USA Kalifornia kultainen kiertomatka autoillen Fly&Drive

Kalifornia kultainen kiertomatka alkaa San Fransiscosta, jossa vierailet pahamaisessa Alcatrazin vankilassa! San Fransiscon matkat >

USA Kalifornia kultainen kiertomatka autoillen Fly&Drive

San Francisco kiehtova kaupunki

Tule mukaan kokemaan aistikas elämysmatka, ja hienoimpia kohteita San Franciscon ja Los Angelesin kaupungeista. Elä ja nauti matkasta, ajaessasi omalla autolla reitin Kalifornia kultainen kiertomatka.

Kalifornia kultainen kiertomatka autoillen

Vieraile Fisherman’s Wharfin kapeilla kujilla ja nauti ateria katukahvilassa. Tutustu kaupungin ihastuttaviin naapurustoihin ja eleganttiin arkkitehtuuriin. Käy Chinatownissa, Japan Centerissä ja Embarcaderossa. Katsele lahdelle, jossa häämöttää Alcatrazin vankilasaari.

Kuka tietää, kenet tapaat Hollywoodin Sunset Stripillä, jossa toinen toistaan kuuluisammat maailmantähdet käyvät myös illallistamassa ja viettämässä aikaansa.

Vietä aikaa Las Vegasissa tai voit myös tehdä pienen retken Lake Meadille tai Hooverin padolle. Voit myös halutessasi lähteä katsomaan erästä maailman suurista luonnonihmeistä, Grand Canyonia. Räätälöimme Kalifornian matkat yhteistyössä kanssanne!

USA Kalifornia kultainen kiertomatka autoillen

 

Kymenmatkat Instagram>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 12 pv: 1995 €

Päivä 1: Saapuminen San Franciscoon, vuokra-auton nouto ja majoittuminen

Päivä 2: San Francisco

Tutustu tähän kiehtovaan kaupunkiin. Vieraile Fisherman’s Wharfin kapeilla kujilla ja nauti ateria katukahvilassa. Tutustu kaupungin ihastuttaviin naapurustoihin ja eleganttiin arkkitehtuuriin. Käy Chinatownissa, Japan Centerissä ja Embarcaderossa. Katsele lahdelle, jossa häämöttää Alcatrazin vankilasaari.

Päivä 3: San Francisco

Toinen päivä aikaa tutustua San Franciscoon. Voit vierailla vaikkapa Napa Valleyssä ja käydä tutustumassa sen kuuluisiin viinitiloihin (ja maistelemassa paikallisia tuotteita!). Vuonna 1828 perustettu alue onkin USA:n tunnetuin viininkasvatusalue.

Päivä 4: San Francisco-Monterey/Carmel

Aja etelään Montereyhin, jossa voit kuljeskella Fisherman’s Wharfilla ja Cannery Row:lla. 17-Mile Drive –reitti pitkin Peninsula Coastia Pasific Grovesta Carmeliin tarjoaa upeat näkymät rannikolle (joudut kuitenkin maksamaan tietullin). Vieraile vuonna 1770 perustetussa Carmel Missionissa.

Päivä 5: Monterey/Carmel-Central Coast

Eräs matkasi upeimmista reiteistä vie sinut pitkin rannikkoa Big Surin niemimaalta San Simeoniin. Jätä itselesi aikaa, jotta ehdit vierailla Hearst Castlesa tai vaellella monilla Pfeiffer State Beachin lähellä olevilla hyväkuntoisilla poluilla.

Päivä 6: Central Coast-Solvang-Malibu-Los Angeles

Aja etelään ainutlaatuiseen tanskalaisten siirtolaisten perustamaan Solvangin kaupunkiin. Solvang on idyllinen Santa Ynezin laaksossa viinitilojen ympäröimänä ja on tunnettu leipomoistaan ja pikkupuodeistaan. Jatka matkaa Malibun ja Santa Monican kautta Los Angelesiin. Jos sinulla on aikaa, suosittelemme vierailua Universal Studiosille.

Päivä 7: Los Angeles

Koko päivä aikaa tutustua Los Angelesiin. Suosittelemme vierailua Disneylandissa, joka on eräs Etelä-Kalifornian suosituimmista nähtävyyksistä ja joka houkuttaa vuosittain miljoonia turisteja, niin nuoria kuin vanhoja. Tai voit vain tutustua Los Angelesiin, Hollywoodiin ja Beverly Hillsiin.

Päivä 8: Los Angeles-Las Vegas

Aja itään Mojaven autiomaan halki ja vieraile Calicon aavekaupungissa ennen kuin saavut Las Vegasin loiston keskelle. Las Vegas oli aikoinaan vain pieni mormonien asuttama keidas joka koki pienen buumin alueen hopealöydösten aikana, mutta uhkapelin laillistamisen jälkeen kaupunki kehittyi valtavaksi kasinokeskukseksi ja on nykyisin maailman huvittelupääkaupunki.

Päivä 9: Las Vegas (mahdollisuus Grand Canyon -lisäretkeen)

Vapaa aikaa Las Vegasissa tai voit myös tehdä pienen retken Lake Meadille tai Hooverin padolle. Voit myös halutessasi lähteä ilmateitse katsomaan erästä maailman suurista luonnonihmeistä, Grand Canyonia. Ilmasta käsin näkymät tälle yli 450 kilometriä pitkälle kanjonille ovat henkeäsalpaavat.

Päivä 10: Las Vegas-San Diego

Aja kohti etelää, ohi Lake Elsinoren kuvankauniiseen Temeculan kaupunkiin. Nauti näkymistä vehreille kukkuloille ja viinitarhoihin matkalla San Diegoon, joka on tunnettu rennosta elämänmenosta ja ympärivuotisesta kauniista säästä.

Päivä 11: San Diego

Tutustu San Diegon parhaimpiin nähtävyyksiin, kuten Balboa Parkiin, vanhaan kaupunkiin, SeaWorldiin, joka on maailman suurin meripuisto, Coronado Beachiin, San Diegon eläintarhaan ja Seaport Villageen.

Päivä 12: San Diego/Los Angeles

Palauta vuokra-autosi joko San Diegon lentokentälle tai Los Angelesin lentokentälle, mikäli paluulentosi on sieltä.


USA Kalifornia Los Angeles tekemistä ja käyntikohteita

’Warnes Bros. Studio Tour Hollywood’ vie sinut lähemmäs rakastamaasi viihdettä. Et koskaan enää näe Hollywoodia samoin kuin aiemmin, sen jälkeen kun olet päässyt tutustumaan aitoihin lavasteisiin ja äänitysstudioihin, joissa eräät historian suurimmista viihdealan nimistä ovat työskennelleet. ’Warner Bros. Studios Tour Hollywood’ vie sinut kulissien taakse ja opastaa sinut Hollywoodin taianomaiseen maailmaan. Asiantuntevat oppaat johdattavat sinut lavasteiden halki ja pääset myös tutustumaan ’Stage 24: Script to Screen’ –näyttelyyn – uuteen interaktiiviseen näyttelyyn, joka kertoo elokuvan tai TV-ohjelman valmistusprosessista. Pääset istumaan Central Perkin sohvalla alkuperäisessä Frendit -sarjan lavasteessa, sinut pienennetään Hobittin kokoiseksi erikoistehostepöydällä, pääsen lentämään luudalla korkealla Hogwartsin yllä ja paljon muuta. Vierailet The Archivessa, jossa on kahden kerroksen verran esineistöä, kuten asuja ja rekvisiittaa Harry Potter –elokuvista ja tutustut Picture Car Vaultiin, jossa tällä hetkellä on kaikki rakastetuissa elokuvissa esiintyneet Batmobilet.

Kierros on auki päivittäin kl.9-15, ja kierroksia alkaa 15 minuutin välein. Huomioikaa, että ennakkovaraukset ovat pakollisia ja paikkoja on rajoitetusti. Varaustilanteessa täytyy valita kierroksen aloitusaika.

Tervetuloa maailman viihdepääkaupunkiin L.A:han. Universal Studios Hollywoodissa vietät koko päivän vauhdikkaissa seikkailuissa. Päätähuimaavia huvipuistoajeluita, upeita show-esityksiä, toiminnassa oleva elokuvastudio ja Los Angelesin parhaita kauppoja ja ravintoloita sekä CityWalkin upouudet elokuvateatterit takaavat, että Universal Studios Hollywood on ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus koko perheelle.


USA Kalifornia San Francisco tekemistä ja käyntikohteita

San Francisco

Alkuperäinen, jo vuodesta 1939! Risteily on minkä tahansa San Franciscon matkan huipennus. Risteile San Franciscon henkeäsalpaavalla rannikolla majesteettisen Golden Gate –sillan ali, ohi pahamaineisen Alcatrazin vankilasaaren. Kuulokkeista kuulet opastuksen San Franciscon kuuluisista maamerkeistä ja historiasta (saatavilla 12 kielellä). Risteilyllä voit ostaa myös juomia tai naposteltavaa.

 

Vierailu San Franciscoon ei olisi täydellinen ilman kiertoajelua kaksikerroksisella bussilla. Downtown Loop –kierros esittelee kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet 60 minuutin opastetun kierroksen aikana. Lippusi on voimassa 24 tuntia, joten voit jäädä bussista haluamillasi pysäkeillä vieraillaksesi kaupoissa tai tutkiaksesi aluetta omatoimisesti. Kun haluat jatkaa kierrosta, voit vain hypätä seuraavan bussin kyytiin. Kiertoajelubussit ovat liikenteessä kl.9-17 joka päivä ja lähtöjä on kesäisin 20 minuutin välein, talvisin 30 minuutin välein.

 

Kaliforniassa on eräät Yhdysvaltojen parhaimmat shoppailumahdollisuudet ja mikä voisikaan olla parempaa kun shoppailla yhdessä Bay Arean suurimmista ostoskeskuksista ja siemailla Napa Valleyn viinejä – ei mikään! ’San Francisco Premium Outlet Shopping Tour & Napa Wine Tasting ’ –kierroksella pääset kiertelemään ostoskeskuksessa, jossa on tunnettujen merkkien kauppoja (muun muassa Coach, Kate Spade, Calvin Klein, Polo Ralph Lauren, Nike, Levi’s ym.). Kierrokseen sisältyy neljä tuntia shoppailuaikaa ja alennuskuponkeja. Myymälöissä alennukset voivat olla jopa 70%!

 

Alcatraz oli aikoinaan pahamaineinen, huipputurvallinen vankila ja nyt se on eräs San Franciscon suosituimmista turistikohteista. Saari on lyhyen lauttamatkan päässä Fisherman’s Wharfin Pier 33:lta, ja saarella National Park Servicen puistonvartija kertoo teille saaren historiasta ja voitte lyhyen filmiesityksen jälkeen tutustua vankilasaareen kävellen ja kuunnella opastusta kuulokkeista. Alcatraz kierroksen kokonaiskesto on noin 2-3 tuntia ja tutustut saaren historiaan ja sen kuuluisimpiin ’asukkaisiin’ kuten ’Birdman’ Robert Stroudiin ja Al ’Scarface’ Caponeen. Alcatrza kierros sisältää lounaskupongin Lefty O’Douls ravintolaan.

 

Yhden päivän Yosemite National Park & the Giant Sequoias –kierroksella pääset saman päivän aikana tutustumaan sekä Yosemiten kansallispuistoon että jättimäisiin mammuttipetäjiin, jotka ovat maailman suurimpia puita. Kierros alkaa aikaisin San Franciscosta ja Yosemiteen matkustetaan minibussilla. Kansallispuistossa vietetty aika (n.5h) on pidempi kuin muilla vastaavilla retkillä. Yosemite Valleyssä näemme graniittikallion El Capitanin, puolikkaan kupoilin muotoisen kallion Half Domen, Yosemite Falls ja Bridalveil Falls –vesiputoukset ja Inspiration Point (eli Tunnel View) –näköalapaikan. Toisin kuin monet muut Yosemite-kierrokset, tämä kierros jatkaa myös korkeammalle, puiston vähemmän vierailtuihin osiin, jossa sinulla on mahdollisuus vaeltaa ikivihreässä metsässä tutustumassa jättiläispunapuihin eli mammuttipetäjiin, jotka ovat suurimpia maapallolla eläviä puita.

 


Tarvitsetko apua

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi, jotka räätälöidään yhdessä kanssanne.

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

USA

Amerikan yhdysvallat on pääosin Pohjois-Amerikan keskiosassa sijaitseva perustuslaillinen liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja yhdestä liittovaltion hallinnollisesta piirikunnasta sekä useista erillisalueista.
Pääkaupunki: Washington D.C.
Virallinen kieli: Englanti
Valuutta:  Yhdysvaltain dollari
Passi ja viisumi: Useimmat suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Suomen kansalaisia, jotka täyttävät Visa Waiver Program (viisumivapaus) ehdot, kehotetaan matkustamaan ilman viisumia.
Yhdysvaltoihin saapuvilta matkustajilta vaaditaan maksullinen sähköinen matkustuslupa: ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Matkustajan tulee tehdä ESTA-anomus Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa, tällä lomakkeella. Esta maksetaan luottokortilla.
Yhdysvaltojen viisumi, passi ja ESTA säädökset koskevat myös kauttakulkuliikennettä (esim. koneenvaihto Yhdysvalloissa).
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero Suomeen  -7
Kesäaika: – 7
Ilmasto:  Lauhkea ilmasto vallitsee suurimmalla osaa maata, mutta esimerkiksi Floridassa ja Havaijilla vallitsee trooppinen ilmasto ja Alaskassa arktinen ilmasto. Maassa esiintyy myös erilaisia sääilmiöitä kuten tornadoja ja hurrikaaneja. Hurrikaanikausi on Atlantin alueella kesä-syyskuun välisenä aikana.
Lisätietoja: https://climateknowledgeportal.worldbank.org/country/united-states/climate-data-historical

Tiedot sitoumuksetta.

 

 

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-San Francisco / Los Angeles-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus kahden hengen huoneissa 11 yötä, 3* hotellissa ohjelman mukaan
*Autonvuokraus Nissan Versa tai vastaava
Autonvuokraus sisältää verot ja lisämaksut, vakuutuksen, 2. kuljettajan ja tankillisen polttoainetta. Nouto San Franciscon lentokentältä ja palautus Los Angelesin lentokentälle. Vuokrahintaan lisätään yhden suuntainen vuokrausmaksu, joka maksetaan paikan päällä asiakkaan luottokortilla.

Lisämaksusta:
* Deluxe-hotellipaketti
* Pääsyliput (Universal Studios, Disneyland, SeaWorld ja San Diego Zoo)
* Lisäyöt matkan alussa ja/tai lopussa
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

 

 

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>