Färsaaret Kiertomatka autoillen

Färsaaret kiertomatka autolla tarjoaa koskematonta luontoa, jylhiä kallioita ja viehättäviä pikkukyliä Atlantin tyrskyjen keskellä. Varaa Färsaarten matka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Färsaaret Kiertomatka autoillen

Tuliperäinen saariryhmä

Matka Färsaarille tarjoaa unohtumattoman elämyksen Pohjois-Atlantin tyrskyjen keskellä! Tuliperäinen saariryhmä dramaattisine rantakallioineen ja kapeine salmineen on erityisesti luontomatkailijan unelmakohde, mutta ainutlaatuinen kulttuuri, värikäs historia ja puhtaista raaka-aineista valmistettu ruoka lumoavat kokeneemmankin matkailijan. Färsaaret on Tanskalle kuuluva itsehallintoalue, jolla on oma parlamenttinsa, mutta valtionpäämiehenä toimii Tanskan hallitsija. Färsaarten matka sopii myös ryhmille.

Färsaaret Kiertomatka autoillen

Färsaaret koostuu 18:sta karun kauniista saaresta ja etäisyydet ovat lyhyitä, joten se on täydellinen kohde omatoimiselle automatkalle. Osalle saarista menee tie tai tunneli, mutta toisille pääsee vain lautalla tai helikopterilla. Jyrkkien kallioiden ja niittyjen lomassa mutkittelevien pikkuteiden varsilta löytyy hurmaavia pikkukyliä ja jo muutaman päivän matkalla näkee paljon. Maanteillä tosin kannattaa olla tarkkaavainen, koska lampaat ja vuohet (joita Färsaarilla on enemmän kuin ihmisiä) laiduntavat vapaana ja kuljeskelevat usein pitkin teitä. Pääsaaren Streymoyn eteläkärjessä sijaitseva Tórshavn on yksi maailman pienimmistä pääkaupungeista, mutta se on täynnä suloisia, ruohokattoisia taloja, viehättäviä kahviloita ja pikkupuoteja. Matkailijan kannattaa vierailla myös Kansallismuseossa, jossakin kaupungin kolmesta taidemuseosta ja 1580-luvulta peräisin olevassa Skansinin linnoituksessa, jonka merirosvokapteeni Magnus Heinason rakennutti Tórshavnin satamaan, suojaksi kilpailevilta merirosvoilta.

Sää Färsaarilla voi olla arvaamaton ja vaihdella paljonkin paikasta paikkaan ja tunnista tuntiin, joten matkaan kannattaa varata kunnon säänkestävät vaatteet. Paras mahdollisuus selkeään säähän ja aurinkoon on tietysti kesäkuukausina.

Lähde tutustumaan tähän monille vielä tuntemattomaan, karun kauniiseen saariryhmään autoillen. Kysy toimistoltamme tarjousta valitsemillesi päiville!

Färsaaret Kiertomatka autoillen

 

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1395 €/hlö

Färsaaret ei ole EU-jäsen, joten vapaata liikkuvuutta koskevat EU-säännöt eivät ole voimassa Färsaarilla.

 

Päivä 1:
Saavuttuasi Färsaarille nouda vuokra-auto lentokentältä ja aloita ikimuistoinen seikkailu! Ensimmäisenä päivänä voit tutustua Vágarin saareen, jossa Färsaarten lentokenttä sijaitsee. Suosittelemme tutustumaan esimerkiksi idylliseen Gásadalurin kylään, josta lähtee monia merkittyjä luontopolkuja ja jonka edustalla on yksi Färsaarten kuvatuimmista nähtävyyksistä; rantajyrkänteeltä mereen syöksyvä Múlafossurin vesiputous. Majoitus Vágarissa.

Päivä 2:
Toisena matkapäivänä pääset seikkailemaan Streymoyn saarelle. Voit lähteä lisämaksulliselle risteilylle upeille Vestmannan lintukallioille, joilla pesii uskomattomat määrät vesilintuja, kuten lunneja ja meriharakoita tai ajaa saaren pohjoiskärkeen, kalliojyrkänteiden ympäröimään, mystiseen Tjørnuvíkin kylään, jonka edustalla olevalla lahdella siintävät huikeat kivenmurikat ’Noita’ ja ’Jätti’. Paikallinen legenda kertoo, että noita ja jätti yrittivät varastaa Färsaaret Islannille, mutta suunnitelma epäonnistui, koska aurinko ehti nousta ja muuttaa heidät kiviksi. Ehdottomasti vierailun arvoinen kohde on myös Saksunin kylä, josta löytyy suloisia, mustaksi tervattuja taloja sekä upea, meren yläpuolella sijaitseva järvi, upeita vesiputouksia ja hiekkarantoja sekä Dúvugarðarin ulkoilmamuseo. Jatka Eysturoyn ja Streymoyn saaret yhdistävän sillan yli ja vieraile Eiðin kylässä, jossa pääset tutustumaan Färsaarten korkeimpaan vuoreen Slættaratinduriin (882m). Majoitus Eysturoylla.

 

Päivä 3:
Kolmantena matkapäivänä kannattaa vierailla Gjógvin kylässä, joka on tunnettu henkeäsalpaavan upeasta luonnonsatamastaan, 200 metriä pitkästä meriveden täyttämästä rotkosta ja kauniista näkymistä Kalsoyn saarelle. Jyrkän rotkon reunamalta voi myös ihailla merilintuja ja rotkon päässä voi levähtää katsellen maisemia Tanskan kruununprinsessa Maryn kunniaksi nimetyllä penkillä. Majoitus Eysturoylla.

Päivä 4:
Aja Leirvíkistä upeasti valaistua merenalaista tunnelia pitkin Klaksvíkiin, joka on Färsaarten toiseksi suurin kaupunki ja josta käsin on helppo lähteä tutustumaan pohjoisiin saariin ja niiden dramaattisiin maisemiin. Viðoyn saarella sijaitsee maan pohjoisin kylä Viðareiði, joka on käymisen arvoinen kohde.

Päivä 5:
Tänään suosittelemme vierailua Kunoyn saarella ja samannimisessä kylässä. Kylästä löytyy kaunis puisto ja paikallisen legendan mukaan korkealla vuorella Kunoyn yllä on piilossa simpukoiden ja kotiloiden peittämä pala Nooan arkkia. Moni sumuun eksynyt kulkija on sen nähnyt, mutta kukaan, joka on tarkoituksella lähtenyt sitä etsimään, ei ole sitä löytänyt. Färsaarilla sankka sumu saattaa nousta minuuteissa ja paikallisten tarinoiden mukaan mäkien ja kivien sisällä asuvat Huldufólk -olennot tulevat silloin esille ja työntävät yksinäisiä, eksyneitä kulkijoita jyrkänteiltä alas. Majoitus Tórshavnissa.

Päivä 6:
Kuudes matkapäivä kannattaa viettää saagojen saarella, Sandoylla. Muihin saariin verrattuna Sandoy on suhteellisen tasainen ja pinnanmuodoiltaan matala. Saarelle pääsee lautalla Gamlarættin kylästä. Sandoylla kannattaa käydä tutustumassa neuleilla peitettyyn kiveen sekä viehättäviin Dalurin ja Húsavikin kyliin. Majoitus Tórshavnissa.

Päivä 7:
Käytä viimeinen kokonainen matkapäivä tutustumalla Tórshavnin moniin nähtävyyksiin. Vieraile kuvankauniilla satama-alueella, Skansinin linnoituksessa, nauti pienten kahviloiden rennosta ilmapiiristä tai tutustu kaupungin puoteihin, joista voit ostaa kotiin viemisiksi vaikkapa perinteisiä färsaarelaisia neuleita. Tee myös retki noin vartin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kirkjubøurin kylään, joka on saarten historiallinen ja kulttuurillinen keskus. Siellä sijaitsee muun muassa Magnuksen katedraalin rauniot, Idylinen Pyhän Olavin kirkko ja 1000-luvulta peräisin oleva ruohokattoinen Kirkjubøargadur, joka on maailman vanhin yhä asuttu puutalo. Majoitus Tórshavnissa.

Päivä 8:
Palauta auto lentokentälle, kotimatka voi alkaa.

Färsaaret on Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä Pohjois-Atlantilla. Saaret hurmaavat karulla luonnollaan ja ainutlaatuisella kulttuurillaan.
Pääkaupunki: Tórshavn
Virallinen kieli: Fääri, Tanska
Valuutta: Färsaarten kruunu
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Färsaaret ei ole EU-jäsen, joten vapaata liikkuvuutta koskevat EU-säännöt eivät ole voimassa Färsaarilla.
Aikaero Suomeen: -2
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana.

Tiedot sitomuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaesimerkkimme 8 pv: 1389€/hlö

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki- -Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Lauttamatka Sandoyn saarelle (meno-paluu)
* Autonvuokraus

 

 

Lisämaksusta:
* Retkiohjelat ja opastukset
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >