Irlanti Dublin – Kilkenny olutta ja linnoja ryhmämatka

Dublin – Kilkenny olutmatka tarjoaa tutustumista viikinkien perustamaan kaupunkiin ja ihastuttavia kartanoita sekä Guinnessin panimon. Varaa Irlannin matka >

Irlanti Dublin – Kilkenny olutta ja linnoja ryhmämatka

Irlantilaista olutta ja linnakierros ryhmämatka

Tulkaa ryhmänne kanssa kostuttamaan kurkkua maistuvalla oluella!
Dublin ja Kilkenny olutmatka tarjoaa tähän oivan mahdollisuuden. Samalla kun tulette tutustumaan viikinkien perustamaan kaupunkiin, vierailette Guinness storehouse panimonäyttelyssä ja sen lisäksi tulette katsomaan ihastuttavia kartanoita, historiallisia munkkiluostarien raunioita ja ennenkaikkea maistelemaan olutta. Vierailemme mm. Carloe Brewing Company olutpanimolla, joka on toiminut vuodesta 1996 alkaen valmistaen olutta ja juomme oluet ensimmäisessä pubissa irlannissa, joka tarjoili ‘craft beer’ oluita. Tutustumme matkalla myös Kilkennyn linnaan ja  Smithwicks Experience panimonäyttelyyn. Irlantilaisen olutmatkan ryhmille räätälöimme toiveidenne mukaan.

Dublin – Kilkenny olutta ja linnoja

Ajamme Kilkennystä Wicklown vuorten ylitse Dubliniin, jossa tutuksi tulee myös Glendalough luostarirauniolaakso. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin  raunioitunut munkkiluostari, sekä Pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Entisaikojen tunnelma on laaksossa lähes käsin kosketeltavissa ja alueen luonto on sanoinkuvaamattoman kaunis.

Guinnessin panimo ja Temple Bar

Guinness Storehouse Visitor Experience on Dublinin suosituin nähtävyys. Kierroksen aikana tutustumme Guinness oluen historiaan ja valmistukseen ja maistelemme oluita hienossa VIP Connoisseur baarissa ja laskemme hanasta oman oluen ja saamme tästä hauskan diplomin matkamuistoksi.

 “Here’s Céad Míle Fáilte to friend and to rover
That’s a greeting that’s Irish as Irish can be
It means you are welcome
A thousand times over
Wherever you come from, Whosoever you be”

Irlanti Dublin-Kilkenny olutta ja linnoja ryhmille

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 995 € / hlö

 

 

Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa!

1. Päivä

Saavumme Dubliniin iltalennolla. Suomenkielinen opas ja bussi ovat ryhmää vastassa Dublinin lentokentällä.
Kuljetus Dublinin lentokentalta Kilkennyyn. Matkaa on vajaa 2 tuntia.
Tervetuloillallinen ja majoittuminen Kilford Arms hotellissa Kilkennyssä.

2. Päivä

Irlantilainen aamiainen hotellissamme.
Aamiaisen jälkeen vierailemme Carlow Brewing Company panimolla, jonne on Kilkennystä matkaa puolisen tuntia.

Vierailu Carloe Brewing Company olutpanimolla
Carlow Brewing Company on toiminut vuodesta 1996 ja valmistaa oluita, jotka on nimetty O’Haran perheen mukaan. Panimolla valmistetaan erilaisia oluita ja kierrroksen aikana saadaan paljon tietoa oluen valmistamisesta Irlannissa. Kilkennyn Brewery Coner pubin on saman perheen omistama ja ensimmäinen pubi irlannissa, joka tarjoili ‘craft beer’ oluita.

Palaamme Kilkennyyn vierailun jälkeen ja tutustumme Kilkennyn linnaan. Lounastauko (omakustanteisesti tai yhteinen lounas)

Kilkenny Castle linnakierros
Kilkenny Castle linnassa asui aikoinaan Butlerien aatelissuku joilla oli tärkeä asema aikoinaan Irlannissa ja Englannissa, sillä he hallitsivat viinikauppaa näillä saarilla. Linnassa on useita mielenkiintoisia huoneita mm. upea kirjastosali ja Long Hall taidegalleria. Arthur Butler, suvun viimeinen jäsen, lahjoitti linnan nimellissummaa vastaan Irlannin valtiolle.

Päivän päätteeksi vierailemme Smithwicks Experience panimonäyttelyssä.

Vierailu Smitchwick’s olutpanimolla

Kilkennyn keskustassa sijaitsee 300 vuotta vanha Smithwick’s olutpanimo, joka tänä vuonna avattu uudelleen mittavan laajennuksen jälkeen. Tässä uutuuskohteessa tutustutaan kaupungissa kauan aikaa toimineen kuuluisan olutpanimon historiaan ja Smithwick’s oluen valmistukseen.

Opastetun kierroksen lopuksi maistelemme hyvää olutta.
Vapaata aikaa ennen illallista.
Illallinen Kyteler’s Inn pubissa, jossa voimme nauttia myös erilaisista oluista ja elävästä musiikista.

Illallinen Kyteler’s Inn ravintolassa
Illallinen kuuluissa Kyteler’s Inn ravintolassa, joka on aikoinaan ollut kuuluisan Dame Alice Kytelerin majatalo 1300-luvulla. Dame Alice Kyteler on varmaan yksi Kilkennyn kuuluisimmista majatalon pitäjistä, sillä hänet aikoinaan tuomittiin noituudesta ja jos tarinaan on uskomista, hän sai vapauden suuria lunnaita vastaan, mutta ei sitten sen koommin ole hänestä kuultu Kilkennyssä.

Illalla kannattaa käyda tutustumassa viela Brewery Corner Craft Beer pubissa.
Majoittuminen Kilford Arms hotellissa Kilkennyssä.

3. Päivä

Nautimme irlantilaisen aamiaisen hotellissamme.
Aamiaisen jälkeen lähdemme Kilkennystä Wicklown vuorten ylitse Dubliniin.
Kahvitauko ja pysähdys Glendalough luostarirauniolaaksossa.

Pysähdys Glendalough luostarirauniolaaksossa

Aamupäivällä saavumme Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama munkkiluostari, jonka rauniot löytyvät kahden vuoristojärven rannalta. Alueella on myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Entisaikojen tunnelma on laaksossa lähes käsin kosketeltavissa ja alueen luonto on sanoin kuvaamattoman kaunis.
Tämän jälkeen jatketaan Wicklow Brewery olutpanimolle Brayhin, jossa tutustumme Wicklow Brewery olutpanimoon

Vierailu Wicklow Brewery panimolla Brayssä.
Panimokierroksen aikana tutustumme oluen valmistukseen ja katsomme audio-visuaalisen show esityksen panimosta, joka avattiin vuonna 2014. Kierroksen lopuksi maistelemme oluita, joita panimolla valmistetaan. Kierroksen päätteeksi voimme varata lounaan Mickey Finn’s pubissa, jonka asiakkaiden oluen kysyntä antoi panimolle idean omien oluiden valmistuksen alottamiseen.

Saavumme Dublinin keskustaan ja majoitumme hotelliimme.
Majoittumisen jälkeen meillä on aikaa levähtää ennen illallista.

Illallinen j. W. Sweetnam pubissa
Illallisen nautimme J. W. Sweetman pubissa, joka tarjoilee useita erilaisia ‘craft beer’ oluita.

Illalla kannattaa käyda tutustumassa viela Porterhouse pubiin Temple Barissa.
Majoittuminen hotellissa Dublinissa.

4. Päivä

Irlantilainen aamiainen hotellissa.
Vapaa aamupäivä Dublinissa ostoksille yms. Iltapäivän aikana tutustumme Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin. Kaupunkikierroksen aikana vierailemme Guinnessin panimolla.

Dublinin kaupunkikierros
Dublinin kaupunkikierroksella tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana näemme pääkatu O’Connell Streetin, jonka varrella sijaitsee monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Lounas & vierailu Guinnessin panimolla
Guinness Storehouse Visitor Experience keskus on Dublinin suosituin nähtävyys. VIP Connoisseur kierroksen aikana tutustumme Guinness oluen historiaan ja valmistukseen ja maistelemme oluita hienossa VIP Connoisseur baarissa, johon mahtuu kerralla 15 henkilöä. Kierros päättyy 150m korkeudessa olevaan Gravity Bar näköalabaariin, josta aukeaa mahtavat näköalat Dublinin ylle! Baarissa voi nauttia Guinness maistiaisen maisemia ihailtaessa. Panimolle on varattu myös hauska Pour the Perfect Pint –ohjelma, jossa kukin voi laskea hanasta oman oluen ja saa siitä hauskan diplomin matkamuistoksi. Lounas panimolla.

Kuljetus Dublinin lentokentälle, jonne saavutaan viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä ja paluulento kotimaahan.

Slán Abhaile! Näkemiin!

When Irish eyes are smiling, sure ’tis like the morn in Spring In the lilt of Irish laughter, you can hear the angels sing

 

Alustava hotellitieto

Majoitukset järjestetään 3-4 **** hyvätasoisissa hotelleissa. Hotelli selviää varausta tehtäessä.

Lue lisää
Irlanti Dublin tekemistä ja käyntikohteita

Retkiehdotelmia Dublinissa

National Gallery of Ireland
Irlannin kansallistaidemuseo sijaitsee Dublinin keskustassa monen muun nähtävyyden vieressä. Sisäänpääsy on ilmainen eli kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa 1200-1900-luvuilta peräisin olevaan taiteeseen. Museossa on noin 15000 näyttelyesinettä. Irlantilaisten taiteilijoiden lisäksi museosta löytyy muun muassa Carvaggiota, Picassoa ja Vermeeriä.

Dublinia & Viking World
Pyhän Michaelin kukkulalla sijaitseva museo esittelee keskiaikaista Dublinia  800-1100-luvuilta. Tämä nähtävyys tarjoaa hupia ja hyötyä koko perheelle. Kaiken lisäksi museon yhteydessä oleva torni tarjoaa mahdollisuuden katsoa Dublinia uudesta kuvakulmasta.

Wicklow-vuorten kansallispuisto
Kansallispuisto sijaitsee itärannikolla Dublinin eteläpuolella, kansallispuistoon kuuluu osa Wicklow-vuorista jotka kulkevat koko Wicklow:n kreivikunnan poikki. Vuorten rinteillä virtaa jokia ja puroja, alue on suosittua retkeilyaluetta. Kansallispuistossa sijaitsee Glendaloughin laakso josta löytyy Kevinin luostarin rauniot.

Guinness Storehouse
Guinness Storehouse on Guinness oluesta kertova museo ja näyttely joka sijaitsee Dublinissa. Täällä pääset kuuntelemaan Guinnessin historiasta ja jopa maistamaan olutta tehtaan koemaistolaboratoriossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee Gravity Bar, josta on 360 asteen näkymä yli Dublinin.

Temple Bar
Tunnetuin pubialue ja yöelämän keskus on Temple Bar, joka sijaitsee aivan Liffey-joen etelärannalla. Alueella on monia pubeja ja ravintoloita. Kaupunginosan mukaan nimensä saanut The Temple Bar on matkailijoiden suosiossa.

Old Jameson Distillery
Tutustu irlantilaisen viskin valmistamisen saloihin Old Jameson Distilleryssä. – ‘Barrelman Feast’ – Irlantilainen ilta Jamesonin viskitislaamossa lauantaisin.

National Leprechaun Museum
Sukella irlantilaisten menninkäisten ja kansantarujen sekaan maailman ensimmäisessä menninkäismuseossa! Museon halki kulkiessasi opit enemmän näistä Irlantia kansoittavista pikkuisista hahmoista ja monista kelttiläiseen mytologiaan kuuluvista legendoista.

Dublinin linna
Dublin Castlea voi pitää yli 700 vuotta kestäneen brittiläisen herruuden symbolina Irlannissa. Linnan alueeseen kuuluu epätasainen pihamaa ja useita torneja. Dublinin linnaa käytetään nykyisin pääasiassa Irlannin ja EU:n hallituksen kokouspaikkana.

Pyhän Patrikin Katedraali
1100-luvun lopulla rakennettu St. Patrick’s Cathedral on Irlannin merkittävin ja suurin kirkkorakennus. Rakennuksen tiloissa toimii myös kirkkomuseo. Katedraalissa esiintyvän heraldisiin keskiaikaisiin asusteisiin pukeutuneen kuoron esitys on taianomainen kokemus.

Merry Ploughboy Pub show ja illallinen
Koe aito irlantilainen ilta iloisen irlantilaismusiikin tahdissa. Nauti maukkaasta irlantilaisesta kolmen ruokalajin ateriasta ja koe loistava esitys, jossa on vauhdikasta perinteistä tanssia ja kansanmusiikkia.

Dublin Hop on, Hop off bus
Dublinin kaupunkiertoajelu. Lippu on voimassa 48 tuntia, bussi pysähtyy kaikkien tunnetuimpien nähtävyyksien kohdalla

Irlanti Belfast tekemistä ja käyntikohteita

* Hop On HopOff bussi kierroksen aikana näet mm. viktoriaanisia kaupunkitaloja ja kortteleita, Lagansid -rannan moderneine asuinalueineen sekä Länsi-Belfastin katoliset ja protestanttiset kaupunginosat.

* Rinnakkaiselo Belfastissa on nykyisin rauhallista, mutta vielä on nähtävissä vaikeista ajoista ja historiasta kertovia seinämaalauksia. Näet myös Stormontin linnan, Belfastin oopperatalon sekä Waterfront-teatterin.

* Titanic Quarter -kortteli
jossa aikanaan rakennettiin Harland & Wolff -yhtiön kuuluisin alus Titanic. Maailman suurin aiheesta kertova näyttely avattiin vuonna 2012, sata vuotta aluksen uppoamisen jälkeen. Uusinta teknologiaa hyödyntävä kokonaisuus kertoo laivan rakennusvaiheista, neitsytmatkasta ja uppoamisesta.

Titanic -aluksen muotoon rakennetusta näyttelystä on erinomaiset näkymät viereiselle telakalle, jossa alus aikanaan rakennettiin. Täältä näet myös Lagan-joen, jolta Titanicin ensimmäinen ja viimeinen matka alkoi traagisin seurauksin.

Irlanti

Irlanti: Vihreänä saarena tunnettu maa kutsuu tutustumaan paikallisten letkeään elämäntyyliin sekä jylhiin maisemiin, pubi-iltoihin ja vilkkaisiin kaupunkeihin.
Pääkaupunki: Dublin
Virallinen kieli: Iiri, englanti
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Lennot
* Majoitus hyvätasoisissa turistiluokan hotelleissa aamiaisella (kevyt aamiainen lähtöaamuna)
* 3 ruokalajin illallinen hotelleissa joka ilta paitsi matkan viimeisenä iltana
* Irlantilainen Ilta matkan viimeisenä iltana
* Suomalaisen oppaan palvelut koko matkan ajan, alkaen Dublinista
* Hyvätasoisen paikallisen bussin
* Matkaohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut

Räätälöimme matkan toiveidenne mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>