Italian järvet ja Venetsia ryhmämatka

Italian järvet ja Venetsia matkalla retkeilemme Veronassa, rakastavaisten kaupungissa. Unohtumaton matka Italian sydämeen!

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Italian järvet ja Venetsia ryhmämatka

Verona – rakastavaisten kaupunki!

Italian järvet ja Venetsia matkalla, kun astut Milanoon ja Gardajärven kuvankauniisiin maisemiin, tiedät heti olevasi unohtumattomalla lomalla. Retkeilemme Veronassa, rakastavaisten, Romeon ja Julian kaupungissa ja näemme upean Giuseppe Verdin nelinäytöksinen vaikuttavan oopperan, nimeltä Aida.

Italian järvet ja Venetsia ryhmämatka

Tällä kahdeksan päivän matkalla risteilemme Gardajärvellä, vierailemme koko päivän retkellä Venetsiassa ja matkallamme on myös paljon muuta ohjelmaa. Tällä Italian kierroksella koet ryhmäsi kanssa Pohjois-Italian parhaat puolet. Unohtumaton matka Italian sydämeen!

Italian järvet ja Venetsia ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 8 pv:  1750 € / hlö

1. pvä
SAAPUMINEN MILANOON JA AJO GARDAJÄRVELLE (n. 200 km, n. 3 tuntia + tauko)
Lähdemme matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Italiaa. Saavumme Milanon  lentokentälle, jossa meitä on vastassa suomenkielinen opas.  Ajamme halki hedelmällisen ja vauraan Lombardian maakunnan kohti Gardajärveä. Lounas matkan varrella Franciacortan viinialueella. Majoittuminen Gardajärven pohjoispäähän Riva del Gardaan, illallinen hotellissa.  Illallisen jälkeen tutustumiskierros Rivan keskustaan kävellen.

2. pvä
RETKI VERONAAN JA OOPPERA AIDA   (n. 10 tuntia)
Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Gardajärven itärannikkoa eli oliivirivieeraa pitkin Gardaan ja edelleen Veronaan, Romeon ja Julian kaupunkiin. Kaupunkiin saavuttaessa tehdään maisemallinen kiertoajelu.  Adige-joen varrelta tutustumista jatketaan kävellen ensin Scala-suvun hallintoaukiolle ja sieltä vihannestorille, joka antiikin aikana oli Veronan foorum.

Tietysti poiketaan myös Julian parvekkeen luo, jonka alla Romeo lausui rakkauden-tunnustuksiaan ja ostoskatua via Mazzinia pitkin saavutaan  piazza Bran keskusaukiolle. Sen laidalla on Veronan tunnetuin maamerkki, roomalaisten rakennuttama amfiteatteri Arena, joka tänä päivänä on Veronan oopperajuhlien vaikuttava näytöspaikka. Kierroksen jälkeen jää vapaata aikaa kierrellä Veronassa omin päin. Klo 21.00 alkaa Arenalla Giuseppe Verdin nelinäytöksinen vaikuttava ooppera AIDA jonka tapahtumat on sijoitettu antiikin Egyptiin. Oopperan päätyttyä palataan yön hämärissä takaisin Gardajärvelle ja hotelliin lepäämään. HUOM! pidätämme oikeuden muutoksiin mikäli sääolot näin vaativat. (ei illallista hotellissa)

3. pvä
RISTEILY GARDAJÄRVELLÄ (n. 4 tuntia)

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellista jalkaisin Rivan vanhan keskustan laivasatamaan, josta tehdään risteily yksityisveneellä Gardajärven pohjoispäähän. Järveltä käsin saa aivan erilaisen näkymän alppijärven maisemiin; ensimmäiseksi saavutaan pittoreskiin Limoneen, joka sijaitsee jylhien vuorten suojassa järven itärannalla.

Limonen pienillä kujilla on paljon liikkeitä, joissa halukkaat ehtivät tehdä ostoksia. Täältä löytyy myös mahtavia kuvauskohteita, upeat  maisemat ja kauniit talot kukkaparvekkeineen. Venematka jatkuu järven toisella puolelle, MonteBaldo-vuoren kupeessa sijaitsevaan Malcesineen. Kylää hallitsee kukkulan laella Scala-suvun rakentama linna, jonne myös Goethe poikkesi Italianmatkallaan. Pienen vapaa-ajan jälkeen matka jatkuu takaisin järven pohjoisnurkkaan ohitse surffailijoiden suosiman Torbolen takaisin Riva del Gardaan. Illallinen hotellissa ja yöpyminen.

4. pvä
KOKOPÄIVÄN RETKI VENETSIAAN   ( n. 10 tuntia)
Heti aamiaisen jälkeen lähtö kohti Venetsiaa Adige-joen vehreää laaksoa seuraillen ja ohitse Veneton kaupunkien kuten Veronan, Vicenzan ja Padovan Adrianmeren kuningattaren luokse Venetsiaan. Bussista jäädään Tronchetton parkkipaikalla ja siirrytään vetten päälle eli taksivene vie suoraan pyhän Markuksen aukion laitaan.

Markuksen aukiolla opastettu kierros, jonka aikana tulevat kaupungin kuuluisimmat monumentit tutuiksi; Huokausten silta, Herttuoiden palatsi, korkea kellotorni eli vain Campanile, prokuraattirakennukset, Maurilais-kellotorni ja tietysti upea, bysanttilainen Markuksen basilikakirkko, jonka hämyisellä alttarilla käydään katsastamassa arvokas, jalokivin koristeltu alttaritaulu Pala d’Oro. Lounaan  jälkeen  vapaata aikaa ja halukkaat voivat kävellä oppaan kera aina Rialton sillalle saakka. Iltapäivän loppupuolella paluu taksiveneellä bussille ja edelleen auringonlaskun aikaan takaisin Gardajärvelle. (ei illallista hotellissa)

5. pvä
GARDAJÄRVELTÄ COMOJÄRVEN KAUTTA MAGGIORE-JÄRVELLE (n. 270 km)

Aamiaisen jälkeen sanotaan ’Arrivederci’ Gardajärvelle ja lähdemme kohti toista kaunista Pohjois-Italian järveä, Comoa. Tie vie Gardan länsirantaa seuraillen lukuisten tunneleiden läpi Bresciaan ja edelleen ohitse Comoon, jossa pidetään pysähdys.

Comosta oli kotoisin fyysikko Alessandro Volta, joka tutki sähköilmiöitä ja jonka nimestä on voltin määrite kehitetty. Vapaa-ajan ja vapaan lounaan jälkeen matka jatkuu ohitse Varesen Maggiore-järvelle, jonka eteläosan kiertäen saavumme seuraavaan majapaikkaamme Stresaan. Illallinen hotellissa ja yöpyminen.

6 pvä
LAGO MAGGIORE JA BORROMEO SAARET
Sresasta lähdetään veneretkelle Lago Maggiore- järven kauneimmille saarille. Ensimmäiseksi tutustutaan Isola Bellan saarella sijaitsevaan mahtavaan Borromeo-suvun huvilaan ja sen puistoon, jossa askeltavat valkeat riikinkukot.

Matka jatkuu Isola dei Pescatori-saarelle, joka on  pieni maalauksellinen kalastajakylä. Täällä pidetään lounastauko ja nautitaan paikallisen trattorian antimista ennenkuin palataan takaisin Stresaan. Illallinen hotellissa ja yöpyminen.

7. pvä
RETKI PALLANZAAN JA ORTA-JÄRVELLE (n. 100 km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään Stresasta jonkin matkaa pohjoista kohden ja pysähdys Pallanzassa, jossa sijaitsee upea Villa Taranton puutarha. Tutustuminen puutarhaan ja sen kukkaloistoon, jonka jälkeen matka kulkee pienelle Orta-järvelle.

Orta-järven suurin keskus on Omegnan kaupunki järven pohjoispäässä, mutta varsinainen nähtävyys on San Giulion saari, joka sijatsee vain 400 metrin etäisyydessä rannasta. Lounas San Giulion saarella ja venematkat edestakaisin kuuluvat päivän ohjelmaan. Iltapäivällä paluu takaisin Stresaan ja illallinen hotellissa, yöpyminen.

8. pvä
KOTIMATKA
Heti aamiaisen jälkeen lähtö matkatavaroiden kanssa kohti Malpensan lentokenttää, jonne ajomatkaa on n. tunnin verran. Paluulento Helsinkiin.

 

Hotellit vahvistuu tilausvaiheessa.

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Vuokraa Hertz auto lomallesi tästä:

Varaa Hertz Auto »

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsingistä
* Lentokenttäkuljetukset perillä kohteessa
* Majoitus 7 vrk 3 tähden hotellissa
* Puolihoito hotellissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Ohjelman mukaiset opastukset
* Ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut

Hintaan ei sisälly:
* Mahdollisia turistiveroja

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan. Ryhmille minimi 20 henkilöä.

Nämä ovat hintaesimerkkejä ryhmämatkoistamme

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!

Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.

Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.