Opastukset Kotka

Kotka Hamina opas. Kotkan Ruusu, satama, Junnun musiikki, upea saaristo ja palkitut puistot assosioituvat monen mielessä Kotkaan. Opas Kotka, Pyhtää ja Hamina, MIehikkälä ja Virolahti. Opastus voidaan toteuttaa bussissa, veneessä, kävellen tai ehdottamassanne kulkuneuvossa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Opastukset Kotka

Tervetuloa opastetulle kierrokselle!

Kaakonkulma on tuttu nimeltään useimmille suomalaisille.

Kaakon kiehtovat vaiheet ovat tehneet sitä tunnetuksi vuosikymmenien saatossa: Pyhtään Kaunissaari, Kotkan Ruusu, Kotkan ja Haminan satamat, Junnun musiikki, Miehikkälässä sotahistoriaamme liittyvä Salpalinja, Virolahden Arktinen lintujen muutto, upea saaristo ja palkitut puistot tuovat monien mieleen tämän hyvän tuulen alueemme.

Matkailuoppaan voi valita kierroksille Kotkassa, Pyhtäällä sekä alueoppaan myös Kymenlaaksoon ja Kuninkaantielle. Opastus voidaan toteuttaa bussissa, veneessä, kävellen tai ehdottamassanne kulkuneuvossa.

Uutta ovat historian henkilöt, jotka kutsuvat tutustumaan elämäänsä Kotkassa. Opastuskielet Kotkan seudulla ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, saksa,  kreikka,  ja kiina.

Opastushinnat 2020HintaKielilisällä
1 h83 €88 €
1,5 h113 €123 €
2 h128 €138 €
2,5 h143 €158 €
3 h158 €173 €
3,5 h168 €188 €
4 h178 €198 €
4,5 h188 €213 €
5 h198 €223 €
5,5 h208 €238 €
6 h218 €248 €

Rooliopastus: Roolihahmo 108 € (0,5h)


Kotka Anna Vyrubova

Keisarinna Maria Feodorovnan viimeinen hovineito ja uskottu.

Kotka_Anna_Vyrybova_200x150


Kotka Kahvimuija Enni Sopanen

Kahvimuija Enni Sopanen tuo tuulahduksen 1950-luvun Kotkan satamasta ja naisahtaajien työstä ja elämästä. Kahvimuija Ennin esityksen voi tilata esim. ryhmän ruokailu- tai kahvihetken piristykseksi.

Kotka_Kahvimuija_Kymenmatkat_400x300


Kotka Keisarin adjutantti

Keisariparin adjutantti, kreivi Ostrov.

Kotka_Adjutantti


Kotka Keisarinna Maria Feodorovna

”Se oli rakkautta ensisilmäyksellä Kymijoen Langinkosken alueeseen”

Tule mukaan tunnepitoiselle ja mielenkiintoiselle aikamatkalle, jossa muistelen, kuinka minusta, tanskalaisesta prinsessasta tuli koko Venäjänmaan emäntä. Kerron millaista oli elää Pietarin hovin loistossa tai sen vastakohtana Langinkosken kalastusmajalla ja kuinka elämä heitteli meitä maailmanhistorian käännekohdissa.

Kotka_Maria_FeodorovnaKotka_keisarinna_Maria_Fedorovna_200x150


Kotka Keisaripari

Keisariajan kesänviettoa Langinkoskella. Venäjän keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna ottavat vieraansa vastaan heille rakennetussa kalastusmajassa. Keisaripari kertoo perheensä tavasta viettää hyvin yksinkertaista kesälomaa etäällä Pietarin palatsien loistosta ja irti ankaran hovietiketin kahleista. Alkuperäinen kalastusmaja on säilynyt hyväkuntoisena Langinkosken rannalla luonnonkauniilla paikalla. Kalastusmajaa ympäröi luonnonsuojelualue.

Kuva: Ragnar Backström

Kotka_keisaripari500


Kotka Kotkan ruusu

Kaikkien tuntema Kotkan Ruusu kertoo Kotkansaaren kierroksella omasta elämästään ja kaupungista nykyisin.

Kotka-Kotkan ruusukotka_kotkanruusu400x300


Kotka Lotta

Lottien työstä ja sodan arjesta kuullaan tunnelmia esim. Haukkavuoren näkötornissa tai Kyminlinnassa.

Kotka_lotta


Kotka Maria Purpur

Minä olen everstinna, vanha leskirouva Maria Feodorovna Purpur.

Tervetuloa seurassani aikamatkalle Krimin sodan aikaan vuoteen 1855, jolloin englantilaiset tulivat ja polttivat koko Ruotsinsalmen linnoituksen. Jääräpäisyydelläni sain pelastettua tämän Pyhän Nikolaoksen kirkon tuholta.

Aikamatkalla kerron millaista elämä oli siihen aikaan Kotkansaarella ja minkä vuoksi saimme tänne rajaseudulle näin suuren ja kauniin kirkon vuonna 1801.

Tänä päivänä kirkko kaikkine aarteineen on sama hyvin säilynyt ja toimiva Kotkan vanhin rakennus.

Kotka_MariaPurpur


Kotka Olga Druzhinin kauppiaanleski Kymin pitäjästä ja Kotkasta

Minun perheeni on kotoisin Venäjältä. Olen syntynyt Tavastilassa vuonna 1861. Isä Semjen Druzhinin piti kauppaa Tavastilassa. Osaan suomea ja venäjää. Kerron teille Kymin pitäjän ja Kotkan elämästä. Tapaamme Langinkoskella, Siikakoskella, Kyminlinnassa, Kotkassa. Minun mieheni Sergei Druzhinin oli myös kauppiassuvusta. Hänen isoisänsä Simon aloitti kalastustoiminnan Munkkisaarella ja myi lohta Ruotsinsalmessa ja Kyminlinnassa. Druzhininin perhe vuokrasi Kymijoen kalastuspaikkoja noin 70 vuoden ajan. Mieheni oli Kotkassa tunnettu kauppias. Vuonna 1881 Kotkan valtuustoon valittiin konsuli Brunila, kapteeni von Nandelstadh, kauppias Sergei Druzhinin ja muita. Miehen omistama talo vuokrattiin kaupungin torilla raatihuonetta varten. Vastasin itse Kymijoen kalastuksesta mereltä Pernoonkoskelle saakka, Kyminlinnassa olevasta kaupasta, Kymissä olevasta maatilasta. Myin lohta Viipuriin ja Pietariin. Lohta ostivat kartanoiden isännät, Kyminlinnan varuskunnan upseerit, Haminan herrasväki. Sergei ja minä vuokasimme 12 vuotta Ränni-, Siika-, Hovin- ja Pernoon kosket ja eräitä pieniä koskia Kymijoella.

Kotka_druzhinin400x300


Kotka Vuorineuvoksetar Fanny Roth

Mieheni William Ruth perusti tehdasyhdyskunnan Karhulaan 1800-luvun lopulla. Esittelen William Ruthin kadun rakennukset. Kerron mielenkiintoisia tarinoita lasinpuhaltajiemme ja muiden työläistemme elämästä. Heitä oli lähes 1000 henkeä. Raotan myös minun ja Williamin yhteiseloa.

Kotka_FannyRuth

Matkakorvaus julkisten liikennevälineiden taksojen mukaan, jos opastuksen aloitus ja/tai lopetuspiste on Kotkan keskustan ulkopuolella.

Opastuksen peruutus on tilaajan taholta suoritettava kaksi arkipäivää ennen sovittua opastusta, muuten peritään täysi korvaus.

Hinnat sisältävät välityspalkkion 18 €, jonka ALV on 24 %.