Irlanti Dublin pääsiäismatka

Dublin pääsiäismatka, jolla koet irlantilaisten pubien sekä Liffey joen ja ennen kaikkea irlantilaisten aidon ystävällisyyden. Varaa Matka Dubliniin >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Irlanti Dublin pääsiäismatka

Kulttuuria, kirjallisuutta ja olutta

Irlannin hurmaava pääkaupunki Dublin on tunnettu niin kulttuuristaan, erityisesti musiikista ja kirjallisuudesta, kuin irlantilaisesta oluesta ja pubeistaankin. Keskusta on kohtalaisen pieni ja siihen ehtii hyvin tutustua lyhyelläkin matkalla ihan jalan. Grafton Street ja Henry Street -ostoskadut, St. Stephens Green -puisto, Temple Barin ravintolat ja irlantilaiset pubit sekä Liffey joki ja ennen kaikkea irlantilaisten aito ystävällisyys takaavat sen, että kaupunki houkuttelee takaisin kerta toisensa jälkeen. Dublinia, kuten koko Irlantia, värittävät monet tarut ja uskomukset, joten Dublin pääsiäismatka varoitus; sinunkin pitää olla varuillasi – tiedä vaikka onnistuisit löytämään menninkäisen ja tämän aarteen sateenkaaren päästä. Varaa Dublinin matka pääsiäislomallesi!

Irlanti Dublin pääsiäismatka

Pääsiäissunnuntaita vietetään Irlannissa perheen ja ystävien kanssa. Suurin osa kristillisistä perheistä osallistuu myös johonkin erityiseen pääsiäispäivän Jeesuksen ylösnousemuksen juhlajumalanpalvelukseen. Perinteisesti pääsiäissunnuntaina nautitaan yhteisellä aterialla paistettua lihaa, perunoita ja vihanneksia yhdessä runsaan jälkiruoan kanssa. Lapset saavat pääsiäismunia ja osallistuvat yleensä perinteiseen pääsiäismunien metsästykseen löytääkseen kirkkaanväriset suklaamunat. 

Pääsiäismaanantai Irlannissa

Irlannissa pääsiäispäivän jälkeinen maanantai on myös päivä, jolloin Irlannin tasavalta muistaa vuoden 1916 pääsiäiskapinaa. Monet ihmiset osallistuvat urheilutapahtumiin tai paikallisille messuille tai osallistuvat pääsiäismunien metsästykseen. Koska Irlannissa pääsiäissunnuntai ja-maanantai ovat virallisia vapaapäiviä, huomaat, että yritykset, pankit ja postitoimistot ovat kiinni, mutta kaupat, baarit, pubit ja ravintolat ovat avoinna. Jos olet Dublinissa, haluat ehkä katsoa yhtä pääsiäiskapinan muistoparaateista, jotka alkavat joko muistopuutarhasta, pääpostista tai Arbor Hillin vankilan vanhasta pihasta.

Pääsiäismatkan retkikohteita

Newgrange on esihistoriallinen monumentti Meathin kreivikunnassa, se on vanhempi kuin Stonehenge ja Egyptin pyramidit ja sen sisäänkäynti on linjassa nousevan auringon kanssa talvipäivänseisauksessa. Newgrangea käytettiin aiemmin laskettaessa siirrettävien juhlien, kuten pääsiäisen, päivämäärä. Voit myös varata opastetun kierroksen Knowthiin, jossa on samanlainen kulkuväylä, joka on osa Unescon maailmanperintökohteita.

Dublinista pääset myös tutustumaan läheisen Wicklown alueeseen, jota kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Wicklow tarjoaa jylhiä vuoria ja puutarhamaisia laaksoja laiduntavine lampaineen ja aitoine irlantilaisine maisemineen vain reilun tunnin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta.

Irlanti Dublin pääsiäismatka

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1.160€/hlö

Pääsiäinen Dublinissa ja Irlannissa
Pääsiäistä juhlitaan Irlannissa samaan tapaan kuin Suomessa. Pitkänä perjantaina suurin osa palveluista on suljettu tai avoinna vain rajoitetusti. Mutta esim. hotellien ravintolat ovat avoinna. Pubit ovat suljettuna, koska alkoholin myynti on kiellettyä pitkänä perjantaina.

Lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina kaupat ovat auki noin 11-18 ja pubit ja ravintolat ovat avoinna normaaliin tapaan. Toki poikkeuksiakin yksittäisten yritysten aukioloajoissa voi olla, mutta pääasiassa palvelut pelaavat kaupungissa pyhistä huolimatta.

Matkaohjelmaesimerkkimme:

1 pv

Lähdemme Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Dublinia. Saavuttuamme lentoasemalle, kuljettaja on odottamassa ja vie hotellillemme.

Jatkammekin ohjelmaa suoraan Dublinin kävelykierroksella. Kävelykierroksella näemme todellisen Dublinin vierailemalla tunnetuilla paikoilla, joista jotkut ovat suoranaisia helmiä ja yllätyksiä, joita matkaajat usein kaipaavat. Kuulette Dublinin historiaa ja nykypäivää teattereista, kulttuurilaitoksista, ravintoloista, puistoista ja pubeista. Retkellä näemme  kohokohdat, kuten mm. Trinity Collegen ja Christ Church Cathedralin.

2 pv

Aamiainen hotellissa.

Omatoiminen päivä.

3 pv

Aamiainen hotellissa

Opastettu kierros kertoo Jameson-viskin tarinan. Opi John Jamesonin seikkailuista, ja tislaamon ensiaskelista vuonna 1780. Viskimerkki on erikoistunut perustajansa mukaan unohtumattomien elämysten takaamiseen. Uudistettu Jameson Distillery Bow Street Smithfieldissä, Dublinissa tarjoaa kolme täysin opastettua kokemusta. Ensimmäinen koskee Bow Streetiä ja sen tiloja, toinen viskin valmistajia ja kolmas viskin sekoittajia. Kaikki ovat kiehtovia ja hauskoja! Saat koskea, haistella ja maistella Jamesonin viskiä aidoissa Bow Streetin tislaamorakennuksissa. Vieraile kypsytyshuoneissa, ja maista viskiä suoraan tynnyristä. Nauti sitten drinkki jos toinenkin JJ Barissa, ja nosta malja elämälle!

4 pv

Aamiainen hotellissa

Tutustut Irlannin luonnonkauniisiin maisemiin päiväretkellä Moherin kallioille bussilla. Vierailet Galwayssa ja sen upeassa ympäröivässä maisemassa ja näet kuuluisia maamerkkejä, kuten Dunguairen linnan ja Kilmacduaghin luostarin. Vierailijakeskuksessa katsot interaktiivisen Cliffs of Moher videon, joka kuvaa lintuperspektiivistä näkymän kallioilta ja videon vedenalaisista luolista. Tutustut seuraavaksi Burrenin kuumaisemiin ja kuulet tämän erikoisen maiseman monista salaisuuksista. Saavut Galwayn kaunpunkiin ja löydät sen vanhan maailman viehätyksen mukulakivikaduilla, jotka tuovat mieleen aidon menneen ajan Irlannin. paluumatkalla ajat sitten Wild Atlantic Wayn rannikkoreittiä Kinvaraan ohittaen Dunguairen linnan ja 12 Bensin vuorijonon.

5 pv

Aamiainen hotellissa
Luovutamme huoneet ja lähdemme Dublinin lentoasemalle, josta lennämme Helsinkiin.

 


Irlanti Dublin tekemistä ja käyntikohteita

Retkiehdotelmia Dublinissa

National Gallery of Ireland
Irlannin kansallistaidemuseo sijaitsee Dublinin keskustassa monen muun nähtävyyden vieressä. Sisäänpääsy on ilmainen eli kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa 1200-1900-luvuilta peräisin olevaan taiteeseen. Museossa on noin 15000 näyttelyesinettä. Irlantilaisten taiteilijoiden lisäksi museosta löytyy muun muassa Carvaggiota, Picassoa ja Vermeeriä.

Dublinia & Viking World
Pyhän Michaelin kukkulalla sijaitseva museo esittelee keskiaikaista Dublinia  800-1100-luvuilta. Tämä nähtävyys tarjoaa hupia ja hyötyä koko perheelle. Kaiken lisäksi museon yhteydessä oleva torni tarjoaa mahdollisuuden katsoa Dublinia uudesta kuvakulmasta.

Wicklow-vuorten kansallispuisto
Kansallispuisto sijaitsee itärannikolla Dublinin eteläpuolella, kansallispuistoon kuuluu osa Wicklow-vuorista jotka kulkevat koko Wicklow:n kreivikunnan poikki. Vuorten rinteillä virtaa jokia ja puroja, alue on suosittua retkeilyaluetta. Kansallispuistossa sijaitsee Glendaloughin laakso josta löytyy Kevinin luostarin rauniot.

Guinness Storehouse
Guinness Storehouse on Guinness oluesta kertova museo ja näyttely joka sijaitsee Dublinissa. Täällä pääset kuuntelemaan Guinnessin historiasta ja jopa maistamaan olutta tehtaan koemaistolaboratoriossa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee Gravity Bar, josta on 360 asteen näkymä yli Dublinin.

Temple Bar
Tunnetuin pubialue ja yöelämän keskus on Temple Bar, joka sijaitsee aivan Liffey-joen etelärannalla. Alueella on monia pubeja ja ravintoloita. Kaupunginosan mukaan nimensä saanut The Temple Bar on matkailijoiden suosiossa.

Old Jameson Distillery
Tutustu irlantilaisen viskin valmistamisen saloihin Old Jameson Distilleryssä. – ‘Barrelman Feast’ – Irlantilainen ilta Jamesonin viskitislaamossa lauantaisin.

National Leprechaun Museum
Sukella irlantilaisten menninkäisten ja kansantarujen sekaan maailman ensimmäisessä menninkäismuseossa! Museon halki kulkiessasi opit enemmän näistä Irlantia kansoittavista pikkuisista hahmoista ja monista kelttiläiseen mytologiaan kuuluvista legendoista.

Dublinin linna
Dublin Castlea voi pitää yli 700 vuotta kestäneen brittiläisen herruuden symbolina Irlannissa. Linnan alueeseen kuuluu epätasainen pihamaa ja useita torneja. Dublinin linnaa käytetään nykyisin pääasiassa Irlannin ja EU:n hallituksen kokouspaikkana.

Pyhän Patrikin Katedraali
1100-luvun lopulla rakennettu St. Patrick’s Cathedral on Irlannin merkittävin ja suurin kirkkorakennus. Rakennuksen tiloissa toimii myös kirkkomuseo. Katedraalissa esiintyvän heraldisiin keskiaikaisiin asusteisiin pukeutuneen kuoron esitys on taianomainen kokemus.

Merry Ploughboy Pub show ja illallinen
Koe aito irlantilainen ilta iloisen irlantilaismusiikin tahdissa. Nauti maukkaasta irlantilaisesta kolmen ruokalajin ateriasta ja koe loistava esitys, jossa on vauhdikasta perinteistä tanssia ja kansanmusiikkia.

Dublin Hop on, Hop off bus
Dublinin kaupunkiertoajelu. Lippu on voimassa 48 tuntia, bussi pysähtyy kaikkien tunnetuimpien nähtävyyksien kohdalla

Dublin Holiday Inn Express City Centre

Holiday Inn Express Dublin City Centre sijaitsee aivan kaupungin sydämessä. Kaikissa 198 huoneessa on ilmastointi ja huoneiden varusteluun kuuluu taulutelevisio, satelliittikanavat sekä ilmainen langaton internetyhteys.

Lue lisää

Irlanti: Vihreänä saarena tunnettu maa kutsuu tutustumaan paikallisten letkeään elämäntyyliin sekä jylhiin maisemiin, pubi-iltoihin ja vilkkaisiin kaupunkeihin.
Pääkaupunki: Dublin
Virallinen kieli: Iiri, englanti
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen Helsingistä
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Lisämaksusta:
* Kaupunkikiertoajelu tulokuljetuksen yhteydessä opastettuna
* Retkiohjelmat opastettuna
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat Finnairin lennoille
* Liityntälennot (Finnair) muualta Suomesta
* Kysy lisävuorokaudet toimistoltamme
* Kysy mahdollisia muita retkiä toimistoltamme

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555