Italia Milanosta Roomaan – Klassinen kiertomatka ryhmämatka

Italialaisten charmikkuus ja vieraanvaraisuus mainioiden viinien ja erinomaisen keittiön ohella tekee jokaisesta matkasta onnistuneen. Matkalla maan halki koemme parhaat palat sen historiasta, kulttuurista ja traditioista ja näemme tunnetuimmat nähtävyydet, mutta samalla saamme nauttia ihanteellisesta ilmastosta, viinistä ja ruuasta!

Lomahaku

Valitse matkasi yhdellä klikkauksella (tai useammalla)

Italia Milanosta Roomaan – Klassinen kiertomatka ryhmämatka

Italia – klassinen kiertomatka

Mikään muu maa kuin Italia ei kiehdo samalla tavalla kävijää niin nähtävyyksien kuin kulinaaristen elämystensä puolesta.

Maa on kuin aikajana historian halki pienistä idyllisistä maalaiskylistä historiallisiin suurkaupunkeihin, kauniilta rannikolta maaseudulle sisämaahan, vaikuttavista monumenteista paikallisiin käsityötaidon tuotteisiin.

Italialaisten charmikkuus ja vieraanvaraisuus mainioiden viinien ja erinomaisen keittiön ohella tekee jokaisesta matkasta onnistuneen. Matkalla maan halki koemme parhaat palat sen historiasta, kulttuurista ja traditioista ja näemme tunnetuimmat nähtävyydet, mutta samalla saamme nauttia ihanteellisesta ilmastosta, viinistä ja ruuasta!

Matkaesimerkki 8 pv: 2145 € / hlö

AY793 0800 – 1005 Helsinki – Milano
AY784 1945 – 0005 Rooma – Helsinki

Hintaan sisältyy:
* Lennot Helsinki-Milano//Rooma-Helsinki, Finnairin suorilla lennoilla
* Lentokenttäkuljetukset
* Majoitukset neljän tähden hotelleissa
* Ohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut sekä ohjelmassa mainitut ateriat

Lisämaksusta: Rooman turistivero ei sisälly matkan hintaan, vero maksetaan suoraan hotelliin.

1 päivä Sunnuntai

Lähtö Helsingistä AY793 kello 08.00 ( Helsinki-Vantaalla oltava viim.2,5 h ennen lähtöä)

Saapuminen Milano-Malpensan lentokentälle kello 10.05 paikallista aikaa.  Ajo Genovaan (matka 210 km, 3,5 h )

Matkan varrella lounas juomineen.Genovassa tehdään lyhyt kaupunkikierros paikallisoppaan kanssa.

Genova on kuin suuri amfiteatteri, jonka näyttämönä on Italian suurin satama. Ympäröivät vuoret antavat suurkaupugille luonnetta, mutta myös erikoisen asemakaavan. Vanha kaupunginosa on sokkeloinen kujineen, joiden varsilta löytää pieniä putiikkeja, vihannestoreja, kahviloita ja kirkkoja. Kaupungissa on useita aatelispalateja kuten kuninkaallinen palatsi ja Palazzo Rosso ja molemmissa tärkeät taidekokoelmat.

70 metrin korkuinen majakka on kaupungin tunnus kuten myös yksi Euroopan suurimmista akvaarioista.

Kaupunkiin saavuttaessa tehdään maisemakiertoajelu ja majoittumisen jälkeen pieni kaupunkikierros kävellen. Kävelykierros johtaa rantakadulle, joka on täysin uusittu ja on muodostunut kaupungin sosiaaliseksi keskukseksi, juuri täällä toimii valtaisa akvaario.

Vanhassa kaupunginosassa on historiallisia palatseja, joissa eri arkkitehtuurisuunnat kohtaavat kuten Palazzo Ducale, Carlo Felice teatteri ja Kristoffer Kolumbuksen kotitalo.

Kapeat kadut, kujat ja niiden varteen jäävät aukiot antavat vanhalle kaupunginosalle oman viehätyksensä.

Yöpyminen Genovassa Hotel Moderno Verdi****

2 päivä Maanantai 
09:00 Aamiaisen jälkeen lähtö Genovasta ja matka kulkee etelää kohden rannikkoa pitkin alueelle nimeltään Cinque Terre – yhdelle vielä koskemattommimistä seuduista Väli-meren rannalla. Viisi pientä, maalauksellista kalastajakylää ovat kuin helmet nauhassa ja kantavat seuraavia nimiä: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Kylien välissä kukoistaa vehreä luonto yrttituoksuineen, viinilehtoineen, oliivi- ja sitruunaviljelmineen ja meren rannalla murtuvat sinisen Välimeren aallot lahdenpoukamiin jyrkkien kallioiden välissä. Nämä kalliot ovat perinteisesti pitäneet kylät eristyksissä ulkomaailmalta eikä tänä päivänäkään ole niiden välillä tieyhteyksiä.

Rautatie sentään kulkee alueen halki pujahtaen tämän tästä tunneleihin ja tunneleiden välillä aukeaa maisema kyliin pastellinvärisine taloineen. Vanhat vaellusreitit korkealla merenpinnan yläpuolella ovat olleet aina tärkeät maanviljelijöille, jotka ovat päässeet niitä pitkin terassiviljelmilleen ja tänä päivänä reitit tarjoavat reippaalle kulkijalle mahdollisuuden tehdä kävelyretkiä luontoon nauttimaan Ligurian meren kauniista maisemista. Tunnetuin näistä reiteistä on via dell’Amore eli rakkauden tie ja se kulkee läpi näiden viiden kylän, mutta me teemme matkan junalla ja vain osan kävellen rakkauden tietä pitkin.

Yöpyminen Luccassa, puolihoitopäivällinen hotellin ravintolassa. Luccassa hotelli Grand Hotel Guinigi****

3 päivä Tiistai 
09:00 Aamiaisen jälkeen Luccassa kaupunkikierros paikallisoppaan kanssa.  Lucca on yksi Toskanan mielenkiintoisimmista kaupungeista, joka on tulvillaan historiaa ja ainutlaatuista ilmapiiriä. Kaupunki on aina ollut linnoitettu ja ensimmäiset kaupunginmuurit rakennuttivat jo roomalaiset Serchio-joen liikennettä kontrolloidakseen ja nykyiset 4200 metriä pitkät muurit ovat peräisin 1600-1700 lukujen taitteesta. Muurien sisältä löytyy kaupungin rauhallinen keskusta kauniine kirkkoineen ja aukoineen, joilla kahvilat houkuttelevat hetkeksi istahtamaan.

Kahvitauon jälkeen on aika tutustua kaupungin sokkeloisiin kortteleihin ja kauppoihin, joissa rinta rinnan on tarjolla muotivaatteita paikallisten herkkujen ja viinien kanssa. Lucca on kaupunki elämästä nauttivalle ja antaa käsityksen myös kaupunkilaisten hyvästä elintasosta.

Päivän aikana lounas.

Ajo Pisan keskustaan, jossa nähdään kuuluisa kalteva torni piazza dei Miracolin aukiolla. Pisassa lyhyt kaupunkikierros sisältää vierailun vain tuomiokirkossa ( selostus ulkoapäin), ei muita monumentteja.

Bussikuljetus Firenzeen, jossa majoittuminen Hotel Machiavelli Palaceen****

4 päivä Keskiviikko 
09.00 Aamiaisen jälkeen Firenzen kaupunkikierros paikallisoppaan kanssa. Firenze on täynnä arkkitehtoonisesti ja historiallisesti merkittäviä rakennuksia joista suurin osa on rakennettu , 1200 – 1400 –luvuilla. Kierroksen aikana nähdään kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ja samalla kuullaan Firenzen historiasta, johon voimakkaasti liittyy Medici-perhe ja renessanssitaiteilijat. – Matkan varteen osuu mm. marmorinen, goottista tyyliä edustava tuomiokirkko Santa Maria del Fiore ja sen vieressä oleva romaanistyylinen kastekappeli sekä Giotton suunnittelema kellotorni. Keskustan tyylikkäät aukiot, Piazza della Repubblica katukahviloineen ja Signorian aukio lukuisine patsaineen kuuluvat kierrokseen, jälkimmäisen laidalla on myös massiivinen Palazzo Vecchio, nykyinen Firenzen kaupungintalo.

Keskiaikaisten käsityöläiskujien kautta jatketaan fransiskaaniveljien Santa Croce- kirkolle, jossa ovat saaneet viimeisen leposijansa monet Italian taiteilijat, mm. Michelangelo. Käynti Ponte Vecchio -sillalla, kulta- ja hopeaseppien ”työpaikalla” päättää kierroksen Toscanan pääkaupungissa. Kierroksen aikana tulevat tutuksi myös kaupungin tärkeimmät ostoskadut ja elämää täynnä olevat torialueet sekä elegantit huippusuunnittelijoiden myymälät unohtamatta rentouttavaa ruokailua herkullisen aterian ja täyteläisen viinin kera.

Iltapäivä vapaata, yöpyminen Firenzessä

5 päivä Torstai 
09:00 Aamiaisen jälkeen lähtö Firenzessä Sienaan ja Montepulcianoon.

Matka kulkee Toskanan ihanien maisemien halki ylvääseen Sienan kaupunkiin, joka on rakennettu kolmelle muurien ympäröimälle kukkulalle. Kaupungin keskustassa arvokkaita rakennuksia, kirkkoja ja aukioita, joista suurin on kuuluisa Campo-aukio, keskiaikaisen Palio-ratsastuskilpailun näyttämö kaksi kertaa vuodessa. Sekä tämä kilpailu että jokaisen korttelin ylpeys ovat saaneet aikaan, että täällä vielä elävät vanhat traditiot kuten muutama sata vuotta sitten.

Kaupungin tärkeimmistä monumenteista voidaan mainita Campo-aukion varrella kohoava Palazzo Pubblico korkean torninsa kera, koristeellinen tuomiokirkko ja San Domenicon kirkko. Kapeat kadut ja niiden varrella sijaitsevat putiikit tarjoavat mm. paikallisia makeita manteliherkkuja. Sienasta matka jatkuu pieneen, tunnelmalliseen Montepulcianon pikkukaupunkiin, joka on maailmankuulu punaviinistään vino nobile. Kaupunginmuurien sisällä vaikuttavia yksityispalatseja ja kauniita kirkkoja, mutta myös enoteekkejä, joissa voi maistella paikallisten viinitilojen tuotantoa. Montepulcianossa lyhyt kävelykierros.

Bussikuljetus Roomaan, jossa ilta vapaata, omatoimista aikaa.

6 päivä Perjantai 
09:00 Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Rooman keskustaan

Tuskin mikään muu kaupungin omaa samanlaista viehätystä kuin Rooma antiikin raunioineen, renessanssipalatseineen, barokkisuihkulähteineen, jonka keskellä tämän päivän elegantit roomalaiset elävät. Ilmasto on miellyttävä ja antaa mahdollisuuden kulkea kaupungissa nauttien sen taideannista, kulinaarisista erikoisuuksista tai shoppailusta….

Rooman kävellen tehtävä kaupunkikierros – Capitolium, Colosseum ja Pietarinkirkko

Roomaan saavuttaessa aloitetaan kierros nousemalla Capitoliumin kukkulalle Michelangelon suunnittelemaa portaikkoa pitkin – aivan kuten teki Kaarle V vuonna 1536. Kukkulan laella on Rooman kaupungintalo ja samoin Michelangelon suunnitteleman aukion keskellä seisoo Markus Aureliuksen ratsastajapatsas, tänä päivänä kopio, sillä alkuperäinen on suojassa Kapitoliinimuseoissa. Kaupungitalon takaa avautuu maisema yli Forum Romanumin, jonka halki kuljetaan ja kuullaan antiikin ajan hurjasta ja verisestä historiasta. Kävelykierros päättyy Colosseumin eteen, jonka jälkeen siirrytään jälleen bussiin ja jatketaan Pietarinkirkolle. Aukion laidalla vartioivat sveitsiläiskaartin sotilaat Berninin pylväskäytävien suojassa Vatikaanin valtioita, sisällä kirkossa vaikuttavia suurten barokkiarkkitehtien töitä ja kaiken kruununa Michelangelon suunnittelema upea, mahtava kupoli.

Päivän aikana lounas

Yöpyminen Roomassa, ilta vapaata omatoimista aikaa

7 päivä Lauantai 
09:00 Aamiaisen jälkeen Rooman kävellen tehtävä kaupunkikierros ( kauneimmat aukiot)

Kävelykierros Rooman sydämeen, joka vie kaupungin kauneimmille ja tunnelmallisimmille aukioille.Campo de’ Fiorin vihannes- ja kukkatorilta kuljetaan Navona-aukiolle, jonka keskellä vaikuttava neljän virran suihkulähde ja jonka laidoilla elegantteja kahviloita – syystä kutsutaan aukiota roomalaisten olohuoneeksi. Matka jatkuu Pantheonille, kaikkien jumalten temppelille, joka tuo mieleen jälleen Rooman valtakunnan suuruuden ajat ja täältä jatketaan Trevin suihkulähteelle, joka on yksi Rooman valokuvatuimmista kohteista. Kierros päättyy espanjalaisten portaiden juurelle, aivan Rooman ylellisimmälle ostosalueelle.

Iltapäivä vapaata omin päin

19:00 Rome by night

Kun päivä hämärtyy illaksi, saa Rooman aivan toiset kasvot. Antiikin monumentit ja suuret kirkot sekä palatsit kylpevät pehmeässä valaistuksessa ja monilla kaupungin aukioilla alkaa vilkas iltaelämä kun tyylikkäästi pukeutuneet roomalaiset huristavat skoottereillaan illalliselle. Italialaiset viihtyvät ulkosalla ja tunnelma on täydellinen siltojen peilatessa Tiberin veteen ja Pietarinkirkon valaistun kupolin vartioidessa kaupunkia. Halki iltavalaistun Rooman ajetaan illalliselle ravintolaan, jossa nautitaan maittava ateria viineineen ja illallisen jälkeen paluukuljetus takaisin hotellille.

8 päivä Sunnuntai

Aamiainen ja vapaata ohjelmaa päivän ajan.
Iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja kotimatka. Lähtö hotellista 3 tuntia ennen koneen lähtöä.

Lento Rooman Fiumicinon kentältä  Finnair AY784 lähtö 1945 paikallista aikaa, saapuminen Helsinkiin 00.05 (25.4.2016) Suomen aikaa

Majoitukset seuraavasti:

1. yö 17.-18.4.2016 Hotel Moderno Verdi ****, GENOVA

www.modernoverdi.it

2. yö 18.- 19.4.2016 Hotel Grand Hotel Guinigi****, LUCCA

www.grandhotelguinigi.it

3. ja 4. yö 19.-21.4.2016

Hotel Machiavelli Palace***, FIRENZE

http://www.hotelmachiavelli.it/en/the-hotel/

5.-7.yö ( 3 yötä) 21.-24.4.2016, ROOMA

www.hoteleliseoroma.it

 

Genovassa, Pisassa, Firenzessä ja Roomassa , majoitukset hyvätasoisissa neljän tähden hotelleissa.

Rooman turistivero ei sisälly matkan hintaan, vero maksetaan suoraan hotelliin.

Matkavakuutus
Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista heti varauksen yhteydessä.Vakuutukset saat helposti toimistostamme tai osoitteesta matkavakuutukset>>>

Eurooppalainen120x120

 

Italia on maa, jolle on helppo menettää sydämensä. Italia tunnetaankin yhtenä maailman kauneimmista ja romanttisimmista maista.
Pääkaupunki: Rooma
Virallinen kieli: Italia
Valuutta: Euro
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

 

Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja lentoyhtiön/laivayhtiön sekä lentoluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Varaa matka"-painiketta! Teemme sinulle tarjouksen matkasta toiveidesi mukaan ja vasta saatuamme sinulta hyväksynnän alamme varata matkaa.