Matkustusturvallisuus

Matkustus on jälleen elpymässä Euroopassa ja Suomessa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita terveysturvalliseen matkailuun; Matkustusturvallisuus

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Matkustusturvallisuus

Matkustus ja korona-aikana

Matkustus on jälleen elpymässä Euroopassa ja Suomessa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita terveysturvalliseen matkailuun. Matkustusturvallisuus -ohjeet on päivitetty 15.3.2022. Koska niin Suomessa, kuin ulkomailla tilanteet saattavat muuttua nopeasti, kehoitamme teitä varmistamaan kaikki ajantasaiset tiedot ao viranomaisten sivuilta tai toimistoltamme ennen matkaa.

Viranomaiset tekevät päätöksiä aina vallitsevan tilanteen mukaan, minkä vuoksi suositukset ja rajoitukset voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Vastuullisena matkanjärjestäjänä noudatamme viranomaisten määräyksiä niin kotimaan kuin ulkomaan matkoillamme.

Koronapandemian aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava  kohdemaan vaatimusten mukaisista todistuksista ja matkaa varten tarvittavista lomakkeista. Matkustaja vastaa itse tarvittavien testien ja todistusten kustannuksista.

Lue ennen matkaa matkustusturvallisuus ohjeet ja seuraa niitä myös matkallasi

Koronatesti ennen matkaa
Mikäli tarvitset kohdemaahan pcr-testituloksen, Kymenmatkojen asiakkaana sinulla on mahdollisuus pcr-testiin 99€/hlö tai antigeenitestiin 65 € /hlö yhteistyökumppanimme kautta. Lisätiedot ja alennukseen tarvittavan koodin lähetämme noin 10 pv ennen matkaa. Palveluun sisältyy testin lisäksi englanninkielinen todistus ja kaikki mahdolliset kulut. Koodi mainitaan ajanvarauksen yhteydessä. Lääkärin lähetettä ei tarvita. Testien näytteenottopalvelu toimii tällä hetkellä Helsingin lisäksi Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Imatralla ja Ylistarossa. Antigeenitestit vain Helsingissä.

Koronarokotustodistus matkalle mukaan
Voit tulostaa Omakannasta suomen- tai englanninkielisen koronarokotustodistuksen, mikäli sinut on rokotettu vähintään kerran. Koronarokotustodistuksen voi näyttää Omakannasta puhelimen näytöltä tai sen voi tulostaa paperille.

Ohjeet laiva- ja lentomatkoilla 

Kuljetusvälineeseen noustessasi esitä todistus koronarokotuksesta, voimassa olevasta negatiivisesta koronatestituloksesta tai 6 kk sisällä sairastetusta COVID-19 -sairaudesta. Tarkasta ennen matkaasi matkalla tarvitsemasi todistukset.

Kohdemaahan saapuville matkustajille on voitu asettaa erilaisia vaatimuksia rokotuksista, negatiivisesta koronatestistä tai ohjeistuksia esimerkiksi nenä-suusuojaimen käytöstä julkisilla paikoilla tai sisätiloissa.

Ennen matkavaraustasi huomioi aina kohdemaan omat rajoitukset. Maahan pääsyä on rajoitettu joissakin kohteissa, joissakin kohteissa viranomaiset vaativat negatiivisen tuloksen koronatestistä tai todistuksen 1-2 koronarokotuksesta ennen matkaa.

Suomeen saavuttaessa (laivalla tai lentäen)

Rekisteröidy FINENTRY –palveluun jo ennen Suomeen saapumista. Finentry palvelun avulla saat maahantulon yhteydessä tarvittavaa ohjeistusta ja voit esimerkiksi varata aikoja testiin Suomessa. Palvelun käyttäminen, sen avulla tehty varaus koronavirustestiin ja itse testi on maksutonta.

Matkavakuutus

Tarkasta matkavakuutuksesi, mitä se kattaa, ota matkalle mukaan vakuutuskorttisi. Suosittelemme riittävän ja kattavan matkavakuutuksen hankintaa jo matkavarauksen yhteydessä. Useiden maiden viranomaiset vaativat  maahan saapuvilta matkavakuutuksen, joka korvaa lääkärikäynnistä ja sairaudesta aiheutuneet kulut. Tarkasta tiedot maakohtaisesti.

Vastuullinen matkustaminen

Huolehdi omasta ja muiden terveydestä – älä matkusta sairaana.

Vastuullinen matkustaminen korona-aikana edellyttää matkailijaa käyttämään harkintaa. Vältä tilanteita, joissa tartuntariskin voit olettaa olevan koholla tai suojatoimien riittämättömät.

Muista ottaa mukaasi ja käyttää nenä- suusuojainta ja desinfioida kätesi. Pidä mukanasi pullo käsidesiä ja kertakäyttöpyyhkeitä, niin että voit huolehtia käsihygieniastasi koko matkan ajan.

Matkadokumentit – ohjeita matkan varanneille

* EU kansalaisten matkustusasiakirjat »  Sinun Eurooppasi
* Matkustusasiakirjat »  Rajavartiolaitos
* Matkustus ja  lähtöselvitys » Hyvä tietää lentomatkalla
* Matkailuterveys ja rokotukset »
* Tuontimääräykset » Tulli.fi
* Matkustusilmoitukset ja -tiedotteet»  Ulkoministeriö, matkustus ja maat
* Matkustusilmoitus » Matkustusilmoitus

Lisätietoa kohdemaista saat mm. Finnairin sivuilta  www.finnair.com/fi-fi/matkustusrajoituskartta .
EU-maiden maahantulosäännöksiä päivitetään myös sivustolle https://reopen.europa.eu/fi. Huomaathan, että mahdolliset kauttakulkumaat voivat myös asettaa omia maahantulorajoituksia.

Suomen edustustot ulkomailla>> Ulkoministeriö
Ulkoministeriön hätänumero +358 9 1605 5555

Hyvää terveysturvallista matkaa!

Matkustusturvallisuus