Kroatia – Montenegro – Bosnia ryhmämatka

Tule Kroatiaan, Montenegroon ja Bosniaan! Matkaamme Dubrovnikista Sarajevon kaduille, ylitämme Mostarin sillan ja jatkamme matkaa kristallinkirkkaille Adrianmeren rannoille asti.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Kroatia – Montenegro – Bosnia ryhmämatka

Kuvankaunis Kroatia, Montenegro ja Bosnia

Tule Kroatiaan, Montenegroon ja Bosniaan! Matkaamme Dubrovnikista Sarajevon kaduille, ylitämme Mostarin sillan ja jatkamme matkaa kristallinkirkkaille Adrianmeren rannoille asti.

Kroatia Adrianmeren rannalla jakautuu saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon ja näiden väliin jäävään metsien peittämään vuoristoon. Rannikko on kuuluisa puhtaista, kristallinkirkkaista vesistään ja tuhansista kauniista saaristaan. Rannikon herkullisessa keittiössä ja kahvilakulttuurissa näkyy Italian vaikutus, kuuluihan alue aikoinaan Venetsian tasavaltaan.

Hintaesimerkkimme 6 pv: 1295 €

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Dubrovnik-Helsinki
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisella
* Englanninkielinen opas
* Ohjelmassa mainitut vierailukohteet ja sisäänpääsymaksut

Ryhmille, minimikoko 25 henkilöä.

Ehdotus matkaohjelmaksi:

1. päivä
Saavumme Dubrovnikin lentokentälle, josta kuljetus keskustaan ja kaupunkikierros Dubrovikissa.

”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin.” (George Bernard Shaw)

Kävelykierroksen aikana tutustumme vanhan kaupungin parhaisiin paikkoihin ja nähtävyyksiin, historiaan ja kulttuuriin seikkaillen pienillä kapeilla kujilla. Kaupunkia ympäröimät muurit tarjoavat mahtavan näkymän vanhaan keskustaan tai sen edustalla kimaltavalle merelle. Matkan varrella näemme monta merkittävää rakennusta, kuten Rehtorin palatsi, Sponzan palatsi, Pyhän Blasiuksen kirkko, Onofrion suihkukaivo, dominikaaniluostari, ja monia muita.

Lounas paikallisessa ravintolassa
Kuljetus hotelliin
Illallinen hotellissa

2. Päivä
Aamiainen hotellissa
Kokopäiväretki Peljesaciin : viininmaistiaiset ja aasi-farmi

”Päivä ilman viiniä on kuin päivä ilman aurinkoa!”
Onneksi Pelješacin niemimaa tarjoaa molempia ja paljon muuta. Aurinkoinen maisema, runsaat viininkasvatusalueet ja uudelleen löydetty vapaus tekevät Dalmatian rannikosta täydellisen paikan mainioita viinilöytöjä varten.

Vierailemme kahden paikallisen viininvalmistajan luona, ja lounasta nautimme perhetilalla, joka kasvattaa myös aaseja. Aaseilla oli tärkeä rooli Dalmatian menneisyydessä. Tyypillinen maalaislounas autentisessa ympäristössä.
Kuljetus takaisiin hotelliin

3. Päivä
Aamiainen hotellissa
Kokopäiväretki Mostariin – Bosnia-Hercegovina

Ajamme upeaa rannikkotietä pitkin Makarska rivieran ohi Mostariin, runouden, kiven ja uneliaiden pikkukujien kaupunkiin, joka on listattu UNESCOn maailman kulttuuriperintölistalle vuodesta 2005.

Täällä yhtyy pohjoinen ja etelä, sekä länsi ja itä. Vanha bazaari, turkkilainen talo ja useat moskeijat antavat kaupungille erikoisen tunnelman. Mostarin uusi  ”Vanha silta” on edelleen vierailijoiden suosituin kohde kaupungissa. Opastetun kaupunkikierroksen jälkeen on vapaa-aika omatoimiseen tutustumiseen paikallisiin käsityöläistuotteisiin ja puoteihin.
Lounas paikallisessa ravintolassa.
Kuljetus Dubrovnikiin

4. päivä
Aamiainen hotellissa
Vapaa päivää

Vapaehtoinen Kalaretki – Elaphiti islands
Rentoutumista ja auringosta nauttimista merellä.
Vietämme päivän kristallinkirkkaalla Adrianmerellä Kroatian rannikolla, saaristossa.
Nautimme lounasta, johon sisältyy grillattua kalaa, salaattia ja paikallista viiniä.
Jää aikaa myös uimiseen ja auringon ottamiseen ennen paluuta Splitiin.
”…kiireetön, pilaamaton, unohtumaton…”
Illallinen paikallisessa ravintolassa

5. Päivä
Aamiainen hotellissa
Kokopäiväretki Montenegroon

Kokopäiväretken aikana näemme Montenegron rannikon upeat maisemat, kirkot, kylät.

Vierailemme Kotorin keskiaikaisessa vanhassa keskustassa, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintölistalle. Kotorin vanhan keskustan ympärillä kohoaa vanha keskiaikainen linnoitus ja sen keskusta on hyvin säilynyt.

Sitten jatkamme Perastiin rauhalliseen barokki-kaupunkiin, joka on uniikki jalokivi Boka-lahdessa.

Lahden erikoisuus on pieni saari, Our Lady of the Rocks, jolla sijaitsee 1600-luvulla rakennettu kirkko. Se on tekosaari, jota tehtiin uppottamalla vanhoja laivoja ja vahvistettiin kallioilla. Legendan mukaan saari muodostui vuosisatojen aikana, kun merimiehet saavuttuaan onnistuneelta merimatkalta, joka kerta upottivat lahteen kiven. Ajan kuluttua pieni saari on kasvanut merestä.
Nautimme lounaan Kotorissa.
Ohjelman jälkeen kuljetus Dubrovnikiin.

6. päivä
Aamiainen hotellissa
Huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle.

Sanomme hyvästit ”Zbogom!” ihanalle Kroatialle!

Bosnia-Herzegovina tunnetaan Mostarin vanhasta sillasta, Stari Most, monista kivisistä moskeijoistaan ja kauniista luonnostaan.
Pääkaupunki: Sarajevo
Virallinen kieli: Bosnia
Valuutta:  Bosnian markka
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta maasta poistumisen jälkeen.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta

Kroatia on ruoan, viinin ja musiikin luvattu maa. Vihreät maisemat ja lukuisat nähtävyydet kruunaavat tämän upean lomakohteen.
Pääkaupunki: Zagreb
Virallinen kieli: Kroatia
ValuuttaKroatian kuna
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.
Aikaero Suomeen: -1
Tiedot sitoumuksetta.

Montenegro tunnetaan kauniista , kirkasvetisistärannoistaan Adrienmeren rannalla. Montenegro on valtio Balkanilla, Etelä-Euroopassa. Sen naapureita ovat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Kroatia, Kosovo ja Serbia. Maa rajoittuu osittain Adrianmereen.
Pääkaupunki: Podgorica
Virallinen kieli: Montenegro
Valuutta:  Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää. Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maahan saapumisesta.
Aikaero Suomeen: +1

Tiedot sitoumuksetta

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme ryhmämatkoista.
Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme!
Teemme yhdessä kanssasi tarjouksen matkastanne toiveidenne mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.
Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.