Englanti Manchester kaupunkiloma

Manchester on trendikäs metropoli, josta löydät erinomaiset museot, vilkkaan yöelämän ja mahtavat shoppailumahdollisuudet. Matkat Manchesteriin >

Englanti Manchester kaupunkiloma

Musiikkia, tieteitä, taiteita ja jalkapalloa

Kokeile jotain erilaista kaupunkikohdetta ja vietä pitkä viikonloppu Manchesterissa, jonne pääset Helsingistä suorilla lennoilla! Pohjois-Englannin suurin kaupunki Manchester on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus, ja se kilpailee Englannin kakkoskaupungin asemasta Birminghamin kanssa. Kaupunki kehittyi muinaisen roomalaisasutuksen paikalle, jonka jälkiä on vielä havaittavissa Castlefieldin alueella. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina, ja teolliseen vallankumoukseen pääsee tutustumaan Museum of Science and Industryssä – aivan ilmaiseksi. Ja tietystihän kaupunki  on tunnettu ympäri maailman myös jalkapallojoukkueistaan ja musiikkielämästään. Manchesterin matkat räätälöimme toiveidenne mukaan.

Wales on omaleimainen alue, joka tunnetaan vehreistä laaksoistaan, vuoristoistaan, lukuisista linnoistaan ja iloisesta kansastaan. Walesilaiset ovat hyvin ylpeitä maastaan, joten varo kutsumasta Walesia Englanniksi. Wales on pitkän historiansa aikana joutunut puolustamaan itseään monilta muilta kansoilta, joten maassa on mielettömästi hienoja linnoja. Maan luonto koostuu vehreistä laaksoista sekä jyrkistä vuoristoista, joten Wales on myös erinomainen retkeily ja patikointikohde. Maassa puhutaan sekä kymriä että englantia. Walesin sää on usein pilvinen, kostea ja tuulinen. Vuoden lämpimin kuukausi on heinäkuu, jolloin päivän ylin lämpötila on tavallisesti 1721°C. Rannikoilla on miellyttävämpi ilmasto kuin sisämaan ylängöillä. Sateisin kausi sijoittuu lokatammikuulle

Manchester kaupunkiloma

Manchesterissä on lukuisia upeita museoita ja taidegallerioita. Imperial War Museum North, Greater Manchester Police Museum, National Football Museum, People’s History Museum, Whitworth Art Gallery ja Manchester Museum vain muutamia mainitaksemme. Kaupungissa on myös loistavat shoppailumahdollisuudet. Keskustassa sijaitseva Arndale Centre on yksi Britannian suurimmista ostoskeskuksista ja sieltä löytyy yli 200 kauppaa. Keskustassa on myös luksustavaratalot Selfridges ja Harvey Nicholls. Hieman erilaisemman ostoskokemuksen saa Northern Quarterin ikonisessa Affleck’s:issa, jossa on neljässä kerroksessa on pieniä vaihtoehtomuotia ja -koruja myyviä puoteja, vintage- ja levykauppoja ja pieniä kojuja pullollaan retropelejä. Noin kahdeksan kilometriä kaupungin ulkopuolella on ostos- ja viihdekeskus Trafford Centre, jonne pääsee helposti keskustasta bussilla tai Metrolink -raitiovaunulla. Trafford Centrestä löytyy yli 150 kauppaa, 50 ravintolaa ja kahvilaa sekä muun muassa elokuvateatteri ja erilaisia lapsille sopivia hupipaikkoja.

Maukasta ja mausteista

Suurkaupungista löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetille, aina Michelin tähden saaneesta fine diningista maukkaaseen ja mausteiseen katuruokaan. Kannattaa tsekata esimerkiksi ’Curry Mile’ -nimellä tunnetun alueen autenttiset intialaiset ravintolat.

Manchester on aina ollut tapahtumien keskipisteessä ja viime vuosina se on noussut trendikkääksi metropoliksi, joka pystyy kilpailemaan minkä tahansa eurooppalaisen suurkaupungin kanssa. Erinomaiset museot, vilkas yöelämä, mahtavat shoppailumahdollisuudet, toimiva julkinen liikenne ja ystävälliset paikalliset tekevät kaupungista paikan, jossa on suorastaan pakko käydä. Manchester sopii niin pariskunnille, varttuneemmalle väelle kuin lapsiperheille.

Englanti Manchester kaupunkiloma

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 3 pv:  390 €/hlö

1. pv

Saavutte Manchesterin lentoasemalle ja viette tavaranne hotelliin.
Oppaan kanssa lähdette tutustumaan Coronation Streetin elämäntarinaan opastetulla kierroksella. Tutustutte elävään tuotantokokonaisuuteen, jossa sarjaa kuvataan, ja kuljette joidenkin suosikkihahmojenne jalanjäljissä Coronation Streetille, Rosamund Streetille ja vastikään laajennetulle Victoria Streetille.

Matka jatkuu Weatherfieldin läpi.

Tämän jälkeen retkenne suuntautuu urheilun historiaan Manchester United -museon ja Old Trafford -stadionin kiertueella. Oppamme kertoo klubin historiasta ja saavutuksista tutkiessanne museota.Voit myös tutustua Old Traffordiin ja istua suosikkipelaajasi istuimelle pukuhuoneessa. Museossa näet kiehtovia klubimuistoesineitä ja interaktiivisia näyttelyitä, koet myös jännitystä kävellessäsi pitkin pelaajien tunnelia jalkapallokentälle. Käyt lehdistöhuoneessa sekä VIP-huoneessa, joka on isännöinyt jalkapallon suuria nimiä vuosien ajan. Sinulle myönnetään henkilökohtainen todistus Old Traffordin vierailusi muistoksi.

2. pv

Aamiaisen jälkeen lähdette kiertueelle Manchesterista ja suuntaatte Walesin rajalle. Conwy on päivän ensimmäinen pysähdyspaikka, joka on yksi kivoimmista satamakaupungeista maailmassa. Täällä voit nähdä meren rannalla sijaitsevan linnan, maailman pienimmän talon ja monia söpöjä ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallista kalaa. Kuljet Snowdonian kansallispuiston mutkaisia, luonnonkauniita teitä pitkin ja saavut Betws-Y-Coediin. Tämä viehättävä kaupunki tunnetaan porttina Snowdoniaan, ja se on kuuluisa alppipuistaan ja viihtyisistä kahviloistaan. Seuraavaksi näet Chesterin, joka on yksi Englannin historiallisista kaupungeista, täällä näet jylhän Chesterin tuomikirkon.

3. pv

Aamiaisen jälkeen suuntaatte kohti Liverpoolia ja menette tänään tutkimaan Beatles yhtyeen kotiseutua. Kiertoajelun aikana näette bändin jäsenten syntymäkoteja, kouluja ja suosikkipubeja. Näette myös  Strawberry Field -orpokodin ja tutustua Ringo Starrin ja George Harrisonin syntymäkoteihin. Kierroksella vieraillaan tietenkin Philharmonic Dining Rooms -pubissa, joka tunnetaan nimellä  ”The Phil”.  Buddy Holly esiintyi täällä, samoin kuin Paul McCartney, pubin sanottiin olevan yksi John Lennonin suosikkibaareista.

Kuljetus lentoasemalle ja lento Helsinkiin.

 

Englanti Manchester Mercure Piccadilly

Mercurer Piccadilly sijaitsee aivan Manchesterin keskustassa ja hotellilta on lyhyt kävelymatka niin kauppoihin, ravintoloihin kuin pubeihin.

Lue lisää
Englanti Manchester Holiday Inn Express City Centre

Keskitason hotelli lähellä Manchesterin keskustaa ja Oxford Roadin rautatieasemaa.

Lue lisää
Englanti Manchester Ibis Portland Street

Manchesterin keskustassa sijaitsevassa ibis Manchester Portland Streetissä on 24h-vastaanotto ja suosittu baari. Se on lähellä kaupungin ostosmahdollisuuksia, yöelämää ja tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Lue lisää
Englanti Manchester tekemistä ja käyntikohteita

Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina ja nykyisin se on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus.

Nämä näet Manchesterissä:
The John Rylands Library, Museum of Science and Industry, Etihad Stadium, Manchester Art Gallery, Manchesterin kaupungintalo, Manchesterin Katedraali, Old Trafford Stadium, Imperial War Museum North ja National Football Museum.

John Rylands Library:
Kirjasto perustettiin alunperin John Rylandsin muistolle ja siellä oli aluksi 40000 kirjaa. Kirjasto avattiin kaikkien käyttöön vuonna 1900. Merkittävimpiin painoksiin kuuluu Rylands Library Papyrus, niin sanottu St John Fragment.

Manchesterin Kaupungintalo:
Kaupungintalo on Manchesterin hallinnon keskus. Sen rakentaminen aloitettiin 1868 ja se valmistui vuonna 1877. Kaupungintalo edustaa viktoriaanista uusgotiikkaa. Kaupungintalon valmistaminen maksoi aikanaan miljoona puntaa ja siihen käytettiin neljätoista miljoonaa tiiltä. Sen tunnusomaisin koriste on Manchesterin tunnuseläin, mehiläinen, joka symboloi kaupungin ahkeria työläisiä teollisen vallankumouksen aikoina.

Manchesterin Katedraali:
Ensimmäinen tieto kirkosta on 600-luvulta. Viikingit hävittivät kirkon ja Edward Vanhempi määräsi vuonna 923 uuden kirkon rakennettavaksi lähelle entisen kirkon paikkaa. Katedraalissa oli aikoinaan koulu- ja sairaalatoimintaa ja se vaurioitui saksalaisten pommituksissa toisessa maailmansodassa.

Etihad Stadium:
Etihad Stadium suunniteltiin alun perin vuoden 2000 kesäolympialaisten pitopaikaksi. Kun kisoja ei saatu Manchesteriin, niin stadion tehtiin vuoden 2002 Kansainyhteisön kisoja varten. Kisojen jälkeen stadionista tuli jalkapalloseura Manchester Cityn kotistadion. Jalkapallokauden ollessa tauolla stadionilla järjestetään usein musiikkikonsertteja. Stadionille mahtuu parhaimmillaan jopa 60 000 henkilöä.

National Football Museum:
Englannin jalkapallomuseo siirtyi Prestonista Manchesteriin 2012 ja sijaitsee kaupungin keskustassa näyttävässä Urbis -rakennuksessa. Useaan eri kerrokseen sijoitetussa museossa löytyy kaikkea mielenkiintoista katseltavaa jalkapallofaneille, muun muassa Diego Maradonan ’Hand of God’ -pelipaita, maailman ensimmäisen MM-finaalin pelipallo ja lukuisia pokaaleja. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Imperial War Museum North
Arkitehtoorisesti vaikuttava Imperial War Museum North on Manchesterin vanhalla telakka-alueella, jota pommitettiin kovasti toisen maailmansodan aikana. Museossa on sodasta ja sen vaikutuksesta ihmisiin kertovia näyttelyitä ja esineitä. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Trafford Centre
Ostoshullujen paratiisi Trafford Centre sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella ja se on Britannian kolmanneksi suurin ostoskeskus. Trafford Centrestä löydät 200 kauppaa ja ravintolaa sekä muun muassa elokuvateatterin, keilahallin ja Sea Life Centre -akvaarion.

Museum of Science and Industry
Museum of Science and Industry kertoo teollistumisesta, tekniikasta ja erityisesti Manchesterin asemasta teollisen vallankumouksen sydämessä. Pääset vierailemaan maailman ensimmäisellä matkustajaliikenteen rautatieasemalla, maailman ensimmäisessä rautatieliikenteen varastossa (rakennettu 1830) ja tutustu moniin erilaisiin koneisiin aina höyrykoneista lentokoneisiin ja vanhoista junista maailman ensimmäiseen tietokoneeseen.

Iso Britannia

Iso Britannia

Iso-Britannia / Englanti / Yhdistyneet Kuningaskunnat
Pääkaupunki: Lontoo
Virallinen kieli:
Englanti
Valuutta: Englannin punta (GBP)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.
Lasten kanssa matkustus: Yksin tai muun henkilön kuin huoltajan kanssa matkustavalla alaikäisellä on oltava mukana huoltajan allekirjoittama lupa matkustamiseen. Lisätietoa >>>
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Manchester-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta:

* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Opastus retkillä
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>

 

Varaa jalkapalloliputVaraa jalkapalloliput
Varaa FormulaliputVaraa Formulaliput
Vuokraa autoVuokraa auto
Varaa lomahuoneistoVaraa lomahuoneisto


Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.