Israel ja Jordanian Petra ryhmämatka

Tuhansia vuosia historiaa, Israel ja Jordanian Petra matkamme vie meitä Tiberiaksen Kapernumin ja Gennesaretin järven kautta Jerusalemiin ja Eilatiin.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Israel ja Jordanian Petra ryhmämatka

Tuhansien vuosien historiaa

Matka Israeliin on sukellus ennenkaikkea tuhansien vuosien historiaan. Israel ja Jordanian Petra matkamme vie meitä Tiberiaksen Kapernumin ja Gennesaretin järven kautta Jerusalemiin, jossa vietämme kaksi yötä. Täältä matkamme jatkuu Negevin autiomaan keskiosan ja Mitzpe Ramonin kraatterin ”kuumaisemien” sekä beduiiniseudun kautta Eilatiin, josta löytyy pehmeitä hiekkarantoja ja paljon merihenkisiä harrastuksia.

Israel ja Jordanian Petra

Kiehtovassa Israelissa on peräti kolme täysin erilaista merta, monille tuttu Välimeri, trooppinen Punainen meri ja Kuollut meri.

Suosittu matkailumaa

Levottomuuksistaan huolimatta Israel on suosittu matkailumaa. Maassa sijaitsee kolmen uskontokunnan: juutalaisten, kristityjen ja muslimien pyhiä paikkoja.

Israel sopii ilmastonsa puolesta matkakohteeksi ympäri vuoden. Israelin rannikon ilmasto on välimerellinen. Kesät ovat kuumia ja talvet viileitä ja sateisia. Sisämaassa ja vuoristossa kesät ovat kuumia, mutta talvella voi sataa jopa lunta. Eteläosissa taas vallitsee aavikolla tyypillinen kuuma ja kuiva ilmasto.

Israel ja Jordanian Petra ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Matkan hinta: 1596 €
Alle 12-vuotias 1450 € (kahden aikuisen seurassa, lisävuoteella).
Yhden hengen huoneen  lisämaksu 440 €.

Alustava matkaohjelma

Maanantai 
LENTO ISRAELIIN, AJO BEN GURIONIN LENTOKENTÄLTÄ TIBERIAASEEN
Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta
Yö: hotelli Donna Gracia, Tiberias

Tiistai
TIBERIAS
Lähtö retkelle klo 12.30. Vuorisaarnan vuori, Kapernaum, Tabgha, purjehdus Kinneretin (Gennesaret) järvellä.
Yö: hotelli Donna Gracia, Tiberias

Keskiviikko
PÄIVÄ GALILEASSA, YÖKSI JERUSALEMIIN
Uinti Sahnen luonnonpuiston +27 asteissa altaissa, Jisreelin rauniokumpu, ajo Nasaretiin, jossa Alassyöksemisen vuorelta ”Harmagedonin” maisemat.
Yö: hotelli Jerusalem Gold

Torstai
JERUSALEM
Öljymäki, Getsemane, Daavidin kaupunki, Hiskian vesitunneli tai kuiva kanaanilaistunneli, Juutalaiskortteli, Itkumuuri.
Yö: hotelli Jerusalem Gold

Perjantai
JERUSALEMISTA EILATIIN
Aamulla Jerusalemissa Puutarhahauta ja Kukonlaulun kirkko. Ajo Eilatiin Negevin autiomaan keskiosan kautta, mm. Mitzpe Ramonin kraatterin ”kuumaisemat” sekä beduiiniseudut.
Yö: hotelli Nova, Eilat

Lauantai
EILAT, VAPAA
Tai ylimääräinen retki Jordanian tarunhohtoiseen Petraan. (Noin 330$ tai 330€, sisältää rajaverot ja viisumimaksun, englanninkielisen opastuksen, lounaan. Ei suomenkielistä opasta mukana.)
Yö: Hotelli Nova Eilat

Sunnuntai
EILAT, VAPAA
Tai ylimääräinen retki Timnaan tai Meriakvaarioon.
Yö: Hotelli Nova Eilat

Maanantai
EILATISTA KUOLLEENMEREN KAUTTA BEN GURIONILLE
Matkalla kelluntaa Kuolleellamerellä, Jordanjoen laakson alaosassa Jeesuksen kastepaikka Kasar al-Jahud
Lentokentälle viimeistään klo 22.

Tiistai
PALUU SUOMEEN
Finnairin lento Tel Avivista laskeutuu Helsinkiin kello 06.00

Israel Donna Gracia

Hotelli Donna Gracia on sisustettu 1500 luvun aikakauden mukaisesti. Dona Gracian huoneissa on yksinkertaiset kalusteet, ilmastointi ja kokolattiamatto. Ilmainen WiFi on käytettävissä kaikissa huoneissa.

Lue lisää
Israel Eilat Nova Like hotel

Nova Like hotel sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Tämä hotelli on Punaisenmeren kauniiden rantojen läheisyydessä sijaitseva moderni lomakeskus, joka tarjoaa ulkouima-altaan ja aurinkoterassin.

Lue lisää
Israel Jerusalem Gold

Jerusalem Gold on elegantti hotelli, joka sijaitsee aivan uuden kaupungin sydämessä. Keskusbussiaseman vieressä ja kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta. Lyhyen kävelymatkan päässä Gold-hotellista on lukuisia ravintoloita, kauppoja ja viihdepaikkoja.

Lue lisää

Israel on tunnettu viinintuottajamaa, jossa on miellyttävä ilmasto ympäri vuoden.
Pääkaupunki: Jerusalem
Virallinen kieli:
Heprea, Arabian kieli
Valuutta: Uusi Israelin sekeli
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Viisumia ei vaadita alle 90 vuorokauden matkalle.
Aikaero Suomeen: -2 Tiedot sitoumuksetta.

 

Matkustustiedotteet, 3.1.2017
Israel: matkustustiedote

Turvallisuustaso

Noudata tavanomaista varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot

Raja-alueilla (Gaza, Libanon, Syyria ja Egypti): Noudatettava erityistä varovaisuutta Gaza: Vältettävä kaikkea matkustamista. Levotonta ja väkivallantekoja Jerusalemissa, Itä-Jerusalemissa ja muualla Länsirannalla. Yksittäisiä väkivallantekoja Israelissa.

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia

Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten ohjeita. Seuraa uutisointia tiedotusvälineissä sekä tiedotusta edustuston verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain mukaisesti. Valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.
Konsulipalvelulaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498
Valmismatkalaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941079

UM suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä.
Matkustusilmoitus https://matkustusilmoitus.fi/

Yleinen turvallisuustilanne

Israelissa ja Palestiinalaisalueella terrori-iskujen riski. Levottomuutta ja yksittäisiä väkivallantekoja esiintyy etenkin Jerusalemissa, Itä-Jerusalemissa ja muualla Länsirannalla. Alueella on myös raketti-iskujen riski.
Ulkomaalaiset eivät ole harkitusti terrorismin kohteena, mutta välillisesti uhka kohdistuu myös heihin. Kivien ja polttopullojen heittely, puukotukset sekä esimerkiksi autolla väkijoukkoon ajamalla tehdyt iskut ovat mahdollisia ja voivat kohdistua myös sivullisiin.
Israelissa tehdään turvatarkastuksia paljon ja kaikkialla. Passi on aina syytä olla mukana. Maahan saavuttaessa ja maasta lähdettäessä erityiset turvatarkastajat esittävät matkustajille kysymyksiä. Tarkastuksiin on syytä suhtautua asiallisesti ja vastata esitettyihin kysymyksiin. Matkatavarat saatetaan tutkia. Kauppakeskusten, supermarkettien, ravintoloiden, pankkien yms. ovella laukkujen sisältö tarkastetaan. Turvatarkastuksilla estetään mahdollisia terroritekoja. Tarkastukset ovat matkailijankin edun mukaisia.
Itä-Jerusalemin alueella, mukaan lukien vanhakaupunki, on poliittisen tilanteen vuoksi ajoittain hyvin levotonta. Esimerkiksi vanhassa kaupungissa sijaitsevien Al-Aqsan moskeijan ja Länsimuurin (Itkumuurin) alueilla vierailevien on syytä noudattaa tavanomaista suurempaa varovaisuutta ja varautua perusteellisiin turvatarkastuksiin.
Liikkumista Öljymäellä sekä vanhassa kaupungissa tulee välttää pimeällä. Alueella on esiintynyt taskuvarkauksia ja ajoittain turisteihinkin kohdistunutta väkivaltaa.
Vältä julkisen liikenteen ja Itä- ja Länsi-Jerusalemin läpi kulkevan Light Railin käyttöä mahdollisuuksien mukaan.
Ääriortodoksien asuinalueilla (erityisesti Mea Shearim) on esiintynyt vihamielistä suhtautumista turisteihin, etenkin sapattina.
Tutustu paikallisviranomaisten varautumisohjeisiin:
• Home Front Command (http://www.oref.org.il/894-en/Pakar.aspx)
• Seuraa paikallisviranomaisten väestösuojeluvaroituksia ja väestösuojeluohjeita
• Seuraa myös paikallisia tiedotusvälineitä.

Turistikohde Eilatin turvallisuustilanne on ollut yleisesti ottaen hyvä, mutta raketti- ja muiden iskujen mahdollisuus on olemassa.
Vältä raja-alueita. Israelin ja Egyptin rajan läheisyydessä, raja-asemilla sekä Egyptin puolella vierailtaessa on tarpeen varautua tavallista perusteellisempiin turvatarkastuksiin sekä turvallisuustilanteesta johtuviin mahdollisiin matkustusviivästyksiin. Teiden turvallisuustilanteen suhteen tulee noudattaa paikallisviranomaisten ohjeita, muun muassa teiden aukiolojen suhteen.
Kaikkea matkustamista Gazaan on vältettävä. Israel kontrolloi Gazan rajanylityspaikkoja. Gazan puolella on pitkin koko Israelin vastaista rajaa Israelin armeijan valvoma niin kutsuttu turvavyöhyke, joka on erityisen riskialtista aluetta.
Gazan infrastruktuuri on Israelin sotilasoperaation jäljiltä paikoin pahoin vaurioitunut. Erityisen riskin aiheuttavat myös mahdolliset räjähtämättömät ammukset. Ulkomaalaisten kidnappausriski on olemassa. Sähkön ja veden jakelussa on katkoja.
Suomella ei ole Gazassa edustustoa. Hätätilanteissa tulee olla yhteydessä Suomen suurlähetystöön Tel Avivissa. Suurlähetystön mahdollisuudet avustamiseen Gazassa ovat kuitenkin vähäiset, etenkin jos rajanylityspisteet suljetaan kokonaan.
Kulku Länsirannalle on Israelin viranomaisten kontrolloimaa ja liikkuminen tapahtuu Israelin armeijan tarkastuspisteiden kautta. Kaikki liikkuminen tulee ajoittaa valoisaan vuorokauden aikaan. Palestiinalaisalueella henkilöllisyyspaperit on pidettävä aina mukana.
Länsirannalla erityistä varovaisuutta tulee noudattaa Israelin tarkastuspisteiden läheisyydessä, liikuttaessa Länsirannalla Jeninin, Nablusin ja Hebronin alueella sekä siirtokuntien ja pakolaisleirien läheisyydessä. Liikkumista Hebronin vanhassa kaupungissa tulee välttää.
Vältä kaikkia siirtokuntalaisten ja palestiinalaisten mielenosoituksia Länsirannalla, ml. Itä-Jerusalem. Muun muassa Bil’inin, Ni’linin ja Nabi Salehin kylissä on perjantaisin mielenosoituksia niin sanotun turva-aidan reittiä vastaan. Nämä mielenosoitukset johtavat usein väkivaltaisiin yhteenottoihin Israelin armeijan ja mielenosoittajien välillä. Näihin mielenosoituksiin osallistuminen on hyvin vaarallista. Matkustamista Palestiinalaisalueelle rakennettuihin laittomiin siirtokuntiin tulee välttää, osassa siirtokunnista voidaan suhtautua vihamielisesti ulkomaalaisiin.
Suurlähetystö suosittelee, että Israelissa ja Palestiinalaisalueella asuvat ja matkailevat Suomen kansalaiset ilmoittavat henkilötietonsa matkustusilmoitus.fi-palvelun kautta.

Yleiset hätänumerot Israelissa ja Palestiinalaisalueella
Poliisi: 100
Sairaankuljetus: 101
Palokunta: 102

Rikollisuus
Rikollisuutta ei Israelissa ole sen enempää kuin länsimaissa yleensä. Normaalia varovaisuutta on viisasta noudattaa varsinkin pimeän aikaan. Peukalokyydillä matkustaminen ei ole turvallista. Turistikohteissa on taskuvarkaita sekä turisteilta rahaa kärttäviä erilaisten palvelujen tarjoajia. Jo turvallisuustilanteenkin takia on hyvä pysyä aina omien laukkujen läheisyydessä. Turvatoimien tehostaminen on osaltaan vähentänyt muuta rikollisuutta.
Palestiinalaisalueella ulkomaisiin kohdistuva rikollisuus on vähäistä, mutta normaalia varovaisuutta on syytä noudattaa.
Jos passisi katoaa tai varastetaan, tee siitä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle. Mikäli kohdemaassa ei ole Suomen edustustoa, hae hätämatkustusasiakirjaa (ETD = Emergency Travel Document) toisen EU-maan edustustosta.
Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista. Säilytä ne erillään alkuperäisistä.

Liikenne
Liikenneväylät ja niihin liittyvä infrastruktuuri on modernia ja hyväkuntoista. Liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta. Liikennettä on paljon, ajonopeudet korkeita, ajotyyli toisinaan aggressiivinen ja liikennesääntöihin suhtaudutaan suurpiirteisesti. Liikenteessä tuleekin noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta.
Juutalaisen juhlapyhän yom kippurin aikana (syys–lokakuussa) autolla ajo on kiellettyä ja maa tyhjeneekin moottoriliikenteestä täysin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden vallatessa ajoradat.
Israelin liikenne- ja tieturvallisuusministeriön verkkosivut: http://en.mot.gov.il/
Palestiinalaisalueella liikennekulttuuri eroaa suuresti suomalaisesta ja liikennesäännöistä ei usein välitetä. Ajotyyli on aggressiivista. Autojonot Israelin viranomaisten tarkastuspisteillä ovat usein pitkiä. Tiehidasteet ovat usein ilman merkintää. Tiet ovat huonossa kunnossa erityisesti pienemmissä palestiinalaiskylissä. Toisaalta Israelin rakentamat siirtokuntatiet Länsirannalla ovat moderneja ja valaistuja. Palestiinalaisrekisterikilvillä niihin ei kuitenkaan pääse ilman erillistä lupaa.

Luonnonolot
Talvisin sateiden aikaan monin paikoin voi esiintyä mutavyöryjä. Jordanjoen laakso on maanjäristysaluetta. Kuivana kautena maasto- ja metsäpalot ovat mahdollisia.
Paikallisen viranomaisen toimintaohjeet poikkeuksellisissa luonnonolosuhteissa ja -onnettomuuksissa: http://www.oref.org.il/894-en/Pakar.aspx

Terveys
Paikallinen terveydenhuolto on kallista ja etenkin sairaalamaksut hyvin korkeita.
Tarkista ennen matkaa, mitä matkavakuutuksesi kattaa, mukaan lukien alueellinen kattavuus ja mahdolliset konfliktitilanteet.
Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua.
Selvitä ennakkoon matkakohteesi tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ”Matkailijan terveysopas” https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu

Maan lait ja käytännöt
Uskonnollisissa paikoissa on syytä noudattaa varovaisuutta ja kunnioittaa paikallista tapakulttuuria. Israelin arabien ja juutalaisten välisten jännitteiden kärjistyminen on mahdollista erityisesti uskonnollisten juhlapyhien aikaan.
Israelin viranomaiset hyväksyvät samaa sukupuolta olevien rekisteröidyn parisuhteen ja varsinkin suurissa kaupungeissa suhtautuminen on vapaamielistä. On kuitenkin syytä huomioida, että ääriuskonnolliset piirit vastustavat homoseksuaalisuutta voimakkaasti. Koska heidän reaktionsa saattavat olla hyvinkin arvaamattomia, jopa väkivaltaisia, on pidättyväinen käyttäytyminen lähinnä heidän asuinalueillaan suositeltavaa.
Jerusalemissa liikuttaessa on yleisesti syytä noudattaa hillittyä pukeutumistapaa.

Maahantulosäännökset
UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.
Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat http://formin.finland.fi/passi/
Kaksoiskansalaisia, joilla on sekä palestiinalaishallinnon että jonkun muun valtion myöntämä passi, kohdellaan Israelin taholta palestiinalaisina ja liikkuminen saattaa olla vaikeaa.
Jos olet tullut karkotetuksi tai käännytetyksi Israelista tai olet oleskellut maassa laittomasti, tarkista tilanteesi Israelin Helsingin-suurlähetystöstä http://embassies.gov.il/helsinki/Pages/default.aspx tai Israelin sisäministeriöstä http://www.moin.gov.il/Pages/default.aspx ennen matkaa.
Myös henkilöiden, jotka ovat syntyneet Palestiinalaisalueella, nykyisestä kansalaisuudestaan riippumatta, on syytä tarkistaa, tarvitaanko mahdollista maahantulolupaa.
http://www.goisrael.fi/tourism_fin/Sivut/default.aspx
http://embassies.gov.il/helsinki/Pages/default.aspx

Yhteystiedot
Tel Avivin -suurlähetystö
Kanion Ramat Aviv (9. kerros)
Einstein Street 40
69101 TEL AVIV
ISRAEL

+972 374 566 00
sanomat.tel@formin.fi
www.finland.org.il
www.facebook.com/FinnishEmbassyTelAviv

Päivystys: Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti Paivystys.um@formin.fi.

Hintaan sisältyy:
* Finnairin lennot Helsinki-Tel Aviv-Helsinki
* Majoitukset
* Puolihoito
* Matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset
* Retket ja opastukset matkaohjelman mukaan, lukuun ottamatta vapaapäivinä tarjottavia ylimääräisiä retkiä.

Matkavakuutus  sairaus- ja vahinkotapausten  varalta on välttämätön.

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.