Kuuba Havanna Varadero kiertomatka opastettuna

Kuuban Havanna on omaleimainen matkakohde, joka on vuosikymmenien ajan säilyttänyt ainutlaatuisen charminsa ja jossa pääset aistimaan vanhojen aikojen tunnelmaa.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Kuuba Havanna Varadero kiertomatka opastettuna

Havannan tunnelmista  Varaderon rannoille 

Toteuta haaveesi ja lähde tutustumaan ihastuttavaan ja ainutlaatuiseen Kuubaan englanniksi opastetulla kiertomatkalla. Havannan matkalla näet siirtomaa-ajan arkkitehtuuria, vanhoja 50-luvun värikkäitä amerikanrautoja sekä tapaat iloisia ja ystävällisia asukkaita. Vanhan Havannan kapeilla kaduilla paikallinen musiikki sekoittuu pienten kotiravintoloiden, ’paladarejen’ keittiöistä kantautuviin tuoksuihin. Kuuba Havanna – Varadero matka taitetaan Santa Claran ja Trinidadin kautta  ja Varaderossa voit viettää muutaman päivän rannalla loikoillen.

Kuuba Havanna Varadero kiertomatka opastettuna

Kuuba on omaleimainen matkakohde, joka on vuosikymmenien ajan säilyttänyt ainutlaatuisen charminsa ja jossa pääset aistimaan vanhojen aikojen tunnelmaa. Maasta löytyy useita UNESCO:n maailmanperintökohteita, kuten Vanha Havanna, Viñalesin laakso, San Pedro de la Rocan linna ja Trinidadin kaupunki, jonka näet myös kiertomatkallamme. Havannassa näet siirtomaa-ajan arkkitehtuuria, vanhoja 50-luvun värikkäitä amerikanrautoja sekä tapaat iloisia ja ystävällisia asukkaita ja Vanhan Havannan kapeilla kaduilla paikallinen musiikki sekoittuu pienten kotiravintoloiden, ’paladarejen’ keittiöistä kantautuviin tuoksuihin.

Varadero Karibian rannalla

Varaderossa voi lekotella eräillä Karibian upeimmista hiekkarannoista. 20 kilometriä pitkä hienohiekkainen ranta ja kristallinkirkkaat, lämpimät vedet luovat puitteet täydelliselle rentoutumiselle ja voit unohtaa arjen huolet. Jos et halua vain löhöillä rannalla, niin Varaderossa on hyvät mahdollisuudet snorklaukseen, purjehdukseen ja kalastukseen, sekä Kuuban ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä.

Kuuban matkat ja sikarit

Maa on tunnettu myös sikareistaan ja rommistaan. Kuubaan kannattaakin matkustaa vielä nyt, kun se on paljolti alkuperäisessä asussaan; mielenkiintoinen, tunnelmallinen, lumoava Kuuba. Räätälöimme Kuuban matkat yhteistyössä kanssanne.

Kuuba Havanna Varadero kiertomatka opastettuna

Kymenmatkat FB>

 

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 9 pv: 2459 € / hlö
Kysy toimistoltamme tarjousta haluamillesi matkapäiville!

Päivä 1: Havanna
Saapuminen Havannaan, englanninkielinen opas vastassa lentokentällä ja kuljetus hotelliin.

Päivä 2: Havanna
Kaupunkikierros aloitetaan Havannan uudesta ja modernista osasta ja kierroksella nähdään muun muassa Havannan yliopisto, Vallankumousaukio, Malecónin rantapromenadi, Cementerio Cristóbal Colón –hautausmaa sekä monia kaupungin hallintorakennuksia, El Pradon puistokatu, entinen presidentin palatsi ja keskuspuisto. Matka jatkuu kävellen Havannan vanhaan kaupunkiin, josta tuli UNESCO:n Maailmanperintökohde vuonna 1982. Ihastuttavassa ’La Habana Viejassa’ tutustutaan Tuomiokirkon aukioon, Villanuevan palatsiin, San Francisco de Asís –aukioon, Rommimuseoon ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin. Kierroksen aikana pysähdytään lounaalle ja ennen kuljetusta hotellille on vielä aikaa tehdä ostoksia käsityöläistorilla. Ilta on vapaata aikaa tutustua Havannaan.

Päivä 3: Havanna – Guamá – Cienfuegos
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Cienfuegosia ja matkalla käydään Guamássa tutustumassa krokotiilifarmiin. Cienfuegos on yksi Kuuban tärkeimpiä teollisuuden keskuksia ja sen historiallisen keskustan kauneus on ansainnut sille kutsumanimen ’Etelän Helmi’. Kaupungin keskusaukiota, Parque Jose Martia, reunustaa kauniit, vanhat rakennukset kuten Palacio Ferrer ja Palacio de Valle. Lounas nautitaan joko Guamássa tai Cienfuegosissa ja ilta on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 4: Trinidad
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Trinidadiin, joka pääsi UNESCO:n Maailmanperintölistalle vuonna 1988. Kierroksella käydään muun muassa museossa, joka kertoo Trinidadin siirtomaa-ajoista ja käydään myös La Canchancharassa, 1700-luvulta peräisin olevassa talossa maistamassa rommicocktailia, joka on tehty sokeriruo’on mehusta. Illaksi palataan hotellille.

Päivä 5: Cienfuegos – Santa Clara – Varadero
Cienfuegosista matkustetaan Santa Claraan, jossa sijaitsee Che Guevaran viimeinen leposija. Aluksi tutustutaan tämän kuubalaisten rakastaman vallankumoustaistelijan mausoleumiin (suljettu maanantaisin) ja museoon, joka kertoo Che:n elämästä. Sen jälkeen on vielä pieni kaupunkikierros, jonka aikana nähdään esimerkiksi juna, joka joutui hyökkäyksen kohteeksi Kuuban vallankumouksen ratkaisutaisteluissa. Lounaan jälkeen jatketaan Varaderoon, jossa kirjaudutaan hotelliin.

Päivät 6-8: Varadero
Vapaa-aikaa Varaderossa. Mahdollisuus varata lisämaksullisia aktiviteetteja (jeeppisafari maaseudulle tai katamaraaniretki merelle). Kysy lisää toimistoltamme.

Päivä 9: Varadero-Havanna
Viimeisenä päivänä siirrytään Havannan lentokentälle ja aloitetaan paluumatka.


Kuuba Havanna tekemistä ja käyntikohteita

Havannan kaupunkikierros

Lähde kaupunkikierrokselle historialliseen Havannaan ja näe koko kaupungin tarjonta. Retkellä perehdyt Havannan mielenkiintoiseen historiaan ja nautit kaupungin erityisestä tunnelmasta sekä 1950-luvun autoista. Retken aikana pidetään valokuvaustauko esimerkiksi Vallankumousaukiolla sekä Capitoliumilla. Luvassa on myös käynti rommimuseossa sekä hieno opastettu kävelykierros vanhassa Havannassa, jonka jälkeen sinulle jää myös omaa aikaa kierrellä kaupungilla.

Pinar del Rio ja Viñales

Tutustu tupakan mekkaan ja näe omin silmin, miten valmistetaan maailmankuuluja kuubalaisia Habanos-sikareita. Matkalla voit nauttia  Viñalesin vehmaan laakson ylle avautuvasta näköalasta. Retkellä käydään myös tippukiviluolissa ja Mogotes-vuorilla, jonne maan kantaväestö piiloutui espanjalaisilta uudisasukkailta 1500-luvun alkupuolella. Viñales-laakso sijaitsee yhdessä Kuuban vähiten kehittyneimmistä maakunnista, lähempänä Havannaa kuin Varaderoa. Kauniissa laaksossa on aivan erityinen mikroilmasto kosteine öineen ja koleine aamuineen. Olosuhteet ovat optimaaliset maailman parhaimman tupakan viljelyyn. Käyt myös Pinar del Rion tislaamossa, jossa valmistetaan Guayabita del Pinaria. Vieraile Cueva del Indiossa (intiaaniluolassa) sekä näet myös vilaukselta paikallista maalaiselämää kaukana suurkaupungin hälystä ja turistikohteista.

Tropicana – maailmanluokan viihdettä!

Lähde viettämään iltaa legendaariseen ja ylelliseen Tropicana-yökerhoon, jossa on käynyt kuuluisuuksia, kuten Ella Fitzgerald ja Ernest Hemingway. Nautit upeasta esityksestä, jossa vilisee mahtipontisia ja värikkäitä asuja, ja nautit karibialaisista rytmeistä. Tämän illan aikana ei voi kuin iloita siitä, että on Kuubassa! Vaikkakin rulettipöydät puuttuvat, on moni asia pysynyt muuttumattomana sitten yökerhon avajaisten 1931. Show-esityksiä on järjestetty melkein joka ilta, myös vallankumousvuosina. Kuubalaiset rakastavat showesityksiä: kaksikymmenpäinen orkesteri aloittaa upealla soitollaan, jonka jälkeen lavalle nousevat värikkäisiin asuihin pukeutuneet tanssijat. Maan kuuluisimmassa kabareessa riittää karnevaalitunnelmaa. Show alkaa klo 22.00 vehreässä amfiteatterissa avoimen taivaan alla.

Cayo Largo

Päivä paratiisissa kauniilla Cayo Largon saarella. Nauti koskemattomasta Playa Sirenan rannasta ja silkin pehmeästä hiekasta. Hyvällä onnella saatat nähdä kilpikonnia ja leguaaneja.

Cayo Blanco – paratiisi kivenheiton päässä!

Oletko aina haaveillut vitivalkoisesta hiekkarannasta taivaansinisen veden äärellä, huojuvien palmujen ja trooppisen kasvillisuuden syleilyssä? Siinä tapauksessa tämä retki on juuri sinulle! Tunnin venematkan päässä Varaderosta sijaitsee ”valkoinen saari” Cayo Blanco, joka on saanut nimensä hiekan väristä. Aloita päiväsi snorklaamalla lämpimässä vedessä ja lepäile sitten rauhassa auringossa. Kuubassa musiikki on olennainen osa arkea, eikä tämä retki ole mikään poikkeus: pääset nauttimaan musiikista, auringosta, uimisesta, lounaasta ja juomista.

Guamá, elämää sokeriruokoplantaasilla

Lähde Kuuban maaseudulle, jossa näet ja kuulet sokeriplantaasilla työskentelevän talonpojan elämästä. Matka jatkuu intiaanikylään veneellä ja matkan aikana vieraillaan krokotiilifarmilla.

Siirtomaa-ajan kylät ja Topes de Collantes

Kaksipäiväisellä retkellä pääset kokemaan sekä Kuuban jännittävän historian että maan kauniin luonnon. Retken aikana käydään värikkäässä siirtomaakaupungissa Trinidadissa, kauniissa Cienfuegosissa ja Santa Clarassa, jonne on kerätty useita vallankumouksen muistomerkkejä. Tällä retkellä koet viidakkovaelluksen ja pääset kastautumaan vesiputouksessa.

Buena Vista Social Club

Nauti aidoista kuubalaisista rytmeistä. Buena Vista Social Club -orkesteri soittaa tunnettuja kuubalaisia kappaleita ja tarjoaa viihdyttävän shown. On myös mahdollista matkustaa keikalle vanhalla amerikanraudalla, ennen keikkaa juhlia orkesterin kanssa ja nauttia illallista orkesterin soittaessa.

Aito Kuuba

Heti Varaderon valkoisten hiekkarantojen ulkopuolella voit kokea aidon Kuuban. Matanzas-provinssi tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia ja hienoja perinteitä. Tämän retken aikana pääset lähelle kuubalaista arkea. Retki suuntautuu provinssin pääkaupunkiin Matanzasiin ja historialliseen Cárdenasin kaupunkiin. Matanzasissa sijaitsee Kuuban vanhin apteekki, ja Cárdenasissa taas nostettiin ensimmäisen kerran Kuuban lippu salkoon vuonna 1850.


Kuuba Varadero tekemistä ja käyntikohteita

Varaderon monet aktiviteetit

Varaderossa on tekemistä vaikka millä mitalla, jos haluat välillä vaihtaa rantaelämän hieman aktiivisempaan lomaan.

Varahicacus – ekologinen luonnonpuisto sijaitsee lähellä niemen kärkeä. Puistossa on patikointireittejä, joiden varsilla voi ihailla niemen alkuperäisluontoa.

Varaderon delfinaario on n. puolen tunnin venematkan päässä. Voit muun muassa käydä delfinaariossa ja uida älykkäiden ja leikkisien eläinten kanssa! Yhdessä ohjaajan kanssa voit viettää puolituntisen leikkien näiden hyväluontoisten ja älykkäiden eläinten kanssa. Tämän uskomattoman elämyksen jälkeen on aika mennä katsomaan delfiinishow’ta, jossa nämä hienot eläimet antavat akrobaattisia taidonnäytteitä. Ikimuistoinen kokemus! Muistathan ottaa mukaasi uintivarusteet ja pyyhkeen.

Bellamarin tippukiviluolat sijaitsevat n. 40 km:n päässä Varaderosta. Upea, kilometrien pituinen luolasto on yksi Kuuban suosituimmista nähtävyyksistä.

 

Kuuba Havanna Hotel Nacional

Hotelli sijaitsee erinomaisella näköalapaikalla Havannan sydämessä, Vedadossa, ja sieltä avautuu huikeat näkymät Havannan sataman ja meren ylle.

Lue lisää
Kuuba Cienfuegos Melia San Carlos

Melia San Carlos hotellissa on 6 kerrosta; ensimmäisessä on laaja aula, jossa on vastaanotto, aulabaari ja snackbaari. Huoneet sijaitsevat päärakennuksen kerroksissa 2-5, ja lisärakennuksen pohjakerroksessa.

Lue lisää
Kuuba Grand Memories Varadero

Hotellissa on 24 tuntia avoinna oleva vastaanotto, ravintola, baari, uima-allas, kuntokeskus, huonepalvelu (lisämaksusta), tenniskenttä, lastenallas, leikkipaikka, lastenkerho, kylpylähoitoja (lisämaksusta) ja pysäköintimahdollisuus. Huoneissa on keskusilmastointi, TV, puhelin, kahvinkeitin, tallelokero, minibaari (lisämaksusta), parveke/terassi, hiustenkuivaaja ja kylpyhuone.

Lue lisää

Kuuba on Karibianmerellä sijaitseva saarivaltio, joka koostuu Kuuban pääsaaresta, Isla de la Juventudista, ja useista muista pienemmistä saarista.
Virallinen kieli: Espanja
Valuutta: Kuuban peso, Kuuban vaihdettava peso
Passi ja viisumi: Kuubaan vaaditaan Suomen kansalaisilta turistikortti sekä passi, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta. Turistikortti pitää hankkia etukäteen ja sitä ei ole voimassa Yhdysvaltojen kautta tulevilla lennoilla. Turistikortti ja passi esitetään Kuuban maahantuloviranomaisille. Kuuban viranomaiset vaativat kaikilta maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut.
Aikaero Suomeen: -7 tuntia, kesäaika ei ole käytössä
Ilmasto: Kuuban trooppinen ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden, mutta varsinainen matkailusesonki on joulu-huhtikuun kuivana kautena, jolloin päivälämpötila on muutaman asteen alle 30 C°. Lämpimimpien kuukausien keskilämpötila on 32 C°. Vuodessa on keskimäärin 330 aurinkoista päivää. Kuuban eteläosa on lämpimämpää aluetta kuin pohjoinen, ja maan länsiosa taas sateisempaa kuin itäosa.

Lisämaksusta:
Kuuban turistikortti (kysy lisää toimistoltamme)
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Kuubasta poistuttaessa peritään maastapoistumismaksu n. 25USD/hlö.
Kuubaan matkustettaessa matkavakuutus on pakollinen, tämä ei sisälly matkan hintaan.

Tiedot sitoumuksetta.

Lisämaksusta:
Kuuban turistikortti (kysy lisää toimistoltamme) 22 € / hlö
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Kuubasta poistuttaessa peritään maastapoistumismaksu n. 25USD/hlö.
Kuubaan matkusettaessa matkavakuutus on pakollinen, tämä ei sisälly matkan hintaan.

Hintaesimerkkimme 9 pv: 2459 € / hlö

Hintaan sisältyy:
* Lennot, lentokenttäverot
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku per matkustaja
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisella
* Lentokenttäkuljetukset Havannassa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
* Ohjelman mukaiset ateriat
* Paikallinen englanninkielentaitoinen opas mukana kohteissa
* All-inclusive hotellissa Varaderossa

Lisämaksusta:
* Kuuban turistikortti
* Aktiviteetteja Varaderossa

Hinta edellyttää minimi 2 matkustajaa

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555