Kotkan Matkailuoppaat

Kotkan Matkailuoppaan voi valita kierroksille Kotkassa, Pyhtäällä sekä alueoppaan myös Kymenlaaksoon ja Kuninkaantielle. Opastus voidaan toteuttaa bussissa, veneessä, kävellen tai ehdottamassanne kulkuneuvossa. Uutta ovat historian henkilöt, roolioppaat, jotka kutsuvat tutustumaan elämäänsä Kotkassa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Kotkan Matkailuoppaat

Kotkaan ja sen lähiseutuun tutustuminen on ollut meille Kymenmatkoissa sydämen asia. Kotkan Matkailuoppaat kutsuvat teitä tutustumaan alueemme vetovoimaiseen historiaan, nykypäivään ja tietysti tulevaan kehitykseen.
Kotkan matkailuoppaan voi valita kierroksille Kotkassa, Pyhtäällä sekä alueoppaan myös Kymenlaaksoon ja Kuninkaantielle. Opastus voidaan toteuttaa bussissa, veneessä, kävellen tai ehdottamassanne kulkuneuvossa. Uutta ovat historian henkilöt, jotka kutsuvat tutustumaan elämäänsä Kotkassa.
Kotkan Matkailuoppaat

Paikallisen oppaan kanssa kuulet ja näet enemmän. Tutustut aiheeseen syvemmin ja kuulet upeita tarinoita niin historiasta kuin tämän päivän elämästä.

Kotkan matkailuoppaat opastavat sinulle ilolla kaunista seutuamme, jonka kiehtovat vaiheet ovat tehneet sitä tunnetuksi vuosikymmenien saatossa. Pyhtään Kaunissaari, Kotkan Ruusu, Kotkan ja Haminan satamat, Junnun musiikki, Miehikkälässä sotahistoriaamme liittyvä Salpalinja, Virolahden Arktinen lintujen muutto, upea saaristo ja palkitut puistot tuovat monien mieleen tämän hyvän tuulen alueemme.

Uutta ovat historian henkilöt, roolioppaat, jotka kutsuvat tutustumaan elämäänsä Kotkassa. Opastuskielet Kotkan seudulla ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, saksa,  kreikka,  ja kiina.

Kierroksilla tulee muistaa turvavälit sekä riittävä hygienia. Kierroksille ei saa osallistua sairaana.

Tutustu retkiohjelmiimme>

Tervetuloa opastetulle kierrokselle! Kotkan matkailuoppaat

Opastushinnat 2021
HintaKielilisällä
1 h85 €95 €
1,5 h115 €135 €
2 h130 €150 €
2,5 h145 €175 €
3 h160 €190 €
3,5 h170 €210 €
4 h180 €220 €
4,5 h190 €240 €
5 h200 €250 €
5,5 h210 €270 €
6 h220 €280 €
6,5 h230 €300 €
7 h240 €310 €
7,5 h250 €330 €
8 h260 €340 €

Rooliopastus: Historian henkilö 110 € (0,5h)


Kotka opas Keisari Aleksanteri III

Hannu Saarinen

Koko Venäjänmaan imperaattori, Suomen Suuriruhtinas ja Puolan hallitsija, keisari Aleksanteri III kertoo loman vietostaan suosikkipaikallaan Langinkosken kalastusmajalla sekä hieman muuallakin Suomen Suuriruhtinaskunnassa 1890-luvulla.

Kotka opas Keisari Aleksanteri III


Kotka opas Kotkan ruusu

Satu Sokura

Kotkan Ruusu ketoo tarinansa tilaamassasi kohteessa. Voit tilata tämän Ruusun esim. juhlaasi hauskuttamaan tai Kotka – kierrokselle oppaaksi.

Kotka opas Kotkan ruusu


Kotka opas Maria Purpur

Pirjo Tikanoja

Minä olen everstinna, vanha leskirouva Maria Feodorovna Purpur.

Tervetuloa seurassani aikamatkalle Krimin sodan aikaan vuoteen 1855, jolloin englantilaiset tulivat ja polttivat koko Ruotsinsalmen linnoituksen. Jääräpäisyydelläni sain pelastettua tämän Pyhän Nikolaoksen kirkon tuholta.

Aikamatkalla kerron millaista elämä oli siihen aikaan Kotkansaarella ja minkä vuoksi saimme tänne rajaseudulle näin suuren ja kauniin kirkon vuonna 1801.

Tänä päivänä kirkko kaikkine aarteineen on sama hyvin säilynyt ja toimiva Kotkan vanhin rakennus.

Kotka opas Maria Purpur


Kotka opas Vuorineuvoksetar Fanny Roth

Airi Leino

Mieheni William Ruth perusti tehdasyhdyskunnan Karhulaan 1800-luvun lopulla. Esittelen William Ruthin kadun rakennukset. Kerron mielenkiintoisia tarinoita lasinpuhaltajiemme ja muiden työläistemme elämästä. Heitä oli lähes 1000 henkeä. Raotan myös minun ja Williamin yhteiseloa.

Kotka opas Vuorineuvoksetar Fanny Roth


Kotka opas Hovineito Anna Vyrubova

Lioudmila Airaksinen

Keisarinna Maria Feodorovnan viimeinen hovineito ja uskottu. Anna Vyrubova palveli lähinnä keisarinna Aleksandra Fjodorovnaa, mutta hänellä oli läheinen ystävyys myös keisari Nikolai II:n kanssa.


Kotka opas Hupikierros

Tuula Karhu ja Satu Sokura

Hupikierroksella opas kertoo normaalin Kotka-kierroksen aikana tarinoita Kotkasta.
Opas on pukeutunut kotkalaisittain KTP-paitaan.
Tarinat ja jutut kerrotaan bussin ajellessa keskustan kohteiden ohi.
Kierroksella saa tietoja Kotkasta huumorin täyttämien tarinoiden höystäminä.

Kotka Hupikierros


Kotka opas Kahvimuija Enni Sopanen

Satu Sokura

Kahvimuija Enni Sopanen tuo tuulahduksen 1950-luvun Kotkan satamasta ja naisahtaajien työstä ja elämästä. Kahvimuija Ennin esityksen voi tilata esim. ryhmän ruokailu- tai kahvihetken piristykseksi.

Kotka opas Kahvimuija Enni Sopanen


Kotka opas Keisarinna Maria Feodorovna

Tuula Karhu

Aleksanteri III:n puoliso keisarinna Maria Feodorovna, ennen avioliittoaan Tanskan prinsessa Dagmar, muistelee kesälomapäiviään rakkaalla Langinkoskella. Hän kertoo myös elämänsä eri vaiheista alkaen loistokkaista Pietarin palatseista ja päättyen takaisin synnyinmaahansa.

 

 

Kotka opas Keisarinna Maria Feodorovna


Kotka opas Keisaripari

Hannu ja Liisa Saarinen

Venäjän keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna ottavat vieraansa vastaan suomalaisten heille rakentamassa Langinkosken kalastusmajassa. Keisaripari kertoo perheensä yksinkertaisesta lomanvietosta Suomen suurruhtinaskunnassa etäällä Pietarin loistokkuudesta ja sen ankarasta hovietiketistä nauttien Langinkosken rauhasta ja luonnon kauneudesta.

Kotka opas Keisaripari


Kotka opas Lotta

Kyllikki Taipale-Erävala

Lottien työstä ja sodan arjesta kuullaan tunnelmia esim. Haukkavuoren näkötornissa tai Kyminlinnassa.

Kotka opas Lotta


Kotka opas Olga Druzhinin kauppiaanleski Kymin pitäjästä ja Kotkasta

Galina Vangonen

Minun perheeni on kotoisin Venäjältä.

Olen syntynyt Tavastilassa vuonna 1861. Isä Semjen Druzhinin piti kauppaa Tavastilassa. Osaan suomea ja venäjää. Kerron teille Kymin pitäjän ja Kotkan elämästä. Tapaamme Langinkoskella, Siikakoskella, Kyminlinnassa, Kotkassa.

Minun mieheni Sergei Druzhinin oli myös kauppiassuvusta. Hänen isoisänsä Simon aloitti kalastustoiminnan Munkkisaarella ja myi lohta Ruotsinsalmessa ja Kyminlinnassa. Druzhininin perhe vuokrasi Kymijoen kalastuspaikkoja noin 70 vuoden ajan. Mieheni oli Kotkassa tunnettu kauppias.

Vuonna 1881 Kotkan valtuustoon valittiin konsuli Brunila, kapteeni von Nandelstadh, kauppias Sergei Druzhinin ja muita. Mieheni omistama talo vuokrattiin kaupungin torilla raatihuonetta varten. Vastasin itse Kymijoen kalastuksesta mereltä Pernoonkoskelle saakka, Kyminlinnassa olevasta kaupasta, Kymissä olevasta maatilasta. Myin lohta Viipuriin ja Pietariin. Lohta ostivat kartanoiden isännät, Kyminlinnan varuskunnan upseerit, Haminan herrasväki.

Sergei ja minä vuokrasimme 12 vuotta Ränni-, Siika-, Hovin- ja Pernoon kosket ja eräitä pieniä koskia Kymijoella.

Kotka opas Olga Druzhinin kauppiaanleski


Kotka opas Keisarinna Maria Feodorovna adjutantteineen

Liisa Saarinen

Aleksanteri III:n puoliso keisarinna Maria Feodorovna, ennen avioliittoaan Tanskan prinsessa Dagmar, muistelee kesälomapäiviään rakkaalla Langinkoskella. Hän kertoo myös elämänsä eri vaiheista alkaen loistokkaista Pietarin palatseista ja päättyen takaisin synnyinmaahansa.  Kotka opas Keisarinna Maria Feodorovna adjutantteineen

Kotka opas Keisarinna Maria Feodorovna adjutantteineen

Matkakorvaus julkisten liikennevälineiden taksojen mukaan, jos opastuksen aloitus- ja/tai lopetuspiste on Kotkan rajojen ulkopuolella.

Opastuksen peruutus on tilaajan taholta suoritettava kaksi arkipäivää ennen sovittua opastusta, muuten peritään täysi korvaus.

Hinnat sisältävät välityspalkkion 20 €, jonka ALV on 24 %.