Manchester_Salford Quays400x300
Englanti Manchester

Manchester on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus, joka kilpailee Englannin kakkoskaupungin asemasta Birminghamin kanssa. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina.

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Englanti Manchester

Pohjois-Englannin suurin kaupunki, Manchester

on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus, joka kilpailee Englannin kakkoskaupungin asemasta Birminghamin kanssa. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina ja on tullut tunnetuksi niin jalkapallojoukkueistaan kuin musiikkielämästään.

Manchester on aina ollut tapahtumien keskipisteessä, ja viime vuosina se on noussut trendikkääksi metropoliksi, joka pystyy kilpailemaan minkä tahansa Euroopan suurkaupungin kanssa. Erinomaiset nähtävyydet, vilkas yöelämä, mahtavat shoppailumahdollisuudet ja ystävälliset paikalliset tekevät kaupungista paikan, jossa on suorastaan pakko käydä. Manchester sopii sekä pariskunnille, varttuneemmalle väelle että lapsiperheille.

Hintaan sisältyy:
*Lennot turistiluokassa m/p
*Lentokenttäverot ja matkustajamaksu
*Majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa
*Hotelliaamiainen


Englanti Manchester

Manchester on luoteis-Englannissa sijaitseva kaupunki.
Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina ja nykyisin se on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus.

Nämä näet Manchesterissä:
The John Rylands Library, Museum of Science and Industry, , Etihad Stadium, Manchester Art Gallery, Manchesterin kaupungintalo, Manchesterin Katedraali, Old Trafford Stadium, Imperial War Museum North ja National Football Museum.

John Rylands Library:
Kirjasto perustettiin alun perin John Rylandsin muistolle, kirjastossa oli alunperin 40 000 kirjaa josta osa kuului George Spencerille jolta kirjat ostettiin takaisin. Kirjasto avattiin kaikkien käyttöön vuonna 1900. Merkittävimpiin painoksiin kuuluu Rylands Library Papyrus, niin sanottu St John Fragment.

Manchesterin Kaupungintalo:
Kaupungintalo on kaupunginhallinnon keskus. Sen valmistaminen aloitettiin 1868 ja se valmistui vuonna 1877. Kaupungintalo edustaa viktoriaanista uusgotiikkaa. Kaupungintalon valmistaminen maksoi aikanaan miljoona puntaa ja siihen käytettiin neljätoista miljoonaa tiiltä. Sen tunnusomaisin koriste on Manchesterin tunnuseläin, mehiläinen, joka symboloi kaupungin ahkeria työläisiä teollisen vallankumouksen aikoina.

Manchesterin Katedraali:
Manchesterin Katedraali on keskiaikainen kivikirkko Manchesterissa. Ensimmäinen tieto kirkosta on 600-luvulta. Viikingit hävittivät tämän kirkon ja Edvard Vanhempi määräsi vuonna 923 uuden kirkon rakennettavaksi lähelle entisen kirkon paikkaa. Katedraalissa oli aikoinaan koulu- ja sairaalatoimintaa ja se vaurioitui saksalaisten pommituksissa toisessa maailmansodassa.

Etihad Stadium:
Etihad Stadium on urheilustadion joka suunniteltiin alun perin vuoden 2000 kesäolympialaisten pitopaikaksi. Kun kisoja ei saatu Manchesteriin niin stadion tehtiin vuoden 2002 Kansainyhteisön kisoja varten. Kisojen jälkeen stadionista tuli jalkapallo joukkue Manchester Cityn kotistadion. Jalkapallokauden ollessa tauolla stadionilla järjestetään musiikkikonsertteja. Stadioniin mahtuu parhaimmillaan jopa 60 000 henkilöä.

National Football Museum:
Englannin jalkapallomuseo siirtyi Prestonista Manchesteriin 2012 ja sijaitsee kaupungin keskustassa näyttävässä Urbis -rakennuksessa. Useaan erikerrokseen sijoitetussa museossa löytyy kaikkea mielenkiintoista katseltavaa jalkapallofaneille, muun muassa Diego Maradonan ’Hand of God’ -pelipaita, maailman ensimmäisen MM-finaalin pelipallo ja lukuisia pokaaleja. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Imperial War Museum North
Arkitehtoorisesti vaikuttava Imperial War Museum North on Manchesterin vanhalla telakka-alueella – alueella, jota pommitettiin kovasti toisen maailmansodan aikana. Museossa on sodasta ja sen vaikutuksesta ihmisiin kertovia näyttelyitä ja esineitä. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Trafford Centre
Ostoshullujen paratiisi Trafford Centre sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella ja se on Britannian toiseksi suurin ostoskeskus. Trafford Centrestä löydät 280 kauppaa ja ravintolaa sekä muun muassa elokuvateatterin, keilahallin ja Sea Life Centre -akvaarion.

Englanti Manchester Mercure Piccadilly
Manchester Mercure Piccadilly

Mercurer Piccadilly sijaitsee aivan Manchesterin keskustassa ja hotellilta on lyhyt kävelymatka niin kauppoihin, ravintoloihin kuin pubeihin.

Lue lisää

Iso-Britannia eli Englanti, ja erityisesti Lontoo on tunnettu lukuisista nähtävyyksistään, museoistaan ja historiallisista kohteistaan.
Pääkaupunki: Lontoo
Virallinen kieli:
Englanti
Valuutta: Englannin punta (GBP)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

Hintalauseke
Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Varaa matka”-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.