Dublin_Malahide Castle400x300
Irlanti Dublin ryhmille

Dublin kutsuu sinut tutustumaan Kirjailijoiden maailmaan

Teeman mukainen ohjelmallinen ryhmämatka jossa tehdään syväsukellus irlantilaiseen kulttuuriin ja kuuluisien kirjailijoiden maailmaan.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Irlanti Dublin ryhmille

Dublin kutsuu ryhmäsi tutustumaan Kirjailijoiden maailmaan

Teeman mukainen ohjelmallinen ryhmämatka jossa tehdään syväsukellus irlantilaiseen kulttuuriin ja kuuluisien kirjailijoiden maailmaan.

James Joycen ja Kirjallisuuden Nobel-voittajien William Butler Yeatsin, George Bernard Shawn ja Samuel Beckettin syntymäpaikkana Dublin on kiistämättä yksi kirjallisuuden pääkaupungeista maailmalla. Tämän tuloksena tämä ihana kaupunki on nimetty UNESCON Kirjallisuuden kaupungiksi vuonna 2011. Dublinin kirjallisuus -perinteet ulottuvat aina tuhansien vuosien päähän kun munkit puhtaaksi kirjoittivat raamatun kauniisiin käsikirjoituksiinsa.
Paras meidän päiviimme saakka selviytynyt esimerkki on The Book of Kells vuodelta 800 jKr tätä kirjaa voidaan käydä ihastelemassa näyttelyssä Trinity Collegessa yliopistolla. Dublin on täynnä kirjallisuuden maamerkkejä James Joycesta aina Dublinin Writers Museoon.

Hintaesimerkkimme 5pv:  889 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot
* Majoitus hyvässä turistiluokan hotellissa aamiaisella
* Ohjelman mukaiset bussikuljetukset ja opas
* Ohjelman mukaiset sisäänpääsy maksut
* Lounas tulopäivänä The Old Jameson Whiskey Distillery
* Illallinen hotellissa ensimmäisenä päivänä
* Pubilounas matkan toisena päivänä
* Kirjailijapubikierros
* Irlantilainen ilta matkan viimeisenä iltana

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

1. Päivä

Saapuminen Dubliniin ja Dublinin kaupunkikierros sisältäen vierailun The Old Jameson Distillery -viskitislaamomuseoon ja lounaan.

Kierros Jameson tislaamoon on paljon enemmän kuin vain historiantunti. Se on romanttinen kävely läpi Irlantilaisen viskin valmistuksen. Kierros alkaa esittelyvideolla nimeltään ”Uisce Beatha” – Iirinkielinen sana viskille, joka tarkoittaa  Elämän vettä.

Seuraavana tutustumme vähemmän tunnettuun puoleen viskin valmistuksesta kuten viskin ikääntymiseen ja opimme myös mikä on enkeleiden osuus viskin valmistuksessa. Kierroksen päätteeksi nautimme elämän vettä Jamesonin baarissa.

Viskin maistelun jälkeen lounastamme tislaamon tiloissa ennen iltapäivän Kaupunkikiertoajelua.

Dublinin kaupunkierroksen aikana kuulemme ja opimme paljon Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta kuten myös modernista nykypäivän ja elämästä kaupungissa tänään.

Näemme Dublinin pääkadun O’Connell Streetin ja The General Post officen (pääpostin) joka oli yksi tärkeimmistä maamerkeistä sinä aikana, kun Irlanti ponnisteli saadakseen itsenäisyytensä. Trinity College on vanhin yliopisto Irlannissa ja todella lähellä St.Stephen’s Greenin-puistoa ja näemme myös Phoenix Park Puiston joka on yksi isoimmista puistoista Euroopassa.

St. Patrickin katedraali ja Christchurchin katedraali ovat henkeäsalpaavia ja kukapa ei haluaisi tietää missä suosittu Temple Barin alue sijaitsee täynnä pubeja, kauppoja ja ravintoloita. Dublinin kuuluisat yrjönaikaiset rakennukset värikkäine ovineen saavat sinut rakastumaan vanhaan kaupunkiin!

Kaupunkikierroksen jälkeen saavumme hotelliimme. Tervetuliaisillallinen hotellissa.

2. Päivä

The James Joyce Centre + Dublin Writers Museum + Pub Lunch

Aamiaisen jälkeen aloitamme päivämme kirjallisuudella James Joyce keskuksessa, joka on omistettu kunnioittamaan ja ymmärtämään James Joycen töitä ja elämää.

Keskuksen vaihtuvat näyttelyt tulkitsevat ja valaisevat eri näkökohtia Joycen elämässä ja työssä.

Läpi interaktiivisten laitteiden ja kolmen filmin, voit uppoutua novelliin, sen historiallisiin taustoihin, sen tuotantoihin, ristiriitoihin ja oppia enemmän Joycen elämästä. Kohokohdat pysyvistä näyttelyistä sisältävät huonekalun Paul Léonin asunnosta- Joycen ystävä ja neuvonantaja, ja alkuperäisen etuoven 7 Eccles Streetin asunnosta- Leopold Bloomin koti Ulyssessa, ja Joycen kuolinmaskin.

Seuraavaksi vierailemme Dublin Writers Museumissa jossa kirjallisuus julkimot viimeiseltä 300 vuodelta herätetään henkiin heidän kirjojensa, kirjeiden, muotokuvien ja henkilökohtaisten tavaroiden avulla.

Mitä ikinä sitten tiedätkin Irlantilaisesta kirjallisuudesta, löydät varmasti jotain ihmeteltävää ja miellyttävää Dublinin kirjailijoiden museosta.

Tiesitkö esimerkiksi, että Oscar Wilde oli lupaava nyrkkeilijä hänen Trinity Collegessa viettämiensä päiviensä aikana, tai että Samuel Beckett josta tuli 1900-luvun vaikutusvaltaisin kirjailija, teki myös nimeä itselleen TCD Kriketissä?

Rakennus jossa museo sijaitsee on restauroitu yrjönaikainen kartano Parnell Square aukiolla ja varsinainen aarre itsessään.

Kaiken tämän jälkeen on aika perinteiselle Irlantilaiselle pubilounaalle ja iltapäivällä on aikaa shoppailla ja tutustua Dubliniin omatoimisesti.

Illallinen omatoiminen.

3. Päivä

Vapaapäivä Dublinissa, tai lisämaksullinen vaihtoehtoinen kokopäiväretki maaseudulle Wicklown maakuntaan + Kirjallisuus – Pubikierros kaikille

Aamiaisen jälkeen jätämme Dublinin kaupungin pölinät taaksemme ja ajamme etelään, kohti Wicklown maakuntaa joka tunnetaan myös Irlannin puutarhana. Läpi kauniiden maisemien ajamme kohti Wicklown ”Sugarloaf” vuoria.

Ensimmäinen vierailumme kohde on vanha vankila;

Wicklowin vankilan rakennus sai alkunsa vuonna 1702 ja sen valmistumiseen meni muutama vuosi. Wicklowin vankila remontoitiin seuraavan kerran 1843. Vuonna 1877 vankila  sulki ovensa. Sen jälkeen Britannian armeijaan kuuluva Cheshiren rykmentti miehitti sen.

Vankila sulki ovensa jälleen vuonna 1924. Tässä vankilassa voit vielä aistia vankien erittäin raa’an elämän. Vaeltele ympäri sellejä ja tyrmiä ja katso uniikkia yhdistelmää näyttelijöitä, audio visuaalista materiaalia, interaktiivisia näyttöjä ja jälleenrakennuksen henkiin herättämää rikollisuutta, julmuutta ja kurjuutta.

 Iltapäivällä nautimme vähän kevyemmästä kulttuuri -tarjonnasta, vierailemme Powerscourtin puutarhassa Enniskerryn kylässä. Powerscourt on yksi Euroopan hienoimmista aarteista ja Irlannin kuuluisin Puutarha. Puutarha sijaitsee Wicklow vuorien kupeessa noin 20 kilometriä Dublinin keskustasta.

Powerscourt Garden on 45 eekkeriä sekoitus muodollista puutarhaa, terasseja, patsaita ja koristeellisia järviä yhdessä salaisten onkaloiden, sokkeloisten kävelyreittien, aidattujen puutarhojen ja 200 eri puu-ja pensasvalikoimansa kanssa.

Saavumme takaisin Dubliniin ja hotelliin aikaisin illasta ja on on aikaa rentoutua hetki ennen kuin suuntaamme Dublinin pubeihin ainutlaatuiselle pubikierrokselle joka kiertää pubista pubiin teemana Irlantilaiset kuuluisat kirjailijat.

Kierroksen aikana näyttelijät esittävät otteita kuuluisista teoksista, mm kirjailijoiden Joyce, Beckett, Oscar Wilde, Brendan Behan teoksista.

Kaikki juomat pubeissa omalla kustannuksella. Illallinen pubikierroksen jälkeen omatoimisesti.

4. Päivä

Vierailu Trinity College + Vapaa iltapäivä + Irish Night

Aamiaisen jälkeen menemme vierailulle Trinity Collegeen- Vanhin Yliopisto Irlannissa. Perustettu vuonna 1592 Kuningatar Elisabeth I toimesta, Yliopisto sijaitsee aivan Irlannin pääkaupungin sydämessä. Trinity Collegen alue on 40eekkerin suuruinen ja siellä on hyvin säilynyt entisaikaisia mukulakivisiä aukioita, puutarhoja ja puistoja.

Yliopisto on täynnä hienoja aarteita. Ne sisältävät mm. Book Of Kellsin, 800-luvun valaistun käsikirjoituksen, Books of Durrowin ja Armaghin ja varhais irlantilaisen harpun.

Ne ovat nähtävillä Aarteissa ja Long Roomissa, joka on koti yli 200,000 Trinityn vanhimmille kirjoille. Book of Kells muuttaa pimeyden valoksi selittäen taustoja tarinasta, joka liittyy suosittuun gospel käsikirjoitukseen ja muihin yhdistettyihin kirjoituksiin.

Loppupäivä on vapaa ja sen saa käyttää miten haluaa; Viimehetken shoppailua, kaupungissa kävelyä katsoen miten maailma pyörii, viime hetken ähtävyyksiä..

Illalla lähdemme miettämään ikimuistoista Irlantilaista Iltaa Howthin kalastajakylään Dublinin kupeeseen. Abbey Tavern on yksi Irlannin kuuluisimmista pubeista, pubi on peräisin 1500-luvulta. Ravintolassa on rento, tervetulleeksi toivottava tunnelma ja siellä tarjoillaan hyvää perusirlantilaista pubiruokaa sekä paikallisten kalastajien pyytämiä meren herkkuja saatavuuden mukaan. Abbey Tavernassa järjestetään irlantilaisia iltoja joissa on livemusiikkia ja irlantilaista tanssia.

Paluu hotelliin illallisen ja shown päätyttyä.

5. Päivä

Lentokenttäkuljetus ja lento takaisin kotiin

Hotelli vahvistuu tilausvaiheessa.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Irlanti: tunnetaan hilpeistä Irlantilaisbaareistaan ja vehreästä luonnostaan.
Pääkaupunki: Dublin
Virallinen kieli: iiri, englanti
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Kesäaika -2 
Tiedot sitoumuksetta.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.