Galapagossaaret luontomatka Tyynenmeren saarilla

Galapagossaaret matkakohteena ovat luonnon ystävän unelma! Näe useampia saaria erikoisia eläimiä ja Ecuadorin pääkaupunki Quito. Galapagos luontomatka >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Galapagossaaret luontomatka Tyynenmeren saarilla

Ihmeellinen luonto ja patsastelua päiväntasaajalla

Galapagossaaret ovat 19 saaren saariryhmä Tyynessämeressä, noin 1000 kilometriä Ecuadorin rannikolta. Galapagossaaret on tunnettu luonnostaan ja eläimistään, joita ei löydy muualta maailmasta.

Galapagossaaret ovat luontomatkaajan unelma!

Häkellyttävässä luontoparatiisissa pääset ihastelemaan merileijonia, sinijalkasuulia ja jättiläiskilpikonnia, sekä snorklaamaan värikkäiden kalojen keskellä. Matkan alussa ja lopussa vietät muutaman yön myös Ecuadorin ihastuttavassa pääkaupungissa Quitossa ja otat selfien päiväntasaajalla, seisten yhtä aikaa molemmilla pallonpuoliskoilla.

Kansallispuistoalue

Galapagossaaret ovat kokonaan kansallispuistoaluetta. Saaret eroavat toisistaan luonnoltaan, ja saadaksesi parhaan kuvan tästä häkellyttävästä luontoparatiisista pääset vierailemaan niistä useammalla. Voit ihastella erikoista luontoa, merileijonia, sinijalkasuulia ja jättiläiskilpikonnia, sekä snorklata sateenkaaren väreissä hehkuvien kalojen keskellä.

Inkojen valtakunnassa

Ennen ja jälkeen Galapagossaarten matkan vietät muutaman yön Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa, joka oli ennen osa inkojen valtakuntaa. Quito on maailman toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki huimalla 2850 metrin korkeudella merenpinnasta.

Quitossa voit pujahtaa vanhan kaupungin kortteleihin aistimaan latinalaisamerikkalaista tunnelmaa sekä nousta Telefériqo-köysiradalla yli 4000 metrin korkeuteen Cruz Loman huipulle. Pääset myös vierailemaan päiväntasaajalla Mitad del Mundo -puistossa, jossa voit vaikka ottaa selfien seisten yhtä aikaa molemmilla pallonpuoliskoilla!

Saatavilla myös lyhyempiä n.4 pv retkiä Galapagossaarille, kysy lisää toimistostamme!

Galapagossaarten matkat räätälöimme toiveidenne mukaan.

Galapagossaaret

 

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Galapagossaaret 14 pv kiertomatka

Hintaesimerkkimme 14 pv:  4229€ / hlö
Hinta edellyttää minimi 2 matkustajaa

Ennen Galapagosin retkeä, lentoaikatauluista ja toiveistanne riippuen majoitus Quitossa.

Galapagossaarten ohjelma:

Päivä 1
Ensimmäisenä päivänä saavutte Baltran lentokentälle ja teidät kuljetetaan Santa Cruzin saarelle; ensin lautalla yli Itabacan kanaalin ja loppumatkan autolla. Matkalla pysähdytään Parte Altassa Santa Cruzin ylängöllä, jonka vehreät alueet ovat Galapagos-saarten jättiläiskilpikonnien luonnollista asuinympäristöä ja vierailette yksityisellä ranchilla, jossa on tarjolla lounas. Voitte kuljeskella puiden varjossa etsimässä jättiläiskilpikonnia, jotka tykkäävät viettää aikaa pienissä laguuneissa.

Vierailette myös tutustumassa laavatunneleihin, jotka ovat muodostuneet, kun virtaava laava jähmettyy ulkopuolelta, mutta säilyy sisäpuolella nestemäisenä, virraten kuin joki. Tämän jälkeen saavutte hotellillenne, jossa paikallinen opas vastaanottaa teidät ja kertoo loppumatkan ohjelmasta. Iltapäivällä voitte tutustua omin päin Santa Cruziin.

Päivä 2
Aamulla on vapaa-aikaa tutkia kaunista Santa Cruzin saarta itsenäisesti. Iltapäivällä teidät kuljetetaan satamaan, josta moottorivene, ”lancha”, vie teidät Isabelan saarelle. Veneajelu kestää noin kaksi tuntia ja merenkäynti saattaa säästä riippuen olla hieman pomppivaa. Isabelaan saavuttuanne teidät siirretään hotellillenne.

Päivä 3
Tänään ohjelmassa on päiväretki Los Tunelesiin, joka kestää noin 6-7 tuntia. Los Tuneles on eräs upeimpia paikkoja snorklaukseen Isabelan saarella, koska vesi on erittäin kirkasta, matalaa ja tyyntä. Alueen vedet ovat tunnettuja ainutlaatuisista geologisista kivimuodostelmistaan: virtaava laava on muodostanut tunneleita ja kaaria sekä veden pinnalle että pinnan alle ja lukuisat merieläimet asustavat näissä erikoisissa muodostelmissa; voitkin päästä sukeltamaan rauskujen, merikilpikonnien, valkoevähaiden, merihevosten ja monien muiden seurassa. Kulku alueelle tapahtuu matalan ja tuulisen reitin kautta, joten aina ei ole mahdollista mennä sinne – siinä tapauksessa teidät viedään johonkin toiseen snorklauskohteeseen Los Tunelesin lähellä.

Päivä 4
Aamulla on vapaa-aikaa tutustua Isabelan kauniisiin maisemiin, ennen kuin teidät siirretään iltapäivällä satamaan, josta lancha kuljettaa teidät takaisin Santa Cruziin, jossa majoitus.

Päivä 5
Koko päivän retki joko North Seymouriin, Bartolomeen, Santa Fe:hen tai Plazasille. Huomioikaa, että vierailette vain yhdessä näistä kohteista, kohde varmistuu matkan aikana.

Päivä 6
Aamulla vapaata aikaa Santa Cruzissa. Iltapäivällä kuljetus lanchalla San Cristobalin saarelle, jossa majoittuminen.

Päivä 7
Tänään vierailette joko Kicker Rockilla tai Isla Lobosilla. Huomioikaa, että vierailette vain yhdessä näistä kohteista, kohde varmistuu matkan aikana.

Päivä 8
Kuljetus San Cristobalin lentokentälle, josta on paluulento mantereelle.

Galapagosin retken jälkeen, lentoaikatauluista ja toiveistanne riippuen majoitus Quitossa.

5. päivän eri retkikohteet

Plazas
Aluksi pääsette snorklaamaan Punta Carrioon, jossa näette värikkäitä kaloja ja merikilpikonnia. Sen jälkeen matka jatkuu Plazasille. Alueella on itse asiassa kaksi eri saarta – Plaza Norte ja Plaza Sur, joista vain isompi eteläinen saari Plaza Sur on avoinna matkailijoille. Saarella on paljon nähtävää, erityisesti sen eläimistö ja kasvisto on upea.

Saari on erityisesti tunnettu eri iguaanilajeista, jotka elävät siellä. Jo lyhyen matkaa rannikolta voit tuntea olevasi Jurassic Park -elokuvassa, koska kohtaat kauniita keltaisia, vihreitä ja oransseja iguaaneja. Kaikki tämä on hiekkarantojen, kauniiden kaktusten ja meren ympäröimä. Rannoilla lekottelevat rauhallisesti upeat merileijonat. Vain nuoret merileijonaurokset ovat kiivaita tappelijoita; vanhukset viettävät aikaansa laumoissa, joita on paljon Plaza Surin saarella. On uskomatonta nähdä, kuinka merileijonat ja iguaanit tulevat toimeen keskenään – ne vaikuttavat olevan lähes parhaita kavereita! Saari on myös lintubongareiden paratiisi: jyrkillä kallioilla viihtyvät muun muassa yölokit, naamiosuulat, veikeät sinijalkasuulat, pelikaanit ja keisarifregattilinnut.

North Seymour
North Seymour sijaitsee Baltran saaren pohjoispuolella. Saaren pinta-ala on vain 1,9km² ja se on lähes tasainen. Keisarifregattilinnut, sinijalkasuulat ja yölokit pesivät saarella. Houkuttaakseen naaraita, keisarifregattilintu pullistaa punaisen kurkkupussinsa ja lentelee ympäriinsä, mikä ei ole ihan helppoa kurkkupussin kanssa ja linnun pariutumistouhujen seuraaminen onkin mielenkiintoista katseltavaa. Jatkatte matkaanne kohti Bachasin rantaa, jossa voitte rentoutua. Pääsette myös snorklaamaan ja uimaan. Lähistöllä on myös lampi, jossa voi nähdä flamingoja ja matkalla voitte nähdä Bachasin laivanhylyn.

Santa Fe
Paras paikka ihailla tätä idyllistä saarta on polulta, joka kulkee eteläisen lahden ylle työntyvälle kallionkielekkeelle. Tasanko on myös paras paikka bongailla Santa Fe:n kotoperäisiä isoja maaiguaaneja, joita ei löydy mistään muualta koko maailmassa, vain tältä yhdeltä saarelta. Santa Fe:n iguaanit ovat vihertävän-keltaisia väritykseltään ja voivat kasvaa yli metrin mittaisiksi. Rannalla voit ihailla myös merileijonalaumoja ja lahdella näkyy usein myös valkoevähaita ja merikilpikonnia. Kivisillä rannoilla pääset snorklaamaan värikkäiden kalojen keskellä.

Bartolome
Bartolome on hieman kauempana kuin muut saaret, joten matkaan lähdetään varhain. Ensin pääsette snorklaamaan Sullivan Bayssä tai vain lepäilemään rantahiekalla. Joulukuusta huhtikuuhun täällä voi nähdä vihreitä merikilpikonnia, jotka tulevat lekottelemaan auringossa. Tämä on melko ainutlaatuista, koska muissa paikoissa kilpikonnat tulevat maihin vain yöaikaan munimaan. Snorklatessanne voitte nähdä muun muassa sarvikalan, joka on eräs Galapagosin saarten kauneimmista kaloista.

Myöhemmin matka jatkuu Bartolomeen. Saari on pieni, vain 1,2km² ja sen korkein huippu kohoaa 114 metrin korkeuteen, jonne pääsee kulkemalla surrealistisen, tulivuoren purkausten muovaileman maiseman halki.

7. päivän eri retkikohteet

Isla Lobos
Jo matkalla Isla Lobosille näet saarten eläimistöä; fregattilintuja, sinijalkasuulia ja merileijonia. Saareen tutustumisen ohella sinulla on mahdollisuus snorklata kirkkaissa vesissä, uida merileijonien seurassa tai seurata kilpikonnien elämää. retkellä vieraillaan vielä Playa Ochoalla tai muulla rannalla, jossa mahdollisuus uimiseen. Retkeen sisältyy lounas.

Kicker Rock (León Dormido)
Veneretki vie teidät tutustumaan Kicker Rockin laavamuodostelmaan, jonka nimi espanjaksi on León Dormido, koska sen muodon sanotaan muistuttavan nukkuvaa merileijonaa. Aluksi tutustutaan saaren eläimistöön veneestä käsin ja myöhemmin on mahdollisuus snorklaamiseen. Tällä alueella voi bongata haita, kilpikonnia, rauskuja ja muita merieläimiä. Myöhemmin jatketaan Manglecitoon tai muulle rannalle, jossa on mahdollisuus uimiseen. Retken hintaan sisältyy lounas.

Ecuador Quito Hotel Catedral Internacional

Ihastuttava pieni hotelli kävelymatkan päässä monista Quiton nähtävyyksistä, ravintoloista ja kaupoista. Hotellissa on yleisissä tiloissa WiFi.

Lue lisää

Ecuador on tunnettu Tyynellä valtamerellä sijaitsevista Galápagossaarista, henkeäsalpaavasta luonnosta sekä alkuperäisestä intiaanikulttuuristaan.
Pääkaupunki: Quito
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen voi oleskella Ecuadorissa turistina 90 päivää ilman viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.
Aikaero Suomeen: Kesäisin: – 8 tuntia Talvisin: – 7 tuntia
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaesimerkkimme 14 pv:  4229€ / hlö
Hinta edellyttää minimi 2 matkustajaa

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Lentokenttäkuljetukset Quitossa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset, ateriat ja aktiviteetit

Hintaan ei sisälly:
* INGALA –maahantulokortti
* Maahantulomaksu Galapagosille
* Taksiveneet

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.
Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.
Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.
Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555