Puola Krakova Auschwitz kaupunkiloma

Krakova on entinen pääkaupunki, joka tarjoaa kulttuurikohteita ja historiaa, joista tunnetuin on surullisenkuuluisa Auschwitzin keskitysleiri. Krakovan matkat >

Puola Krakova Auschwitz kaupunkiloma

Puolan entinen pääkaupunki

Krakova on yksi Puolan suurimmista kaupungeista ja maan entinen pääkaupunki. Krakovan tunnetuin käyntikohde lienee kuitenkin surullisen kuuluisa Auschwitzin keskitysleiri. Itse kaupunki tarjoaa sekin monenlaisia historia- ja kulttuurikohteita, kuten kaupungintalo ja Barbican, pyöreä linnake. Matkat Krakovaan räätälöimme toiveidesi mukaan.

Puola Krakova kaupunkiloma

Shoppailijalle löytyy paljon edullisia pitsejä, käsitöitä, kankaita, koruja ja mitä mieleen juolahtaa. Paras paikka näille onkin Sukiennice-verkahalli, joka sijaitsee kaupungintalon lähistöllä. Ruokatarjonta Krakovassa on monipuolista, mutta perinteinen krakovalainen ruoka on saanut vaikutteita venäläisestä keittiöstä, jossa keitot ja erilaiset lihanyytit ovat suosittuja. Varaa matka kulinaristiseen Krakovaan!

Auschwitz – ihmiskunnan historian synkkä vaihe

Yksi toisen maailmansodan aikaisista natsien keskitys- ja tuhoamisleireistä, on nykyään maailmanlaajuisesti tunnettu muistopaikka. Tämä leiri, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Krakovasta, oli suurin natsien leireistä ja siellä kuoli yli 1,1 miljoonaa miestä, naista ja lasta. Vuonna 1947 perustettu Auschwitz-Birkenau-museo suojelee jäljelle jääneitä leirin rakennuksia ja muistomerkkejä, ja se toimii myös arkisto-, tutkimus-, konservointi- ja julkaisukeskuksena.

Auschwitz-Birkenau-muistopaikka koostuu kahdesta osasta: Auschwitz I ja Auschwitz II-Birkenau. Vierailu oppaan kanssa auttaa ymmärtämään paremmin tämän ainutlaatuisen paikan historiaa ja merkitystä. Museossa on tarjolla erilaisia koulutusohjelmia, jotka auttavat kävijöitä kohtaamaan ja ymmärtämään ihmiskunnan synkintä lukua. ”Auschwitz in Front of Your Eyes” -sovellus mahdollistaa myös virtuaalisen opastetun kierroksen, mikä avaa muistopaikan miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Auschwitzin vierailu tarjoaa syvällisen ja koskettavan kokemuksen, joka muistuttaa meitä menneisyyden kauhuista ja niiden vaikutuksista nykypäivään.

Puola Krakova kaupunkiloma

 

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 4 pv: 490 € / hlö

 

Matkaohjelmaesimerkki

Päivä 1: Helsinki Krakova

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoralla lennolla kohti Krakovaa.
Saapuminen Krakovaan ja siirtyminen hotelliin. Kirjautuminen hotelliin Krakovassa. Esimerkiksi hotelli: Hotel Unicus Palace, joka sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä vanhaakaupunkia.
Kevyt kävelykierros vanhassakaupungissa. Tutustu kauniisiin kapeisiin katuihin ja historiallisiin rakennuksiin, kuten Mariankirkkoon ja Rynek Glownyyn, Euroopan suurimpaan keskiaikaiseen aukioon.
Illallinen paikallisessa ravintolassa, esimerkiksi Pod Aniolami, joka tarjoaa perinteisiä puolalaisia herkkuja.

Päivä 2: Kulttuuria ja historiaa

Aamiainen hotellissa.
Vierailu Wawelin linnassa, joka on yksi Puolan tärkeimmistä historiallisista monumenteista. Tutustu linnan upeisiin saleihin ja näe Wawelin katedraali, jossa on monien Puolan kuninkaiden haudat.
Lounas Kazimierzissa, joka on Krakovin historiallinen juutalaiskaupunginosa.
Tutustu Kazimierzin synagogiin ja museoihin.
Käynti Schindlerin tehtaalla, joka toimii nykyään museona ja kertoo Oskar Schindlerin tarinan sekä Krakovan juutalaisten historiasta toisen maailmansodan aikana.

Illallinen modernissa puolalaisessa ravintolassa, esimerkiksi Kogel Mogel.
Vapaa-aikaa nauttia kaupungin yöelämästä tai palata hotelliin rentoutumaan.

Päivä 3: Auschwitz – Birkenau

Vierailun aikana käymme sekä Auschwitz I-leirillä että Birkenaun II-leirillä. Opastetun kierroksen kesto perillä on kokonaisuudessaan noin 3,5 tuntia.
​​Retki alkaa hotelliltasi Krakovasta, matkan aikana opas kertoo alueen historiasta.

Auschwitz-Birkenau -museo on historiallisesti tärkeä paikka, jossa muistetaan toisen maailmansodan aikana natsisaksan miehittämässä Puolassa sijainneen keskitysleirin uhreja. Leirin jäänteet ovat suojeltuja vuonna 1947 perustetun museon toimesta. Nykyinen muistomerkki toimii mm. arkistona ja kokoelmien säilytyspaikkana sekä tutkimus-, konservointi- ja julkaisukeskuksena.

Nouto hotelliltasi Krakovassa ja ajo Auschwitziin, noin 70 km, 2 tuntia

Panstwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau
Perustettu 27. huhtikuuta 1940, Auschwitzista tuli epäinhimillisten olosuhteiden ja vankien fyysisen tuhoamisen synkkä muistomerkki. Se oli natsisaksan suurin tuhoamisleiri, jossa kiertokäynnin aikana lisensoitu opas vie sinut katsomaan piikkilanka-aitoja, vartiotorneja, parakkeja, hirsipuuta ja kaasukammioita; nämä esittävät olosuhteet, joissa natsien kansanmurha tapahtui. 1 tunti

Lounastauko ja ajo Auschwitzista Birkenauhun 5 km. 30 minuuttia

Birkenau oli perustettu toiseksi leiriksi Auschwitzin jälkeen. Natsit tappoivat täällä jopa 40 tuhatta ihmistä yhdessä päivässä! 1 tunti Ajo takaisin Krakovaan hotellillesi. 2 tuntia

Paluu Krakovaan.
Illallinen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 4: Viimeiset nähtävyydet ja paluu Helsinkiin

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus.
Vierailu viimeisissä mielenkiintoisissa kohteissa, kuten Krzysztofory-palatsissa tai Czartoryski-museossa, jossa voit nähdä kuuluisan Leonardo da Vincin ”Nainen ja kärppä” -maalauksen.
Siirtyminen lentokentälle ja paluulento Helsinkiin. Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja kotiinpaluu.

Nauti matkasta Krakovaan!

 

Puola Krakova Hotel Wyspianski

Moderni keskitason hotelli kävelymatkan päässä vanhan kaupungin Keskustorista, Marian kirkosta sekä Sukiennicesta eli Verkahallista. Hotellissa on vastaanottotiski (24h), ravintola, baari, kokous/konferenssitilat, maksullinen Internet-nurkkaus ja kauppa.

Lue lisää
Puola Krakova tekemistä ja käyntikohteita

* Krakovan keskiaikainen keskusta kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

* Vanhankaupungin torin reunalla sijaitsevat kaupungit kuuluisimmat nähtävyydet: korkeuksiin kohoava Mariankirkko ja majesteettisen kaunis Verkahalli. Vanhakaupunki on myös oiva paikka tehdä antiikkilöytöjä ja poimia välipalaksi perinteisiä puolalaisia bageleita.

* Wawelin goottilaistyylinen linna sijaitsee Veikseljoen rannalla.

* Wieliczkan suolakaivos on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva suolakaivos 15 kilometrin päässä Krakovasta. 700 vuotta vanhan Wielizckan suolakaivoksen erikoisuus ovat taidokkaasti suolasta rakennetut kappelit.

* Auschwitzin keskitysleiri on myös Unescon maailmanperintökohde ja suosittu vierailukohde, joka on muutettu holokaustimuseoksi.

Puola

Puola on tunnettu matkailijoiden keskuudessa edullisesta hintatasostaan.
Pääkaupunki:
Varsova
Virallinen kieli:
Puola
Valuutta: Puolan zloty (PLN)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki – Krakova – Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta:

* Lentokenttäkuljetukset
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat Finnairin lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta (juna/lento/bussi)
* Suomeksi opastetut retket
* Englanniksi opastetut retket

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

 

Varaa jalkapalloliputVaraa jalkapalloliput
Varaa FormulaliputVaraa Formulaliput
Vuokraa autoVuokraa auto
Varaa lomahuoneistoVaraa lomahuoneisto


Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.