Jerseyn saaret

Näe Jerseyn saaret ja upeat linnoitukset, linnat sekä matkan varrelle piilotetut rannat. Ehkä näet jopa paikalliset delfiinit! Varaa matka Jerseyn saarille >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Jerseyn saaret

Kanaalisaaret – Jersey

Ei ole parempaa paikkaa nähdä Jerseyn saarten etelärannikko kuin suoraan Saint Helierin rapuilta. Pujottele lahtien välillä aina La Corbieren ikoniselle majakalle asti. Kuule tarinat Jerseyn sotilasmenneisyydestä, linnoista ja linnakkeista sekä matkanvarrelle piilotetuista rannoista. Ehkä näet jopa paikalliset delfiinit! Jerseyn saaret tarjoaa nähtävyyksiä, toimintaa ja historiaa jokaiseen makuun ja se saa matkaajat palaamaan luokseen kerta toisensa jälkeen. Jersey on suurin ja eteläisin viidestä Kanaalisaaresta ja sitä kutsutaan nimellä Kanaalisaarten kuningatar.

Vinkkejä viikonlopun viettoon

Jerseyn saarten pinta-ala on noin 120 neliökilometria, mutta tekemistä sieltä löytyy sitäkin enemmän. Suunnitellaan yhdessä matkaohjelma, jossa hetkeäkään ei mene hukkaan. Varmistamme, että ehdit tutustumaan Jerseyn saarien parhaimpiin nähtävyyksiin, kuten St. Ouenin lahteen sekä pörröisempiin asukkaisiin Jerseyn eläinpuistossa. Joten pakkaa laukkusi ja tule nauttimaan tekemisentäyteistä viikonloppua Jerseyn rannikolle.

Perheloma Jerseyssä

Tule Jerseyn saarille viettämään mutkatonta perhelomaa, jossa pääset nauttimaan raikkaasta ilmasta ja lapset pääsevät tutkimaan rannikon pehmeitä hiekkoja. Seikkailuhaluisille löytyy myös mahdollisuua osallistua perheen yhteiselle surfauskurssille ja pulikoinnin jälkeen Jerseystä löytyy myös herkullisia ruokapaikkoja nälkäisille lomailijoille.

Jerseyn saaret

Niin lapset kuin aikuisetkin pystyvät arvostamaan näitä kauniita luonnonrantoja sekä niiden monimuotoista historiaa. Joten halusitpa osallistua Jerseyn tapahtumiin ja historiallisille kierroksille tai nauttia rannalla löhöilystä, meiltä löytyy puitteet järjestää perheen täydellinen loma.

Jerseyn saarten ilmasto

Sijainti 25 km päässä Normandian rannikosta ja 130 km etelään Englannin rannikosta tarkoittaa, että Jerseyn saarella vallitsee leppeä ilmasto. Ilmaston ansiosta saaren kaunis luonto alkaa herätä eloon jo helmikuussa. Kanaalisaaria kutsutaan myös Vuorovesisaariksi, sillä Englannin kanaalissa vuorovesi-ilmiö on erityisen voimakas. Ilmiön voi luonnollisesti kokea myös Jerseyllä: saari kasvaa ja kutistuu jopa 12 m joka seitsemäs tunti, mikä on suurimpia vuorovesivaihteluita maailmassa.

Jerseyn saaret

Kymenmatkat Instagram>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 5 pv: 979 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Reittilennot Helsinki – Jersey – Helsinki turistiluokassa
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Hintaan ei sisälly:
* Lentokenttäkuljetukset
* Retket ja sisäänpääsymaksut
* Kaupunkikierros St. Helierissä alk. 20 €
* Delfiinisafari alk 50 €
* Länsirannikon kohokohdat sekä sodanaikaiset tunnelit alk 20 €
* Itärannikon kohokohdat ja Mont Orgueilin linna alk. 20 €
* Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaalle

Retket englanninkielisellä opastuksella.

Kaupunkikierros St. Helierissä

Pääkaupunki St. Helier on yksi saaren suosituimpia kaupunkeja, kiitos täydellisen yhdistelmän vanhoja perinteitä ja modernia elämäntyyliä. Sieltä on helppo lähteä retkille tutustumaan saaren nähtävyyksiin. St. Helierissä on hyvä ladata akkuja, sillä kaupungissa riittää kahviloita ja ravintoloita sekä shoppailumahdollisuuksia, rantaelämää unohtamatta.

Kaupunkikävelyllä St. Helierissä näemme mm. venesataman, English Harbourin, jossa on tilaisuus tarkkailla voimakasta vuorovettä. Kuljemme myös läpi kauniin Howard Davis -puiston sekä tutustumme paikalliseen kalatoriin.

Länsirannikko

Matkaamme saaren länsiosiin. Käymme kirkossa St. Matthew’s:n kirkossa, jonka sisätilat on koristellut maailmankuulu lasitaiteilija René Lalique. Lalique tunnetaan parhaiten upeista jugendtyylisistä lasiteoksistaan. Näemme myös kauniin Corbièren majakan, joka seisoo majesteettisesti kallion päällä ja katselee yli meren. Kierrämme St. Aubinin lahden ja jatkamme kohti Noirmont Farmia, josta on upeat näkymät yli meren. Noirmont Farmissa on myös saksalaisia bunkkereita ajalta, jolloin Jersey oli saksalaisten miehittämä. St. Brelade’s Bayssä, jossa rikkaat ja kuuluisat viihtyvät, nautimme omakustanteisen lounaan.

Retken päätteeksi tutustumme Jerseyn sodanaikaisiin tunneleihin. Maanalainen tunneliverkosto, jonka saksalaiset rakensivat toisen maailmansodan aikana, toimii nykyään kiinnostavana museona. Saamme hyvän käsityksen Jerseyn asukkaiden tilanteesta toisen maailmansodan aikana vaeltaessamme pitkissä tunneleissa maan alla.

Itärannikko

itärannikolle. Aloitamme historian merkeissä La Hougue Biestä, joka on yli 6 000 vuotta vanha hautapaikka. Rohkeat voivat ryömiä läpi tunnelin vanhaan hautakammioon. Myös geologinen museo on näkemisen arvoinen.

Matka jatkuu kohti pohjoisrannikkoa. Saamme nauttia kapeista teistä, joita reunustavat kivivallit ja huolellisesti leikatut pensasaidat. Herttaiset jerseylehmät katselevat meitä pelloilta lempeillä silmillään, ja edessämme saattaa ajaa traktori, jonka lava on täynnä herkullisia Jersey Royal -perunoita. Pohjoisrannikolta otamme suunnan itärannikolle. Jos sää sallii, halukkaat voivat kävellä parin kilometrin matkan rantaa pitkin St. Cathrine’s Baystä Goreyyn (n. 2,5 km). Jos sää ei ole puolellamme tai kävely ei tunnu hyvältä idealta, bussi vie meidät Goreyyn. Goreyn satamassa veneet seisovat hiekassa laskuveden aikaan odottaen nousuvettä ympäröimään ne ja nostamaan jälleen aalloille.

Retken lopuksi käymme saaren vanhimmassa linnoituksessa, huolella kunnostetussa Mont Orgueil Castlessa.

Omatoimiset retket

Jos vietät pidemmän aikaa Jerseyn saarella, suosittelemme käyntiä Sarkin saarella. Sark on pienin Kanaalisaarista ja koostuu kahdesta osasta, Little Sarkista ja Big Sarkista. Vaikka saarella on pituutta vain 5 km ja leveyttä 2 km, se voi ylpeillä yli 65 km:lla maailman kauneinta rantaviivaa.

Lounas Sarkissa

Suosittelemme piipahtamaan palkitussa La Seigneurie Gardensin puutarhassa. Puutarhan tyyli on perienglantilainen. Puutarhassa on myös hyvä ruokapaikka, Hathaways. Sark tunnetaan mm. herkullisista hummereistaan. Lounastauon jälkeen on aikaa tutustua saareen jalan tai polkupyörällä, joita voi vuokrata. (Lounas ja polkupyörävuokra eivät sisälly retken hintaan.)

Saarella ei ole autoja, minkä ansiosta Sarkilla vallitsee omalaisensa tunnelma. Merimatka saarelle on elämys, sillä näemme Jerseyn kauniin saaren mereltä käsin, samoin valkoisena hohtavan Corbièren majakan. Retken ajankohta riippuu vuorovedestä ja säästä, joita ei valitettavasti voi ennustaa ennen Jerseyn saarelle saapumista.

Voit kävellä omatoimisesti saaren kävelyreiteillä, tai vierailla kauniilla Lavender Farmilla, joka tuottaa hienoja laventelituotteita. Näet laventelipellot ja saat tietoa siitä, kuinka tuoksu uutetaan pienistä laventelinkukista. Tilalta voit kävellä pitkin entistä rautatietä (vain pyöräilijöiden ja kävelijöiden käytössä) pieneen St. Aubin’s Bayn kylään (1,5 km), josta palata bussilla takaisin St. Helieriin.

Vierailun arvoinen on myös Durrell Wildlife Park, eläinpuisto, jonka perusti brittiläinen eläintieteilijä ja kirjailija Gerald Durrell yli 50 vuotta sitten. Puistossa elää yli 130 uhanalaista eläinlajia, mm. Sumatran orankeja, makimaisia puoliapinoita ja komodonvaraaneja.

Jersey

Jerseyn saari sijaitsee Ranskan edustalla ja se kuuluu Kanaalisaariin. Jersey kuuluu brittiläiseen imperiumin erillisalueena. Jerseyyn kuuluvat myös asumattomat saariryhmät Minquiers ja Ecréhous.
Pääkaupunki: Saint Helier
Virallinen kieli: Englanti ja ranska
Valuutta: Englannin punta, Jerseyn punta
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Jerseyhin. Passin on kuitenkin hyvä olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Aikavyöhyke: UTC +1 (Suomen aikavyöhyke on UTC+2 ja kesäaikaan UTC+3)
Jerseyssä sähkövirta on 230V ja pistokemalli G
Ilmasto: Jerseyn vuotuinen keskilämpötila on 11 astetta. Pakkanen on harvinaista. Läheiseen Guernseyyn verrattuna Jerseyn ilmasto on vähemmän merellinen ja aurinkoisempi.

Tiedot sitoumuksetta.

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>