Irlanti Dublin kirjailijoiden maailma ryhmämatka

Dublin kirjailijoiden maailma – Teeman mukainen ohjelmallisella ryhmämatkalla tehdään syväsukellus irlantilaiseen kulttuuriin ja kirjailijoiden maailmaan.

Irlanti Dublin kirjailijoiden maailma ryhmämatka

Syväsukellus irlantilaiseen kulttuuriin

Dublin kutsuu ryhmäsi tutustumaan Kirjailijoiden maailmaan, Old Jameson tislaamoon ja paikallisiin pubeihin. Teeman mukainen ohjelmallinen ryhmämatka jossa tehdään syväsukellus irlantilaiseen kulttuuriin ja kuuluisien kirjailijoiden maailmaan.

Irlanti Dublin kirjailijoiden maailma

James Joycen ja Kirjallisuuden Nobel-voittajien William Butler Yeatsin, George Bernard Shawn ja Samuel Beckettin syntymäpaikkana Dublin on kiistämättä yksi kirjallisuuden pääkaupungeista maailmalla. Tämän tuloksena tämä ihana kaupunki on nimetty UNESCON Kirjallisuuden kaupungiksi vuonna 2011.

Dublinin kirjallisuuden perinteet

Dublinin kirjallisuus -perinteet ulottuvat aina tuhansien vuosien päähän kun munkit puhtaaksi kirjoittivat raamatun kauniisiin käsikirjoituksiinsa.
Paras meidän päiviimme saakka selviytynyt esimerkki on The Book of Kells vuodelta 800 jKr tätä kirjaa voidaan käydä ihastelemassa näyttelyssä Trinity Collegessa yliopistolla. Dublin on täynnä kirjallisuuden maamerkkejä James Joycesta aina Dublinin Writers Museoon. Varaa ryhmällesi matka Dublin kirjailijoiden maailmaan.

Irlanti Dublin kirjailijoiden maailma

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

 

Hintaesimerkkimme 5pv:  889 € / hlö

1. Päivä

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta matkamme kohti Dublinia alkaa.  Saavumme Dubliniin ja lentokentällä meitä on vastassa opas. Teemme heti Dublinin kaupunkikierroksen, joka sisältää vierailun The Old Jameson Distillery -viskitislaamomuseossa. Lisäksi nautimme lounaan paikan päällä.

Kierros Jameson tislaamoon on paljon enemmän kuin vain historiantunti. Se on romanttinen kävely läpi Irlantilaisen viskin valmistuksen. Kierros alkaa esittelyvideolla nimeltään ”Uisce Beatha” – Iirinkielinen sana viskille, joka tarkoittaa  Elämän vettä.

Seuraavana tutustumme vähemmän tunnettuun puoleen viskin valmistuksesta kuten viskin ikääntymiseen ja opimme myös mikä on enkeleiden osuus viskin valmistuksessa. Kierroksen päätteeksi nautimme elämän vettä Jamesonin baarissa.

Viskin maistelun jälkeen lounastamme tislaamon tiloissa ennen iltapäivän Kaupunkikiertoajelua.

Dublinin kaupunkierroksen aikana kuulemme ja opimme paljon Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta kuten myös modernista nykypäivän ja elämästä kaupungissa tänään.

Näemme Dublinin pääkadun O’Connell Streetin ja The General Post officen (pääpostin) joka oli yksi tärkeimmistä maamerkeistä sinä aikana, kun Irlanti ponnisteli saadakseen itsenäisyytensä. Trinity College on vanhin yliopisto Irlannissa ja todella lähellä St.Stephen’s Greenin-puistoa ja näemme myös Phoenix Park Puiston joka on yksi isoimmista puistoista Euroopassa.

St. Patrickin katedraali ja Christchurchin katedraali ovat henkeäsalpaavia ja kukapa ei haluaisi tietää missä suosittu Temple Barin alue sijaitsee täynnä pubeja, kauppoja ja ravintoloita. Dublinin kuuluisat yrjönaikaiset rakennukset värikkäine ovineen saavat sinut rakastumaan vanhaan kaupunkiin!

Kaupunkikierroksen jälkeen saavumme hotelliimme. Tervetuliaisillallinen hotellissa.

2. Päivä

The James Joyce Centre + Dublin Writers Museum + Pub Lunch

Aamiaisen jälkeen aloitamme päivämme kirjallisuudella James Joyce keskuksessa, joka on omistettu kunnioittamaan ja ymmärtämään James Joycen töitä ja elämää.

Keskuksen vaihtuvat näyttelyt tulkitsevat ja valaisevat eri näkökohtia Joycen elämässä ja työssä.

Läpi interaktiivisten laitteiden ja kolmen filmin, voit uppoutua novelliin, sen historiallisiin taustoihin, sen tuotantoihin, ristiriitoihin ja oppia enemmän Joycen elämästä. Kohokohdat pysyvistä näyttelyistä sisältävät huonekalun Paul Léonin asunnosta- Joycen ystävä ja neuvonantaja, ja alkuperäisen etuoven 7 Eccles Streetin asunnosta- Leopold Bloomin koti Ulyssessa, ja Joycen kuolinmaskin.

Seuraavaksi vierailemme Dublin Writers Museumissa jossa kirjallisuus julkimot viimeiseltä 300 vuodelta herätetään henkiin heidän kirjojensa, kirjeiden, muotokuvien ja henkilökohtaisten tavaroiden avulla.

Mitä ikinä sitten tiedätkin Irlantilaisesta kirjallisuudesta, löydät varmasti jotain ihmeteltävää ja miellyttävää Dublinin kirjailijoiden museosta.

Tiesitkö esimerkiksi, että Oscar Wilde oli lupaava nyrkkeilijä hänen Trinity Collegessa viettämiensä päiviensä aikana, tai että Samuel Beckett josta tuli 1900-luvun vaikutusvaltaisin kirjailija, teki myös nimeä itselleen TCD Kriketissä?

Rakennus jossa museo sijaitsee on restauroitu yrjönaikainen kartano Parnell Square aukiolla ja varsinainen aarre itsessään.

Kaiken tämän jälkeen on aika perinteiselle Irlantilaiselle pubilounaalle ja iltapäivällä on aikaa shoppailla ja tutustua Dubliniin omatoimisesti.

Illallinen omatoiminen.

3. Päivä

Vapaapäivä Dublinissa, tai lisämaksullinen vaihtoehtoinen kokopäiväretki maaseudulle Wicklown maakuntaan + Kirjallisuus – Pubikierros kaikille

Aamiaisen jälkeen jätämme Dublinin kaupungin pölinät taaksemme ja ajamme etelään, kohti Wicklown maakuntaa joka tunnetaan myös Irlannin puutarhana. Läpi kauniiden maisemien ajamme kohti Wicklown ”Sugarloaf” vuoria.

Ensimmäinen vierailumme kohde on vanha vankila;

Wicklowin vankilan rakennus sai alkunsa vuonna 1702 ja sen valmistumiseen meni muutama vuosi. Wicklowin vankila remontoitiin seuraavan kerran 1843. Vuonna 1877 vankila  sulki ovensa. Sen jälkeen Britannian armeijaan kuuluva Cheshiren rykmentti miehitti sen.

Vankila sulki ovensa jälleen vuonna 1924. Tässä vankilassa voit vielä aistia vankien erittäin raa’an elämän. Vaeltele ympäri sellejä ja tyrmiä ja katso uniikkia yhdistelmää näyttelijöitä, audio visuaalista materiaalia, interaktiivisia näyttöjä ja jälleenrakennuksen henkiin herättämää rikollisuutta, julmuutta ja kurjuutta.

 Iltapäivällä nautimme vähän kevyemmästä kulttuuri -tarjonnasta, vierailemme Powerscourtin puutarhassa Enniskerryn kylässä. Powerscourt on yksi Euroopan hienoimmista aarteista ja Irlannin kuuluisin Puutarha. Puutarha sijaitsee Wicklow vuorien kupeessa noin 20 kilometriä Dublinin keskustasta.

Powerscourt Garden on 45 eekkeriä sekoitus muodollista puutarhaa, terasseja, patsaita ja koristeellisia järviä yhdessä salaisten onkaloiden, sokkeloisten kävelyreittien, aidattujen puutarhojen ja 200 eri puu-ja pensasvalikoimansa kanssa.

Saavumme takaisin Dubliniin ja hotelliin aikaisin illasta ja on on aikaa rentoutua hetki ennen kuin suuntaamme Dublinin pubeihin ainutlaatuiselle pubikierrokselle joka kiertää pubista pubiin teemana Irlantilaiset kuuluisat kirjailijat.

Kierroksen aikana näyttelijät esittävät otteita kuuluisista teoksista, mm kirjailijoiden Joyce, Beckett, Oscar Wilde, Brendan Behan teoksista.

Kaikki juomat pubeissa omalla kustannuksella. Illallinen pubikierroksen jälkeen omatoimisesti.

4. Päivä

Vierailu Trinity College + Vapaa iltapäivä + Irish Night

Aamiaisen jälkeen menemme vierailulle Trinity Collegeen- Vanhin Yliopisto Irlannissa. Perustettu vuonna 1592 Kuningatar Elisabeth I toimesta, Yliopisto sijaitsee aivan Irlannin pääkaupungin sydämessä. Trinity Collegen alue on 40eekkerin suuruinen ja siellä on hyvin säilynyt entisaikaisia mukulakivisiä aukioita, puutarhoja ja puistoja.

Yliopisto on täynnä hienoja aarteita. Ne sisältävät mm. Book Of Kellsin, 800-luvun valaistun käsikirjoituksen, Books of Durrowin ja Armaghin ja varhais irlantilaisen harpun.

Ne ovat nähtävillä Aarteissa ja Long Roomissa, joka on koti yli 200,000 Trinityn vanhimmille kirjoille. Book of Kells muuttaa pimeyden valoksi selittäen taustoja tarinasta, joka liittyy suosittuun gospel käsikirjoitukseen ja muihin yhdistettyihin kirjoituksiin.

Loppupäivä on vapaa ja sen saa käyttää miten haluaa; Viimehetken shoppailua, kaupungissa kävelyä katsoen miten maailma pyörii, viime hetken ähtävyyksiä..

Illalla lähdemme miettämään ikimuistoista Irlantilaista Iltaa Howthin kalastajakylään Dublinin kupeeseen. Abbey Tavern on yksi Irlannin kuuluisimmista pubeista, pubi on peräisin 1500-luvulta. Ravintolassa on rento, tervetulleeksi toivottava tunnelma ja siellä tarjoillaan hyvää perusirlantilaista pubiruokaa sekä paikallisten kalastajien pyytämiä meren herkkuja saatavuuden mukaan. Abbey Tavernassa järjestetään irlantilaisia iltoja joissa on livemusiikkia ja irlantilaista tanssia.

Paluu hotelliin illallisen ja shown päätyttyä.

5. Päivä

nautimme aamiaisen hotellissa, jonka jälkeen meillä on vapaata aikaa.
Lentokenttäkuljetus lähtee hotellilta.
Lento takaisin Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Hotelli vahvistuu tilausvaiheessa.

Irlanti Belfast tekemistä ja käyntikohteita

* Hop On HopOff bussi kierroksen aikana näet mm. viktoriaanisia kaupunkitaloja ja kortteleita, Lagansid -rannan moderneine asuinalueineen sekä Länsi-Belfastin katoliset ja protestanttiset kaupunginosat.

* Rinnakkaiselo Belfastissa on nykyisin rauhallista, mutta vielä on nähtävissä vaikeista ajoista ja historiasta kertovia seinämaalauksia. Näet myös Stormontin linnan, Belfastin oopperatalon sekä Waterfront-teatterin.

* Titanic Quarter -kortteli
jossa aikanaan rakennettiin Harland & Wolff -yhtiön kuuluisin alus Titanic. Maailman suurin aiheesta kertova näyttely avattiin vuonna 2012, sata vuotta aluksen uppoamisen jälkeen. Uusinta teknologiaa hyödyntävä kokonaisuus kertoo laivan rakennusvaiheista, neitsytmatkasta ja uppoamisesta.

Titanic -aluksen muotoon rakennetusta näyttelystä on erinomaiset näkymät viereiselle telakalle, jossa alus aikanaan rakennettiin. Täältä näet myös Lagan-joen, jolta Titanicin ensimmäinen ja viimeinen matka alkoi traagisin seurauksin.

Irlanti Dublin tekemistä ja käyntikohteita

Retkiehdotelmia Dublinissa

National Gallery of Ireland
Irlannin kansallistaidemuseo sijaitsee Dublinin keskustassa monen muun nähtävyyden vieressä. Sisäänpääsy on ilmainen eli kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa 1200-1900-luvuilta peräisin olevaan taiteeseen. Museossa on noin 15000 näyttelyesinettä. Irlantilaisten taiteilijoiden lisäksi museosta löytyy muun muassa Carvaggiota, Picassoa ja Vermeeriä.

Dublinia & Viking World
Pyhän Michaelin kukkulalla sijaitseva museo esittelee keskiaikaista Dublinia  800-1100-luvuilta. Tämä nähtävyys tarjoaa hupia ja hyötyä koko perheelle. Kaiken lisäksi museon yhteydessä oleva torni tarjoaa mahdollisuuden katsoa Dublinia uudesta kuvakulmasta.

Wicklow-vuorten kansallispuisto
Kansallispuisto sijaitsee itärannikolla Dublinin eteläpuolella, kansallispuistoon kuuluu osa Wicklow-vuorista jotka kulkevat koko Wicklow:n kreivikunnan poikki. Vuorten rinteillä virtaa jokia ja puroja, alue on suosittua retkeilyaluetta. Kansallispuistossa sijaitsee Glendaloughin laakso josta löytyy Kevinin luostarin rauniot.

Guinness Storehouse
Guinness Storehouse on Guinness oluesta kertova museo ja näyttely joka sijaitsee Dublinissa. Täällä pääset kuuntelemaan Guinnessin historiasta ja jopa maistamaan olutta tehtaan koemaistolaboratoriossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee Gravity Bar, josta on 360 asteen näkymä yli Dublinin.

Temple Bar
Tunnetuin pubialue ja yöelämän keskus on Temple Bar, joka sijaitsee aivan Liffey-joen etelärannalla. Alueella on monia pubeja ja ravintoloita. Kaupunginosan mukaan nimensä saanut The Temple Bar on matkailijoiden suosiossa.

Old Jameson Distillery
Tutustu irlantilaisen viskin valmistamisen saloihin Old Jameson Distilleryssä. – ‘Barrelman Feast’ – Irlantilainen ilta Jamesonin viskitislaamossa lauantaisin.

National Leprechaun Museum
Sukella irlantilaisten menninkäisten ja kansantarujen sekaan maailman ensimmäisessä menninkäismuseossa! Museon halki kulkiessasi opit enemmän näistä Irlantia kansoittavista pikkuisista hahmoista ja monista kelttiläiseen mytologiaan kuuluvista legendoista.

Dublinin linna
Dublin Castlea voi pitää yli 700 vuotta kestäneen brittiläisen herruuden symbolina Irlannissa. Linnan alueeseen kuuluu epätasainen pihamaa ja useita torneja. Dublinin linnaa käytetään nykyisin pääasiassa Irlannin ja EU:n hallituksen kokouspaikkana.

Pyhän Patrikin Katedraali
1100-luvun lopulla rakennettu St. Patrick’s Cathedral on Irlannin merkittävin ja suurin kirkkorakennus. Rakennuksen tiloissa toimii myös kirkkomuseo. Katedraalissa esiintyvän heraldisiin keskiaikaisiin asusteisiin pukeutuneen kuoron esitys on taianomainen kokemus.

Merry Ploughboy Pub show ja illallinen
Koe aito irlantilainen ilta iloisen irlantilaismusiikin tahdissa. Nauti maukkaasta irlantilaisesta kolmen ruokalajin ateriasta ja koe loistava esitys, jossa on vauhdikasta perinteistä tanssia ja kansanmusiikkia.

Dublin Hop on, Hop off bus
Dublinin kaupunkiertoajelu. Lippu on voimassa 48 tuntia, bussi pysähtyy kaikkien tunnetuimpien nähtävyyksien kohdalla

Irlanti

Irlanti: Vihreänä saarena tunnettu maa kutsuu tutustumaan paikallisten letkeään elämäntyyliin sekä jylhiin maisemiin, pubi-iltoihin ja vilkkaisiin kaupunkeihin.
Pääkaupunki: Dublin
Virallinen kieli: Iiri, englanti
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

 Hintaan sisältyy:

* Lennot Helsingistä
* Majoitus hyvätasoisessa hotellissa aamiaisella
* Ohjelman mukaiset bussikuljetukset ja opas
* Ohjelman mukaiset sisäänpääsy maksut
* Lounas tulopäivänä The Old Jameson Whiskey Distillery
* Illallinen hotellissa ensimmäisenä päivänä
* Pubilounas matkan toisena päivänä
* Kirjailijapubikierros
* Irlantilainen ilta matkan viimeisenä iltana

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>