Matkustusturvallisuus

Matkustus on jälleen elpymässä Euroopassa ja Suomessa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita terveysturvalliseen matkailuun; Matkustusturvallisuus

Matkustusturvallisuus

Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita terveysturvalliseen matkailuun. Matkustusturvallisuus -ohjeet on päivitetty 04.07.2023. Koska niin Suomessa, kuin ulkomailla tilanteet saattavat muuttua, kehoitamme teitä varmistamaan kaikki ajantasaiset tiedot ao viranomaisten sivuilta tai toimistoltamme ennen matkaa. Viranomaiset tekevät päätöksiä aina vallitsevan tilanteen mukaan, minkä vuoksi suositukset ja rajoitukset voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Vastuullisena matkanjärjestäjänä noudatamme viranomaisten määräyksiä niin kotimaan kuin ulkomaan matkoillamme. Matkustajan on itsenäisesti huolehdittava  kohdemaan vaatimusten mukaisista todistuksista ja matkaa varten tarvittavista lomakkeista. Matkustaja vastaa itse tarvittavien dokumenttien ym kustannuksista.

Turvallisuusriskejä ulkomailla voivat olla mm: liikenne, erilaiset sairaudet ja tapaturmat, rikollisuus, luonnonkatastrofit, poliittiset levottomuudet
Vältä mielenosoituksia ja suuria joukkokokoontumisia.
Kunnioita paikallisia uskontoja ja kulttuuria – muista asiallinen vaatetus.
Vältä liikkumista pimeällä yksin.
Älä humallu liikaa, pysy erossa huumeista

Matkustustiedote

Matkustustiedotteet on tarkoitettu oman matkapäätöksen tueksi, mutta
jokainen tekee matkapäätöksen itse.

Matkavakuutus

Tarkasta matkavakuutuksesi, mitä se kattaa, ota matkalle mukaan vakuutuskorttisi. Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Vastuullinen matkustaminen

Huolehdi omasta ja muiden terveydestä – älä matkusta sairaana. Vastuullinen matkustaminen edellyttää matkailijaa käyttämään harkintaa. Vältä tilanteita, joissa voit olettaa terveysriskin olevan koholla tai suojatoimien riittämättömät. Muista ottaa mukaasi ja käyttää nenä- suusuojainta ja desinfioida kätesi. Pidä mukanasi pullo käsidesiä ja kertakäyttöpyyhkeitä, niin että voit huolehtia käsihygieniastasi koko matkan ajan.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja viisumista. Voit
myös skannata ne ja lähettää sähköpostiisi, josta saat ne tarpeen tullen
käyttöösi.

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää matkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat

Matkustusilmoitus >

Ulkomaille matkustavat tai ulkomailla asuvat suomalaiset voivat antaa
matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Hätätapauksissa tai kriisitilanteissa ulkoministeriö voi ottaa lähettää tiedotteita ja yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hyvää ja turvallista matkaa!

Matkustusturvallisuus