaan katettuun perhospuutarhaan, jossa saamme opastusta perhosten ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan. Näillä retkillä kannattaa olla kamera valmiina joka hetki.

Selvatura riippusillat

Selvaturan Treetop Walkway on noin 3 km pituinen polku, joka ylittää pilvimetsän, jossa kävijät kulkevat kahdeksan eri sillan yli joiden pituudet vaihtelivat 50 metristä jopa 170 metriin ja korkeus vaihtelee 12 metrin ja jopa 60 metrin välillä. Riippusillat ovat tukevia metallisiltoja ja vahvin siltajärjestelmä Costa Ricassa. The Treetop Walkways sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Kierroksen kesto on yleensä 1.5 ja 2 tunnin välillä.

Iltapäivä on varattu omatoimiselle ohjelmalle. Monteverdessä on tarjolla paljon erilaisia ohjelmapalveluita: vaijeriliukuja sekä tarzankeinuja puiden latvustossa, kaapelivaunuajeluita, ratsastusta sademetsässä, melontaretkiä joella, opastettuja kierroksia kahviplantaaseilla, mönkiäsafareita ja paljon muuta.

Iltapäivä vapaata, varaa ohjelmapalvelut edellisenä päivänä matkanjohtajan kautta.

Costa_Rica_kauppa_800x600
San Josén käsityötorin tuotteita

Päivä 3
Aamiainen hotellissa.
Aamupäiväretki – Monteverde Cloud Forest Reserve.
Yöpyminen – Ficus Hotel tai vastaavassa

Monteverde Cloud Forest Reserve

Monteverde Cloud Forest Reserve on yksi kuuluisimmista suojelualueista Keski-Amerikassa. Se on trooppinen sademetsä mutta sen korkeuden takia (1400 metriä tai 4600 jalkaa) sitä kutsutaan pilvimetsäksi. Pilvimetsä on ylämaan metsä, jolle on ominaista lähes 100% kosteus ympäri vuoden. Täällä Monteverdessä, lämmin koillistuuli, täynnä kosteutta, puhaltaa Atlantilta. Kun tuulet pyyhkäisevät Continental Dividen rinnettä ylös, ne viilenevät ja tiivistyvät pilviksi, kylvettäen samalla metsää jatkuvasti pehmeässä sumussa. Pilvimetsä saa uskomattomat 4 metriä sadetta joka vuosi – yli 12 jalkaa! Se on koti harvinaisille ja erikoisille villieläimille, kuten jaguaareille ja puumille, ja yli 450 lajille lintuja, mukaan lukien maailman suurin populaatio ketsaali lintuja.

Costa Rica_ Cloud Forest Canopy I Monteverde_800x600 Pilvimetsän riippusilta

Päivä 4
Aamiainen hotellissa.
Kuljetus Monteverde – Arenal vierailu Arenal Volcano National Parkissa.
Yöpyminen – Volcano Lodge tai vastaavassa.

Arenal Volcano National Park

Ennen vuoden 1968 aktiivista ajanjaksoa, runsas kasvillisuus peitti Arenal Volcanoa. Ihmiset jotka kiipesivät Arenalin huipulle kertoivat, että kraatterin sisällä oli isoja puita, ja että yöllä he nukkuivat paikoissa, joissa oli lämmin johtuen pienistä höyrynpoistoaukoista. Juuri nyt vihreä alue sijaitsee vuoren itäpuolella ja muut pienet vihreät alueet voidaan nähdä tulivuoren pohjois- ja etelä-puolella. Nauti upeimmasta Arenal Volcanon näkymästä lempeällä vaelluksella pitkin tämän ihmeellisen ”Mountain of Fire” juurta. Vaellus alkaa yhdeltä polulta läheltä tulivuorta, tämä polku vie meidät metsän läpi yli viimeaikaisen laava virran ja 1968 tuhoutuneen alueen, joka on nyt uudistumisprosessissa. Olemme tällä polulla noin 2,5 tuntia.

Aamiaisen jälkeen laskeudumme alas vuorilta ja ajamme Tilaranin kaupungin kautta kohti henkeäsalpaavan kaunista Arenal-järven aluetta. Kierrämme Arenal-järven pysähtyen lounastauolle Macadamia-kahvilaan, jonka herkulliset leivonnaiset ja tuhdit leivät ovat alueella hyvin tunnettuja. Saavuttuamme Arenal-tulivuoren kupeeseen, majoittaudumme hotelliin. Arenalin alueella on paljon erilaisia ohjelmapalveluita tuottavia yrityksiä sekä kuumia lähteitä ja tasokkaita hotelli-kylpylöitä erilaisine spa-hoitoineen.

Costa_Rica__Volcan Poas_800x600 Tulivuoren kraateri

Päivä 5
Aamiainen hotellissa.
Lounas retken aikana.
Vierailu Caño Negro Wildlife Refugessa (Río Frío).
Yöpyminen – Volcano Lodge tai vastaavassa.

Caño Negro Wildlife Refuge (Río Frío)

The Caño Negro Wildlife Refuge ja Rio Frío ovat biologisia kosteita alueita, joita pidetään yksinä rikkaimmista biologisessa monimuotoisuudessa Costa Ricassa. Täältä pystyt löytämään suuren valikoiman kotimaisia ja muuttolintuja sekä kolmea eri lajia apinoita, myös leguaaneja, laiskiaisia, kilpikonnia ja kaimaaneja. Veneretki alkaa Los Chilestä, kulttuurisesti kirjava kylä vain 4 kilometrin päässä Nicaraguan rajalta. Täällä vene odottaa jokiseikkailua.Tuolloin aloitamme kelluvan safarimme läpi trooppisen sademetsän ja laidunten kunnes saavumme suolle.

Costa_Rica_Kukat_800x600
Kukkaloistoa kadulla

Päivä 6
Aamiainen hotellissa.
Illallinen hotellissa.
Kuljetus Arenal – Manuel Antonio area.
Yöpyminen – El Parador Hotel tai vastaavassa.

Manuel Antonio National Park

Luonnolliset polut puistossa vievät sinut metsän sisäosiin tarkkailemaan valikoimaa kasvistoa ja eläimistöä, kuten kapusiiniapinoita, pesukarhuja, eri lajien jyrsijöitä ja lintuja. Sinulla on myös aikaa pulahtaa Tyynenmeren lämpimiin vesiin. Sisältää pääsymaksun puistoon. Katso kuinka monta erilaista kasvia ja eläintä voi bongata vain 2,5 tunnin kävelyn tai vaelluksen aikana. Tuo vettä, kamera, aurinkovoidetta, ötökkäsuihketta ja kiikarit kun vaellat puistossa. **PUISTO ON SULJETTU MAANANTAISIN**

Costa_Rica_Helikonioita_800x600
Viidakon kasveja: helikonia

Päivä 7
Aamiainen hotellissa.
Illallinen hotelllissa.
Vierailu – Manuel Antonio National Park.
Yöpyminen – El Parador Hotel tai vastaavassa.

Lähdemme aamulla hyvissä ajoin kuvankauniiseen Manuel Antonion kansallispuistoon. Otamme  lounaseväät mukaan ja vietämme unohtumattoman päivän alueen helppokulkuisilla patikkapoluilla ja sen valkohiekkaisilla uimarannoilla. Muistathan olla ruokkimatta puiston lukuisia eläimiä! Matkan aikan pysähdymme tutkailemaan krokotiileja turvallisesti Tarcolesjoelle sillalta käsin. Tutustumme päivän aikana myös pieneen mutta viehättävään Quepoksen kaupunkiin.

Costa_Rica_Appelsiinipuun hedelmä_800x600
Hedelmäpuut kuuluvat Costa Ricaan

Päivä 8
Aamiainen hotellissa.
Illallinen hotellissa.
Vapaapäivä.
Yöpyminen – El Parador Hotel tai vastaavassa.

Costa_Rica_Siniara_iso_800x600
Siniara elää luonnonvaraisena Costa Ricassa

Päivä 9
Aamiainen hotellissa.
Kuljetus Manuel Antonio – San José.
Yöpyminen – Park Inn tai vastaavassa.

Vapaa päivä. Maan pääkaupunki tarjoaa hyvät mahdollisuudet ostoksien tekoon sekä useita hienoja käymisen arvoisia historiallisia kohteita, puistoja sekä museoita. San Josésta käsin on mahdollista lähteä myös kauemmas monenlaisille päiväretkille.

Costa_Rica_Casadoannos voi parhaimmillaan näyttää tältä_800x600
Casado on perinteinen lounasruoka

Päivä 10
Aamiainen hotellissa.
Kuljetus hotelli – Juan Santamaría Int. Airport.

Costa_Rica_Amerikankäärmekaula_600x800
Sademetsät kätkevät sisäänsä upeita lintuja

Kuvat: Mika A Väyrynen

Kuvat:
1. Tulivuori Arenal
2. Siniara Arenalin kansallispuiston tiskillä
3. Costa Rican upeita hiekkarantoja
4. Monteverden perhospuutarhassa
5. Auringonlasku tyynellämerellä
6. San Josén käsityötorin tuotteita
7. Pilvimetsän riippusilta
8. Tulivuoren kraateri
9. Kukkaloistoa kadulla
10. Viidakon kasveja: helikonia
11. Hedelmäpuut kuuluvat Costa Ricaan
12. Siniara elää luonnonvaraisena Costa Ricassa
13. Casado on perinteinen lounasruoka
14. Sademetsät kätkevät sisäänsä upeita lintuja

Park Inn

Huonetyyppi: standardi

Sijaintinaan Barrio Don Bosco, kolmen korttelin päässä Paseo Colon:ista ja vain 20 minuutin päässä Juan Santamaria International lentokentästä, uusi Park Inn Hotel sijaitsee kätevästi aivan lähellä San Jose:n keskustaa. 125 tilavan huoneen kanssa, jotka sisältävät ilmaisen langattoman nettiyhteyden ja 32-tuumaisen taulutelevision, hotelli tarjoaa mukavan majoituksen. Hotellissa on 96 vakio Standard-huonetta, 19 Deluxe-huonetta ja 10 sviittiä. Vaikka suurin ero huonekategorioiden välillä on tila ja jotkin lisäominaisuudet, niillä kaikilla on kahvinkeitin, hiustenkuivaaja, herätyskello, puhelin, silitysrauta, minibaari, yksi king tai kaksi queen vuodetta, ortopediset patjat sekä valikoima tyynyjä, ilmastointi ja tallelokero. RBG Bar & Grill tarjoaa herkullisiä pääruokia ja välipaloja joka päivä alkaen klo 6.00 aamulla, keskiyöhön asti. Ravintola tarjoaa yksinkertaisen, luovan ja herkullisen menun, joka esittelee aitoja makuelämyksiä ja valikoiman todellisia klassikoita. Hintaan sisältyvä täysi buffetaamiainen tarjoillaan klo 6.00-10.00. Pitkän päivän jälkeen kaupungissa, lomamatkailijat voivat rentoutua ulkouima-altaalla tai treenata hotellin kuntosalilla. Liikematkustajat nauttivat kätevästä liikekeskuksesta sekä huonepalvelusta, pesulapalvelusta, ilmaisesta maanalaisesta pysäköinnistä ja lähikaupasta. Hotelli tarjoaa useita kokoustiloja jopa 250 hengen tapahtumille. Savuton kiinteistö.

 

Ficus Hotel tai vastaava

Huonetyyppi: Deluxe

Ficus Sunset Suits sijaitsee Moteverden sydämessä, kävelymatkan päässä Santa Elenan keskustasta. Tämä kiinteistö yhdistää rustiikkityylisen eksoottisen puurakenteen modernien mukavuuksien kanssa, kauniit puutarhat ja upeat näkymät Nicoyan lahdesta. Ficus Sunset Suites hotelli tarjoaa 20 mukavaa Deluxe-huonetta jotka sisältävät tilavan kylpyhuoneen, kaapeli LCD-taulutelevision, puhelimen, mini jääkaapin, hiustenkuivaajan, kahvinkeittimen ja terassin näköalalla metsään tai Nicoyan lahteen. Antawara on herkullisia kansainvälisiä ruokia tarjoavan ravintolan nimi. Muihin palveluihin ja mukavuuksiin lukeutuvat baari, pesulapalvelu, ilmainen Wi-Fi internetyhteys aulassa ja yksityinen pysäköintialue.

 

Volcano Lodge & Gardens

Huonetyyppi: Superior

Volcano Lodge & Gardens sijaitsee 7 kilometrin päässä La Fortunasta, reitillä Arenal järvelle. Se tarjoaa 64 tilavaa ja mukavaa vierashuonetta, joissa on joko kaksi Full size tai yksi King size sänky ja ne on varustettu ilmastoinnilla, kaapeli-tv:llä, puhelimella, tallelokerolla, kahvinkeittimellä, hiustenkuivaajalla ja omalla terassilla josta on erinomainen näkymä tulivuoresta. On olemssa myös neljä huonetta erityisesti varustettu liikuntarajoitteisille vieraille. Ilmainen internet-yhteys on käytettävissä vastaanotossa, ravintolassa ja uima-altaan ympärillä. Surá Restaurant tarjoaa herkullisen perinteisen ja kansainvälisen ruuan ja mukavan tunnelman. Muut palvelut ja tilat sisältävät kaksi uima-allasta, kaksi poreallasta, matkamuistomyymälän, pesulapalvelun, huonepalvelun ja suuren pysäköintialueen. Tupakointi on kielletty huoneissa.

 

Parador Hotel

Huonetyyppi: Tropical

Hotel Parador on syrjäinen luksus rantahotelli, joka on naapurina upealle Playa Biezanzin suojaiselle lahdelle ja vain minuuttien matkan päässä Manuel Antonio kansallispuistosta, Queposin kalastuskylästä ja sekä paikallisesta lentokentästä. Se sijaitsee korkealla Keski-Tyynenmeren rannikon yläpuolella ja sitä ympäröi noin 12 hehtaaria, alunperin Quepoa intiaanien asuttamaa, trooppista sademetsää. Lomakeskus on helppopääsyinen pääkaupungista San Josesta 20 minuutin kotimaan lennolla tai 3 tunnin ajomatkalla. Se sisältää 129 vierashuonetta eri kategorioista; kaikilla huoneilla on kaapeli-tv, puhelin, ilmastointi, kahvia ja kahvinkeitin, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, kylpytuotteita, silitysrauta ja -lauta, kattotuuletin ja parveke tai terassi. Mukavuuksiin ja palveluihin sisältyy kaksi infinity uima-allasta allasbaarilla, yksi aikuisten uima-allas vesiputouksella, yksi rentoutumisallas Pacífica Spalla, tenniskenttä, kuntosali, minigolf, viheralueita ja luontopolkuja, ilmainen nopea langaton internetyhteys yleisissä tiloissa, matkamuisto- ja lahjamyymälä, yksityinen pysäköinti, kokoushuone 60 hengelle, pesulapalvelut, itsepalvelu pesu- ja kuivauskoneet, huonepalvelu, lastenhoitopalvelu ja terveyspalvelut pyynnöstä ja kuljetuspalvelu Manuel Antonio rannalle. Kaikki huoneet ovat 100% savuttomia.

Costa Rica

Costa Rica on tunnettu  trooppisesta ilmastostaan, puuterinvalkoisista hiekkarannoista, rommista, kauniista ihmisistä ja musiikista.
Pääkaupunki: San José
Virallinen kieli:
espanja
Valuutta: Costa Rican colon 
Passi ja viisumi:
Suomen kansalainen voi oleskella Costa Ricassa turistina 90 päivää ilman viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk maahan saavuttaessa.
Aikaero Suomeen: -8
Kesäaika: -9
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana.
Maastapoistumismaksu: Maksetaan käteisellä lentokentillä lennoille lähdettäessä.
Turistivero: Peritään joissakin kaupungeissa
Ilmasto: Costa Rican ilmasto: Maan ilmasto on subtrooppinen. Alavalla maalla kuivana kautena lämpötila on yleensä yli 30 astetta, mutta ylängöllä ilma on viileämpää ja raikkaampaa. Costa Ricassa on kaksi vuodenaikaa. Sadekausi alkaa normaalisti toukokuussa ja päättyy loka-marraskuussa.

Tiedot sitoumuksetta.

 

Hintaan sisältyy:
* Lennot turistiluokassa
* Majoitukset aamiaisella
* Matkaohjelman mukaiset retket  ja niihin kuuluvat ateriat
* Sisäänpääsymaksut retkillä
* Lentokenttäkuljetus kohteessa
* Bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
* Matkanjohtajana toimii Mika A Väyrynen.
* Hinta edellyttää minimi 10 hengen ryhmää.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>