Englanti Manchester kaupunkiloma

Manchester on trendikäs metropoli, josta löydät erinomaiset museot, vilkkaan yöelämän ja mahtavat shoppailumahdollisuudet. Matkat Manchesteriin >

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Englanti Manchester kaupunkiloma

Musiikkia, tieteitä, taiteita ja jalkapalloa

Kokeile jotain erilaista kaupunkikohdetta ja vietä pitkä viikonloppu Manchesterissa, jonne pääset Helsingistä suorilla lennoilla! Pohjois-Englannin suurin kaupunki Manchester on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus, ja se kilpailee Englannin kakkoskaupungin asemasta Birminghamin kanssa. Kaupunki kehittyi muinaisen roomalaisasutuksen paikalle, jonka jälkiä on vielä havaittavissa Castlefieldin alueella. Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina, ja teolliseen vallankumoukseen pääsee tutustumaan Museum of Science and Industryssä – aivan ilmaiseksi. Ja tietystihän kaupunki  on tunnettu ympäri maailman myös jalkapallojoukkueistaan ja musiikkielämästään. Manchesterin matkat räätälöimme toiveidenne mukaan.

Wales on omaleimainen alue, joka tunnetaan vehreistä laaksoistaan, vuoristoistaan, lukuisista linnoistaan ja iloisesta kansastaan. Walesilaiset ovat hyvin ylpeitä maastaan, joten varo kutsumasta Walesia Englanniksi. Wales on pitkän historiansa aikana joutunut puolustamaan itseään monilta muilta kansoilta, joten maassa on mielettömästi hienoja linnoja. Maan luonto koostuu vehreistä laaksoista sekä jyrkistä vuoristoista, joten Wales on myös erinomainen retkeily ja patikointikohde. Maassa puhutaan sekä kymriä että englantia. Walesin sää on usein pilvinen, kostea ja tuulinen. Vuoden lämpimin kuukausi on heinäkuu, jolloin päivän ylin lämpötila on tavallisesti 1721°C. Rannikoilla on miellyttävämpi ilmasto kuin sisämaan ylängöillä. Sateisin kausi sijoittuu lokatammikuulle

Manchester kaupunkiloma

Manchesterissä on lukuisia upeita museoita ja taidegallerioita. Imperial War Museum North, Greater Manchester Police Museum, National Football Museum, People’s History Museum, Whitworth Art Gallery ja Manchester Museum vain muutamia mainitaksemme. Kaupungissa on myös loistavat shoppailumahdollisuudet. Keskustassa sijaitseva Arndale Centre on yksi Britannian suurimmista ostoskeskuksista ja sieltä löytyy yli 200 kauppaa. Keskustassa on myös luksustavaratalot Selfridges ja Harvey Nicholls. Hieman erilaisemman ostoskokemuksen saa Northern Quarterin ikonisessa Affleck’s:issa, jossa on neljässä kerroksessa on pieniä vaihtoehtomuotia ja -koruja myyviä puoteja, vintage- ja levykauppoja ja pieniä kojuja pullollaan retropelejä. Noin kahdeksan kilometriä kaupungin ulkopuolella on ostos- ja viihdekeskus Trafford Centre, jonne pääsee helposti keskustasta bussilla tai Metrolink -raitiovaunulla. Trafford Centrestä löytyy yli 150 kauppaa, 50 ravintolaa ja kahvilaa sekä muun muassa elokuvateatteri ja erilaisia lapsille sopivia hupipaikkoja.

Maukasta ja mausteista

Suurkaupungista löytyy ravintoloita jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetille, aina Michelin tähden saaneesta fine diningista maukkaaseen ja mausteiseen katuruokaan. Kannattaa tsekata esimerkiksi ’Curry Mile’ -nimellä tunnetun alueen autenttiset intialaiset ravintolat.

Manchester on aina ollut tapahtumien keskipisteessä ja viime vuosina se on noussut trendikkääksi metropoliksi, joka pystyy kilpailemaan minkä tahansa eurooppalaisen suurkaupungin kanssa. Erinomaiset museot, vilkas yöelämä, mahtavat shoppailumahdollisuudet, toimiva julkinen liikenne ja ystävälliset paikalliset tekevät kaupungista paikan, jossa on suorastaan pakko käydä. Manchester sopii niin pariskunnille, varttuneemmalle väelle kuin lapsiperheille.

Englanti Manchester kaupunkiloma

Kymenmatkat FB>

 

Harraste- ja kulttuurimatkat>

Hintaesimerkkimme 3 pv:  495 €/hlö

1. pv

Saavutte Manchesterin lentoasemalle ja viette tavaranne hotelliin.
Oppaan kanssa lähdette tutustumaan Coronation Streetin elämäntarinaan opastetulla kierroksella. Tutustutte elävään tuotantokokonaisuuteen, jossa sarjaa kuvataan, ja kuljette joidenkin suosikkihahmojenne jalanjäljissä Coronation Streetille, Rosamund Streetille ja vastikään laajennetulle Victoria Streetille.

Matka jatkuu Weatherfieldin läpi.

Tämän jälkeen retkenne suuntautuu urheilun historiaan Manchester United -museon ja Old Trafford -stadionin kiertueella. Oppamme kertoo klubin historiasta ja saavutuksista tutkiessanne museota.Voit myös tutustua Old Traffordiin ja istua suosikkipelaajasi istuimelle pukuhuoneessa. Museossa näet kiehtovia klubimuistoesineitä ja interaktiivisia näyttelyitä, koet myös jännitystä kävellessäsi pitkin pelaajien tunnelia jalkapallokentälle. Käyt lehdistöhuoneessa sekä VIP-huoneessa, joka on isännöinyt jalkapallon suuria nimiä vuosien ajan. Sinulle myönnetään henkilökohtainen todistus Old Traffordin vierailusi muistoksi.

2. pv

Aamiaisen jälkeen lähdette kiertueelle Manchesterista ja suuntaatte Walesin rajalle. Conwy on päivän ensimmäinen pysähdyspaikka, joka on yksi kivoimmista satamakaupungeista maailmassa. Täällä voit nähdä meren rannalla sijaitsevan linnan, maailman pienimmän talon ja monia söpöjä ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallista kalaa. Kuljet Snowdonian kansallispuiston mutkaisia, luonnonkauniita teitä pitkin ja saavut Betws-Y-Coediin. Tämä viehättävä kaupunki tunnetaan porttina Snowdoniaan, ja se on kuuluisa alppipuistaan ja viihtyisistä kahviloistaan. Seuraavaksi näet Chesterin, joka on yksi Englannin historiallisista kaupungeista, täällä näet jylhän Chesterin tuomikirkon.

3. pv

Aamiaisen jälkeen suuntaatte kohti Liverpoolia ja menette tänään tutkimaan Beatles yhtyeen kotiseutua. Kiertoajelun aikana näette bändin jäsenten syntymäkoteja, kouluja ja suosikkipubeja. Näette myös  Strawberry Field -orpokodin ja tutustua Ringo Starrin ja George Harrisonin syntymäkoteihin. Kierroksella vieraillaan tietenkin Philharmonic Dining Rooms -pubissa, joka tunnetaan nimellä  ”The Phil”.  Buddy Holly esiintyi täällä, samoin kuin Paul McCartney, pubin sanottiin olevan yksi John Lennonin suosikkibaareista.

Kuljetus lentoasemalle ja lento Helsinkiin.

 


Englanti Manchester tekemistä ja käyntikohteita

Manchester tunnetaan historiallisesti maailman ensimmäisenä teollistuneena kaupunkina ja nykyisin se on taiteiden, median, korkeakoulutuksen ja talouden keskus.

Nämä näet Manchesterissä:
The John Rylands Library, Museum of Science and Industry, Etihad Stadium, Manchester Art Gallery, Manchesterin kaupungintalo, Manchesterin Katedraali, Old Trafford Stadium, Imperial War Museum North ja National Football Museum.

John Rylands Library:
Kirjasto perustettiin alunperin John Rylandsin muistolle ja siellä oli aluksi 40000 kirjaa. Kirjasto avattiin kaikkien käyttöön vuonna 1900. Merkittävimpiin painoksiin kuuluu Rylands Library Papyrus, niin sanottu St John Fragment.

Manchesterin Kaupungintalo:
Kaupungintalo on Manchesterin hallinnon keskus. Sen rakentaminen aloitettiin 1868 ja se valmistui vuonna 1877. Kaupungintalo edustaa viktoriaanista uusgotiikkaa. Kaupungintalon valmistaminen maksoi aikanaan miljoona puntaa ja siihen käytettiin neljätoista miljoonaa tiiltä. Sen tunnusomaisin koriste on Manchesterin tunnuseläin, mehiläinen, joka symboloi kaupungin ahkeria työläisiä teollisen vallankumouksen aikoina.

Manchesterin Katedraali:
Ensimmäinen tieto kirkosta on 600-luvulta. Viikingit hävittivät kirkon ja Edward Vanhempi määräsi vuonna 923 uuden kirkon rakennettavaksi lähelle entisen kirkon paikkaa. Katedraalissa oli aikoinaan koulu- ja sairaalatoimintaa ja se vaurioitui saksalaisten pommituksissa toisessa maailmansodassa.

Etihad Stadium:
Etihad Stadium suunniteltiin alun perin vuoden 2000 kesäolympialaisten pitopaikaksi. Kun kisoja ei saatu Manchesteriin, niin stadion tehtiin vuoden 2002 Kansainyhteisön kisoja varten. Kisojen jälkeen stadionista tuli jalkapalloseura Manchester Cityn kotistadion. Jalkapallokauden ollessa tauolla stadionilla järjestetään usein musiikkikonsertteja. Stadionille mahtuu parhaimmillaan jopa 60 000 henkilöä.

National Football Museum:
Englannin jalkapallomuseo siirtyi Prestonista Manchesteriin 2012 ja sijaitsee kaupungin keskustassa näyttävässä Urbis -rakennuksessa. Useaan eri kerrokseen sijoitetussa museossa löytyy kaikkea mielenkiintoista katseltavaa jalkapallofaneille, muun muassa Diego Maradonan ’Hand of God’ -pelipaita, maailman ensimmäisen MM-finaalin pelipallo ja lukuisia pokaaleja. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Imperial War Museum North
Arkitehtoorisesti vaikuttava Imperial War Museum North on Manchesterin vanhalla telakka-alueella, jota pommitettiin kovasti toisen maailmansodan aikana. Museossa on sodasta ja sen vaikutuksesta ihmisiin kertovia näyttelyitä ja esineitä. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Trafford Centre
Ostoshullujen paratiisi Trafford Centre sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella ja se on Britannian kolmanneksi suurin ostoskeskus. Trafford Centrestä löydät 200 kauppaa ja ravintolaa sekä muun muassa elokuvateatterin, keilahallin ja Sea Life Centre -akvaarion.

Museum of Science and Industry
Museum of Science and Industry kertoo teollistumisesta, tekniikasta ja erityisesti Manchesterin asemasta teollisen vallankumouksen sydämessä. Pääset vierailemaan maailman ensimmäisellä matkustajaliikenteen rautatieasemalla, maailman ensimmäisessä rautatieliikenteen varastossa (rakennettu 1830) ja tutustu moniin erilaisiin koneisiin aina höyrykoneista lentokoneisiin ja vanhoista junista maailman ensimmäiseen tietokoneeseen.


Apua

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


Apua

Tämä matka sopii myös ryhmille
Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Olipa kyseessä kotimaan tai ulkomaan matka, risteily Tallinnaan tai Karibialle, junamatka Eurooppaan tai bussimatka toivomaanne kohteeseen, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi.

Tarvitsetko apua? Soita meille 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >

Englanti Manchester Mercure Piccadilly

Mercurer Piccadilly sijaitsee aivan Manchesterin keskustassa ja hotellilta on lyhyt kävelymatka niin kauppoihin, ravintoloihin kuin pubeihin.

Lue lisää
Englanti Manchester Holiday Inn Express City Centre

Keskitason hotelli lähellä Manchesterin keskustaa ja Oxford Roadin rautatieasemaa.

Lue lisää
Englanti Manchester Ibis Portland Street

Manchesterin keskustassa sijaitsevassa ibis Manchester Portland Streetissä on 24h-vastaanotto ja suosittu baari. Se on lähellä kaupungin ostosmahdollisuuksia, yöelämää ja tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Lue lisää

Iso-Britannia eli Englanti, ja erityisesti Lontoo on tunnettu lukuisista nähtävyyksistään, museoistaan ja historiallisista kohteistaan.
Pääkaupunki: Lontoo
Virallinen kieli:
Englanti
Valuutta: Englannin punta (GBP)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin.
Lasten kanssa matkustus: Yksin tai muun henkilön kuin huoltajan kanssa matkustavalla alaikäisellä on oltava mukana huoltajan allekirjoittama lupa matkustamiseen. Lisätietoa >>>
Aikaero Suomeen: -2
Tiedot sitoumuksetta.

 

Varaa tapahtuma- ja urheiluliput>

Tapahtumien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta. Muutostilanteessa jo ostetut otteluliput siirtyvät automaattisesti uudelle päivälle, eikä tapahtuman ajankohdan muuttuminen oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Matkustajalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun käyttämättä jättämistään palveluista.

Lippujen vastuullinen myyjä on: Sports Events 365
Voitteavarata liput suoraan linkin kautta, jolloin hintaan ei lisätä lipunvarauskulujamme.

*) Linkit muihin sivustoihin, lisätiedot>>>
Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen Helsinki-Manchester-Helsinki
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg per matkustaja
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
* Aamiaiset hotellissa

Lisämaksusta:

* Lentokenttäkuljetukset
* Ohjelman mukaiset kuljetukset
* Opastus retkillä
* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta

Hintaesimerkkejä, matkaehdot matkapaketti, passi ja viisumi

Hintalauseke koskien räätälöityjä matkojamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarjous omalle matkallesi klikkaamalla ”Pyydä tarjous” -painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan. Kaikki matkat ovat omatoimisia.

Varaamalla hyvissä ajoin säästät selvää rahaa!
Lähellä lähtöä varattaessa lento- ja hotellihinnat voivat olla jopa monikertaiset verrattuna siihen, jos matka varataan useita kuukausia etukäteen.

HUOM!
Jalkapallo, jääkiekko, Formula1, MotoGP, urheilutapahtumien ja muiden tapahtumien, kuten konserttien päivämäärät ja aikataulut voivat muuttua ilmoitetusta, lopullinen aika vahvistetaan noin 1-2 viikkoa ennen ajankohtaa. Tapahtuman ajankohdan muuttuminen ei oikeuta ostettujen lippujen peruutukseen tai muutokseen eikä lentojen/hotellin kuluttomaan muutokseen tai peruutukseen. Muutostilanteessa usein jo ostetut tapahtumaliput siirtyvät uudelle päivälle.

Matkaehdot

Tähän matkaan sovelletaan

Kymenmatkat Oy:n erityisehtoja matkapaketeille 1.7.2018 alkaen

sekä  Yleisiä matkapakettiehtoja 1.7.2018 alkaen.

 

Vakuuden alainen matkapaketti

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.

Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Kymenmatkat Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

Lisäksi Kymenmatkat Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista kohdasta:

 

Yleiset matkapakettiehdot 1/7/2018 alkaen.

 

Hyvä tietää: Passi, viisumi, matkavakuutus ja matkaterveys

Tarkasta ennen matkaasi voimassa olevat rokotusvaatimukset ja rajanylityksessä vaadittavat terveydelliset testitulokset.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaasi että sinulla on voimassa oleva matka-asiakirja. Yleisten matkapakettiehtojen mukaan matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista.

Useat maat vaativat, että passin tulee olla voimassa vielä 3-6 kuukautta matkan päättymisestä.  Ajantasaiset maahantulosäädökset on hyvä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkavarausta kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Tarkista ennen matkavaraustasi tarvitaanko matkakohteeseesi tai mahdolliseen kauttakulkumaahan viisumia tai etukäteen haettavaa maahansaapumislupaa.

Huomaa! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi. Tarkista, että passissa ja matkalipussa olevat nimet täsmäävät.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa matkalle mukaan kopio ja säilyttää sitä eri paikassa kuin alkuperäistä passia.

 

* Matkavakuutukset  

 

Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

 

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi

 

* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos

 

* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla

 

* Matkailuterveys ja rokotukset »

 

* Tuontimääräykset » Tulli.fi

 

* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

 

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö

 

Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hei, tarvitsetko apua? Soita 05 211 1600

Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Suunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa tähän kohteeseen?

Me suunnittelemme yhdessä kanssanne sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Tiedäthän, että meiltä voit varata kaikki matkat pienille ja suurille ryhmille, anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat@kymenmatkat.fi.

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >