Italian puutarhat ryhmämatka

Italian puutarhat ryhmämatka – Maggiorejärven rannalla Stresassa on alueeen kaunein ja tunnetuin viehättävä pikkukaupunki kujineen ja kauppoineen.

Italian puutarhat ryhmämatka

Maggiorejärveltä Comojärvelle

Italian puutarhat ryhmämatka alkaa Maggiorejärveltä, joka sijaitsee Piemonten maakunnassa 65 km Milanosta luoteeseen. 54 km pituinen järvi ylettyy Italian puolelta Sveitsiin asti ja tarjoaa jokaiselle nähtävää pienistä järvikylistä ja luonnonpuistoista, historiallisiin palatseihin ja Borromeo suvun saariin.

Italian puutarhat ryhmämatka

Lago Maggiore-järven rannalla sijaitseva Stresa (n. 5.000 as). on Lago Maggiore kaunein ja tunnetuin   pikkukaupunki. Se sijaitsee n. n. 1500  metriä korkean  Mottarone-vuoren suojassa. Rantabulevardin varrella on tyylikkäitä hotelleja ja heti bulevardin takana on Stresan keskusta pikkukujineen ja kauppoineen.

Kuvankauniita järviä

Borromeo suvun elegantti elämäntyyli näkyy perheen omistamissa huviloissa ja niiden puutarhoissa Isola Madre ja Bella saarilla, jotka sijaitsevat Stresan kylän edustalla lyhyen venematkan päässä. Järven kauneuden näkee parhaiten järveltä käsin veneristeilyn ohella, jonka aikana on mahdollisuus tutustua lähemmin Borromeon saarien ohella idylliseen Isola dei Pescatori kalastajasaareen.

Italian puutarhat ryhmämatka

Ryhmämatkat>

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 6 pv:  1599 € / hlö

1. pv
Saapuminen Milanon Malpensan kentälle, josta vajaan tunnin kuljetus Stresan kylään Lago Maggiore järven rannalle. Suomenkielinen opas vastassa tulohallissa. Majoittuminen hotelliin ja pieni kävelykierros Stresan keskustassa. Yhteinen illallinen.

2. pv
Saariretki Isola Pescatori – Isola Bella sis. lounaan
Siirtyminen yksityisveneillä  oppaan kanssa Stresasta Isola Bella saarelle, jossa vierailemme Borromeo-suvun upeassa barokkipalatsissa.

Teemme opastetun kierroksen palatsin huoneissa ja kuulemme Borromeo-suvun vaiheista, jotka liittyvät myös maailmanhistoriaan. Lyhyen kierroksen jälkeen siirrymme  palatsin upeaan puistoon joka koostuu viehättävästä kukkien, pensaiden, puiden ja patsaiden kokoelmasta.

Veneestä käsin näemme myös kolmannen Isola Madre saaren ja siirrymme  Isola dei Pescatori saarelle, jossa nautimme kalalounaan juomineen.
Vierailun  jälkeen venekuljetus takaisin Stresaan jossa vapaata aikaa.

3. pv
Retki Mottarone vuorelle ja Villa Taranton puutarhaan paikallisilla lautoilla

Kävely hotellista köysiratasasemalle, josta nousemme ylös Mottarone vuorelle Alpino väliasemalle, jossa omatoiminen vierailu suomenkielisen oppaan kanssa kasvitieteellisessä puutarhassa (ei virallista opastusta). Kauniilla säällä mahtava näkymä  alla lepäävälle järvelle.

Paluu takaisin myöhään aamupäivällä ja yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa Stresan keskustassa.

Paikallinen lautta Stresan satamasta, joka vie meidät 45 min päähän Villa Taranton puistoon. Puutarhavierailu kestää n. 1,5 tuntia paikallisen oppaan ja suomenkielisen oppaan kertoessa puutarhasta. Paluulautta Villa Taranton laiturilta takaisin Stresaan, jonne saapuminen myöhään iltapäivällä.
Ilta vapaa.

4. pv
Comojärvi

Siirtyminen Stresasta tilausbussilla oppaan kanssa kohti Comojärveä, joka on yksi Pohjois-Italian kauneimpia järvialueita. Vuorten suojaaman alppijärven ympärillä luonto on rehevää ja maisemat äärimmäisen kauniit – ei ihme, että tänne ovat asettuneet asumaan monet italialaiset aristokraattisuvut  ja taiteilijat ja nykyisin myös monet maailman kuuluisuudet.  Osa huviloista on nykyisin museoina, samoin kuin niiden ympärillä oleva kasvitieteellinen puisto. Järven ympärillä on pittoreskeja pieniä kyliä, kuten entinen kalastajakylä Bellagio. Järven ’pääkaupunki’ on Como (n. 95.000 as) ja sen tunnetuimmat nähtävyydet ovat keskiajalta peräisin oleva tuomiokirkko ja Alessandro Voltan museo.  Aivan järvenrannassa olevalta keskusaukiolta lähtevät kujat, joiden varrella on paljon pieniä putiikkeja. Majoitus hotelliin Comossa ja yhteinen lounas ja kävelykierros Comon keskustassa. Ilta vapaa.

5. pv
Järviristeily ja vierailu Villa Carlotan puutarhassa

Siirrymme linjalaivalla Comosta Tremezzon kylän tuntumassa sijaitsevaan Villa Carlotan palatsiin Como järven länsipuolella. Villan upea sijainti takaa upean näköalan järven toisella puolella sijaitsevaan Bellagion kylään ja myös järveä ympäröiville vuorille. Villa on rakennettu 1600 luvun loppupuolella markeesi Giorgio Clericin toimesta ja sen kahdessa yleisölle auki olevassa kerroksessa on näytteillä arvokkaita taidetöitä kuten mm. Hayezin Julia ja Romeo maalaus. Vierailumme kohdistuu Villa Carlottan upeaan botaaniseen puutarhaan, josta löytyy yli 150 eri kukkalajia atsaleeoista, alppiruusuihin, kamelioihin ja sitruunapuihin.

V. 1850 rakennuksen omisti prinsessa Marianna di Nassau , joka antoi rakennuksen häälahjaksi Carlotta tyttärelleen, joka meni naimisiin Giorgio II, Sachsen-Meiningen herttuan kanssa. Vierailun jälkeen jatkamme matkaa laivailla Bellagion kalastajakylään, jossa on yhteinen lounas ja hieman vapaata aikaa ostosten tekoon. Paluu takaisin Comoon linjalaivalla ja vapaa ilta.

6. pv
Kotiinpaluu

Aamisisen jälkeen meille on varattu kuljetus Comosta Malpensan lentokentälle, josta lento kohti Helsinkiä lähtee.

Arrivederci!

Hotelli vahvistuu tilausvaiheessa.

Italia

Italia: on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Kesäaika: -1

Italiassa peritään turistivero majoituksesta. Turistivero on noin 6 €/henkilö/yö. Vero on maksettava käteisellä suoraan ao. majoitusliikkeeseen.

Tiedot sitoumuksetta

Hintaan sisältyy:
* Lennot
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus 5 vrk aamiaisella 3 tähden hotellissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut sekä yhden illallisen ja neljä lounasta

Hintaan ei sisälly:
* Turistiveroa noin 1 € / hlö / vrk Sterassa
* Turistiveroa noin  € / hlö / vrk Comossa

Räätälöimme matkan toiveidesi mukaan.

Ryhmille minimi 20 henkilöä.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>