Nepal kaukomatka opastettuna

Nepal kaukomatka on Tiibetin ja Intian välissä Himalajan vuoriston kupeessa, josta löytyy lukemattomia kauniita luostareita. Nepalin matkat >

Nepal kaukomatka opastettuna

Mount Everestin juurella

Nepal on todellakin ainutlaatuinen matkakohde! Aasiassa, Tiibetin ja Intian välissä Himalajan vuoriston kupeessa sijaitseva sisämaavaltio on monipuolinen kohde matkailijoille. Maailman korkein vuori Mount Everest sijaitsee Nepalin alueella – maasta löytyy itse asiassa kahdeksan maailman kymmenestä korkeimmasta huipusta. Nepalissa on lisäksi 19 kansallispuistoa tai luonnonsuojealuetta, jotka kattavat noin 23 prosenttia maan pinta-alasta ja se onkin loistava kohde niin aktiivilomailijoille kuin luontomatkailijoille. Nepal kaukomatka on myöskin ikimuistoinen häämatkakohde aktiivisille matkailijoille.

Nepal kaukomatka

Luonnonkauneuden lisäksi Nepalista löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Koska maassa kohtaavat kaksi valtauskontoa, buddhalaisuus ja hindulaisuus, maassa on lukemattomia kauniita temppeleitä, pyhättöjä, luostareita ja vaikuttavia hengellisiä kohteita. Nepalissa vallitsee useita eri ilmastotyyppejä subtrooppisesta aina Pohjois-Euroopan kaltaiseen ilmastoon. Monsuunikausi kestää kesäkuusta syyskuun puoliväliin.

Nepal häämatka

Tämä matka sopii hyvin häämatkaksi, kun haluat saada huikeita lomamuistoja ja ikuistaa itsesi näissä unohtumattomissa maisemissa. Siispä jos häämatka on suunnitelmissamme, suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva häämatka tänne huikeisiin maisemiin.

Nepal on koettava kerran elämässä! Pyydä toimistoltamme tarjous ja lähde ikimuistoiselle matkalle tutustumaan tähän ainutlaatuiseen vuoristomaahan. Räätälöimme Nepalin matkat yhteistyössä kanssanne.

Nepal kaukomatka

Kymenmatkat FB>

Teemamatkat>

Hintaesimerkkimme 9 pv: 2195€/hlö

Päivä 1:
Saapuminen Kathmanduun, kuljetus hotellille ja majoittuminen

Päivä 2: Kathmandu, Swayambhunath ja Patan
Aamiaisen jälkeen Kathmandun kaupunkikierros. Kaoottisuudestaan huolimatta Nepalin pääkaupunki Kathmandu on yksi kiehtovimmista kohteista, mitä voi kuvitella. Kaupunkikierroksen aikana tutustutaan muun muassa Durbar -aukioon, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde, ja josta löytyy palatseja ja temppeleitä.

Aukion laidalla sijaitsee lapsijumalatar Kumarin palatsi, jonka ikkunassa hän näyttäytyy muutaman kerran päivässä, siunaten niin paikalliset kuin turistit. Kumaria pidetään maanpäällä asuvana maaäidin sijaisena ja tehtävään valitaan salaisin menoin noin 3-4 vuotias pikkutyttö, joka hallitsee Kumarina murrosikään asti, jolloin tehtävään valitaan taas uusi tyttö.

Päivän retken aikana vieraillaan myös Swayambhunathin stupassa, joka tunnetaan myös nimellä apinatemppeli, koska alueella asuu paljon maki-apinoita. Stupat ovat buddhalaisten tornimaisia temppeleitä, jotka ovat juurestaan puolipallon muotoisia ja ne symboloivat täydellisyyden tavoittelua sekä valaistumista. Paikallisiin tapoihin kuuluu, että stupat kierretään aina myötäpäivään.

Vierailtaessa buddhalaisille pyhissä paikoissa tulee pitää kädet ja sääret peitettynä ja ottaa kengät jalasta sisälle mennessä. Swayambhunath on eräs alueen merkittävimmistä buddhalaisista temppeleistä ja yli 2500 vuotta vanha. Päivän kolmas matkakohde on Patan, joka sijaitsee hieman Kathmandun ulkopuolella ja on yksi laakson kolmesta kuninkaallisesta kaupungista. Patan on tunnettu käsityöperinteestään ja siellä pääset tutustumaan vanhan kaupungin kujien ikiaikaiseen tunnelmaan.

Päivä 3: Kathmandu – Chitwan
Lento Kathmandusta Chitwaniin ja kuljetus majoitukseen Royal Chitwan National Parkin lähistölle. Lounas, kävelykierros kylässä ja illallinen.

Päivä 4: Chitwan
Aamiaisen jälkeen on aika suunnata kohti päivän aktiviteetteja. Mahdollisia aktiviteetteja on muun muassa:
Viidakko/metsäkävely: Pääset tutustumaan viidakkoon tai viidakkomaiseen metsään ja sen kasveihin ja eläimiin kävellen. Retkellä opit enemmän alueen kasvistosta.
Dugout kanoottiretki (säävaraus): Matkataan Rapti -jokea pitkin puisilla dugout -kanooteilla, joka on paras tapa tutustua joella asustaviin komeisiin krokotiileihin. Kanoottiretki on myös hyvä tapa tutustua alueen lintuihin.
Linturetki: Chitwanin puistosta ja metsistä löytyy yli 450 eri lintulajia, joten se on todellinen lintubongarien taivas. Opastetulla retkellä pääset tutustumaan alueen linnustoon.
Tharu -kulttuurin retki: Tutustu paikallisten Tharujen kulttuuriin, joka eroaa muista nepalilisista kulttuureista. Tharut toivottavast sinut tervetulleeksi viettämään heidän kanssaan iltaa laulun ja tanssin parissa. Eihän sitä tiedä, vaikka pääsisit itsekin pistämään jalalla koresti!

Huomioikaa: viidakkoaktiviteetit ja niiden aikataulut riippuvat saatavuudesta ja saattavat olla erilaisia eri majoitusvaihtoehdoissa.

Päivä 5: Chitwan
Toinen kokonainen päivä aikaa nauttia aktiviteeteista. Mahdollisia aktiviteetteja on muun muassa:
Norsuratsastus: Ratsastusretki metsässä norsujen kanssa. Samalla voit nähdä monia harvinaisia eläimiä, kuten sarvikuonoja ja huulikarhuja ja jos olet erittäin, erittäin onnekas, voit kenties nähdä jopa Bengalintiikerin!
Jeeppisafari: Jeeppisafari viidakossa, jonka aikana voit nähdä monia alueen eläimiä ja pääset ihailemaan viidakkokasvillisuutta. Retken aikana vieraillaan myös krokotiilifarmilla.
Norsujen ruokkiminen: Mahdollisuus päästä ruokkimaan ja hoitamaan norsuja. Pääset tarjoamaan näille jättiläisille vaikkapa perunoita, banaaneita tai itse tehtyjä voileipiä tai pääset kenties pesemään niitä.

Huomioikaa: viidakkoaktiviteetit ja niiden aikataulut riippuvat saatavuudesta ja saattavat olla erilaisia eri majoitusvaihtoehdoissa.

Päivä 6: Chitwan – Kathmandu
Lento takaisin Kathmanduun, jossa kierros Pashupatinathissa ja Boudhanathissa. Pashupatinathin temppeli on myös päässyt UNESCO:n maailmanperintölistalle ja erityisesti Maha Shivaratri festivaalin aikana siellä käy tuhansia vieraita kunnioittamassa Shiva-jumalaa ja alue onkin eräs hindujen merkittävimmistä pyhiinvaelluskohteista. Retken toinen kohde on Kathmandun ulkopuolella sijaitseva Boudhanathin stupa, joka on yksi maailman suurimpia buddhalaisia temppeleitä ja se on rakennettu muinaisen Tiibetistä Kathmandun laaksoon kulkevan kauppareitin varrelle. Temppelin ulkopuolinen aukio on avoinna muillekin, kuin buddhalaisille ja siellä voi katsella rukouspyöriä pyörittäviä munkkeja tai vain herkistyä alueen hengellisestä tunnelmasta.

Päivä 7:Kathmandu – Panauti
Aamiaisen jälkeen matkustetaan Bhaktapurin kautta Panautiin. Bhaktapur on arkkitehtuuriltaan parhaiten säilynyt kaupunki Kathmandun laaksossa ja monia muita kaupunkeja rauhallisempi, koska autot ja skootterit on siellä kielletty. Kaupungissa on kolme isoa aukiota; Durbar, Taumadhi ja Dattareya, sekä monia temppeleitä ja kiehtovia pikkukujia. Sen jälkeen vieraillaan Panautissa, joka on UNESCO:n maailmanperintölistalla oleva elävä museo, josta löytyy noin 40 temppeliä ja rakennuksista suurin osa on alkuperäisessä muodossaan, puukaiverruksin koristeltuja.

Päivä 8:
Kuljetus lentokentälle ja lento kotimaahan.

Nepal Kathmandu Hotel Akama

Hotellissa on 109 kodikasta huonetta. Maksuton internetyhteys (langaton ja kiinteä) kuuluu palveluihin. Käytössäsi on kylpyhuone, jossa on suihku ja tohvelit. Varusteluun kuuluu tallelokero. Huone siivotaan päivittäin, ja silitysrauta/-lauta voidaan toimittaa pyynnöstä.

Lue lisää
Nepal Chitwan Jungle Villa Resort

Huoneissa on ilmastointi, televisio, kahvin/teen valmistusmahdollisuus, suihku, hiustenkuivain ja työpöytä. Kaikissa huoneisssa on vaatekaappi ja oma kylpyhuone.

Lue lisää
Nepal

Nepal  sijaitsee Kiinan ja Intian välissä, kutakuinkin puoliksi Himalajan vuoristossa ja puoliksi sen juurella. Nepal tunnetaan maailman korkeimmasta kohdasta Mount Everestistä.
Pääkaupunki: Kathmandu
Virallinen kieli:  Nepali
Valuutta:  Nepalin rupia
Passi ja viisumi: Suomalaisilta vaaditaan voimassa oleva koneellisesti luettava passi. Katmandun lentokentältä saa maahan saapumisen yhteydessä turistiviisumin, jota varten tarvitaan yksi passikuva. Sinun tulee täyttää Visa Arrival-hakemus ennen matkaa ja tulostaa täytetty hakemus mukaan matkalle.
Visa Arrival-hakemus: https://nepaliport.immigration.gov.np/on-arrival/IO01
Matkavakuutus: Pyydämme tarkistamaan, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.
Matkadokumentit: Tarkasta aina ennen lähtöä matkakohteeseen vaadittavat selvitykset, dokumentit, rokotukset ja terveysselvitys, jotka sinulla tulee olla matkalla mukana. Kunkin matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että matkan alkaessa mukana on kaikki tarvittavat ja voimassaolevat matkustusasiakirjat.

Aikaero: kesäisin +2.45 h, talvisin +3.45 h.
Ilmasto: Tasankoalueilla vallitsee subtrooppinen ilmasto. Vuoristoalueilla on kylmää, sekä lunta että jäätiköitä ympäri vuoden.

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:
*
Lennot, lentokenttäverot
* Lentokenttäkuljetukset Nepalissa
* Majoitus kahden hengen huoneessa aamiaisilla
* Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
* Englanninkielinen opastus

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta
* Nepalin viisumimaksu

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>