Norja Oslo kaupunkiloma

Oslo kaupunkiloma tarjoaa kulttuuria, historiaa ja upeita maisemia. Tutustu värikkääseen kaupunkiin ja nauti luonnosta! Varaa Oslon matka >

Norja Oslo kaupunkiloma

Holmenkollenin hiihtokisoista shoppailuun

Norjan pääkaupunki Oslo lienee meille suomalaisille kaikkein tutuin Holmenkollenin hiihtokisoistaan. Näitä mahtavia maisemia voikin Norjan pääkaupungissa  käydä ihailemassa ihan paikan päällä ja vaikka itse miettiä, kuinka helppoa on pysyä pystyssä suksilla siinä pahamaineissa viimeisessä mutkassa ennen maalia. Hiihtokeskuksen lähellä voi kesäaikaan käydä ihailemassa maisemia ja pulahtamassa virvoittavaan järveen. Oslon matkat räätälöimme toiveidesi mukaan.

Oslo kaupunkiloma

Kaupungin keskustassa sijaitsee monia merkittäviä kohteita, kuten kuninkaallinen linna, joka on yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista palatseista. Aivan linnaa vastapäätä kohoaa mahtipontinen parlamenttitalo, joka on avoin yleisölle vierailuja varten.

Oslossa on myös runsaasti kulttuuritarjontaa, kuten kuuluisa Vigelandin puisto, jossa voi ihailla yli 200 pronssista ja graniittista veistosta. Taideharrastajia viehättää myös Munch-museo, jossa voi nähdä norjalaisen taiteilijan Edvard Munchin kuuluisan teoksen ”Huuto”.

Omatoiminen Oslon matka tarjoaa luonnonystäville upeita retkikohteita, kuten Holmenkollenin hyppyrimäen ja sen ympärillä olevat ulkoilureitit sekä Oslofjordin kauniit maisemat, jotka avautuvat kaupungin laitamilla. Kesäisin voit nauttia veneretkistä saaristoon tai patikoida lähialueiden metsissä.

Ruokakulttuuri näyttelee täällä tärkeää osaaja kaupungissa onkin lukuisia ravintoloita, jotka tarjoilevat perinteisiä norjalaisia herkkuja ja kansainvälisiä makuelämyksiä. Ei pidä unohtaa myöskään vilkasta kahvilakulttuuria, jossa voit nauttia paikallisten suosimista kahviloista ja kahvileivistä.

Kaupunki tarjoaa monipuolisia elämyksiä niin kulttuurista, historiasta kuin luonnosta kiinnostuneille vierailijoille. Tule tutustumaan ja löytämään omat suosikkisi tästä Pohjoismaiden helmiin kuuluvasta kaupungista!

Shoppailija voi pitäytyä keskustan tavarataloissa tai vaikkapa pistäytyä Grünerløkkan alueen putiikkeihin ja käsityökauppoihin. Oslo sijaitsee vuonon pohjukassa kukkuloiden ympäröimänä, mikä näkyy myös ruokakulttuurissa, jossa erityisesti kala on keskeisessä roolissa.

Norja Oslo kaupunkiloma

Kymenmatkat FB>

Harraste- ja kulttuurimatkat>

 

Hintaesimerkkimme 3 pv: 280 € / hlö

 

Matkaohjelmaesimerkki 4 pv

Päivä 1: Saapuminen Osloon
Saavuttuasi Osloon voit aloittaa tutustumisen kaupunkiin kävelemällä keskustan alueella. Voit vierailla esimerkiksi Vigelandin puistossa ja ihailla veistoksia tai käydä kuninkaallisella linnalla ja sen ympärillä olevilla puistoalueilla. Illalla voit nauttia illallisesta jossakin kaupungin monista ravintoloista.

Päivä 2: Kulttuuria ja historiaa
Toisena päivänä voit suunnata kohti Oslofjordia ja vierailla esimerkiksi Viking Ship Museumissa, jossa näet viikinkilaivoja ja opit lisää Norjan historiasta. Voit jatkaa matkaa Bygdøyn niemelle, jossa voit tutustua Fram-museoon ja Kon-Tiki-museoon. Illalla voit rentoutua jossakin kaupungin baareista tai kahviloista.

Päivä 3: Luonnonkauneutta ja ulkoilmaelämää
Kolmantena päivänä voit lähteä luontoretkelle ja nauttia Osloon ympäröivästä upeasta luonnosta. Voit esimerkiksi patikoida Holmenkollenin ympäristössä tai lähteä veneretkelle Oslofjordille. Illalla voit palata kaupunkiin ja käydä vaikkapa jossakin paikallisessa ravintolassa illallisella.

Päivä 4: Ostoksia ja viime hetken nähtävyyksiä
Viimeisenä päivänä voit käydä shoppailemassa Osloon tunnetuilla ostoskaduilla, kuten Karl Johans Gateilla. Voit myös vierailla esimerkiksi Oslo Opera House -oopperatalossa ja nauttia upeista näkymistä sen katolta. Lähtöpäivänä voit vielä viimeistellä matkasi ostoksilla ennen kotiinlähtöä.

Norja Oslo Thon hotel Europa

Thon Hotel Europa sijaitsee aivan Kuninkaanlinnan vieressä ja vain lyhyen kävelymatkan päässä Kansallisteatterilta, keskeisellä mutta rauhallisella alueella Oslon keskustassa.

Lue lisää
Norja Oslo tekemistä ja käyntikohteita

* Oslon oopperatalo valmistui v 2008. Rakennuksessa harjoittelee ja esiintyy Norjan kansallisooppera ja -baletti, Den Norske Opera & Ballet. Oopperatalo sijaisee veden äärellä vanhalla satama-alueella.

* Kuninkaallinen linna on Norjan hallitsevan monarkin virallinen residenssi ja valtiollinen edustustila.

* Oslon tuomiokirkko sijaitsee Oslon Stortorvet-aukiolla. Kirkko on Norjan kirkon Oslon hiippakunnan pääkirkko. Norjan kuningashuone ja valtio käyttävät kirkkoa kirkollisiin tilaisuuksiinsa.

* Vigeland Museum, Nobels gate 32, 0268 Oslo, Norja
* Viking Ship Museum, Huk Aveny 35, 0287 Oslo, Norja
* Kon-Tiki Museum, Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo, Norja

* Akershusin linna on yksi Norjan historian merkittävimmistä linnoituksista. Se sijaitsee strategisella niemellä Oslossa

* Holmenkollen ja Holmenkollbakken
Holmenkollenin kaikki tuntevat hiihto- ja mäkihyppykisoista. Nykyään voi matkailijat hypätä mäkeä vaijerin varassa Holmenkollenilla. Uusi urheilumuoto on innostanut yhtä lailla matkailijoita kuin norjalaisiakin. Holmenkollbakkenissa sijaitsee maailman vanhin hiihtomuseo. Hiihtomuseo avattiin vuonna 1932.

* Oslonvuono on Skagerrakin itäpäästä pohjoiseen työntyvä 107 kilometriä pitkä lahti Kaakkois-Norjassa. Se ulottuu Bamblen kunnassa sijaitsevasta Langesundista Oslon keskustaan Rådhuskaialle ja on Norjan viidenneksi pisin vuono

Norja

Norjassa on huikean kaunis luonto vuonoineen, vuorineen ja jäätiköineen. Se on monelle tuttu kuninkaallisista, talviurheilusta sekä kalateollisuudesta.
Pääkaupunki: Oslo
Virallinen kieli: Norja
Valuutta: Norjan kruunu (NOK)
Passi ja viisumi: Suomen kansalainen tarvitsee henkilöllisyystodistuksen: ajokortti, passi tai henkilökortti.
Aikaero Suomeen: -1

Tiedot sitoumuksetta.

Hintaan sisältyy:

* Reittilennot veroineen
* Yksi ruumaan menevä matkalaukku, max 23 kg
* Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa, 4* hotelleissa
* Aamiaiset hotellissa
* Lentokenttäkuljetukset

Lisämaksusta:

* Yhden hengen huoneen lisämaksu
* Etukäteen varatut istumapaikat lennoille
* Liityntäkuljetukset muualta Suomesta
* Opastukset, retket, sisäänpääsymaksut sekä ateriat

 

Kaikki matkamme sopivat myös omatoimimatkoiksi  tai ryhmämatkoiksi, jotka räätälöidään kanssanne.
S
uunnitteletko matkaa oman ryhmäsi kanssa?

Anna ammattitaitoisen myyntivirkailijamme auttaa matkasi suunnittelussa.
Puhelin 05 211 1600 tai kymenmatkat @ kymenmatkat.fi

Matkan hinta / hintaesimerkkejä

Valmiit matkapaketit

Olemme paketoineet myyntiin matkapaketteja, joiden lähtöpäivämäärät  ja matkan hinta on merkitty sivuillemme. Näihin matkoihin yleensä sisältyy opastus. Opastus on useimmissa matkoissa perillä kohteessa, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa.

Hintalauseke koskien asiakkaan toimeksiannosta räätälöityjä matkapakettejamme

Nettisivuillamme on hintaesimerkkejä räätälöidyistä matkoistamme. Nämä matkat voivat olla opastettuja tai omatoimisia, tämä on kerrottu hintaan sisältyy osiossa. Lähtöpäivän ja matkareitin voit itse valita. Hinnat ovat esimerkkihintoja, joten lopullinen hinta muodostuu matka-ajan, reitin, kuljetushinnan, matkustusluokan sekä paikkatilanteen mukaan.

Ryhmämatkojen hintaesimerkit

Hinnat ovat arviohintoja, lopullinen hinta muodostuu sesongin ja kuljetusyhtiön sekä matkustusluokan mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle ryhmällesi klikkaamalla tarjouslomakettamme! Ryhmähinnat ovat yleensä voimassa alkaen 10 hengen ryhmille, ellei toisin mainita.

Matkadokumentit ja hyvä tietää matkaohjeita

Tutustu ennen matkaasi>