Italia Verona

Verona on tunnelmallinen ja kaunis kaupunki jonka läheisyydestä löytyy luonnonkaunis Garda järvi, Valpolicellan viinialue ja muut lukemattomat pienet kylät !

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Italia Verona

Romeon ja Julian lohduttoman rakkauden kaupunki

Verona on paitsi Romeon ja Julian koti, myös historian, kulttuurin, musiikin, arkkitehtuurin ja korkeakulttuurin paikka sekä suurten perinteiden maa aina oopperasta hienoon ruokaan ja viiniin saakka. Veronaa kutsutaan Pohjois-Italian Roomaksi koska Rooman valtakunnan ajasta muistuttaa Arena-amfiteatteri ja Adige-joen yli kulkeva roomalaisten rakentama silta, Ponte Romana. Arena on  myös jokakesäisten kuuluisien oopperajuhlien pitopaikka. Verona on ollut Unescon maailmanperintökohteena vuodesta 2000 ja Veronan oopperajuhlia on järjestetty jo yli 100 vuoden ajan.

Oletko valmis rakastumaan?

Kaupunki on niin kaunis ja kiehtova romanttisine maisemineen, houkuttelevine ravintoloineen, kauniine monumentteineen ja henkeäsalpaavine panoraamanäkymineen!  On selvää, että täällä sinun on mentävä vierailulle roomalaiseen areenaan, Castelvecchioon ja Julian taloon, jossa todellinen kohokohta on kuuluisa parveke ja pronssinen Julian patsas.

Veronan oopperajuhlat konsertit ja esitykset

Voit nauttia oopperasta ja suurista konserteista Areenalla, teatteriesityksistä linnoissa ja teattereissa tai elävästä musiikista pienissä baareissa. Veronassa ei ole puutetta viihteestä!

Kaupungissa on myös historiallisesti ja arkkitehtoonisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä: mm. Piazza Signorian laidalla olevat Scaligheri-suvun asuin-ja hallintorakennukset sekä Piazza  delle Erbeä ympäröivät, eri aikakausilta peräisin olevat kauppiaiden ja yksityisperheiden palatsit. Aukion ympäriltä löytyy kivoja baareja ja kahviloita, joihin on kiva pysähtyä vaikka aperitiiville. Veronassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, koska Arenalta lähtevällä Via Mazzini –ostoskadulta löytyy vaate- ja kenkäkauppoja jokaiseen makuun. Tämän päivän Veronaa vilkastuttavat myös monet kulttuuritapahtumat ja messut ympäri vuoden.

Liity illalla paikallisten kanssa aperitiiville romanttisen pikkuravintolan terassille tai katsele auringonlaskua Castel San Pietrosta, jonne pääsee kävellen tai köysiradalla.

Verona on tunnelmallinen ja kaunis kaupunki jonka läheisyydestä löytyy luonnonkaunis Garda järvi, Valpolicellan viinialue ja muut lukemattomat pienet kylät !

Italia Verona

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 5 pv:  530 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot veroineen
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta:
* Lentokenttäkuljetukset
* Yhden hengen huoneen lisämaksu 190 €
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntälennot (Finnair) muualta Suomesta
* Matkaohjelman mukaiset palvelut

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Alustava matkaohjelma lisämaksusta

1. päivä

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti veronaa.
Saapuminen Venetsian kentälle, jossa oppaamme on vastassa tulohallissa kyltin kanssa. Bussikuljetus Veronaan, jonne matka kestää n. 2 tuntia, 120 km.

2. päivä

Veronan kaupunkikierros n. 1.5 h Veronassa (kävellen)

Verona tunnetaan Romeon ja Julian kotikaupunkina, mutta myös kesäisin järjestettävistä oopperajuhlistaan. Tutustuminen kaupunkiin alkaakin juuri   Piazza Bra’lta, jonka laidalla kohoaa roomalainen amfiteatteri L’Arena, Veronan oopperajuhlien näyttämö!  Piazzan laidalla on lukuisia katukahviloita ja –ravintoloita, joissa myöhemmin on mukava istahtaa joko lounaalle tai iltapäiväkahville.  Piazza Bra’lta  kuljetaan kävelykatu Via Mazzinia pitkin yrttitorille,Piazza Erbelle, jossa nimensä mukaisesti  on päivittäin vihannes-ja hedelmätori. Aukion laidalla on rakennuksia eri aikakausilta. Viereisellä Piazza Signorilla sijaitsee Veronaa keski-ajalla hallinneen Scala-suvun asuin- ja hallintorakennukset ja suvun pieni, romaanistyylinen kotikirkko, Santa Maria Antica. Kierros päättyy Julian parvekkeelle; Shakespeare sijoitti surullisromanttisen rakkaustarinansa tapahtumat juuri Veronaan!

 Kävelykierroksen jälkeen jatkamme bussilla matkaa Valpolicella viinialueelle, jossa pysähdymme paikalliselle viinitilalle maistelemaan Veneton läänin kuuluisia viinejä pienen suolaisen kera. Kuulemme myös viininvalmistuksesta, näemme viinikellarit ja kierroksen jälkeen on mahdollisuus myös tehdä ostoksia. Vierailun jälkeen palaamme takaisin Veronaan.

Klo 20.45 oopperailta Veronan upealla Arenalla.

3. päivä

Garda järven Sirmione ja Cavazzan perheen puutarhasaari Isola del Garda

Lähtö aamulla bussilla Sirmioneen, joka on tyylikäs kylpyläkaupunki Gardajärven eteläosassa. Vapaa-aikaa esim. ostosten tekoon Sirmionen pikkuputiikeissa. Retki jatkuu veneellä upealle Isola del Gardan saarelle*, jossa sijaitsee Cavazza suvun venetsialais-goottityylinen palatsi ja vehreä puutarha jossa kasvaa hedelmäpuita, oliiveja, viikunapuita ja palmuja. Lisäväriä puutarhaan tuovat ruusut, bougainvillat ja muut harvinaisemmat kukat. Opastettu kävelykierros saarella ja kierroksen päätteeksi pieni aperitiviijuoman. Paluu veneellä takaisin Sirmioneen, josta bussikuljetus takaisin hotelliin.

Retkeen mahdollisuus lisätä myös lounas.

4. päivä

Kokopäiväretki Giuseppe Verdin kotiseutu Busseto/Roncole

 Aamiaisen jälkeen kohti kuuluisan italialaisen säveltäjän Giuseppe Verdin kotiseutuja. Vierailemme ensin Verdin syntymäkodissa Roncolessa sekä kodin vieressä olevassa kirkossa, jossa Verdi pikkupoikana harjoitteli kirkon uruilla.
Lounas paikallisessa Osteriassa, jossa tuotetaan maailmankuuluisaa culatello di zibello kinkkua.
Lounaan jälkeen mahdollisuus vierailla Osterian 1600 luvulta peräisin olevissa kellareissa, joissa kinkkuja säilytetään.
Lounaan jälkeen tutustumme lyhyen ajomatkan päässä olevaan Verdin kotitaloon, jossa hän asui elämänsä parhaat vuodet vaimonsa Giuseppina Strepponin kanssa. Verdi on itse suunnitellut suurella rakkaudella talon ja sen ympärillä olevan puiston. Kotitalo huonekaluineen on alkuperäisessä asussaan ja kuulemme huoneesta toiseen kiertäessämme Verdin elämästä paikallisen museo-oppaan johdolla. Paluu takaisin hotelliin iltapäivän aikana.

Klo 20.45 oopperailta Veronan upealla Arenalla.

5. päivä

Paluukuljetus Venetsian lentokentälle, josta lennämme Helsinkiin.

 

OHJELMA

Newfield Hall

Kaunis 1856 kalkkikivestä rakennettu kivikartano Malhamin kylässä, Yorkshire Dales kansallispuiston eteläosassa, vajaan parin tunnin automatkan päässä Manchesteristä. Miljöö on pittoreski.

Hotelli sijaitsee  kylän keskellä jonka läpi virtaa pieni puro. Sen pihaan vie puiden reunustama pihatie ja sisäänkäynnin kuningatar Viktorian aikaiset pilarit luovat upean tunnelman.

Hotellissa on kaksi aulaa, baari, ruokasali, kioski sekä uima-allas. Aikaa voi viettää myös vaikkapa pöytätennistä tai krokettia pelaten. Huoneita on kaiken kaikkiaan 48 ja niissä on kaikissa vedenkeitin (tee/kahvi), TV ja hisutenkuivaaja. Koska hotelli on vanha, eikä alunperin hotelliksi rakennettu, vaihtelee huoneiden koko ja muoto hieman toisistaan.

3-ruokalajin illallinen tarjoillaan klo 19:00 ja se valmistetaan paikallisista raaka-aineista. Erikoisruokavaliot kuten gluteenittomat ja laktoosittomat vieraat on otettu hienosti huomioon (tieto erikoisruokavaliosta tarvitaan etukäteen)

Hotelli on täysin savuton.

Manchester_Newfield Hall_400x300Manchester_Newfield Hall_ulko_400x300

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555