Itävalta jokiristeily Tonava Kaunoinen

Jokiristeilyllä pääset upeisiin kaupunkeihin; Wien, Budapesti, Belgradi ja Bukaresti, näet sata kilometriä pitkän Djerdapin solan. Varaa Itävalta jokiristeily >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Itävalta jokiristeily Tonava Kaunoinen

Tonavan aalloilla

Miltä kuulostaisi matkata jokilaivalla pitkin Euroopan toiseksi pisintä jokea Tonavaa? Ihanalta, eikö totta? Itävalta jokiristeily Tonava Kaunoinen vie sinut tutustumaan moniin upeisiin kaupunkeihin, kuten Wieniin, Budapestiin, Belgradiin ja Bukarestiin ja näet upeita maisemia ja luontokohteita, kuten yli sata kilometriä pitkän Djerdapin solan ja sen lopussa olevan ’Rautaportin’.

Itävalta jokiristeily Tonava Kaunoinen

Jokiristeilyllä ankkuroidutaan useamman eri kaupungin rantaan. Tutustumme Unkarin kauniiseen pääkaupunkiin Budapestiin ja lisäksi lukuiseen määrään muitakin kaupunkeja reitillämme Unkari – Serbia – Bulgaria – Romania. Risteilemme laivalla yli 100 kilometriä pitkää Djerdapin solaa pitkin, joka toimii rajana Romanian ja Serbian välillä. Täällä Tonava kapenee joissakin kohdissa vain sadan metrin levyiseksi mutta paikoitellen 70 metriä syväksi ja sitä ympäröivät jopa 300 metriä korkeat kalliotörmät. Alueen maisemista merkittävin on rotkon lopussa oleva kolme kilometriä pitkä ’Rautaportti’.

Pyydä tarjous toimistoltamme >>>

Itävalta jokiristeily Tonava Kaunoinen

Risteilyt> 

Kymenmatkat FB>

Hintaesimerkkimme 13 pv: 2990 € / hlö

Lähtöpäivät 2024: lauantaisin

Päivä 1:
Nouse aluksen kyytiin Wienissä ja matka alkaa alas Tonavaa.

Päivä 2:
Aamulla ankkuroidutaan Unkarin kauniiseen pääkaupunkiin Budapestiin ja voit osallistua kaupunkikierrokselle, jonka aikana näet kaikki kaupungin merkittävimmät nähtävyydet. Keskipäivän aikoihin palataan laivalle ja matka jatkuu.

Päivä 3:
Puolen päivän aikoihin saavutaan Serbian pääkupunkiin Belgradiin ja voit osallistua kaupunkikierrokselle. Illalla laiva jatkaa matkaansa pitkin Tonavaa.

Päivä 4:
Tänään laiva risteilee yli 100 kilometriä pitkää Djerdapin solaa pitkin, joka toimii rajana Romanian ja Serbian välillä. Täällä Tonava kapenee joissakin kohdissa vain sadan metrin levyiseksi mutta paikoitellen 70 metriä syväksi ja sitä ympäröivät jopa 300 metriä korkeat kalliotörmät. Alueen maisemista merkittävin on rotkon lopussa oleva kolme kilometriä pitkä ’Rautaportti’.

Päivä 5:
Bulgarialaisesta satamakaupungista Russesta pääset puolen päivän retkelle idyllisessä paikassa sijaitsevaan kallioluostariin Basarbowskiin. Ennen laivalle nousua on vielä aikaa osallistua kävelykierrokselle Russessa, jota on kutsuttu hienon arkkitehtuurinsa vuoksi Pikku-Wieniksi.

Päivä 6:
Alus saapuu ennen puolta päivää Tonavan suistoon Sfantu Gheorgheen, jossa voit osallistua veneretkelle Tonavan deltaan, joka on täynnä vertaansa vailla olevia luontoelämyksiä.

Päivä 7:
Bussimatka Fetestistä Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, jossa kaupunkikierros. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa ja laivaan noustaan illalla Oltenitassa.

Päivä 8:
Laiva seilaa taas Rautaportin läpi ja pitkin Djerdapin solaa.

Päivä 9:
Keskipäivän aikoihin laiva saapuu Donji Milanovacin kaupunkiin ja bussimatka vie sinut tutustumaan 8000 vuoden takaa oleville lepenski Virin arkeologisille kaivauksille ja upeaan Golubacin linnoitukseen. Illalla laiva jatkaa matkaansa Golubacista.

Päivä 10:
Voit osallistua bussimatkalle Novi Sadiin, jota myös Serbian Ateenaksi kutsutaan. Kaupunkikierroksella näet kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja sinulla on myös aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. Illalla matka jatku taas kohti Unkaria.

Päivä 11:
Retki Mohacsista Pecsiin, joka oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2010. Suotuisan ilmaston ja lukuisten historiallisten monumenttien vuoksi kaupungissa on välimerellinen tunnelma. Iltapäivällä noustaan laivaan Kalocsassa.

Päivä 12:
Tänään vietetään aikaa Esztergomissa ja kaupunkikierroksella tutustutaan esimerkiksi Esztergomin monumentaaliseen basilikaan. Kaupunkijuna vie sinut takaisin laivalle ja iltapäivä vietetään laivalla rentoutuen.

Päivä 13:
Aamiaisen jälkeen laivasta poistutaan Wienissä.

 


Itävalta Wien tekemistä ja käyntikohteita

* Wienin raatihuone
sijaitsee Wienin 1. kaupunginosassa, Innere Stadtissa, Vanhankaupungin alueella. Mahtava raatihuone on valmistunut vuonna 1883.

* Wienin taidehistoriallinen museo
Vuonna 1891 juhlavasti avattu Wienin taidehistoriallinen museo esittelee Habsburg-suvun loisteliaan taidekokoelman italialaiseen renessanssityyliin rakennetussa monumentaalisessa rakennuksessa.

* Hofburg-palatsikompleksi
Habsburg-suvun asuinpaikkana vuosisatojen ajan toiminut Hofburg on useiden palatsien yhteensulautuma, jonka eri osat edustavat useita eri arkkitehtoorisia tyylisuuntia keskiajalta 1900-luvulle.

* Karlskirche
Kaarlenkirkko on yksi Euroopan näyttävimpiä barokkikirkkoja ja suosittu nähtävyys Wienissä. Karlskirche sijaitsee Karlsplatzilla, melko lähellä Vanhaakaupunkia.

* Espanjalainen ratsastuskoulu
Wienin kuuluisa espanjalainen ratsastuskoulu on maailman vanhin vielä toimiva perinteistä kouluratsastusta opettava ratsastuskoulu.

* Prater-huvipuisto ja planetaario
Leopoldstadtin kaupunginosassa sijaitseva Prater-huvipuisto on kuuluisa varsinkin vanhan maailmanpyöränsä ansiosta.

* Schönbrunnin kesälinna
Wienin keskustan alueen ulkopuolella sijaitseva Schönbrunnin kesäpalatsissa Habsburgien keisariperhe asui aina kesäaikaan huhtikuusta-lokakuuhun.

Kesäpalatsissa on mm. Keisari Franz Josephin ja hänen puolisonsa Keisarinna Elisabethin, eli Sisin aikaisia huoneita. Tutustumiskierroksella nähdään myös 1750-luvulta peräisin olevia Keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokoo tyylisiä huoneita, mm. linnan  upean suuren juhlasalin ja linnan upea puutarha.


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

MS Prinzessin Sisi

MS Prinzessin Sisi on ihastuttava laiva, jossa on 78 ikkunallista hyttiä (osassa myös pieni parveke) ja sinne mahtuu 157 matkustajaa.

Lue lisää

Bulgaria tunnetaan erityisesti upeista rantalomakohteistaan, kuten esimerkiksi Varnan kultahietikosta. Bulgaria on ollut osana niin muinaista Traakiaa kuin Rooman ja Bysantin valtakuntaakin. Nykyään maa on edullinen matkakohde, joka tarjoaa leppoisaa lomailua kaikenikäisille.
Pääkaupunki: Sofia
Virallinen kieli: Bulgaria
Valuutta: Leva
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee Bulgariaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Aikaero Suomeen: +0
Kesäaika: +0

Tiedot sitoumuksetta

Itävalta tunnetaan lukuisista tapahtumistaan ja festivaaleistaan sekä mahtavista Alpeista, patikoinnista ja laskettelusta.
Pääkaupunki:
Wien
Virallinen kieli: 
Saksa
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Romania: Kaakkois-Euroopassa, Mustanmeren rannalla sijaitseva Romania on vielä monille tuntematon kohde Euroopassa, mutta siellä matkailijaa odottaa jylhä Karpaattien vuoristo, edulliset hinnat, Bukarestin villi yöelämä ja tietysti Transylvaniassa Kreivi Drakula.
Pääkaupunki: Bukarest
Virallinen kieli: Romania
Valuutta: Leu
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee Romaniaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Aikaero Suomeen: +0
Kesäaika: +0

Tiedot sitoumuksetta

Serbia on vielä koskematon maa useille turisteille, se on kuitenkin Balkanin alueen suurin valtio, mutta matkakohteena jäänyt Kroatian ja Slovenian varjoon.
Pääkaupunki: Belgrad
Virallinen kieli: Serbia
Valuutta: Serbian dinaari
Passi ja viisumi: Serbiaan matkustettaessa Suomen kansalaiset tarvitsevat passin. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu maassa kestää alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen:  -1

Tiedot sitoumuksetta.

Unkari: Tunnetaan erinomaisesta ruoasta, vilkkaasta kaupunkielämästä sekä kukoistavasta maaseudustaan.
Pääkaupunki: Budapest
Virallinen kieli:
Unkari
Valuutta: Unkarin forintti (HUF)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

* Lennot Helsinki-Wien-Helsinki
* Risteily valitussa hyttiluokassa
* Täysihoito laivalla (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen ja iltapala)
* Juomapaketti (vesi, kahvi/tee, virvoitusjuomat, olut, talon viini)
* Kapteenin illalllinen
* Retket ohjelman mukaan
* Viihdeohjelma laivalla
* Satamamaksut
* Englanninkielinen opas laivalla

Lisämaksusta:
* Lentokenttäkuljetukset
* Lisäyöt Wienissä

 

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin valmiita matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Useisiin näistä matkoista sisältyy opastus. Opastus on useimmissa perillä kohteessa, ei lentojen aikana, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka/Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

Matkaehdot

Räätälöityihin matkapaketteihin sovelletaan Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen.

Tapahtumaliput

Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle. Linkit muihin sivustoihin – käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

Passi ja viisumi

Matkustajan velvollisuus on huolehtia siitä, että hänellä on matkaa varten tarvittavat matka-asiakirjat. Tarkista passia, viisumia ja mahdollisia muita asiakirjoja koskevat vaatimukset kohdemaan lähimmästä edustustosta.
Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Matkavakuutukset  

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Hyvä tietää – matkaohjeita

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >