Istanbul_The Blue Mosque Turkey400x300
Turkki Istanbul opastettuna

Istanbul on huikea matkakohde, joma levittäytyy osin Eurooppaan ja osin Aasiaan. Se on vastakohtien kiehtova metropoli, jossa koet idän ja lännen kiehtovan sekoituksen, modernia Eurooppaa ja mystistä Aasiaa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Turkki Istanbul opastettuna

Istanbul – opastus suomeksi!

Istanbul on huikea matkakohde, joma levittäytyy osin Eurooppaan ja osin Aasiaan. Se on vastakohtien kiehtova metropoli, jossa koet idän ja lännen kiehtovan sekoituksen, modernia Eurooppaa ja mystistä Aasiaa.

Istanbul sai Konstantinopolilta kaiken loiston Bosporin rantamilta, nimeä ei Konstantinopolilta Istanbul pitää saanutkaan…

Hintaesimerkkimme 4 pv: 560€/henkilö.

Hintaan sisältyy:
*
3 yötä Grand Halic hotellissa aamiaisella jaetussa kahden hengen huoneessa
* Lennot Helsinki-Istanbul-Helsinki Turkish Airlines
* 2 opastettua puolipäiväretkeä
* Suomenkielinen opastus retkillä
* Retkille haku hotellilta ja paluu hotellille
* Lentokenttäkuljetukset
* Kaikki sisäänpääsymaksut ja museoliput
* Kaikki verot

1. Päivä
Lento Helsingistä.
Saapuminen Istanbuliin ja kuljetus hotellille.

2. Päivä
Aamiainen.
Puolipäiväretki:  Ottomaanien Istanbul tai Bysantin Konstanttinopoli.

3. Päivä
Aamiainen.
Puolipäiväretki: Maustebasaari ja Bosporinsalmen veneretki (säävaraus).

4. Päivä
Aamiainen.
Kuljetus lentokentälle.


Turkki Istanbul

Hagia Sofian bysanttilaiskirkko, eli Pyhän viisauden kirkko, rakennettiin aluksi kristilliseksi kirkoksi vuonna 537, mutta se muutettiin moskeijaksi, kun turkkilaiset valtasivat Konstantinopolin vuonna 1453. Vuodesta 1934 alkaen rakennus on toiminut museona.

Topkapın palatsi toimi vuosina 1465–1853 Ottomaanien valtakunnan hallintopaikkana. Palatsissa sijaitsevan aarrekammion jalokivet suorastaan häikäisevät loistollaan. Palatsissa on nähtävänä edelleen jalokivin koristellut valtaistuimet ja tikarit. Palatsi oli neljänsadan vuoden ajan sulttaanin ja hänen hovinsa asuinpaikkana. Siellä elivät aikoinaan sulttaani vaimoineen ja jalkavaimoineen ja sen käytävillä punottiin tietenkin salaliittoja.

Sulttaani Ahmedin moskeija on Turkin kansallismoskeija ja yksi niistä moskeijoista, joista käytetään nimitystä Sininen moskeija, sillä niiden sisusta on verhoiltu sinisillä laatoilla.

Sininen Moskeija

Sininen Moskeija eli Sulttaani Ahmedin moskeija on yksi Istanbulin merkittävimpiä nähtävyyksiä ja Turkin kansallismoskeija. Se rakennettiin 1600-luvun alussa jumalan lepyttämiseksi huonon sotaonnen jälkeen. Moskeijassa on poikkeuksellisesti kuusi minareettia ja sinne mahtuu 10 000 rukoilijaa, ja se onkin eräs Euroopan suurimmista moskeijoista.

Ortodoksinen kirkko

Hagia Yorgi Fener on Istanbulin merkittävin ortodoksinen katedraali ja sen patriarkaatin alaisuudessa on virallisesti myös Suomen ortodoksikirkko. Kirkko, joka on historiansa aikana useaan kertaan tuhoutunut ja uudelleen rakennettu, on kooltaan pieni, mutta sisäpuolelta upeasti koristeltu. Kirkosta löytyy myös antiikkisia taideaarteita, pyhäinjäännöksiä ja kolmen pyhimyksen haudat.

Yerebatan Sarayı, eli uponnut palatsi, on maanalainen vesisäiliö, joka sijaitsee Hagia Sofian vieressä. Vesisäiliön kattoa kannattelee 336 pylvästä ja sinne mahtuu 100 miljoonaa litraa vettä.

Bosporinsalmen risteilyllä, joka alkaa Marmaranmeren suulta ja päättyy melkein Mustanmeren suulle, saa nauttia ihastuttavista maisemista. Risteilyllä voit itse kokea Istanbulin vastakohtaisuuden ja monipuolisuuden. Menneisyys kohtaa nykyisyyden ja loistokkuus vaatimattomuuden. Mahtipontiset marmoripalatsit, vanhat linnoitukset, pitsihuvilat ja modernit pilvenpiirtäjät muodostavat Istanbulin henkeäsalpaavaan kauneuden.

İstiklal Caddesi on yksi Istanbulin kuuluisimmista kaduista. Se sijaitsee historiallisessa Beyoğlun kaupunginosassa ja on noin parin kilometrin pituinen.

Istanbulissa kävijän on tietenkin vierailtava basaareissa ostoksilla. Suurella basaarilla on laaja ostostarjonta ja ostoksilla kävijä pääsee näyttämään kykynsä tinkimisessä. Istanbulissa on paljon nahkavaatteiden myymälöitä sekä tehtaanmyymälä. Basaareilta saat myös turkkilaisia herkkuja, mm. pähkinöitä, marmeladeja, lokum-makeisia, kahvia ja teetä.

Grand Halic Hotel ***

 

Turkki on suosittu matkailumaa lämpimän ilmastonsa, monipuolisten matkakohteidensa ja erityisesti rantojensa ansiosta.
Pääkaupunki: Ankara
Virallinen kieli: Turkki
Valuutta: Turkin liira
Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa vielä 3 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 3 kk oleskeluun.
Turkin passilain mukaan maahan saapuvalla henkilöllä on oltava passissaan vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten. Mikäli henkilön passissa ei ole tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten, viranomaisilla on oikeus estää henkilön maahanpääsy.
Aikaero Suomeen: Ei ole.
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.